Dodaj do ulubionych

Okolice Zadaru

28.06.08, 23:23
Mam pytanie do znawców.
Planuję wyjazd do Chorwacji w sierpniu, a na celownik wziąłem okolice Zadaru :)
Jadę w ciemno 4-o osobową rodziną.
Czy zna koś z Was jakieś ciekawe lokalizacje, nie ukrywam, że niska cena apartamentu jest dla mnie ważnym atutem?
pzdr Tom
Obserwuj wątek
    • Gość: tom Re: Okolice Zadaru IP: *.stella.net.pl 29.06.08, 10:54
      sam Zadar jako miejsce pobytu zdecydowanie odradzam, tam dobrze jest wpadać na
      zwiedzanku, na bazar i targ rybny, ew. stamtąd można popłynąć na Kornati lub na
      którąś z wysp, ale mieszkać - raczej nie. Szukaj czegoś np. w Sukosan, Turnju,
      sv. Petarze, ostatecznie w sv. Filip i Jakov, sympatyczna opcją jest Pakostane,
      miłą - Pirovac, nienajgorszą Drage, możesz szukać też czegoś w okolicy Crvenej
      Luki. Jeździłem wielokrotnie w tamte strony w sierpniu, zawsze w ciemno, nigdy
      nie było problemu ze znalezieniem kwater (od pewnego czasu, nie mając dzieci w
      wieku szkolnym, wyjeżdżam wyłącznie we wrześniu, czego każdemu życzę!). W każdej
      praktycznie miejscowości są biura turystyczne, w najgorszym przypadku poproś,
      aby ci pomogli znaleźć kwaterkę. Mają ich pod swoja opieka zwykle sporo. Jeśli
      dojedziesz nad morze w godzinach przedpołudniowych - masz dość czasu na
      samodzielne szukanie, gorzej jak dotrzesz na miejsce pod wieczór... Powodzenia
      • Gość: zibi Re: Okolice Zadaru IP: *.chello.pl 29.06.08, 20:51
        Ja byłem trzy razy w Zadarze tzn w dzielnicy Zadaru - Diklo. W samym
        Zadarze też nie polecam. W Google map widać ulicę wzdłuż morza na
        prawo od Zadaru, którą jedziemy do samego końca.Tam mrowie tanich
        pensjonatów, pizzernie, restauracje,korty tenisowe.Wszystkie
        kamienice wzdłuż morza w odległości ok.15-20 m bliżej się nie da.
        • pagajtt Re: Okolice Zadaru 29.06.08, 22:41
          Jesteście wielcy- jadę :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka