Dodaj do ulubionych

Hotel Orchidea Albena

IP: *.chello.pl 15.07.10, 21:01
Nigdzie nie udało mi się znaleźć opinii o tym hotelu. Był ktoś tam?
Obserwuj wątek
    • Gość: admiral Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.chello.pl 28.07.10, 19:36
      Czy był ktoś może w tym hotelu w tym roku?
      • Gość: Sid Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 19:28
        Też jestem ciekaw ma go w tym roku Rainbow Tours w opcji Figo Klub 2+2 a taka opcja mnie interesuje na razie znalazłem to:

Bułgaria - wczasy Albena Orchidea

Hotel Orchidea/Orchideja CholidayCheck

Hotel Orhidea CholidayCheck

Albena - Strona z hotelami
        • Gość: Olka Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.teta.com.pl 23.02.11, 07:13
          Mozna zapytac w jakim termine? ja tez się tam wybieram w tej samej opcji 2+2 :)
          pozdrawiam, Olka
          • Gość: Sid Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.11, 21:44
            Na razie "zawiesiliśmy" poszukiwania wakacji na troche późniejsze terminy (koniec maja), ale jak się będziemy decydowali to w grę wchodzi pierwszy wolny termin po 18 czerwca.
            Pozdrawiam
          • Gość: Julka Re: Hotel Orchidea Albena IP: 77.223.193.* 11.03.11, 23:04
            Witam! U nas też zestaw 2+2 (1,5 i 4 latka) i zastanawiamy się nad turnusem od 18 sierpnia. Może ktoś wybiera się w tym terminie?
            • Gość: Sylwia Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 23:15
              Witam, my także zestawem 2+2 (8 i 11lat) od 18 sierpnia wyjeżdzamy autokarem z Katowic :)
              • Gość: Mariusz Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.internetia.net.pl 27.07.11, 16:26
                Witam...my także do Orchidei od 18.08.2011 na 12 dni do 30.08.2011, 2+2 (5 i 7 lat), pewnie się spotkamy. jedziemy sami samochodem. Jedziemy z Wrocławia pozdrawiam
          • Gość: Ania K Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.11, 22:41
            Cześć Wam podróżnicy! Lecimy do Albeny(hotel Orchidea) od 17czerwca do 1lipca z dziećmi 2-latka i 8-lat.Napiszcie czy ktoś jedzie w tym samym terminie w to samo miejsce. Może się spotkamy. Do usłyszenia.Anka K.
            • Gość: wojtek Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.jmdi.pl 29.05.11, 08:36
              Hej. my lecimy do orchidei 24.07 w opcji 2+2 (młodzież 7 i 5) mam nadzieję, że będzie ok.
            • Gość: Riba Re: Hotel Orchidea Albena IP: 213.76.184.* 04.06.11, 09:38
              My również wylatujemy 17.06 do tego hotelu :-) z młodym 1,5 roczku :-)
              • Gość: Ania K Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.11, 13:03
                no to super może spotkamy się
              • Gość: Ania K Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.11, 13:06
                Napiszcie czy lecicie z Katowic?
                • Gość: Riba Re: Hotel Orchidea Albena IP: 213.76.184.* 15.06.11, 08:28
                  Lecimy z Gdańska. Do zobaczenia na miejscu :-) My już nie możemy się doczekać :-) Wkońcu wakacje!
            • Gość: oxoplast Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.11, 12:48
              My tam jedziemy dużą drużyną (6 + 4). Wyjeżdżamy 24.06 autokarem.
            • Gość: syka75 Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.cdma.centertel.pl 12.06.11, 11:52
              Ja tez lecę do albeny w tym samym terminie, ale z poznania.Dzieci (4,5 i 12) pewnie będa razem w figloklubie.Do zobaczenia
            • Gość: syka75 Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.cdma.centertel.pl 12.06.11, 11:56
              Ja też lecę z rodzinką (2+2) od 17.06-01.07 do Orchidei.Dzieci w wieku 4,5 i 12, pewnie będą razem w figloklubie. do zobaczenia i pozdrawiam.Właściwie to czas juz się powoli pakować....
            • Gość: radziu Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.centertel.pl 05.07.11, 08:20
              Witam. Dajcie znać jak było i na co zwracać uwagę albo jaką lokalizację pokoju wybrać (w miarę możliwości). Jedziemy dopiero 29 LIPCA z 6-cio latkiem (2+1). Pozdrawiam i dzięki
              • Gość: syka75 Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.cdma.centertel.pl 06.07.11, 10:59
                Wróciłam 01-07 z Bułgarii z hotelu Orchidea.Pytajcie a postaram sie odpowiedzieć na pytania. Pozdrawiam
                • Gość: Gosia Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.11, 11:07
                  Witam, ogólnie jak było, czy coś było niezgodne z ofertą. Jaki pokój wybrać, na co uważać itd.
                  pozdrawiam.
                  • Gość: syka75 Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.cdma.centertel.pl 09.07.11, 10:27
                    Witam,
                    najlepiej wybrać pokój z widokiem na morze na pierwszym lub drugim piętrze.Pokoje klimatyzowane , mieliśmy dobre sprzątaczki bo ci z parteru coś się skarżyli, ze musieli o papier toaletowy prosić.ogólnie ok .Jedzenia i picia do bólu w ofercie all. Stołówka duza ,obsługa niezbyt przejmujaca się turystami , zbierali naczynia ze stołów tak wolno,że czasami nie było wolnego czystego stolika. a jak był juz posprzatany z naczyń to obrusy pozostawały brudne.na początku na stołówce brakowało naczyń i ludzie musieli czekać w kolejce a jak rzucili pare talerzy i sztućców to się śmiali jak ludzie się rzucaja ale potem po kilku skargach polepszyło się.Zwracajcie uwagę na czystość naczyń.W urzadzeniach do kawy często brakowało czekolady do picia lub mleka i nie były od razu uzupełniane.żadnego problemu nie było jeśli chodzi o drinki i lody-tutaj zawsze wszystko było. Baseny super i do morza niedaleko droga na skróty przez strome schody(ale nie dla wózków).na plaże jeździ co pół godziny bezpłatny autobus, kolejka jest płatna dorosły 3 lewa a dziecko 2 lewa.
                • Gość: bona Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.pl 06.07.11, 11:25
                  Witam,
                  Wlaśnie za kilka dni tam lecę, jak ogólne wrażenia z hotelu, czy nie jest zbyt głośno w nocy i czy coś Ci się nie podobało w tym hotelu i jaka narodowość przeważa w hotelu?
                  I jeszcze czy woda w morzu ciepła?
                  dziękuję z góry i pozdrawiam
                  • Gość: ania K Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 14:48
                    Hotel Orchidea dla dzieci super.Bardzo dużo polaków.w lipcu ma być 150 dzieci polskich. Polscy animatorzy są super 2 dziewczyny i 1 chłopak.Nie sposób się z nimi nudzić.Woda w morzu słona i ciepła.Baseny na terenie basenu świetne,woda w nich ciepła.W nocy na terenie hotelu cisza.Osobiście polecam.Mi się bardzo podobało i moim dzieciom także.Plaża podobno najpiękniejsza w całej Bułgarii.Potwierdzam.Na wycieczki w okolice Albeny lepiej jechać taxi-jest taniej niż z biura.Życzę udanego wypoczynku pa.
                    • Gość: Gosia Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.11, 15:33
                      Fajnie, dzięki za informację, ąż mi lepiej, bo dotąd nie było żadnej "świeżej" informacji :) pozdrawiam ciepło!
                • Gość: bona Re: Hotel Orchidea Albena IP: 178.73.48.* 06.07.11, 21:15
                  dzięki za info,
                  jeszcze zapytam o jedzonko , czy miałaś all i czy wam smakowało?
                  a czy można używać w pokoju czajnika elektrycznego (własnego), bo w niektórych hotelach nie pozwalają i jak pokoje w ogóle?
                  pozdrawiam

• Gość: syka75 Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.cdma.centertel.pl 09.07.11, 10:37
                    Jedzenia i picia mnóstwo.Jest taki wybór że na pewno coś wybierzecie. Nie potrzeba brac czajnika.Są dystrybutory z wodą ciepłą i zimna, do tego urzadzenia do kawy w których jest gorąca woda. Pokoje nie duże, dla 4 osób (łóżko pojedyncze,łóżko podwójne i sofa plus jedna szafa 2 drzwiowa)z łazienką i własna regulacja klimatyzacji i tv.Ogólnie pokoje ok.

• Gość: ANIA K Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.11, 08:54
                      JEŚLI IDZIE O PIENIĄDZE TO TRZEBA MIEĆ EURO KTÓRE WYMIENIA SIĘ W RECEPCJI NAJBEZPIECZNIEJ BO NA MIEŚCIE TRAFIAJĄ SIĘ OSZUŚCI .WARTO SKORZYSTAĆ Z OFERTY DAJNE RAUT ,TO DARMOWA JEDNA KOLACJA I JEDEN OBIAD W WYBRANYCH RESTAURACJACH W MIEŚCIE ,PRZYPADA NA KAŻDY TYDZIEŃ POBYTU W OFERCIE ALL.JAK KTOŚ JEDZIE NA DWA TYGODNIE TO MA DO WYKORZYSTANIA 2 OBIADY I 2 KOLACJE .WARTO MIEĆ PRZY SOBIE DROBNE EURO LUB LEWY PODCZAS PRZYJAZDU WALIZKI DO POKOJU ZANOSI BOY HOTELOWY KTÓRY NIE WYJDZIE Z POKOJU BEZ NAPIWKU.W MIEŚCIE PŁACI SIĘ TYLKO LEWAMI NIE PRZYJMUJĄ INNEJ WALUTY. PAMIĄTKI I ZAKUPY DOBRZE KUPOWAĆ W MARKECIE LIDI LUB NA BAZARZE CENTRALNYM W SAMYM ŚRODKU ALBENY JEST O KILKA LEWÓW TANIEJ NIŻ NA DEPTAKU.TRANSFERY Z POLSKI SĄ W PIĄTKI A W SOBOTĘ RANO JEST SPOTKANIE Z REZYDENTKĄ KTÓRA JEST BARDZO MIŁĄ I SKORĄ DO POMOCY OSOBĄ.
                      • Gość: syka75 Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.kujawsko-pomorska.policja.gov.pl 11.07.11, 14:51
                        faktycznie opcja z restauracjami była super- ale obowiązywała tylko do 08-07 i później tylko chyba od 15-08-2011r.
                        łodówek w pokojach nie ma: spotkałam się z tym iż niektórzy sprzedawcy przyjmowali euro.
                        Potwierdzam informacje o boyu hotelowym który nie odejdzie dopóki nie dostanie kasy(kiedy nie miałam przy sobie drobnych a mąż szedł daleko za mną bo niósł śpiące dziecko-przyjechaliśmy ok 3 nad ranem a pan rzucił hasło że może być jakakolwiek waluta nawet złotówki i czekał razem ze mną na męża-strasznie namolny jak dostał to poszedł uh)
                        • Gość: radziu Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.centertel.pl 11.07.11, 15:25
                          My lecimy 29.07 z Katowic - leci też ktoś w tym terminie?
                • Gość: monia Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.dynamic.mm.pl 10.07.11, 16:02
                  Witam,
                  poproszę o info jak czesto wymieniali ręczniki w pokoju i czy jest jakaś miska w pokoju, by zrobić przepierkę, bo z dziećmi to niestety konieczne:(, a może jest możliwość skorzystania z pralki???? Jak tak to ile to kosztuje??? dzięki i pozdraiam:) P.S My lecimy 22.07. z Gdańska :)
                  • Gość: Ania.K Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.11, 18:16
                    serwis hotelowy co trzy dni, ręczniki codziennie nie ma miski pranie w umywalce co do pralni to nic mi nie wiadomo.pięć lewa dla sprzątaczki i pokój codziennie na błysk i artystyczne układanie pościeli,pawie, krokodyle itd.Nie było przypadku aby coś zginęło z pokoju.Za niewielkie pieniądze można wypożyczyć ręcznik na plaże codziennie wymieniasz na czysty płacisz raz na cały pobyt.
                  • Gość: monia Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.ip.netia.com.pl 11.07.11, 11:05
                    Dzięki za odpowiedz:) a powiedz mi jeszcze, czy lodówki w pokoju są???
                    Ile kieszonkowego tak mniej więcej wypadałoby mieć, przy obcji all z 2dzieci:)))) dzięki i pozdrawiam
      • Gość: Ewa Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.14, 22:15
        Byłam w 2012, standard przeciętny, choć niczego nie brakuje. Po prostu typowe postsocjalistyczne domy wczasowe trochę zmodernizowane. Jest wi-fi w recepcji, są nie duże balkony, jest basen z barkiem, jest polski miniclub. Do plaży spacerem z 15 minut po schodach w dół (gorzej z powrotem). Ale co pół godziny jak pamiętam je bezpłatny autobus z pod hotelu na plażę i z powrotem. Częściej są tanie cuchcie ( atrakcja dla dzieci). Jak byłam, były w pakiecie 3 kolacje w restauracjach do wyboru. polecam grecką i włoską. Francuska, chociaż niby ekskluzywna, bo na ostatnim piętrze z widokiem z tarasu na nocną Albenę, mocno mnie zawiodła. Bardzo długi czas oczekiwania: na kelnera, na menu, na podawane dania itp.; dla mnie przerost formy nad treścią. Atmosfera w samym hotelu o.k., jedzenie całkiem przyzwoite, barek również. W stosunku do ceny, jak najbardziej polecam
    • Gość: david Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 19:51
      Byłem w zeszłym roku w magnolii, orchidea jest usytuowana naprzeciw niej. Położona blisko ścieżki skracającej drogę do morza (około 10min). Hotel wyglądał na trochę lepszy niż magnolia. Zważywszy że ze swojego hotelu byłem zadowolony to myślę że orchidea jest godna polecenia
    • Gość: Gosia Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.centertel.pl 21.03.11, 20:43
      Witam, nie byłam jeszcze w tym hotelu ale będę :) wykupiliśmy wczasy w rainbow tours i wylatujemy 29 lipca br. z katowic. Hotel ten jest pierwszy raz w ofercie polskiej, ponieważ dotychczas korzystali z niego turyści z Niemiec, zresztą Albena to miejsce nastawione głównie na Niemców. Mam nadzieję że będzie fajnie, czy ktoś się wybiera też w tym terminie? pzdr.
      • Gość: Bartek Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.11, 10:58
        Albena była kurortem dla naszych sąsiadów 15 lat temu. Teraz to trochę zmeczona czasem miejscowość.
        • Gość: gaduła Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.11, 11:52
          to może i bardzo dobrze, nie będzie rozrabiających yappi i będzie można normalnie z dziećmi spędzić czas a w nocy się wyspać!
    • Gość: Madzik Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.ip55.fastwebnet.it 29.05.11, 00:02
      Też się zastanawiam nad Orchideą. Trochę czytałam, przeglądałam strony. Wygląda, że warto. Możecie coś więcej napisać o wczasach w Rainbow Tours, szczególnie ofercie dla dzieci? Jeżeli się zdecyduję pojedziemy 2+1 :)
      • Gość: gothka Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.06.11, 23:02
        O, widze, że trafiłam na swoich :) my jedziemy do bułgarskiej Albeny, do Orchidei :) z Rainbow własnie, i z dziećmi ;)
        Wydaje się to byc fajne. Przede wszystkim podobaja mi się te zabawy dla dzieci, bo samemu wymyslać maluchom zajecie, zwłaszcza na wakacjach to niełatwa sprawa...
        • Gość: ANIA K Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.11, 05:29
          W JAKIM TERMINIE?
          • Gość: gothka Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.06.11, 11:50
            My ruszamy 29 lipca :)
            • Gość: Ewa Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.11, 15:42
              Wylatujemy z wnuczką (10 lat) z Katowic 24.VI. - 08.VII i bardzo się cieszę, ze będzie tam sporo dzieci z Polski , do zobaczenia :)
            • Gość: Gosia Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.centertel.pl 24.06.11, 19:43
              Hej, a skąd wylatujecie???
            • Gość: radziu Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.centertel.pl 05.07.11, 08:16
              Witam. My też wylatujemy 29.07 z Dąbrowy.
              Macie może jakieś najnowsze informacje czy opinie tym hotelu?
              • Gość: Marta Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.11, 13:55
                Bardzo dobre animacje FIGLO CLUB - wspaniali animatorzy z Polski. Pani Agnieszka i Asia, oraz Pan Michał dbali aby dzieciom się nie nudziło mieli w tym duże sukcesy - dzieci były zachwycone. Hotel mógłby zmienić obsługę, ale za 300 Leva (600 zł) miesięcznie trudno o dobre wykonywanie swojej pracy. Brudno i kolejki za jedzeniem.
                Rainbow jako biuro super, bez żadnych niespodzianek.
    • blake3 Re: Hotel Orchidea Albena 25.07.12, 21:57
      Czy ktoś z Polski jedzie w połowie sierpnia do tego hotelu. Ja wybieram się z dziećmi i pieskim samochodem. Jak wygląda pokój rodzinny
      • Gość: Ola Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 01.08.12, 23:51
        Witam,
        lecę 17 sierpnia do Orchidei sama z dwójką dzieci - 4 i 5 lat.
        Mam trochę obaw przed pierwszymi "samotnymi" wakacjami z dziecmi, ale skoro będa tam jacys rodacy, to myslę, że będzie ok.
        Nie wiem nic na temat pokoi poza tym co w tutejszym wątku.
        Do zobaczenia z Albenie!
    • Gość: Gosia Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.12, 11:04
      Byliśmy w ubiegłym roku. Było super, najbardziej cieszyło się dziecko bo z Rainbow Tours był figlo club. Jedzenie trochę monotonne ale ogólnie da się przeżyć, no chyba że ktoś jest baaardzo wybredny. Ogólnie było bardzo fajnie, w tym roku też byśmy tam pojechali gdyby nie taka różnica w cenie. Do plaży jest trochę daleko, dlatego jeździ busik bezpłatny. Morze pięknie. Pokoje takie sobie, ważne że klima była. My mieszkaliśmy na parterze zaraz nad figloklubem, i byliśmy zadowoleni. U nas wszystko działało
      • nasenna Re: Hotel Orchidea Albena 01.09.12, 00:33
        Byłam w tym roku, wspaniałe wakacje. Orchidea to hotel 3 gwiazdkowy i miałam tego świadomość. My z mężem mieliśmy skojarzenie, że jest tam troszkę klimat jak w dobrych ośrodkach wczasowych z naszego dzieciństwa ;) To nie jest ekskluzywny hotel ze szklaną windą, ale przyzwoity kompleks hotelowy.
        Z basenów dzieciaki były zadowolone, ekpia z Figloklubu przeszła samą siebie, byli rewelacyjni, zaangażowani na maksa, ciepli, kontaktowi, pomysłowi, uważni na dzieci.
        Co do jedzenia - był duży wybór, natomiast reszta jest chyba kwestią gustu. Ja należałam do tych umiarkowanie niezadowolonych (lubię inną kuchnię), mój mąż do zadowolonych. Jest stół dla dzieci i naprawdę da się nakarmić te najbardziej wybredne.
        Z dostępem do barów nie było problemu. Alkohole ohydne, bo miejscowe, pić się tego nie dało. Rozwodnione mirindy ect.
        Do plaży szło się 10 minut, schodząc po schodach ze stromej skarpy (cudowny widok z terenu hotelu na morze i Albene w dole), ale dla nas to żaden problem, my jesteśmy mocno spacerowi i nawet niespecjalnie zauważaliśmy taki dystans. Z autobusu nie skorzystaliśmy ani razu, ale jeździ regularnie i jest bezpłatny, więc dla leniuszków i maluszków jest opcja.
        Albena to kurort, w pełnym tego słowa znaczeniu i trzeba mieć tego świadomość. Jeśli ktoś lubi kurortowe klimaty, będzie ok, samotnikom może być lepiej na bieszczadzkich szlakach ;)
        Obsługa hotelowa przemiła - od kelnerów, po sprzątaczki i recepcję. Zero zgrzytów. Pokoje sprzątane codziennie, super czysto.
        Do Varny można skoczyć na własną rękę (taxi lub busem), blisko, sprawnie.
        Orchidea jest dostosowana do rodzin z małymi dziećmi (podjazdy ect), królowały tam rodziny z dzieciakami do ~10 r.ż. Dla takiego targetu to dobre miejsce na wakacje.
        • Gość: Albena 07.2011 Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.centertel.pl 01.09.12, 11:11
          Witaj - to widzę że wprowadzili jakiś stół dla dzieci?
          A jak możesz to napisz imiona ekipy z Figlo Klubu - ciekaw jestem czy był Michał, Agnieszka i Asia czy całkowita wymiana. Dzięki
          • nasenna Re: Hotel Orchidea Albena 01.09.12, 19:56
            Na środku sali restauracyjnej były stoliki dla dzieci (można je było np. wziąć do swojego stołu czy usadzić tam dziecko i karmić, jak mu się to podobało). Były płatki rano (różne rodzaje) i mleko, jakieś owsianki itp. (moje dzieciaki tego nie jedzą, więc nie wiem, czy smaczne), na obiad delikatne ziemniaczki i delikatne mięsko drobiowe, takie dla maluchów. Zupy już ze stołu dla dorosłych, ale codziennie były 2 lub 3 i zawsze jedna lightowa, taka dla dzieci.
            Co do Figloklubu byli polskojęzyczni studenci z Ukrainy - Olga i Oleg i Polak Kamil. Świetni animatorzy, dzieci ich uwielbiały, dali z siebie maksa.
            • Gość: Albena 07.2011 Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.centertel.pl 01.09.12, 20:38
              Dzięki za odpowiedź. To cieszę się że my w zeszłym roku mieliśmy tą trójkę rodaków.
              • Gość: fankaBG Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.182.236.74.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.07.13, 21:30
                Czy był ktoś w tym roku w Orchidei? Zależy mi na najświeższych informacjach. My lecimy 02.08 z Lublina
    • Gość: Albena 07.2011 Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.centertel.pl 26.07.12, 11:47
      Ja też byłem, za bardzo się cenią jak na taką odległość od plaży. Albo BUS , który kończy trasy o 18-ej i w tym czasie baseny też zamykają, albo trzeba spacerek robić i to konkretny ze stromego zbocza. Hotel OK, ale jak trafisz na niepogodę to tylko pelerynka i spacerek bo w hotelu nie dostaniesz się na nic rozrywkowego. W pokoju TV i 3 kanały, klima sprawna, łazienki (nie ryzykowałem bez klapków), do bufetu przy niepogodzie się nie dostaniesz taki tłok, a jak pogoda to jest kilka bufetów do wyboru. Wielki minus za plażę i za brak na niej bufetu tak jak mają inne hotele. Nie dość że taki kawał to jeszcze musisz ze sobą nieść napoje. U nas to normalne nad Bałtykiem ale wydać 10 tys i szukać plaż i tachać butle z wodą to przesada. Niech trochę zejdą z cen za te niedogodności
    • Gość: abc Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.ngm.net.pl 31.08.12, 21:35
      niedawno wrocilem z pobytu w tym hotelu (2+2 dzieci). zanim wyjechałem czytałem powyzsze informacje i wreszcie sprawdziłem na własnej skorze.sądze, ze wielu"turystow" to pseudoturyści.hotel jest 3 gwiazdkowy.piszecie o brudzie i smrodzie. to fakt,ze obsługa restauracji nie nadąża ze sprzątaniem, lecz taki brud i zasyfione stoliki jakie zostawiają ci własnie "turyści' budzi dużo większą zgrozę.pokoje sa zdecydowanie czyste i sprzątane. "turyści" pisza o ciasnocie jaka panuje w pokojach. to są pokoje 2 osobowe z dostawka jedna lub dwiema, wiec nie jest to apartament 50 m. swoja droga ile czasu spedza sie w pokoju. czy jadąc na wakacje wybieramy pokój czy niejsce odpoczynku. położenie i okolica wokól hotelu naprawde świetne.względny spokój. jesli chodzi o wyżywienie to kazdy znajdzie cos dla siebie, jest tego nie do przejedzenia.wydaje mi sie ze gorzej jesli chodzi o dzieci, tutaj nie ma wiele przygotowanego pod kątem dzieci. baseny ciekawe i dla dzieci i głęboki do 2m. "turyści" marudza na zejscie strome w kierunku morza.moim zdaniem połozenie hotelu na wzgorzu dodaje uroku a dla osob niechetnych lub niemogących pokonac tej odleglosci jezdzi bezpłatny bus. plaża piekna, sprzyja dlugim spacerom brzegiem morza."turysci" pisza ze nic sie nie dzieje.albena to nie jest miejscowosc dla mlodziezy czy osob szukajacych zabaw.to miejscowosc zdecydowanie dla rodzin z dziecmi."turysci" pisza o nieuprzejmych kelnerkach czy nawet paniach sprzątających. troche pokory, wystarczy spojrzec na urlopowiczów rzucających sztućcami czy talerzami, próbujących notorycznie palić papierosy na basenach czy tych , ktorzy urządzają nocne alkoholowe libacje w pokojach. bo przeciez ja jestem "turysta"-płacę i wymagam.
      zdecydowanie ja i moja rodzina pozytywnie wspominamy pobyt.
      • Gość: Albena 2011 Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.centertel.pl 31.08.12, 23:33
        Ale ciekawa wypowiedź - tak naprawdę nic tym wpisem nie wniosłeś - sam sobie odpowiadałeś i przeczyłeś swoim własnym przemyśleniom. Pewnie przyjechałeś z jakiegoś blokowiska i ciasnoty i nagle dla Ciebie okazało się tu wszystko cudowne, prócz ludzi którzy brudzą, są nieuprzejmi, czepiają się, imprezują, nudzą i piszą głupoty, które sam zresztą potwierdzasz, a za chwilę sobie na nie odpowiadasz próbując tłumaczyć. To nie forum dla filozofów. Masz pisać takie tandety to oddaj komputer dzieciom i nie zawracaj głowy - TURYSTO!!!!!!!!!
    • Gość: ren Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.182.236.74.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.07.13, 21:33
      Czy był ktoś w tym roku w Orchidei? Zależy mi na aktualnych informacjach. My lecimy 02.08 z Lublina.
      • Gość: Doris Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.13, 18:52
        Witam, bardzo proszę o odp. jak było? w Orchidei? Jak oceniacie ten hotel? Mam zamiar wybrać się tam w przyszłym roku z dziećmi. Czy jedzenie jest dobre i warto brać All?
        • Gość: ren Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.13, 12:07
          witaj
          zamieściłam dość szczegółowy opis ....
          www.holidaycheck.pl/hr/2f089f9a-b7ed-3750-a867-85572bfd56e2/-/review/258b4271-079a-3cde-b2e0-9da7991b9550?reviewsOrder=0
          myślę, że cena była dość wygórowana jak na 3* ale wakacje wspominamy naprawdę jako udane .... może dlatego, że kochamy Bułgarię i był to nasz 4 wyjazd tam , pierwszy z dzieckiem), bo nie jest to miejsce ekskluzywne :) ale znośne ulokowane w przepięknym miejscu na wzgórzu, w cichej i przyjaznej okolicy. Zakwaterowanie jest tylko z all incl. ale tam spełnia swoje funkcje. Pozdrawiam
          • Gość: EwelinaH Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.komputerlan.pl 11.11.13, 20:59
            Cześć, my byliśmy w tym hotelu z dziećmi, zdecydowaliśmy się na wyjazd z Rainbow Tours, bo oferowali klub dla dzieci z polskimi animacjami. Wyjazd oceniam naprawdę bardzo dobrze, zwłaszcza ze względu na opiekę nad Maluchami, które nie wytrzymały dnia bez figloklubu. Były tam trzy animatorki, które naprawdę idealnie organizowały dzieciom czas. Hotel jest połozony w zaciszu, także na rodzinne wczasy w sam raz.
            • Gość: Aa Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.dynamic.chello.pl 12.11.13, 09:20
              A sama Albena? Przyjemna? Chodziliście na spacery gdzieś dalej? Czy faktycznie jest skrót na plażę? Waham się od 2 tygodni...nic konkurencyjnego nie znalazłam ( 2+2 )...
              Same baseny, animacje i gastronomia na plus - czytając opinie....ale sam hotel wydaje się dosyć stary (chyba, że się mylę).... I jeszcze plus za chyba fajną plażę (porównanie mogę mieć do Obzoru i Sv.Vlazu).
              • Gość: ren Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.205.82.2.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.11.13, 18:49
                Albena to miasto zamknięte, przy wjeździe są szlabany, ochrona. Z tego ci mówił rezydent miasto należy do jednego właściciela, ceny w kantorach w całej Albenie są takie same. Kiedyś był to super ekskluzywny kurort, teraz widać, ze trochę podupada. Ale okolica Orchidei to dość daleko od centrum, więc jest spokój, cisza, świeże powietrze, bo leży w północnej części rezerwatu. Nad morze jest skrót po schodkach ...10 min. spacerkiem...ale baseny są tak super, ze nasz 5 -cio latek ani myślał chodzić nad morze, choć to głupio zabrzmi w ciągu tyg. byliśmy 3 razy ::-D Morze 2013 było niestety (w sierpniu) pełne glonów....ale cieplutkie....taka uroda Morza Czarnego. Ja ogólne polecam...ale Bułgaria to nasze lekkie "zboczenie " 4 raz pod rząd :-D
            • Gość: Malina Re: Hotel Orchidea Albena IP: 109.206.214.* 09.05.14, 08:52
              Witam,

Czy w hotelu Orchidea w łazienkach są suszarki do włosów i suszarki do ubrań na balkonie?
              • Gość: ren Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.14, 14:03
                Suszarek nie ma, suszarki na balkonach owszem w formie sznurków na barierce ...ale swoje funkcje spełnia :) ojjj zaglądnęłam na forum i znów zachciało się wakacji .....
                • Gość: Malina Re: Hotel Orchidea Albena IP: 109.206.214.* 15.05.14, 14:25
                  dzięki :) A foteliki do karmienia dla niemowlaków?
                  • Gość: ren Re: Hotel Orchidea Albena IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.14, 09:13
                    foteliki do karmienia widziałam w restauracji
    • gosia78 Re: Hotel Orchidea Albena 07.07.14, 11:05
      Dzień dobry. Czy może są jakieś najnowsze informacje nt. hotelu? Jak w tym roku? Jacy animatorzy? I przede wszystkim czy ktoś wie ile trwa transfer do hotelu z lotniska? Będę wdzięczna za każdą informację. Chcieliśmy skorzystać z oferty Rainbowtours. Aaa i jeszcze jedno czy loty samolotowe są o czasie czy są jakieś opóźnienia? Ile trwa lot? dziękuję :)
      • cotti Re: Hotel Orchidea Albena 07.07.14, 12:09
        Najważniejsze chyba, jak Albena pozbierała się po powodziach...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka