Gość: andy IP: *.pisz.sdi.tpnet.pl 04.08.02, 07:48 moze glupkowate pytanie, ale te buty ktore spotkalem u nas są straszne, wygladaja jak obciete gumaki. Napiszcie ile kosztuja w Chorwacji , bo mam nadzieje ze tam sa i jest ich duzy wybor. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eskimos Re: buty na plaze IP: *.chello.at / *.3.11.vie.surfer.at 04.08.02, 08:47 Te "obciete gumaki" w kolorze niebieskim kosztuja 50 kuna(Podgora) pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fama Re: buty na plaze IP: *.euro-net.pl 04.08.02, 09:09 Te obcięte gumiaki to chyba nie za bardzo dobre obuwie na plaże ,musi być dopasowane ,jeśli chce się pływać ,widziałam na nogach plastikowe sandałki u dzieci i dorosłych (są na miejscu w sprzedaży też ok.50 kun),tenisówki,podeszwa nie może być poprostu zbyt miękka .Jeśli tylko wejść na plażę ,by się opalać,to klapki wystarczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: buty na plaze IP: *.echostar.pl 05.08.02, 09:06 U nas w supermarketach są za 10 - 16 złotych plastikowe sandałki zapinane na rzepy. Dobre do chodzenia na plażę i do pływania. W zupełności wystarczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: buty na plaze IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 06.08.02, 17:05 Rzepy po kilkarotnym moczeniu w wodzie traca swe rzepowate wlasciwosci. A swoja droga te obciete gumiaki sa to najbardziej szpanerskie plazowe buty w HR. Sa one produkowane we Wloszech ze specjalnej, miekkiej, ale bardzo trwalej gumy, znakomicie przylegaja do stopy i nie utrudniaja plywania. W Trogirze na bazarze kosztuja 50 kuna i podobno z powodzeniem wytrzymuja trzy sezony intensywneje ksploatacji. Sandalki z przezroczystego plastiku ? 35 kuna, ale sa obciachowe i nietrwale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L. Re: buty na plaze IP: *.ists.pl 06.08.02, 17:26 Moje obcięte gumiaki wytrzymały właśnie 3 lata.Próbowałem też innych "rozwiązań" jednak te gumowe sprawdziły mi się najlepiej.Pozdrowienia.L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a to ja Re: buty na plaze IP: 2.4.STABLE* / 192.168.22.* 07.08.02, 11:33 Jeśli masz kąpielówki w niebieskim kolorze-to będą posować obcięte kalosze.Trochę dziwnie się w nich wygląda-już lepiej nałożyć płetwy.Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: buty na plaze IP: *.echostar.pl 06.08.02, 17:35 To dziwne, mi wytrzymały 2 tygodnie intensywnego moczenia. i na dalnadają się do użytku. A są to dość porządne sandałki, wcale nie obciachowe (to nie są typu japonek). Mają tą zaletę, że na plażę nie trzeba nosić jeszcze jednej pary butów. A te "obcięte kalosze" potrafią nieoczekiwanie spaść w wodzie, pół biedy jeśli dość płytko. Widziałem sporo tych powracających w jednym bucie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L. Re: buty na plaze IP: *.ists.pl 06.08.02, 17:48 Raczej przeszkadzał mi wpadający do nich piasek, natomiast chronił też bok stopy np. przy ześlizgiwaniu się z podwodnych skał czy też kamieni- dlatego wolałem je od sandałek, choć sandały są rzeczywiście wygodniejsze.Pozdrowienia.L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: buty na plaze IP: *.echostar.pl 06.08.02, 18:48 Fakt, że ten żwirek jest dość upierdliwy. Na szczęście z sandałków stosunkowo łatwo daje się wytrzepać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: buty na plaze IP: *.chello.pl 11.08.02, 13:26 cudnie sprawdzją się buty do winsurfingu (miękkie). I do pływania i do łażenia po skałach. Odpowiedz Link Zgłoś