Dodaj do ulubionych

Mama w Chorwacji :)

IP: *.adm.us.edu.pl 01.09.05, 09:54
Witam i proszę uprzejmie o radę.
Byłam kilka lat temu w Chorwacji, ktora mnie zauroczyła, chciałaby żeby
zobaczyła ją w tym roku we wrzesbiu również moja mama, ktorej niestety nie
moge towarzyszyc w podrozy. Prosilaby osoby lepiej odemnie znajace Chorwacje
o porade. Do jakiej miejscowosci najlepiej wyslac starsza pania, ktora
niestety nie pływa ani nie nurkuje ;)? gdzie można znależć niezbyt kamieniste
plaże, ciche zaułki po ktorych mozna pospacerowac,spokojne miejsce gdzie nie
zadepcze jej tłum turystów i nie zgłuszy dyskoteka ? Bede wdzieczna za kzda
podpowiedz.
Obserwuj wątek
    • Gość: wiech Re: Mama w Chorwacji :) IP: *.visp.energis.pl 01.09.05, 10:08
      Proponuję Šilo na Krku. Cisza, spokój, piękny widok na stały ląd z Crkvenicą,
      kawałek (ze 40-50 m) piaszczystej plaży, spokojne (tzn bez łupania)
      restauracyjki, lodziarnia, sklep, poczta, blisko do Vrbnika z zaułkami, trochę
      dalej do Krku, jednym słowem idealne warunli dla mam z dziećmi (a mamy często
      są jak dzieci.
      Pozdrowienia
      • naise Re: Mama w Chorwacji :) 01.09.05, 10:52
        A ja dla Mamy polecam jakieś z miasteczek na Istrii - Medulin, Premantura,
        również spokojnie i niedaleko do Puli, Rovinija, gdzie mnóstwo zabytków,
        niestety jest kawałek do plaży, ale skoro Mama się nie opala ani nie nurkuje to
        myślę że bardziej zainteresują ją spacery i zwiedzanie. Nie wiem czym Mama tam
        jedzie (auto, autokar, samolot) więc mogę się tylko domyślać czy zamierza
        odwiedzać pobliskie miasta. Jeśli chcesz mogę polecić namiary na dobre kwatery.
        Napisz na priv. Pozdrawiam
        • liloom Re: Mama w Chorwacji :) 01.09.05, 15:38
          Ja zabralam moja mame dokladnie tak samo najpierw na Istrie - zobaczyla
          najpierw Vrsar, potem okolice , Limski, Porec, Pule, itd itp wracalismy przez
          Opatije i Rijeke - jest zakochana i ani Turcja ani Grecja ani Pd Francja (!)
          nie zachwycila jej juz nigdy bardziej. Potem byla z nami na Krk, a jutro
          jedziemy do Igrane, bierzemy ja znowu. Mowie wam ale sie cieszy!
          • Gość: Finka Re: Mama w Chorwacji :) IP: *.acn.waw.pl 02.09.05, 09:52
            w przyszlym roku biore moja...
    • Gość: drinkit Re: Mama w Chorwacji :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.09.05, 17:51
      Dla osobu, która nie gustuje w lezeniu na plazy z całą odpowiedzialnoscią i
      doswiadczeniem własnym polecam Dubrovnik albo Split. Szczególnie to ostatnie
      miasto jest niesłychanie bogate w miejsca do zwiedzania, muzea, duzo kawiarni,
      port i masa przyjemnych cichych zaułków. Albo z innej strony: moze w góry? Są
      bardzo piękne trasy, nie wiem tylko czy wystarczająco bezpiecznie byłoby
      chodzić po nich samej kobiecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka