fragolina79 18.06.08, 17:57 Poszukuję kogoś kto wybiera się do miejscowości Vieste na Gargano. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: kasia Re: Vieste - Gargano IP: *.chello.pl 26.06.08, 21:16 jedziemy we wrześniu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Karolina Re: Vieste - Gargano IP: *.18-79-r.retail.telecomitalia.it 21.06.09, 15:06 Dzien dobry.Jesli wybiera pani sie we wrzesniu do Vieste to sluze pomoca.Mam akurat w tym miesiacu tanie apartamenty.Od 5 wrzesnia to tylko300 euro na tydzien za 4 osobowy piekny apartament w Vieste.Zapraszam podaje moj kontakt karolciavieste3@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: valentynek Re: Vieste - Gargano IP: *.13-3.cable.virginmedia.com 26.06.11, 19:51 Tez tam bedziemy we wrzesniu wiec moze sie spotkamy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: valentynek Re: Vieste - Gargano IP: *.13-3.cable.virginmedia.com 26.06.11, 19:50 My tez we wrzesniu tylko tyle ze jedziemy tam z Londynu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zyzio Re: Vieste - Gargano IP: *.ip.netia.com.pl 26.06.08, 22:05 wyjazd 11 lipca na camping (5 raz do Vieste) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wit Re: Vieste - Gargano IP: *.unimasz.pl 27.06.08, 09:08 Jak nazywa sie ten camping na ktory sie wybieracie?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: piotr jacolii Re: Vieste - Gargano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 17:32 CIAO wszystkim ,którzy byli lub wybierają się do VIESTE, własnie wróciłem z campingu ARIZONA - VERDE.( Są obok siebie dwa kampingi ARIZONA,jeden z główna bramą od strony morza to ARIZONA BLUE a do arizony verde czyli zielonej brak jest oznaczenia od strony morza z alei równiutko wysadzanej palmami . Tak jak pisze zyna obydwa kampingi oddzielone są od siebie strumieniem ze słodką wodą !!!przez który prowadzi drewniany mostek)Przespałem noc obudziłem się i niestety nie zobacze już dziś przepięknego VIESTE - jestem już w domu , dziwne to uczucie. Widok miasta na wysokich na 40 m od poziomu morza skałach towarzyszył mi prawie dwa tygodnie - przepiękny widok !!! . Droga do tego bajecznego miasta tak jak opisuje giuditta - niesamowite - strome urwiska skalne , aby nasz autobus ze super kierowcami - było ich 3-ch skręcił , czasem inne samochody z przeciwnego pasa musiały się zatrzymać , widok z góry na np . port gdzie łowi sie kiełbie niesamowity. Warto zatrzymać się w drodze do VIESTE przy jednej z wież TORRO gdzie rozpościera się niesamowity widok na wybrzeże - tzw bramę szczęścia - masyw skalny z prześwitem - jest to tzw. brama do półwyspu gargano. Miasto VIESTE to wg mnie perła adriatyku obok oczywiście DUBROWNIKA ,położone na masywie skalnym - białe wapienne skały poprzecinane ciemnymi wąskimi krzemieniami - na takiej właśnie monumentalnej podbudowie stoi miasto z częścią średniowieczą VIESTE . Bardzo wąskie uliczki pną się ostro do góry , czasem są tak wąskie że moga minąć sie tylko 2 osoby, stoliki lokalnych resaturacji i pizzerii mija sie z odległości kilkudziesięciu centymetrów, zapachy lokalnych przysmaków - włoskiej kuchni mieszają sie tworząc niesamowitą charmonię śródziemnomorskich zapachów. w jednej z malutkiej galerii nie mogliśmy sie oprzeć i kupiliśmy akwarelę z widokiem z VIESTE .TAK jak pisze GIUDITTA - GARGANO TO NIE TYLKO VIESTE , to również przepiękne widoki z lokalnych dróg , należy koniecznie zwiedzić GIOWANI SAN ROTONDO - miejsce kultu i objawień OJCA PIO - corocznie przybywa tu 7 mln pielgrzymów - np do częstochowy 3 mln, sam ojciec pio wystawiony jest w szklanej trumnie i można zobaczyć to w części podziemnej sanktóarium, najlepiej wybrać sie wcześnie rano bo później są tam tłumy, my byliśmu już o godz 7.30 - !!! o tej porze jest też w miarę komfortowa temperatura do zwiedzania . Byliśmy też w MONTE SAN ANGELO - najwyżej położonym miastem na GARGANO - jest tam zawsze chłodniej o kilka stopni, poczuliśmy orzeżwiająćą bryzę morskiego powietrza , aby obejść starówkę dookoła trzeba mieć niezłą kondycję !!!bo wspinaczka jak w górach , ale na samej górze czeka mały park z ławkami, stolikami i zapierającym dech w piersiach widokiem . TAK TAK monisha , masz rację w 100% w PESCHCHI są najlepsze lody na świecie , najlepsze smaki moim zdaniem to właśnie peschchi, ferrero roscher i stratchtella - zasada jest taka - im więcej gałek tym taniej - tak wię szlejcie na maxxxa !!! trafilismy tam akurat na ostatni dzień FIESTY-dni peschchi , masto udekorowane było tysiącami lampek - widok jak z bożego narodzenia w środku lata - szokkk !!!i setki kramików z lokalnymi przysmakami i wyrobami i lokalne winko lało sie strumieniami !!!oooo jak by sie chciało tam znów wrócić !!!!, koniecznie trzeba wybrac się , reszta relacji poźniej bomusze odespać 24 godzinną podróż autokarem . POZDROOO dla obecnych i przyszłych fanów GARGANO !!!! piotrek jacolik z konina-WIELKOPLSKA, 2008-07-25 20:58:59 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pabllos81 Re: Vieste - Gargano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 07:14 witam chcialem zapytać czy na capmingu Arizona moża sie rozbic z własnym namiotem i wyjdzie to taniej niż gotowy na miejscu? powiedzcie mi jak dlugo sie jedzie z Wrocławia na camping? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: e Re: Vieste - Gargano IP: 212.160.190.* 21.12.10, 09:53 Ja napierałem w piątek po szkole do Oekotelu pod Graz'em, tam spanie. Na drugi dzień od rana z Grazu, na Gargano około 21.30, praktycznie cała droga w ulewnym deszczu. Tu jest cennik: www.villaggioarizona.it/file/pr_2008g.pdf . Nie widać w cenniku możliwości wynajęcia ich namiotów- tylko plac pod namiot/kamper tab.1 (cena za osobę) lub apartamenty tab.2 cena za lokal. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: goldwakacje Re: Vieste - Gargano IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.11, 19:53 Kamping Baia degli Aranci - polecam jest super.... Odpowiedz Link Zgłoś
oollqqaa Re: Vieste - Gargano 26.07.11, 22:58 Gość portalu: goldwakacje napisał(a): > Kamping Baia degli Aranci - polecam jest super.... - no własnie , wybiera się ktoś może na obóz młodzieżowy - 29.07.2011 ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: henk Re: Vieste - Gargano IP: *.domainunused.net 27.06.08, 15:24 Współczuję... przecież Włochy są takie piękne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zyzio Re: Vieste - Gargano IP: *.ip.netia.com.pl 27.06.08, 19:43 Od 15 lat średnio co 3 lata dla dla poprawy samopoczucia, a międzyczasie w inne miejsca italii lub do chorwacji. A tak ogólnie to jestem w takim wieku, że już nie mam wielkiego parcia na wyjazdy typowo turystyczne a jeśli chodzi o odpoczynek typowo na plaży to w żadnym z tych miejsc które odwiedziłem we włoszech nie odpoczywałem tak dobrze jak na gargano. Odpowiedz Link Zgłoś
fragolina79 Re: Vieste - Gargano 27.06.08, 15:38 Zyzio a możesz mi podać jakiś namiar do siebie, np. maila gazetowego Grazie zyzio napisał(a): > wyjazd 11 lipca na camping (5 raz do Vieste) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zyzio Re: Vieste - Gargano IP: *.ip.netia.com.pl 27.06.08, 19:46 Pytaj co cię interesyje, a ja jak tylko będę miał trochę czasu spróbuję ci udzielić odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wit Re: Vieste - Gargano IP: *.olsztyn.mm.pl 29.06.08, 15:01 Zyzio a na jakich to kempingach bywasz na Gargano? Odpowiedz Link Zgłoś
fragolina79 Re: Vieste - Gargano 29.06.08, 23:28 WIT możesz sie do mnie na maila gazetowego odezwać, to dam Ci godny polecenia namiar w Vieste. A przy okazji jak się zgłosisz to ja też będę miała pytanie :) wit napisał(a): > Zyzio a na jakich to kempingach bywasz na Gargano? Odpowiedz Link Zgłoś
fragolina79 Re: Vieste - Gargano 29.06.08, 23:26 Ja tam nie jadę, mam pytanie które chciałam w mailu zadać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: K Re: Vieste - Gargano IP: *.18-79-r.retail.telecomitalia.it 21.06.09, 14:58 Witam wszystkich milosnikow Vieste i okolic.Mieszkam juz 10 lat w Vieste.Wynajmuje tanio apartamenty dla polakow.Jesli ktos jest zainteresowany to prosze o kontakt karolciavieste3@wp.pl lub pod numerem wloskim 00393490705637.Zapraszam bo naprawde warto. Pozatym maz moj ma fajna lodke i organizujemy wyprawy po grotach takze wszystkich zainteresowanyh zapraszam.Sluze rowniez pomoca podczas pobytu.Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PIOTREK JACOLIK Re: Vieste - Gargano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.08, 09:52 Witam jedziemy z rodziną , rodzicami i teściami + znajomi wyjazd 13.07.2008 r - VIESTE-CAMPING-ARIZONA-namioty willowe- do 24.07.2008 r - ok 16 osób z Konina i Wrocławia. Ja jade tam pierwszy raz ale z opini na forach i znajomych to jest bajkowe i zjawiskowe miejsce , ,może ktos tam jeszcze jedzie w podobnym terminie .Prosze o opinie i info . POZDRAWIAM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magdam110 Re: Vieste - Gargano IP: *.biznesdsl.etel.pl 09.07.08, 14:37 Byliśmy w tamtym roku. Jest pięknie. Wrzucam parę fotek: fotoforum.gazeta.pl/72,2,782,70409626.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: vvvv ReGargano - marina di lesina IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.08.08, 13:39 witam, wlasnie wrocilam z polwyspu Gargano, 2 tyg spedzilam w Marina di lesina... i nie polecam ... niby wszystko ok, pogoda super,morze cieplutkie itd ale... niestety w hotelu "Maddalena" niby 4 gwaizki a syf i mrowek pelno...obsluga wulgarna i niemila w stosunku do Polakow, tylko jedna osoba po angielsku mowila... jedzenie grupa polska miala ponizej wszelkich norm, kolacja to odgrzewane resztki z obiadu itd !!! Po Marina di lesina szalaly bandy wloskich nastolatkow biegajace ze grupa polska i krzyczace wyzwiska w jezyku i polskim i wloskim... policja, mimo telefonow nie reagowala na wezwania ( pewnie po pokretnych telefonicznych tlumaczeniach obslugi hotelu) ogolnie baaardzo kiepskie miejsce na wypoczynek dla Polakow Odpowiedz Link Zgłoś
aleksan-dra007 Re: ReGargano - marina di lesina 03.02.10, 11:58 czy to był hotel Maddalena Club? a dokładniej ten hotel www.hotel.info/pl.hotels/Lesina_61651/Hotel_Maddalena_Club_254558/hotel.aspx ? bo chce się tam wybrać na wakacje i teraz mam zawahania :( Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: ReGargano - marina di lesina 03.02.10, 12:09 Poklikalam troche, ale nie widze zadnych opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksan-dra007 Re: ReGargano - marina di lesina 15.02.10, 22:11 no ja własnie szukam gdzie sie da... nic o tym hotelu praktycznie nie pisze... a miejscowość? ktoś tam był i moze napisac cos pozytywnego? bo patrzylam troche i same negatywy! podniescie mnie troche na duchu! :( Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: ReGargano - marina di lesina 16.02.10, 12:47 oze to tu www.puglia.bookinitaly.com/hotel/pag.php?id_stru=4020 Odpowiedz Link Zgłoś
aleksan-dra007 Re: ReGargano - marina di lesina 17.02.10, 16:39 no tak, to ten hotel :) i wszystko się zgadza... ale czy ta miejscowość marina di lesina naprawde jest takim zadupiem? nic kompletnie pozytywnego nie można o tej miejscowości powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: ReGargano - marina di lesina 17.02.10, 18:27 Poklikalam troche na wloskich i odnioslam wrazenie, ze jest to miejscowosc turystycznie zle zarzadzana, wymagajaca inwestycji m.in. hydrogeologicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: ReGargano - marina di lesina 18.02.10, 11:45 "ale czy ta miejscowość marina > di lesina naprawde jest takim zadupiem? - jak kazda tego typu miejscowosc wybitnie nastaawiona na letni wypoczynek nad morzem z dziecmi, plusy - blisko autostrady i cale Gargano w bezstresowym zasiegu jednego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
aleksan-dra007 Re: ReGargano - marina di lesina 19.02.10, 21:52 czyli na kolonie dla młodych osób jest ta miejscowość nie polecana tak? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Żaba Re: Vieste - Gargano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 16:24 Witam wsystkich mam takie pytanie czy ktos wybiera sie moze na kolonie z biora podrozy OLimp 26 Lipca? Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Vieste - Gargano 16.07.09, 18:37 polecam tu www.baiadegliaranci.it/TEDESCO/listino/ bardzo blisko centrum i portu, camping, apartamenty, domki, hotel, tuz przy plazy, wejscie na plaze bezposrednio z osrodka tunelikiem pod ulica, na plazy osrodkowy bar-restauracja, szeroka plaza, ladny i drobny piach, plytka i czysciutka woda, ogrodek dla dzieci, teatrzyk, restauracja, pizzeria i niezle zaopatrzony sklepik, dwa baseny, recepcja - wloski, angielski, niemiecki i wewnetrzna komunikacja elektr. samochodzikami, na campie duzo drzew oliwkowych, duzo cienia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Renata Re: Vieste - Gargano IP: *.chello.pl 01.10.09, 00:58 Witam. w przyszłym roku planujemy m.in. pobyt na Gargano dorosli +dzieci- takie do 10 lat. 20 osób.Korzystając z Państwa doswiadczeń chviałabym zapytać o cienisty, z basenem ( najlepiej) kemping blisko morza z długą płycizną w morze. Bedziemy mieli raczej swoje namioty- początek lipca ( czy nie będzie wtedy bardzo gorąco).Przyznam, ze cena tez jest dla nas bardzo ważna. Przeszukuję polecane kempingi, rzeczywiście są fajne. Nie mogę natomiast znależć często polecanego Arizona Verde- czy ktoś z Państwa ma link do tego kempingu? za wszelkie info bedę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam serdecznie, a ta ostatnia propozycja bardzo mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Vieste - Gargano 01.10.09, 06:28 Chodzi pewnie o camping Arizona w Vieste: www.villaggioarizona.it/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: B Re: Vieste - Gargano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 09:28 czy na tej stronie jest mozliwosc zmiany jezyka czy ja tego nie widze? Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: Vieste - Gargano 03.10.09, 20:36 A może tu: www.gabbianobeach.com/ Byłam, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Gargano w New York Times 14.01.10, 09:45 New York Times umiescil polwysep Gargano wsrod 31 miejsc godnych zwiedzenia w 2010 roku: www.nytimes.com/2010/01/10/travel/10places.html?pagewanted=3&sq=gargano&st=cse&scp=1 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: karolina Re: Vieste - Gargano IP: *.56-79-r.retail.telecomitalia.it 20.02.10, 17:39 hej i witam wszystkich milosnikow gargano.nazywam sie karolina i mieszkam w Vieste na gargano na stale.To juz 8 lat jak mam przyjemnosc mieszkac w tym przeslicznym miasteczku.Pomagam polaka znalesc naprawde tanie noclegi w Vieste bo po co przeplacac prowizje w biurach podrozy .Proponuje kilka fajnych noclego.Ceny w kwietniu ,maju i czerwcu nie przekraczaja 300 euro za tydzien dla 4 osob.Oczywiscie w lipcu i sierpniu jest owiele drozej .Organizuje rowniez wycieczki na groty morkie i wycieczki na wyspy tremiti (Isole Tremiti):proponuje wiele atrakcji w Vieste na niskie ceny.Jesli ktos mialby ochote skorzystac z mojej pomocy to zapraszam o kontakt karolciavieste3@wp.pl tel 00393490705637 Postaram sie panstwu zaproponowac klika noclegow co do nieczego oczywiscie panstwa nie zobowiazuje.Piszcie wiec smialo ja odpowiem na kazde pytanie.Sluzerowniez pomoca podczas pobytu w Vieste takze warto jest spisac moj numer telefonu.Pozdrawiam Karolina Budzyn Odpowiedz Link Zgłoś
anthonyb Re: Vieste - Gargano 26.03.10, 01:31 Bylam w zeszle wakacje ( dokladnie 2 tygodnie w pierwszej polowie wrzesnia) w miejscowosci Peschici. Malownicza, spokojna. Morze czyste ,plaza piaszczysta,woda poglebia sie stopniowo. zreszta tak samo jest na wszystkich plazach w tych okolicach. Jedynie co to jest tam WIETRZNIE ! Przynajmniej we wrzesniu. Idealnie dla osob praktykujach surf :-))))Przez Vieste przejezdzalam i wydalo mi sie wieksze niz Peschici. Wynajelismy prywatna kwatere (pokoj z kuchnia i lazienka)na samej plazy. Cenowo bardzo tanio -150 € za tydzien plus 40 € koncowe sprzatanie.W tym okresie jest jeszcze dosyc goraco ,choc mielismy jakis dzien czy dwa gdy troche kropilo. We Wloszech miesiac urlopowy to glownie sierpien i wybierajac sie wtedy nalezy spodziewac sie dosyc wysokich cen. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bb Re: Vieste - Gargano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 16:47 jak wygląda możliwość parkowania w Vieste, Rodi Garganico i okolicznych miasteczkach? czy są parkometry czy auto się zostawia na ulicy bezpłatnie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zyzio Re: Vieste - Gargano IP: *.ip.netia.com.pl 30.03.10, 21:43 W Vieste jest kilka parkingów niestety płatnych. Są ulice na których można zostawić samochód, ale raczej znalezienie tam wolnego miejsca graniczy z cudem, ewentualnie można zaparkować gdzieś dalej od centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bb Re: Vieste - Gargano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 09:55 jakiego rzędu są to koszty? za dzień czy na godziny? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zyzio Re: Vieste - Gargano IP: *.ip.netia.com.pl 31.03.10, 21:48 W tej chwili nie pamiętam ile to dokładnie wynosiło ale chyba 2 lub 3 euro za godzinę, z tym że ja parkowałem wieczorami i nie wiem jak jest np. przed czy po południu może są jakieś rabaty lub jakiś inny system naliczania. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: monika Re: Vieste - Gargano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.10, 16:07 niedlugo wybieram sie do wloch dlatego chcialabym sie spytac o jakies fajne kluby w miejscowości marina di lesina prosze rowniez o komentarze na temat tego miasta z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: seba Re: Vieste - Gargano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 16:15 A jaką miejscowość polecacie oprócz Vieste,czy są też plaże bezpłatne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewaa Re: Vieste - Gargano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.11, 08:31 Słuchajcie, a jak się dostać z Vieste do Rzymu komunikacją . Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha973 Re: Vieste - Gargano 02.10.11, 21:15 anthonyb napisała: > Bylam w zeszle wakacje ( dokladnie 2 tygodnie w pierwszej polowie > wrzesnia) w miejscowosci Peschici. Malownicza, spokojna. Morze > czyste ,plaza piaszczysta,woda poglebia sie stopniowo. > Wynajelismy prywatna kwatere (pokoj z kuchnia i lazienka)na samej > plazy. Cenowo bardzo tanio -150 € za tydzien plus 40 € koncowe > sprzatanie. Witam, Czy mogłabym prosić o namiary na WASZĄ kwaterę w Peschici? agnesluban@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anna-Maria Re: ReGargano - marina di lesina Fajne miejsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.10, 11:03 Chciałabym sie dowiedzieć czy w tej miejscowości Marina di Lesina sa jakieś kluby fajne? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: goldwakacje Re: Vieste - Gargano IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.11, 19:51 Witam, Jeśli ktoś jedzie do Vieste - to super wybór polecam. Polecam zdecydowanie wycieczke na Gargano. Veste to piękna miejscowość z wieloma atrakcjami. Jeśli ktos jest smakoszem - polecam lody w centrum - sa to najlepsze lody jakie w życiu jadłam! Owoce morza w porcie w knajpce gdzie czeka się na stolik! Tylu jest Klientów ...cały talerz owoców morza + lampka prossecco odpowiednio zmrożonego to koszt 10 euro. Pizza dobra (ale jadłam lepszą w Neapolu), mysle że całkiem doba jest w restauracji przy porcie. Targ w Vieste (ten w centrum) jest drogi i obstawiony przez ,,starych\" wyjadaczy - handlowców - można jedynie przejść i podegustować - w sumie można sie najeść tą degustacją. Oliwki pod różnymi postaciami, nalewki oraz sery. Jeśli ktoś nie próbował mozzarelli - jest \\dostępna w sklepach z serami - nalezy prosić mozzarellę di buffola! Bo ta jest nie do podrobienia, i w Polsce nie zjemy nigdzie. Cała okolica jest piękna - duża plaża - szeroka z jasnym piachem (zero kamieni i ciemnych piachów). a plaży można oczywiście wynająć parasol z leżakami ale to koszt okoł 14 euro lub więcej. Zdecydowanie opłaca się wziąć z Polski parasol oraz materac i leżeć bkiem za darmo, tym bardziej że przy zejściach na plaże możne te sprzęty zostawiać na noc - NIEKT ICH NIE KRADNIE! Samo miasteczko Viese ma dużo cieawych zakamarków, tarasów widokowych oraz miejsc które trzeba zobaczyc. Wieczorem warto poświecić czas na obejście po centrum. Z rana waro sie wybrać na fotografowanie miasta - ale dość wcześnie koło 8.00 bo potem jest strasznie gorąco i nie skupiamy sie na fotkach tylko na upale. Warto odwiedzić katedrę ale pamiętamy o stosownym stroju - zakryte ramiona i nogi. Wycieczki - Groty i Tremiti - bilety są dostepne w porcie w kasach - w jednej siedzi Słowaczka i daje dobre rabaty. ! Trzeba po prostu zagadywać! Z ceny 20 euro zeszła na 10 euro ... itd. Można na własną rękę wybrać sie do San Giovanii Rotondo - Padre Pio. Wsiadamy w autobus (pulman) - zapytać należy z którego przystanku odchodzi autobus - najlepiej w miejscu zakwaterowania, bo każdy wie. Jedziemy małym kosztem10-15 euro za 2 os. (sorki nie znam dokładnie ceny bo jechałam za darmo..) , na miejscu jest możliwość zwiedzania i kupienia pamiątek - warto kupić coś święconego - pomaga. Miłośnikom sportów wodnych a szczególnie serferom - gratuluję wyboru Vieste. Raj na falach i ciepłym morzu. Kite serf ma swoją szkółkę. Niestety drogo 40 euro za godzinę nauki. Ale wystarczy 3-4 lekcje aby poserfować ! I nabierać wprawy. Trenerzy fajni...(heh). Kemping Baia degli Aranci - lux! Dwa baseny, na których można odpocząc po obiedzie w cieniu, jest hydromasaż i czysta woda. Jak dla mnie za duzo młodzieży która dość ostro krzyczy, ale po litrze dobrego wina i tak śpi się wyśmienicie. .. Widziałam Polaków z ,,własną wałówką\" czli pasztety, konserwy ogórki kiszone! NIE NIE NIE.. Posłuchajcie - tam jest taniej niż u nas! Nie bierzcie swojego prowiantu - trzeba jeść tamtejsze specjały. Jeśli ktoś nie ma pomysłu podaję przepis na dzień dla dwóch osób: Śniadanie: 1/4 chleba 1,50 euro mozzarella di buffola - 1 duża 4,5 euro pomidorki koktajlowe 0,5 kg 3 euro woda mineralna 0.30 euro 1 litr kawa w barze 1,2 euro Obiad: owoce morza w porcie , 10 euro dla 1 os. Podwieczorek: Lody w centrum - za gałkę 2 euro Kolacja: pizza 6 euro + napój np. piwo 3 euro Generalnie warto jest tam pojechać - zwiedzać, leżeć na plaży oraz jeść i odpoczywać. Nas wycieczka kosztowała 1000 zł za osobę (przejazd, zakwaterowanie) + jedzenie we własnym zakresie = 4500 zł za 2 osoby na 2 tygodnie. Polecam An. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xx Re: Vieste - Gargano IP: *.stat.gov.pl 08.03.11, 08:59 Hej, czy może ktoś podac mi namiary na camping z basenem, gdzie można wynając bungalow? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Vieste - Gargano 08.03.11, 10:08 Polecam juz tu wspomniane www.baiadegliaranci.it/TEDESCO/listino/ Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Vieste - Gargano 09.03.11, 11:34 Tu masz inny adres, oba miejsca osobiscie sprawdzone jak to sie popularnie mawia w Polsce www.villaggiobellariva.it/villaggi-sul-mare-peschici-gargano.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xx Re: Vieste - Gargano IP: *.stat.gov.pl 10.03.11, 11:07 dzięki a mam pytanko: czy na tych campingach jest basen? Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Vieste - Gargano 14.03.11, 08:07 Ten w Vieste ma basen, nawet dwa ale tam brzeg morski jest tak daleko plytki, ze mozna obejsc sie i bez basenu, jesli chodzi o dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Vieste - Gargano 10.03.11, 09:12 Gość portalu: goldwakacje napisał(a): >> Owoce morza w porcie w knajpce gdzie czeka się n > a stolik! Tylu jest Klientów ...cały talerz owoców morza ............ Czy mozesz zdradzic co wchodzi w sklad tych owcow morza i jak sa tam podawane ? Chcialbym to kiedys sprobowac. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: markus Re: Vieste - Gargano IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.11, 19:01 Wybieram się na wycieczkę "Wakacje na Gargano" z Itaką.Noclegi w okolicach Vieste w bungalowach lub w wiosce turystycznej/villagio/. Może ktoś był i mógłby udzielić bliższych informacji na ten temat..Z katalogu wynika , że pokoje w villagio posiadają *** i****.Jak to się ma do kategorii w hotelach? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Vieste - Gargano 30.01.11, 09:05 Gwiazdki powinny odpowiadac gwiazdkom: przynajmniej na terenie jednego regionu. Moze byc wyzej standardowo, ale nie nizej. A jaka to wioska konkretnie? W necie musi byc wszystko dokladnie opisane: co jest, czego nie ma, za co sie doplaca. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: markus Re: Vieste - Gargano IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.11, 11:11 Niestety nie ma dokładnej informacji jaka to wioska tylko albo hotel,wioska lub bungalow.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Vieste - Gargano 30.01.11, 11:34 Niedobrze. Klient ma prawo wiedziec dokad jedzie. Przeciez musisz obejrzec w necie co to takiego, co oferuje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Irka Re: Vieste - Gargano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.11, 19:56 Mam dwa pytanka,czy w Vieste jest stacja benzynowa,a drugie czy z Vieste kursuje komunikacja autobusowa do Rzymu. Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Vieste - Gargano 14.03.11, 08:10 Gość portalu: Irka napisał(a): > czy w Vieste jest stacja benzynowa ........, nie martw sie, sa stacje benzynowe >czy z Vieste kursuje komunikacja autobusowa do Rzymu....... nie wiem ale skoro pytasz o stacje benzynowa to do czego jest ci potrzebna ta komunikacja ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Irka Re: Vieste - Gargano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 18:20 Pytam sie dlatego że,my jedziemy autem a nasi znajomi przylatują do Rzymu i mają do nas dotrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Vieste - Gargano 18.03.11, 19:15 Jest 5 dystrybutorow. Masz wrazenie, ze wybierasz sie na pustynie? Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Vieste - Gargano 18.03.11, 19:56 Nie chce byc zle zrozumiany ale gdy jest sie przyzwyczajonym, ze w Polsce jest jedna stacja na gmine, czy az dwie na kilkuset tysieczna dzielnice Warszawy, turysta z Polski moze miec obawy czy w malym, wloskim miasteczku jest stacja benzynowa Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: graga123 Re: Vieste - Gargano IP: *.telpol.net.pl 19.03.11, 19:51 a ja polecam camping Spiagia lunga z necermana tanio i fajnie przy samej plazy i parasol +2 lezaki w cenie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Re: Vieste - Gargano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 08:02 Słuchajcie,w którym miejscu znajduje się ta wieża Torra na Gargano tzw.brama szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Vieste - Gargano 26.03.11, 12:22 Tutaj i tutaj. Na pierwszym zdjęciu, w oddali, widać Gargano. Oba obiekty położone są obok siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: e Re: Vieste - Gargano IP: 81.219.105.* 26.03.11, 18:29 Sorry Radioaktywny, ale gdzie w linkach "Tutaj" i "tutaj" jest informacja, na temat położenia przedmiotowych obiektów? Jakoś nie potrafię odszukać geotagów. Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Vieste - Gargano 26.03.11, 18:44 goo.gl/maps/SX6A goo.gl/maps/OP0W Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zyzio Re: Vieste - Gargano IP: *.ip.netia.com.pl 29.03.11, 21:40 W Vieste są 3 stacje benzynowe. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Edyta Re: Vieste - Gargano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.11, 08:22 Słuchajcie czy można wejść na camping z basenami nie mieszkając na nim,czyli z ulicy.Wiem że morze przy plaży płytkie. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Vieste - Gargano 07.05.11, 08:50 Nie sadze. Czasem istnieje taka mozliwosc, za zgoda zarzadzajacego i ustalona oplata, ale w przypadku odwiedzania osob juz tam maieszkajacych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Edyta Re: Vieste - Gargano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.11, 18:02 Czy w Vieste jest jakiś park rozrywki lub wodny,a jeśli nie to gdzie jest najbliższy. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Vieste - Gargano 09.05.11, 19:15 Najblizszy w Marina di Lesina: www.acquafantasy.it/ Troche dalej jest Miragica: www.miragica.com/ Wizyte w tym drugim mozna polaczyc z zakupami w outletach: www.fashiondistrict.it/index.asp?lang=it Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bolek i Lolek Re: Vieste - Gargano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.11, 07:19 No,fajne to Vieste,może w przyszłym roku się tam wybierzemy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krakowiak Re: Vieste - Gargano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.11, 07:42 Czy ktoś wybiera się do Vieste w te wakacje.My będziemy od 2 lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gruby Re: Vieste - Gargano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.11, 09:32 Gdzie robić zakupy w Vieste,chodzi aby ceny nie były wygórowane,jakieś markety,może ktoś coś podpowie kto był tam.dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: graga123 Re: Vieste - Gargano IP: *.telpol.net.pl 30.05.11, 17:19 witam my w zeszłym roku bylismy na campingu tuz przed Vieste z Neckermanna SPIAGIA LUNGA było rewelacyjnie camping czysciutki plaza piaseczek i czysciutka 2 lezaki i paraasol w cenie za 800 zł za tydzien na 4 os Naprawde polecam a do Vieste rzut beretem ,Oczywiscie na campingu sa baseny sklep restauracje kne place zabaw a cały dzien animacje Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Vieste - Gargano 30.05.11, 18:13 Gość portalu: Gruby napisał(a): > Gdzie robić zakupy w Vieste,chodzi aby ceny nie były wygórowane,jakieś markety, > może ktoś coś podpowie kto był tam.dzięki. vieste.paginegialle.it/puglia/vieste/supermercati.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zyzio Re: Vieste - Gargano IP: *.ip.netia.com.pl 30.05.11, 20:45 Nie pamiętam nazwy, ale naprawdę tani market znajduje się przy Viale Generale C.A. dalla Chiesa. Włącz jakąś mapę i sprawdź jak tam dojechać (nie będę ci tłumaczył bo nie wiem z której strony Vieste będziesz przebywał). Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Vieste - Gargano 31.05.11, 07:31 Via Generale Carlo Alberto Dalla Chiesa, 22 naprawde tani to on nie jest, normalnie, jak we Wloszech drugi jest w centrum przy Corso Lorenzo Fazzini, chyba deczko drozszy jest kilka mniejszych markecikow w roznych czesciach miasta, jest spory targ na placu przy ujsciu Corso Lorenzo Fazzini Odpowiedz Link Zgłoś
umberto05 Re: Vieste - Gargano 08.06.11, 00:01 My będziemy do 9lipca już poraz trzeci.Ci vediamo Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Miras43 Re: Vieste - Gargano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.11, 06:04 My też będziemy w Vieste do 9 lipca,pierwszy raz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Darecki Re: Vieste - Gargano IP: *.110.c87.petrotel.pl 17.06.11, 07:36 Witam .Wybieramy się z dziećmi na Gargano od 09-07.2011 Odpowiedz Link Zgłoś
thomas_x Re: Vieste - Gargano 23.06.11, 19:01 My będziemy na Spiaggia Lunga na przełomie czerwca i lipca. Poraz pierwszy na półwyspie Gargano. Jesli ktos chce się spotkać to prosze o kontakt na maila gazetowego. Pozdrawiam, Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Seber_F Re: Vieste - Gargano IP: 80.85.225.* 17.06.11, 08:46 My ciągniemy, ale do Rodi Garganico. Ale obowiązkowo Vieste, zapewne w drugim tygodniu. Widze i czytam, ze bedzie nas trochę na Gargano :) To miło ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aneta S. Re: Vieste - Gargano IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.11, 15:56 Bardzo miło że troszkę Polaków chce zwiedzać fajniutkie zakątki we Włoszech...powiem tylko że w sezonie na Półwyspie Gargano - który jest piękny - znajdzie sie około 300-400 osób z Polski co jest słabym wynikiem..., Polacy wolą Tunezję, Egipt - W SUMIE NIE WIADOMO DLA CZEGO - TAM PRZECIEZ SĄ CZARNE PLAZE, ZA GORĄCO JAK DLA NAS BIAŁASÓW itd.. POLECAM zdecydowanie odwidzeic półwysep Gargano...co przeważa??? Tanio, dobrze i piękne plaże oraz słońce słońce..\ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Miroslaw Re: Vieste - Gargano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.11, 16:44 My wróciliśmy tydzień temu z Gargano,bazę mieliśmy w Vieste. Miasto bardzo ładne,piękne plaże,woda ciepła,trochę wieje. Na co by nie patrzył drożej niż w Polsce ale to normalne,tam jest euro a tu zł.Jadąc od Udine do Lesiny{zjazdu na Gargano}autostradą,koszt 54.90euro. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wiki Re: Vieste - Gargano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.12, 22:50 Wybieram się do peschici własnym autem .Moze wie ktoś ile zapłace za utostrade przez Włochy Austrie i słowacje.Może polecicie mi jakieś dobre noclegi po drodze.Jadę z dziecmi .Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Vieste - Gargano 23.04.12, 11:05 tu ci wylicza www.viamichelin.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Vieste - Gargano 23.04.12, 21:38 Gość portalu: wiki napisał(a): > Wybieram się do peschici własnym autem .Moze wie ktoś ile zapłace za utostrade > przez Włochy Austrie i słowacje.Może polecicie mi jakieś dobre noclegi po drodz > e.Jadę z dziecmi .Z góry dzięki. którędy i skąd jedziesz? Bo my na Gargano jedziemy okrężną drogą - przez Toskanię :D Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowna53 Re: Vieste - Gargano 20.07.11, 22:48 Ja byłam jakiś czas temu we Vieste na Gargano. Było fantastycznie. Relację z podróży można zobaczyć tutaj. Byliśmy tam na campingu Baia Della Tufara w domku. Super warunki, niedaleko do plaży, cudowna okolica. Zdjęcia z okolic oraz z wyprawy statkiem po okoliczych grotach można oglądać tutaj Bardzo polecam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: conformo Re: Vieste - Gargano IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.11, 06:47 Podaj namiary na ten camping, widoki przepiękne-zapierają dech. JA TEZ CHCE TAM JECHAĆ :-) Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha973 Re: Vieste - Gargano 02.10.11, 21:44 Odświeżam temat. Myślę o wyjeździe na Gargano na koniec czerwca 2012. Proszę o informacje bieżące od forumowiczów, którzy byli tam w tym roku. Może jakieś namiary na sprawdzone kwatery? Może ktoś odwiedził kemping 5 Stelle w Cagnano Varano - w tym roku Vacansoleil ma go w swojej ofercie, ale chyba nie jest zbyt popularny, bo nie znalazłam żadnych opinii, tylko po włosku. Z wypowiedzi na forum wynika, że warto pokonać trochę km więcej. Pozdrawiam agnesluban@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aha Re: Vieste - Gargano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.12, 17:03 JEŻDZIMY Z RODZINĄ DO VIESTE CO ROKU OD 5 LAT, GDYŻ TYLKO TAM MOŻEMY NAPRAWDE WYPOCZAC .W TYM ROKU PORAZ PIERWSZY JEDZIEMY NA PRZEŁOMIE VII i VIII. CZY KTOS JESZCE WYBIERA SIE NA GARGANO? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mirosław Re: Vieste - Gargano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.12, 08:55 Miejsce fajne,plaże też,tylko ten dojazd trochę daleko od nas. Odpowiedz Link Zgłoś
tarajek Re: Vieste - Gargano 13.07.12, 11:14 Wyjeżdżamy na Gargano 27 lipca, kemping Capo Vieste z Vacansoleil. Czy ktoś może zna ten kemping? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bystrzyc Re: Vieste - Gargano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.12, 13:51 Tak, byłem na nim w 2010r. Raczej nie mógł się bardzo zmienić. Czy masz jakieś konkretne pytania? PBY Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bystrzyc Re: Vieste - Gargano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.12, 14:18 Znam, byłem w 2010r. Najważniejsza reguła = nie spóźnij się z przyjazdem, nie będą raczej czekać. Na autostradzie pomiędzy Ancona i Pescara oczekuj robót drogowych i raczej mało komfortowej jazdy - wąsko się zrobiło. Na samym kempingu żadnych rewelacji, myślę że się nic nie zmieniło od 2010. Jeśli jedziesz z dziećmi, nie oczekuj dobrych animacji. Basen taki sobie, o wiele lepszy jest w Spiaggia Lunga, może mają nadal z nimi umowę na korzystanie z ich basenu przez gości C.V. Dostęp do plaży rewelacyjny, bardzo blisko i w miarę cicho w porównaniu z kempingami po prawej stronie (C.V jest na skraju, tuż przy małym cypelku). Jeśli dostaniesz domek murowany, będziesz słyszał wrzaski z baru, jeśli budę na skraju to będzie ciszej ale chyba goręcej. W budach mrówki, warto wziąć coś na insekty (preparat), raczej nie należy liczyć, że ktoś zajął się nimi zanim przyjechaliście. W kranach słona woda, zabierz coś w butelkach, przyda się. Gargano jest piękne, zarówno ląd jak też morze. Chciałbym tam kiedyś wrócić, ale nie na ten kemping. Pobyt na C.V był moim ostatnim z oferty operatora turystycznego specjalizującego się w wakacjach na kempingach. Kolejne wyjazdy organizuję we własnym zakresie korzystając z agroturismi albo apartamentów. PBY Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tarajek Re: Vieste - Gargano IP: *.kwbadamow.com.pl 17.07.12, 14:45 Wielkie dzięki za info o C.V.. Po tych nie napawających optymizmem informacjach, żeby było ciekawiej, to wybieramy się pod namiot i w związku z tym dodatkowe pytanie o zaplecze sanitarne (prysznice, wc, ciepła woda). Zwiedzaliśmy parę lat temu Włochy (do Sycylii) ze swoim namiotem w ciemno z dzieciakami i wspominam, że z kempingami bywało różnie. Sądziłem, że Vacansoleil zapewni rozsądne minimum. Na luksusy nie liczymy, bardziej na spokój i w miarę czysto. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
listopad_2005 Re: Vieste - Gargano 19.12.12, 18:08 Witam, Czy w mobilhomach jext klima? Bylam tam 5 lat temu i nie bylo, a teraz na stronie vacansoleil pojawil sie znaczek z oznaczeniem klimatyzacji, co mnie zaskoczylo. Czy ktos oprocz biura vacan...(dzis juz zamkniete) moze ta informacje potwierdzic? Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha973 Re: Vieste - Gargano 27.12.12, 11:48 Odświeżam pytanie do osób, które były ostatnio na kempingach w tych okolicach, zależy mi na świeżych wiadomościach. Jak odbieracie kempingi i stan sanitariatów, jak mają się te kempingi w porównaniu do standardów kempingów w północnych Włoszech? Liczę szczególnie na wrażenia tajarek, bo miał podobno być na kempingu. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha973 Re: Vieste - Gargano 27.12.12, 11:50 Przepraszam, pomyliłam nicka w powyższym poście, powinno być tarajek. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Vieste - Gargano IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 18:12 Proszę o aktualne ceny posiłków w knajpach,napoi itp. Czy w czerwcu jest ciepło i można swobodnie opalać się kąpać w morzu, plaża jest tam piaszczysta a woda w morzu czysta i przejrzysta??? Nie chciałbym trafić do drugiego Rimini :) chciałabym się przymierzyć Vieste w czerwcu 2014 i chcę wiedzieć jak te sprawy wyglądają dzięki za info :) Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Vieste - Gargano 03.07.13, 18:35 Drugie Rimini?! - Zapomnij ! :) Cen aktualnych nie znam, bo wybieram się tam za tydzień, a zeszłoroczne moga byc nieaktualne. Można sie kąpać w czerwcu, woda ciepła, czysta i przejrzysta, plaża piaszczysta. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Vieste - Gargano IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 19:16 Dzięki za odzew:) czyli jak nie 2 Rimini to zaczynam powolutku szukać namiarów na coś fajnego, blisko plaży i jednocześnie w centrum miasteczka, marzą mi się Włochy klimatyczne z fajową plażą. W Rimini nie byłam i nie chcę. Miłego urlopu Pozdrawiam serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kamo Re: Vieste - Gargano IP: *.30.93.187.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.08.13, 12:19 Witam Was, wybieram się na Gargano od 30 sierpnia do 10 września. Jest jeszcze szansa na plażowanie w tym terminie? :) Też bym był zainteresowany cenami jakie tam panują, podstawowe produkty, obiad, piwko :), leżaki itp. Jakby ktoś był w tym terminie chętnie się spotkamy. :) Pozdrawiam Kamil Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Vieste - Gargano IP: *.dynamic.chello.pl 26.12.13, 20:44 Podbijam temat :) Czy ktoś zna lub był w hoteliku Vela Velo w Vieste będę wdzięczna za opinie :) proszę o przykładowe ceny art spożywczych, obiadu w knajpkach gdzie warto zjeść i co, co zobaczyć w Vieste? wybieram się 10 czerwca i am nadzieję, że pogoda będzie plażowo -kąpielowa. Jakie są wasze doświadczenia w tym terminie? Dzięki za wszelkie informacje :)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Vieste - Gargano IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.14, 18:15 podbijam :) Odpowiedz Link Zgłoś
amach102 Re: Vieste - Gargano 13.05.14, 22:06 byłam w Vieste 2 lata temu.W tym roku również się tam wybieram z rodziną.o cenach sprzed 2 lat nie ma co się wypowiadać chyba,ale bylo taniej niż na północy Włoch-zdecydowanie.my robiliśmy zakupy w markecie przed wjazdem do Vieste,jest również targ owoców w centrum.Stare miasto bardzo urokliwe,w każdej uliczce małe lub większe klimatyczne knajpki.polecam wycieczkę do grot-warte obejrzenia,oprócz samego Vieste polecam Peschici, Monte Sant'Angelo,czy San Giovanni Rotondo.Plaża długa,szeroka.Miłego wypoczynku:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aga Re: Vieste - Gargano IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.14, 10:20 W zeszlym roku spędzłam wakacje z rodziną w vieste. Świetne miejsce z basenem i niesmaowita restauracja na miejscu- owoce morza i ryby prosto z morza!!! Cenowo jak porownam z innymi regionami włoch to naprawde tanio. Polwsysep Gargano przepiekny, widoki zapierajace dech. Wycieczka do grot super. Vieste pelne uroku miasto, szczegolnie wieczorem, tloczno, ale knajpek tysiace wiec zawsze cos sie znajdzie zeby usiasc. Ceny tez w miare. Plaze siwetne , szczegolnie dla dzieci. My plazowalismy na pelicano czy jakos tak. Polecam! Wazna sprawa- pamietaj ie o sjescie. Nie ma szans zeby cos bylo otwarte od ok 13 do 17-18.00. I nikt chyba juz tego nie zmieni :-) Odpowiedz Link Zgłoś
amach102 Re: Vieste - Gargano 15.05.14, 21:30 o tak.potwierdzam.wszystko pozamykane.jak się zagapisz,a w lodówce pusto,to nie masz co jeść przez parę godzin:))w niedzielę z tego co pamiętam też kolorowo nie było jeśli chodzi o sklepy.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Vieste - Gargano IP: *.28.ftth.classcom.pl 19.05.14, 15:03 Dzięki za wskazówki :) Proszę napiszcie jeszcze jak dostać się komunikacją miejską z Vieste do Peschici? czy jest z tym problem, ma ktoś doświadczenia w tym temacie? dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Vieste - Gargano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.14, 20:33 up! czy ktoś podróżował komunikacja miejską ( autobusy itp ) z Vieste do okolicznych miejscowości? Odpowiedz Link Zgłoś
amach102 Re: Vieste - Gargano 26.05.14, 20:53 ja niestety autobusem się nie poruszałam-samochodem,wiec trudno mi odpowiedziec na to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
peterro12 Re: Vieste - Gargano 30.01.18, 17:25 Camping Village San Michele www.campingvillagesanmichele.it Odpowiedz Link Zgłoś