IP: *.221.79.77.bartpl.com 14.10.08, 15:41
Witam,
próbuję się zdecydować między dwoma hotelami... los zocos i barcelo lanzarote resort.
Czytałam różne sprzeczne opinie na temat warunków tam panujących, i mam mętlik w głowie...
Będziemy jechali we troje, ja, narzeczony i nasza roczna córeczka - interesuje mnie który z tych hoteli lub ewentualnie jakiś inny na wyspie jest przystosowany na wakacje z maluszkiem, ma wygodne dojście na plaże i czyste pokoje w hotelu. Planujemy wyjazd niebawem, pod koniec października.
Będę bardzo wdzięczna za podpowiedzi i rady :)
Obserwuj wątek
    • Gość: DJtiho Re: Lanzarote IP: *.abcdata.pl 14.10.08, 17:04
      Hej,
      Byłem rok temu na Lanzarote, żeby było śmieszniej w żadnych z tych
      hoteli :) Z tego co pamiętam z rozmów z tymi co tam byli - średnio
      byli zadowoleni. Do plaży dość daleko i trzeba przez ulice
      przechodzić.

Osobiście polecam Wam hotel Barcelo La Galea, w którym byłem.
      W sam raz dla rodzinki z maluchem, bezpośrednie zejście z hotelu do
      plaży krótkim deptakiem... oczywiście byliśmy bardzo zadowoleni z
      samego hetelu pomimo to, że ma 3*....
      • Gość: kaska1980 Re: Lanzarote IP: *.chello.pl 14.10.08, 21:41
        Ja też wybieram się z narzeczyn pod koniec paxdziernika na Lanzarote i
        zastanawiam sie nad Barcelo la Galea a Sol Marronar. A skąd jesteście? i z
        jakiego biura oferta?
        • Gość: DJtiho Re: Lanzarote IP: *.abcdata.pl 15.10.08, 09:05
          Z Warszawy, lecieliśmy z BP Itaka.
          B La Galea polecamy z czystym sumieniem :)
        • Gość: m Re: Lanzarote IP: *.dag.pl 15.10.08, 14:06
          ja bylam we wrzesniu w sol morromar, polecam z calego serca
    • pola.konderska Re: Lanzarote 16.10.08, 13:22
      Dzięki za odpowiedzi..
      Jeszcze dokładnie nie wiem jaka data wylotu, ale lecimy z warszawy albo 28.10
      albo 1.11 z itaka
      • Gość: kaska1980 Re: Lanzarote IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.08, 15:45
        to sie spiesz bo ju zchyba itaka na październik nie ma żadnych ofert.
        • Gość: Monia Re: Lanzarote IP: 193.200.232.* 18.10.08, 16:06
          My lecimy z Warszawy (Itaka) 1.11 do barcelo la galea ;)
          Ktoś jeszcze leci?
          • Gość: Aga Re: Lanzarote IP: 77.223.200.* 18.10.08, 22:11
            Jakimi liniami lotniczymi lecicie?
            • Gość: Monia Re: Lanzarote IP: 193.200.232.* 19.10.08, 14:20
              Jesli to do mnie pytanie to jeszcze nie wiem ;)
            • Gość: Monia Re: Lanzarote IP: 193.200.232.* 19.10.08, 15:18
              Dziś rozmawiałam z biurem podroży i powiedzieli, że
              www.eurocypria.com/ Ale z tego co czytalam na foraum to może
              to się zawsze zmienić. Kobieta z biura powiedziała, że na te linie
              klienci nie narzekali ...
          • greg2105 Re: Lanzarote 18.10.08, 22:32
            Do zobaczenia na lotnisku w Warszawie 1 listopada.
            Pozdrawiam
            • Gość: Wacek Lanzarote - morze lawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 01:03
              Lanzarote to wspaniała wyspa, cicha spokojna idealna na wakacje dla lubiących
              ciszę i spokój. Zasadniczo plaże na Lanzarote są marne. Morze wszędobylskiej
              lawy wlewającej się w ocean na większej części wybrzeża zastępuje plażę a
              wulkaniczny popiół zastępuje i piasek i trawnik. Brak dyskotek i tym podobnych
              instytucji gwarantuje ciszę i spokój. Idealne miejsce dla emerytów i rencistów,
              którzy z zachodniej i nie tylko zachodniej Europy tłumnie na tę wyspę
              przybywają, zwłaszcza jesienią i zimą. Zwłaszcza zima jest atrakcyjna na
              Lanzarote, w miarę ciepło, spokojnie, cicho, słonecznie. Tylko ten wiatr z nad
              oceanu daje się we znaki. A pro po wiatru, jeżeli naprawdę chce ktoś rocznego
              (!) dzieciaka narażać na szok 5 godzin lotu, niezwykle stresogennego dla dziecka
              szoku wywołanego zmianą ciśnienia podczas lotu i bólem uszu to niech
              przynajmniej zachowa to minimum rozsądku i zabierze czapkę dla dziecka. Bezsens
              zabierania takiego malca w daleką lotnicza podróż był na forum już poruszany
              więc go pominę.
              Z ofert Itaki (z tym biurem na Kanarach nie miałem zadnych problemów)
              niewątpliwie najlepszym jest hotel Mension Nazaret. Co prawda jest 3* ale
              apartamenty są przestronne i lokalizacja jest najlepsza. Costa Tegiste to
              najlepsza lokalizacja na Lanzarote.
              Oczywiście samchód trzeba wynająć (uwaga na ubezpieczenia). Co prawda
              komunikacja autobusowa jest dobrze rozwinięta i TANIA, to jednak samochód daje
              poczucie niezależności. Wycieczki fakultatywne można sobie darować i zwiedzać
              wyspę samodzielnie za wyjątkiem parku Timanfaya, który znacznie sprawniej i
              wygodniej zwiedzić można z wycieczką fakultatywną.
              • a_p4 Re: Lanzarote - morze lawy 19.10.08, 08:29
                a ile trwa zwiedzanie Timanfaya ?
                • Gość: Wacek Timanfaya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 00:33
                  Zwiedzanie parku Timanfaya składa się z kilku punktów. Pierwszym jest
                  demonstracja zjawisk wywołanych przez gorącą lawę jaka jest już 1-4 metry pod
                  powierzchnią gruntu. Jeżeli dotkniesz ręką gruntu to odczujesz, że jest ciepła.
                  Demonstracje odbywają się przy parkingu restauracji z "diabelskim grillem". (Nie
                  opisuję na czym polegają by nie psuć zabawy.) Następnie wsiada się do autobusów
                  i jedzie w objazd parku, wśród morza lawy i stożków wulkanów. Tę część parku
                  Timanfaya można zobaczyć TYLKO zza okien autobusu. Z autokarów nie można
                  wysiadać i nie można tej trasy pokonać samochodem osobowym. Następnie zwiedza
                  się fragment wybrzeża parku Timanfaya, gdzie stożki wulkanów częściowo pochłonął
                  już ocean. Zazwyczaj wycieczki fakultatywne mają jeszcze w programie degustację
                  wina Moscatel w jednej z winnic. Moscatel jest bardzo słodkie, trzeba się do
                  niego przekonać, ja się już przekonałem, czego i Tobie życzę. Całość łącznie z
                  przejażdżka na wielbłądach (kto jechał na wielbłądzie w Egipcie czy Tunezji
                  będzie w szoku, że przejażdżka taka może być cywilizowana)i obiadem trwa ok 8
                  godzin. Zwiedzanie Timanfaya to moim zdaniem jedyna wycieczka jaką lepiej
                  wykupić u rezydenta. Pozostałą część wyspy lepiej zwiedzać samodzielnie. Wynająć
                  sobie samochód albo jeździć autobusami.
                  • bah77 Re: Timanfaya 05.01.09, 08:43
                    > Zwiedzanie Timanfaya to moim zdaniem jedyna wycieczka jaką lepiej
                    > wykupić u rezydenta.

Rozumiem, że masz porównanie - na czym polegał problem przy
                    samodzielnym zwiedzaniu PN Timanfaya (ja nie zauważyłem, choć
                    widziałem tam chyba wszystko, co było możliwe)?

bah77
                    • Gość: aaarek Re: Timanfaya IP: *.xdsl.centertel.pl 05.01.09, 23:10
                      Zwiedzanie Timanfaya to moim zdaniem jedyna wycieczka jaką lepiej
                      > > wykupić u rezydenta - warto chociażby z powodu polskojęzycznej
                      płyty odtwarzanej w autokarze podczas zwiedzania. Mimo dobrej
                      znajomości angielskiego znacznie większe wrażenie zrobiła na mnie
                      wersja polskojęzyczna.Na pozostałych współwycieczkowiczach również.
                      Pozdrawiam!
                    • Gość: Aś Re: Timanfaya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.09, 08:04
                      A czy moglibyście podpowiedziec, jakie są możliwoście zwiedzenia PArku Timanfaya, kiedy pojedzie się tam wypożyczonym samochodem? Czy można liczyć na miejscu na wykupienie miejsca w autokarze? I naważniejsze (przynajmniej dla dziecka ;-): czy można samemu (czyli: bez BP) wykupić sobie przejażdżkę wielbłądem? Zorganizowna wycieczka, która jak piszecie trwa ok. 8 godzin, to jednak chyba trochę za długo dla dzieci...
              • pola.konderska Re: Lanzarote - morze lawy 19.10.08, 23:57
                >A pro po wiatru, jeżeli naprawdę chce ktoś rocznego
                > (!) dzieciaka narażać na szok 5 godzin lotu, niezwykle stresogennego dla dziecka
                > szoku wywołanego zmianą ciśnienia podczas lotu i bólem uszu to niech
                > przynajmniej zachowa to minimum rozsądku i zabierze czapkę dla dziecka. Bezsens
                > zabierania takiego malca w daleką lotnicza podróż był na forum już poruszany
                > więc go pominę.

Nie prosiłam o radę CZY jechać z moją roczną córką, tylko prosiłam o radę gdzie się wybrać.
                Skoro Wacku decydujesz się komentować moją decyzję jako bezsensowną nie pisz w następnym zdaniu że temat pomijasz.
                Nie obchodzi mnie twoja opinia - ale wytłumaczę ci coś - po pięciu latach bez urlopu, i roku będąc na zawołanie mojego kochanego dziecka 24h na dobę uważam, że należy nam się chociaż ten tydzień odpoczynku razem z rodziną....
                Wybrałam wyspy kanaryjskie jako najbardziej dogodne, ciepłe i cywilizowane miejsce dostępne o tej porze roku.
                Zamierzam spędzić fantastyczne wakacje ze swoją rodziną, a co do twojej insynuacji, że jestem złym rodzicem, że zabieram swoje dziecko w tak daleką podróż samolotem - odpowiadam - jestem dobrą matką, i gdyby podróż była w jakikolwiek sposób dla mojego dziecka niebezpieczna to na pewno bym jej tego oszczędziła. I skoro jesteś tak zainteresowany dobrobytem mojej córki - pomyśl sobie jakie będą dla niej korzyści z wszystkich szczęśliwych chwil, które spędzi z nami podczas tego wyjazdu.
                Pozdrawiam
                • Gość: jadący na lanze Re: Lanzarote - morze lawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.08, 13:12
                  Tylko kochana MAMO pamiętaj też o współpasażerach w samolocie! 5
                  godzin dziecięcego płaczu to aż nadto żeby wywołać mordercze instynkty
                  w innych pasażerach.
                  • Gość: Pola Re: Lanzarote - morze lawy IP: *.221.79.77.bartpl.com 21.10.08, 17:37
                    Lecimy nocy, więc mam nadzieję, że córka prześpi większość lotu.
                    Tak jak rodzice maja prawo podróżować z dziećmi tak i inni pasażerowie mają prawo lecieć bez nieustającego krzyku... i oto odwieczny problem, jak wszystkich uszczęśliwić...

A tak nawiasem, to ciekawa jestem, czy osoby chore czyt. kaszlące, albo nie dbający o higienę osobistą myślą o współpasażerach wsiadając do samolotu?
                    Proszę nie dyskryminować rodziców z małymi dziećmi!
                    • Gość: jadący na lanzę Re: Lanzarote - morze lawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 19:01
                      Ja nie dyskryminuję - ale czasem rodzice tak bardzo chcą wyjechać z
                      dziećmi że nie biorą pod uwagę tego jak one będą zachowywać się w
                      samolocie. Mój brat cioteczny ze swoją 15 miesięczną córką poleciał
                      do Bułgarii (max 2h lotu) bo wie jak ona znosi podróże (po 1,5 h w
                      samochodzie świruje) - choć wolałby polecieć np. do Tunezji (3 h
                      lotu) lub jeszcze dalej.

Najgorsi są nawaleni Polacy wracający z wczasów all inclusive (w
                      tamtym roku siedziałem za taką parką w drodze z Fuerty do Wawy) -
                      horror!!!
                      • pola.konderska Re: Lanzarote - morze lawy 22.10.08, 16:35
                        Na szczęście rozmawiasz z osobą, która wzięła pod uwagę zachowanie swojej córki
                        w samolocie... jest dzielnym małym podróżnikiem!
                        Pozdrawiam i życzę spokojnych lotów :)
                  • Gość: Adam&Ela Re: Lanzarote - morze lawy IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.15, 21:18
                    Latamy z dziećmi samolotami odkąd skończyły 8 miesięcy i jakoś nikt Nas nie zabił. Chyba nie koniecznie ktoś kto nie ma dzieci bądź z nimi nie podróżuje bo jest mu szkoda innych podróżujących powinien się wypowiadać.
            • Gość: Monia Re: Lanzarote IP: 193.200.232.* 19.10.08, 14:25
              Orientujesz się, czy gniazdka są takie jak u nas? Czy jest tam
              dostęp do pralni i żelazka? Czy w hotelu można palić? No i czy wiesz
              juz jakimi liniami lecimy?

Pzdr,
              m
              • Gość: Aga Re: Lanzarote IP: 77.223.200.* 19.10.08, 18:20
                Jeśli Eurocypria to dobrze.Korzystałam z tych linii
                kilkakrotnie.Punktualni.
              • greg2105 Re: Lanzarote 19.10.08, 19:55
                Zgadza sie EUROCYPRIA dobre linie tylko opłata za nadbagaż pewna 15
                Euro za kg
                • Gość: Monia Re: Lanzarote IP: *.ip.netia.com.pl 22.10.08, 15:24
                  Znowu do mnie dzwonili... Wylot 29-10-2008 o 7:30, powrót 8-11-2008. Oczywiście
                  należy zrobić dopłatę.
            • Gość: Monia Re: Lanzarote IP: *.ip.netia.com.pl 22.10.08, 15:07
              Data wylotu przełożona na 28 października !!!
    • pia_ Re: Lanzarote 21.10.08, 08:42
      I na co się zdecydowałaś?
      My lecimy 15.11., ostatecznie zdecydowałam się na Barcelo la Galea,
      choć Los Zocos i Mansion Nazaret bardzo kusiły. Gdybyśmy lecieli
      sami lub z małym dzieckiem wybrałabym Mansion Nazaret, ale dla
      naszej 5-latki jest tam trochę za spokojnie :-). W końcu
      zdecydowaliśmy się na Barcelo la Galea, bo jest przy plaży i ma
      dobrą kuchnię :-).
      Najbardziej chcieliśmy lecieć na Teneryfę, ale wszystkie sensowne
      oferty były już zarezerwowane i to co zostało było albo bardzo
      drogie, albo kiepskie. Później wybraliśmy hotel Lopesan Costa
      Meloneras na Gran Canarii i gdyby nie dosyć wysoka cena (przy
      tygodniowym pobycie), to pewnie tam byśmy polecieli - ale w
      przyszłości na pewno wybierzemy ten hotel, bo jest rewelacyjny i
      przecudnie położony.
      • Gość: Pola Re: Lanzarote IP: *.221.79.77.bartpl.com 21.10.08, 10:46
        Jednak nie wybraliśmy z pośród hoteli o które pytałam, zdecydowaliśmy się na
        Gran Canarie i hotel o którym wspomniałaś... lopesan costa meloneras. Mam
        nadzieję, że będą udane wakacje i tego samego Tobie życzę :)
        • Gość: dd Re: Lanzarote IP: 195.149.64.* 21.10.08, 12:00
          Chciałabym się wybrać na Lanzarote na przełomie listopada i grudnia.
          Czy ktoś może mi podpowiedzieć jaka jest pogoda w tym czasie? Czy
          spokojnie można sie wygrzać na słonku?
          Pozdrawiam
          dd
          • Gość: Aga Re: Lanzarote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 22:38
            Z pogodą na Lanzarote jest naprawde róznie... Własnie wróciłam z
            dwutygodniowego pobytu, pierwszy tydzien rewelacja (padało raz apoza
            tym non stop słonce i gorąco) za to drugi cały czas się przeplatalo
            deszcz... słońce... Ale i tak było zajebicie i jak najbardziej
            polecam:) Wróciłam bardzo opalona tylko ostrzegam że trzeba miec
            cierpliwosc na panujace tam warunki atmosferyczne no i trzeba
            pamietac ze wieje dosyc silny wiatr odczuwalny nie tak bardzo na
            plazy jak w głąb wyspy. Na pewno pogoda ładniejsza niż w naszym
            mrocznym jesiennym kraju:))
            • Gość: borkaM Re: Lanzarote IP: *.czarnet.pl 31.10.08, 12:00
              Aga a możesz napisać w jakim hotelu byłaś i jakimi liniami leciałaś
              (jak znieść tyle godzin w samolocie....hahaha).
              Ja z mężem lecę 08.11.2008 (EUROCYPRIA) do hotelu Barcelo Lanzarote
              na tydzień.
              Może napiszesz cos więcej o pobycie ;} jestem bardzo ciekawa...
              Pozdrawiam
        • pia_ Re: Lanzarote 21.10.08, 22:10
          Napisz koniecznie jak było. Ten hotel bardzo mnie kusi, ale to już
          na 2 tygodnie.
    • ewula1 Sol Morromar 06.11.08, 11:10
      Tydzień temu wróciłam z 2 tyg. pobytu na Lanzarote w hotelu Sol
      Morromar. Pogoda naprawde przeplatana aczkolwiek mozna było się
      opalić. Jeśli chodzi o wiatry to poprzednio wypowiadający się mają
      rację - wieje i to czsami dość silnie. Kilka razy musieliśmy uciekać
      z plaży:-) Leciałam TravelService ale to był jeden z ostatnich lotów
      tych linii dla Itaki. Byłam z mężem i z córeczką 1rok i 9 m-cy. Lot
      zniosła naprawdę wspaniale. Trochę pospała, trochę się pobawiła i
      spacerowała po samolocie zaglądając do innych dzieci. To prawda że z
      dzieckiem ciężej ale my również nie byliśmy dłuuugo (8 lat) na
      wakacjach i w końcu się wybraliśmy. Było wspaniale. Corka zadowolona
      na maxa z możliwości zabawy na plaży w piasku i w wodzie. BARDZO
      polecam jechać do miejscowości Playa Blanca na plaże Playa Flamingo -
      piękna!!!!!!
      Hotel położony w niezbyt komfortowym miejscu (wypożyczyliśmy
      samochód na cały pobyt). Wyżywienie takie sobie ale i tak można
      dostać brzuszka;-)
      Pytajcie a w miarę możliwości chętnie odpowiem.
    • Gość: aniko co z tymi wiatrami na Lanzarote? IP: 194.156.48.* 06.11.08, 13:51
      Czy rzeczywiscie tam mocno wieje? Jadę w końcu listopada z dziećmi i
      liczę na dobrą (ciepłą)i bezwietrzną pogodę. Dwa lata temu byłam na
      Teneryfie i tak właśnie było. Czy Lanzarote jest wyspą na której
      wieje???
      • motylanoga71 Re: co z tymi wiatrami na Lanzarote? 13.11.08, 15:40
        wieje tak ze dzieci i lzejszych doroslych trzeba na plazy wiazac do glazow zeby
        ich nie porwalo
        • a_p4 Re: co z tymi wiatrami na Lanzarote? 13.11.08, 18:21
          :)))))))))))))
    • cotti Re: Lanzarote 21.11.08, 21:08
      Na Lanzarote wieje w porze letniej, zimą - nie. Jest ciepło - polecam
      sprawdzenie wykresów temperatury.

Jeśli chodzi o hotele - z naszej ekipy wycieczkowej, która mieszkała w różnych
      hotelach: los zocos - właściwie zero animacji, mension - zero animacji, b.
      skromne posiłki. Natomiast nam się udało mieszkać w Barcelo Lanzarote -
      fantastyczny program animacji (gimnastyka, gry sportowe, wieczorny program
      rozrywkowy), fantastyczne jedzenie, dla niektórych może być minusem jego
      położenie - nieco na uboczu (ale za to - tuż przy malutkiej plaży - o niebo
      lepszej niż ta miejska - gdyż czystej i niezatłoczonej) - zresztą i tak polecam
      przejechanie się samochodem by obejrzeć Playa Famara.
      • Gość: martin.pl Re: Lanzarote IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.08, 12:15
        I tak powstają plotki.Skoro piszesz,że w Mansion Nazaret są b.skromne posiłki,to
        co ty jesz w domu? Przepraszam,ale nie znoszę nie sprawdzonych informacji
        podawanych jako pewnik. Pozdrawiam
        • Gość: borkaM Re: Lanzarote IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.08, 08:59
          Byliśmy z mężem Barcelo Lanzarote (08.11 - 15.11)
          Polecam, naprawdę bardzo polecam.
          • Gość: MacL Re: Lanzarote - Barcelo Lanzarote IP: *.polkomtel.com.pl 30.12.08, 10:36
            Witam,
            A możesz opisać (tak coś więcej) o tym hotelu? (położenie, czy
            bezpośrednio przy plaży, jakie jedzenie, jaka rozrywka, czy
            wypożyczalnia samochodów na miejscu i jakie ceny ;),itp.)

Z góry dziękuję... wybieram się tam wkrótce...
            Maciek
      • aga857 Re: Lanzarote 04.01.09, 14:06
        Właśnie nad tym hotelem się zastanawiamy. Położenie na uboczu nam nie
        przeszkadza, bo lubimy spokój na wakacjach, a samochód i tak zamierzamy
        wypożyczyć. Polecasz? Wybieramy się w czerwcu . Widzę na forum, że wiele osób
        jeździ tam jesienią i zimą. Czy wtedy jest cieplej? przyjemniej? To nasz
        pierwszy wyjazd na Wyspy Kanaryjskie.
        • escada92 Re: Lanzarote 04.01.09, 18:34
          aga857 napisała:

> Właśnie nad tym hotelem się zastanawiamy. Położenie na uboczu nam
          nie
          > przeszkadza, bo lubimy spokój na wakacjach, a samochód i tak
          zamierzamy
          > wypożyczyć. Polecasz? Wybieramy się w czerwcu . Widzę na forum, że
          wiele osób
          > jeździ tam jesienią i zimą. Czy wtedy jest cieplej? przyjemniej?
          To nasz
          > pierwszy wyjazd na Wyspy Kanaryjskie.

Nie jest cieplej ani przyjemniej, bo wiatry dają się we zanki i to
          bardzo. Dużo ludzi podróżuje na Kanary, bo są one popularne i jest
          to świetne miejsce na wypoczynek. Poza tym tamtejszy klimat pozwala
          na odwiedzanie wysp przez cały rok. Ja byłam juz na wszystkich
          wyspach i chętnei tam jeszce wrócę. Na pewno będziesz zadowlona z
          wycieczki, chociaż moim zdaniem Gran Canaria i Tenryfa są ciekawsze
          i ładniejsze, ale za to Lamzarote nie ma hoteli 'blokowisk' tylko
          same niskie zabudowania i to też bardzo efektownie wygląda. Nie
          polecam tylko Fuerty, ponieważ jest najbiedniejszą i mało zaludnioną
          wyspą. Zdecydowanie więcej tam śmieci i brudu, przykro patrzeć na tę
          biedę, która tam panuje, nawetr za bardfzo nei ma co robic i
          zwiedzaćna Fuercie. Życzę udanwgo urlopu na przepięknej Lanzarote ;)
        • bah77 Re: Lanzarote... 04.01.09, 19:13
          > Widzę na forum, że wiele osób jeździ tam jesienią i zimą. Czy
          wtedy jest cieplej? przyjemniej?

Sezon na Kanarach jest właśnie wtedy, gdyż jest to właściwie jedyne
          miejsce w UE, dokąd można uciec przed zimą.

A w czerwcu w Europie jest mnóstwo ciekawych miejsc, do których
          można wyruszyć, aby połączyć zwiedzanie ze słonecznymi kąpielami...

Pzdr

bah77
          • Gość: Haneczka40tka Re: Lanzarote... IP: *.wro-com.net 28.12.09, 12:50
            Zdecydowanie odradzam Los Zocos- all inclusive jest mierne na
            dodatek napoje , lody itd wydawane sa wyłacznie na karte czipową,
            która każdy klient musi mieć zawsze ze sobą. Podchodzisz do barmana,
            ten nabija wybrany napoj na kartę, dopiero potem go wydaje. I to
            tylko jeden napój, Jak chcesz drugi napój dla dziecka to procedura
            sie powtarza. tworzą się więc długie kolejki po napoje, sa one małe
            a drinki słabiutkie, nie wiem kto to wymyslił bo to utrudnia zycie i
            klientom i kelnerom.
            Ja byłam w Barcelo La galea a tm istniał genialny system robienia
            sobie drinków samemu: na stole w barze wyłozone są rózne
            alkohole...od słodkich win, poprzez wódki, likiery, whisky itd....
            Lejesz co chcesz i ile chcesz!! Sa tez beczki z trzema rodzajami
            wina, z piwem i nawet szmpanem. nie ma kolejek, przepychania się i
            utyskiwania. także lody sobie nakładasz sam oraz zimne napoje.
            Wszystko w Barcelo la Galea jest super.
            Poleca,m!!!!
            • Gość: ania Re: Lanzarote... IP: 80.50.234.* 29.12.09, 15:41
              Haneczko, po co produkujesz te negatywne opinie na temat hotelu Los Zocos, jak w
              nim nie byłaś. Na wszelkich forach Barcelo La Galea ma bardzo dużo opinii
              skrajnych. Niemcy koszmarnie go oceniają, natomiast Polacy chwalą. Los Zocos ma
              wyważone i stabilne opinie od wszystkich gości.
              Musiałam to sprawdzić, bo tyle złego o Los Zocos napisałaś. Nie oceniaj jak nie
              byłaś, bo to nie jest obiektywne.
            • expert-live Re: Lanzarote... 20.01.10, 19:14
              Witam!
              Obawiam się Haneczko, że byłaś w gościach w hotelu
              Los Zocos i tak cię oburzyły karty, zresztą wcale nie
              czipowe zwykłe z kodem kreskowym. Coraz więcej hoteli przechodzi na
              taki system bo chroni on hotel przed wynoszeniem alkoholu przez
              pracowników. A drików można brać ile się chce dla innych osób jeśli
              się ma ich karty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka