Gość: Miśka IP: 217.153.53.* 08.03.05, 09:52 Cześć, czy ktoś może był w miejscowości Vodice? Wybieram się tam z Interhome.Jakie wrażenia? Jaka plaża ? Wiem że to mała miejscowość, ale czasami takie właśnie mają swój urok. Czekam na info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Martyna Re: Vodice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 11:48 Byliśmy w okolicach Vodic 3 razy. Piękne miasteczko. Mieszkaliśmy w miejscowości oddalonej od Vodic 2 km całkowicie prywatnie i apartamenty były tańsze niż w Vodicach. Jeśli chcesz mogę Ci polecić adres.Gospodarze bardzo mili, miejscowość urocza i cicha, plaża kamienista i żwirkowa - do wyboru.Do Vodic można dojść dróżką wzdłuż plaży lub dojechać samochodem. Napewno wyjdzie taniej niż przez INTERHOME. My wybieramy się w tym roku na początki lipca w okolice OMISU i BRELI - ale pojedziemy chyba w ciemno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron5 Re: Vodice IP: *.de 08.03.05, 16:27 Bylem tam kilka lat temu,jest b.sympatycznie ale slyszalem ,że w sezonie dosyc tloczno (ja bylem we Wrześniu)Plaża jest kamienista.Z Vodic mozna plywać promami do Szybenika i dalej.Na promie z Vodic do Szybenika rozmawialem z dziewczyną,która tym promem plywala na uczelnie na zajęcia,uczyla się w trakcie podróży.Myślę ,że fajnie byloby studiować na uczelni i plywać na zajęcia promem.Pamiętam też,że bylem wyspie Zlarin,na której w ogóle nie ma ruchu samochodowego.Chcę tam kiedyś wrócić - i do Vodic i na Zlarin.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolosz Re: Vodice IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.03.05, 20:45 Witajc Martyno, Jeśli możesz to wpisz na forum namiary do tej kwaterki o której piszesz. Proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Profet Re: Vodice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 18:34 Miejscowość mała około 5 tysięcy mieszkańców, ale w sezonie ludzi 10 razy tyle. Ale miejsce ma swój urok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędrownis Re: Vodice IP: *.zetosa.com.pl 10.03.05, 21:36 Byłem w ubiegłym roku w drugiej połowie czerwca.Pojechałem w ciemno-ale łatwo znalazłem apartamencik za 25 EURO.Pokój 2-osobowy,kuchnia wyposażona,łazienka- mili gospodarze.Plaża kamienista-woda super czysta.Miejsce niezłe-łatwe wypady na wycieczki.Polecam wycieczke stateczkiem do Parku Narodowego KRKA- niezapomniane wrażenia.Miasteczko bardzo sympatyczne.Niestety nie mam porównania z innymi bo byłem pierwszy raz.Niestety generalnie na Chorwacji jest dosyc drogo-nie to co 2,3 lata temu.W sumie -można dobrze wypocząc. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek1956 Re: Vodice 17.03.05, 15:56 Cześć. W Chorwacji byłem wiele razy, do Vodic trafiłem w 10 rocznicę napaści Serbów, była wspaniała zabawa. Miasteczko bardzo urokliwe, plaża kamienista, bez miejsc ustronnych. Apartament wynająłem za 8 euro od osoby (wrzesień)- prywatnie. Cudownie wspominamy z żoną wypad na rzekę Krka, Split, Dubrownik i Trogir. Najcudowniejszy dzień to wypożyczenie na cały dzień małej motorówki i opłynięcie wszystkich okolicznych wysepek. Żle wspominamy tylko plażę na północ od Vodic-pełną pokazujących swoje wdzięki homoseksualistów. Do Chorwacji wybieram się ponownie, w inny rejon. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: Vodice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 22:14 Dzięki wszystkim za odpowiedź. Niestety Interhome mam już zapłacony, a że szukałam domu z basenikiem albo z brodzikiem ( 2 szkraby ) to wybrałam Interhome, które takie warunki oferował.Na pewno jest drozszy, ale cóz zobić. NIestety w sezonie jest wszędzie tłoczno , czy to Chorwacja czy Międzyzdroje. Dzieki wszystkim za komentarze. Na pewno będzie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: Vodice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 22:17 Aha i jeszcze o jedną rzecz zapomnialam sie Was spytać.Chodzi nam o nocleg w drodze do Vodic,myśleliśmy o tanim noclegu w Czechach przy granicy z Austrią . Czy może nam ktoś coś polecić dla 4 os. rodzinki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Vodice IP: 213.17.171.* 18.03.05, 08:48 zobacz na tym forum forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=201&w=20069251&v=2&s=0 Myślę, że najlepszym wyjsciem byłby dla Ciebie Mikulow Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maciek1956 Re: Vodice 18.03.05, 13:40 Zdecydowanie Mikulov, jutro lub w poniedziałek mogę podać numeru tel do sprawdzonych pensjonatów. Zawsze miłe przyjęcie i spore śniadanie z prowiantem na dalszą drogę. Cena bardzo sensowna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: Vodice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 21:26 Ok, dziękuję i czekam na wszelkie namiary, kontakty i telefony Odpowiedz Link Zgłoś
maciek1956 Re: Vodice 21.03.05, 12:50 Jaromil Crvan 00420519510103, Blanca 00420519512009 Lepsze warunki ma Jaromil, jest fanem Mikulova, opisywany był w polskiej prasie. Nocowałem i tu i tu,troche tańsza Blanca, może ona wynająć garaż u sąsiadki np, na auto z rowerami, tak ja jeżdziłem. U Jaromila auto stoi pod domem, ale podobno bezpiecznie, zostawiałem rowery na bagażniku, nic nie ginęło. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś