Gość: jaho55 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.08, 19:01 Kto z Was był w Meander Park Oravice? Mam kilka pytań. Proszę o odzew.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dadgam Re: Meander park w Oravicach 16.08.08, 20:29 byłam w maju, całkiem sympatycznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho55 Re: Meander park w Oravicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.08, 11:34 Dziękuję Wszystkim za odzew.Moje pytania: -czy za wstęp można płacić w złotówkach? -czy brać walutę i tam wymieniać czy kupić KS ? -czy podczas pobytu w parku można wyjść do szatni,a potem wrócić? -czy trzeba mieć szlafrok,czy ręcznik można wziąć na teren basenów? -czy ceny w barze czy restauracji są wysokie? -czy warto wybrać się na Orawski Zamek? -Co Sądzisz o starych basenach na wolnym powietrzu i korzystaniu z nich?Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Meander park w Oravicach 17.08.08, 12:21 -czy ceny w barze czy restauracji są wysokie? Pojęcie względne...tanio nie jest.Kilkaset metrów wcześniej jest restauracja lżejsza dla kieszeni. -czy warto wybrać się na Orawski Zamek? Zdecydowanie tak. -Co Sądzisz o starych basenach na wolnym powietrzu i korzystaniu z nich? ...jeśli ktos wierzy w lecznicze własciwości to się moczy...ale jednorazowa wizyta bez sensu...ciasno,wizualnie też nieciekawie... > -czy trzeba mieć szlafrok,czy ręcznik można wziąć na teren basenów? Nie trzeba szlafroka bo niby dlaczego trzeba by mieć? Jest takie miejsce na świecie ,gdzie nie można wnieśc własnego ręcznika? Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Meander park w Oravicach 17.08.08, 12:44 Tak przy okazji porównałem ceny aquaparków ...w Zakopanym wychodzi taniej a wiekszy i ciekawszy...ten słowacki podobno własnościa Bachledów z Gubałówki , może to jakieś wytłumaczenie ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Meander park w Oravicach IP: *.cable.smsnet.pl 16.08.08, 20:32 witam nie pytaj sie kto był, po prostu zapytaj sie co chcesz wiedzieć, może trafi sie ktos normalny i odpowie na Twoje pytania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Meander park w Oravicach IP: *.chello.pl 17.08.08, 08:45 Ja jestem normalna i dlatego odpowiedziałam konkretnie na konkretne pytanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho55 Re: Meander park w Oravicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.08, 20:30 Ewciu sróbuj odpowiedzieć na resztę moich pytań i dodaj sporo od siebie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Meander park w Oravicach IP: *.chello.pl 17.08.08, 21:03 Uprzejmie proszę:Konkretne pytanie ,konkretna odpowiedż. Do Orawic jeżdżę przynajmniej 2 x w roku-to od siebie. Nie otrzymałeś jeszcze odpowiedzi na te pytania: 1,Za wstęp można płacić w złotówkach 2.Na miejscu jest jeden punkt wymiany walut ,niestety przelicznik nie jest najlepszy , więc lepiej kupić korony u nas. 3.Z szatni wychodzisz i wchodzisz ile razy chcesz. 4.Zamek warto odwiedzić,ale trzeba zarezerwować wcześniej bilety,albo odstać swoje w baaardzo długiej kolejce.Przy czym bilety kupuje się na określoną godzinę,więc jak kupisz bilet o godz. np 10.00 może się okazać,że wstęp masz o godz, 12.30 Jeszcze jakieś pytania??? chętnie odpowiem. Równie serdecznie pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho55 Re: Meander park w Oravicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.08, 15:35 Witam Ewciu!Dziękuję b. za informacje.Sprawy mają się następująco: Mieszkam pod Śnieżką , a nie pod Giewontem dlatego impreza jest zorganizowana przez b.turystyczne co do transportu , zakwaterowania i wyżywienia ,a reszta wg. uznania.W środę będę wiedział czy dojdzie do skutku. W środę się odezwę,Zerknij na forum.Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Meander park w Oravicach IP: *.chello.pl 18.08.08, 19:20 To mieszkamy niedaleko ja jestem z Dolnego Śląska/ale to na marginesie/ Załatwione - zerknę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho55 Re: Meander park w Oravicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.08, 22:07 To miłe i wcale nie na marginesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho55 Re: Meander park w Oravicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 15:39 Witam Ewciu! Sprawy mają się następująco:wyjazd byłby 14.09.,aby doszedł do skutku musi być 7 osób jest 5,a wię raczej na tak(dowóz do Jawora).Znajomi byli w tym terminie w ubiegłym roku i byli b. zadowoleni.Nie byli w M.parku bo była b. słoneczna pogoda i korzystali z basenów na wolnym powietrzu i nawet się opalali. -co Sądzisz o tej wersji? czy do M.P.można zabrać torbę na baseny ,zająć leżak itd. ile kosztuje tam obiad czy coś do picia? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Meander park w Oravicach IP: *.chello.pl 20.08.08, 16:23 Powiem tak-jeśli pogoda dopisze ??? w połowie września to wyjazd wg mnie może być udany.Ja najczęściej bywam tam w weekend majowy i w drodze powrotnej z wakacji/jeżdzimy na baseny termalne na Węgry/ Korzystałam z basenów odkrytych i z M.P. Baseny na wolnym powietrzu są 2 -lecznicze-takie do posiedzenia i "wygrzania kości" Wstęp w porównaniu do M.P. duuuużo tańszy,ale wszystko zależy od tego, czego się spodziewasz. Obiady jadaliśmy w restauracji ,jakieś 100m przed M.P. i płaciliśmy ok.100-150 koron za osobę. Same Orawice to dziura zabita dechami.Domki ,camping ,1 sklep spożywczy i 1 restauracja.Przy wejściu na baseny odkryte są 3 małe punkty gastronomiczne. Torbę możesz zabrać ,ale myślę ,że powinieneś zostawić ją w szafce w szatni. Leżaków do wyboru ,koloru ile tylko dusza pragnie/M.P/ Życzę , aby dojazd doszedł do skutku i pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho55 Re: Meander park w Oravicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 17:10 Serdecznie dziękuję.Noclegi są w nowym pensjonacie w Vitanowej z wyżywieniem: Śi Obiadokol.Bus dowozi do Oravic i z powrotem.Jeśli na podstawie wielokrotnej bytności nasuwają Ci się rady i wskazówki praktyczne to będę wdzięczny.Czy po tych wizytach na termach Czujesz się lepiej? Czy aparat kostno-mięśniowo-stawowy jest sprawniejszy, a ewentualne dolegliwości znacznie łagodniejsze? Byłem w wielu miejscach na świecie ,ale u wód jeszcze nie, ale myślę ,że najwyższy czas zrobić coś dla własnego zdrowia.Serdecznie pozdrawiam i przepraszam za drobiazgowość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Meander park w Oravicach IP: *.chello.pl 20.08.08, 17:51 Niektórzy sie ze mnie śmieją,że sobie wmawiam,ale ja uparcie twierdzę,że te "wody" działają cudownie.Mam ,a w zasadzie miałam kłopoty z mięśniami i stawami.Ktoś życzliwy poradził mi termy i spróbowałam.Od kilku lat jeżdzimy regularnie na Węgry na każde wakacje.Od tego czasu przestałam narzekać na wszelakie bóle.Od sierpnia do ok.maja nie odczuwam nic.W połowie maja zaczynam głośno mówić:Potrzebuję wód-zaczyna znowu boleć.Z tym,że nasze pobyty na Węgrzech trwają z reguły trzy tygodnie i korzystamy z kąpieli max. Jeżdzimy też dużo na rowerach/ok.40km dziennie/ Jeszcze jedno ,od kiedy "leczymy" się właśnie w ten sposób przestałam się zupełnie przeziębiać,nie mam nawet kataru. Znajomi Węgrzy mówili /o ile rozmowę z Węgrem można nazwać rozmową-bardzo przy tej rozmowie bolą ręce i nogi/,że węgierscy lekarze polecają wielu chorym kąpiele zamiast lekarstw.Ja jestem pewna ,że wiedzą co robią. Orawice traktujemy raczej relaksowo,gdyż sądzę ,że kilkudniowy pobyt nie wystarcza do poprawy kondycji. Będąc w Orawicach zawsze jedziemy na 0,5 dnia na wycieczkę do Zakopanego. No i już nie wiem co jeszcze napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho55 Re: Meander park w Oravicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 19:38 My też mamy propozycję półdniowej wycieczki do Zakopanego i wybieramy się, oraz na zamek.Oczywiście ,że przez te kilka dni to raczej relaks niż terapia.Balneoterapia to od wieków stosowane metody leczenia wodą,ktore jako leczenie wspomagające poparte ruchem i fizykoterapią przynoszą ulgę w dolegliwościach narządu ruchu.Serdecznie dziękuję za życzliwość i bardzo miłą wymianę korespondencji.Życzę dużo zdrowia.Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Meander park w Oravicach IP: *.chello.pl 20.08.08, 19:54 I mnie też było miło.A pamiętasz jak się zaczęło?Nauczka-trzeba zadawać konkretne pytania. Udanego wypoczynku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Meander park w Oravicach IP: *.g-net.pl 22.08.08, 08:40 TEZ WYBIERAM SIE DO ORAVIC W NAJBLIZSZY WEEKEND, MAM PYTANIE INNE: CZY ZA WSZYSTKO MOZNA PLACIC KARTA? PZDR Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Meander park w Oravicach IP: *.chello.pl 22.08.08, 10:44 Nie wiem,my płaciliśmy koronami-może ktoś inny udzieli odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho55 Re: Meander park w Oravicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.08, 16:45 Tak Ewuniu tylko Ta osoba nie odpowiedziała na żadne z zadanych pytań Zdarzają się na forum tzw. koordynatorzy ,którzy zwykle są dość kontrowersyjni w formie i treści, ale ja już przywykłem do tego i robię po swojemu i jak widać dobrze na tym wychodzę.Serdecznie pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Meander park w Oravicach IP: 78.133.179.* 18.10.08, 20:48 Polecam Meander Park - byłem, pojadę w przyszły weekend - jest tam genialnie. Polecam też serwis z informacjami jak dojechać, gdzie spać, gdzie tanio zjeść: www.meanderpark.pl Odpowiedz Link Zgłoś
czest Re: Meander park w Oravicach 24.10.08, 12:07 A było ktoś w saunach w MeanderParku?? Jak jest?? Odpowiedz Link Zgłoś