Dodaj do ulubionych

kontrole policji do CR

IP: 94.254.176.* 15.06.09, 02:42
Chciałbym sie dowiedziec czy mieliscie jakies kontrole przez policje po drodze do chorwacji tj na Pag.Czy kazali wam wyciagac wszystkie rzeczy i itp?bardzo prosze o rzeczowe odp.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: zomo Re: kontrole policji do CR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 05:52
      Jak pies patrolowy wyczuje polską kiełbasę nie tylko każą wyciągać wszystko z bagażnika ale nawet odkręcają podsufitki,prują fotele,odkręcają zderzaki i zaglądają do baku specjalistyczną sondą;)
      • Gość: gość Re: kontrole policji do CR IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.09, 07:28
        Co za głupek tak pisze?????!!!!!
    • Gość: gość Re: kontrole policji do CR IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.09, 07:30
      Jeżdzę do Chorwacji od 2001 roku i nigdy nie miałam ani nie słyszałam o takich kontrolach!!! Dobrej drogi>
    • yorgi62 Re: kontrole policji do CR 15.06.09, 08:13
      Kontrole policji się zdarzają w Hr i w kazdym kraju po drodze.
      Są tez lotne kontrole graniczne poza granicami strefy Schengen.
      W Chorwacji i Bośni możesz się natknąć na kontrole policji granicznej
      kilkanaście km od granicy.

Całkiem sporo jest też suszarkowców i panów w samochodach z radarami na
      autostradach. Mnie się zdarzyły lotne kontrole graniczne na Słowacji 2 razy i 2
      razy w Chorwacji. Najgorzej było na Słowacji, bo tuż przed północą, leje a mnie
      20km od granicy zatrzymuje gość w pelerynie wojskowej i z kałachem. Ale nikt
      nigdy nie szukał czegokolwiek w samochodzie, jedyne kontrole bagażnika polegały
      na tym czy kogos nie przewożę.

• dorotahorno Re: kontrole policji do CR 15.06.09, 08:18
        Osiem lat jeżdżę do Cro i ani razu nie miałam kontroli.Oczywiście
        widać czasami stojące patrole oraz policję na motorach ale jak się
        nie daje powodu to można się nie obawiać .
      • hepik1 Re: kontrole policji do CR 15.06.09, 09:10
        >Są tez lotne kontrole graniczne poza granicami strefy Schengen.

Kontrole celne moga sie zdarzyć poza terenem Schengen ,jak i w strefie Schengen.Po prostu to porozumienie dotyczy przepływu osób a nie towarów.Czyli służba celna nie ogranicza się jak dawniej do kontroli na granicy ale może i wewnątrz danego kraju.
        Jeśłi założymy,że przepisy w Słowacji pozwalają na wwiezienie,powiedzmy 10 kartonów papierosów,to celnik ,to co ponad normę ,może skonfiskować na autostradzie w okolicach Koszyc czy Bratyslawy.
        Chorwacka służba celna sprawdzać zawartość bagażnika na granicy,mogą zapewne i w jakimś pasie od granicy.
        Ale ,żeby policja bebeszyła bagażniki pierwsze słyszę,choc można sobie wyobrazić jakąs blokadę dróg w związku z poszukiwaniem zbirów ,którzy napdli na Splitski Bank ;)
    • Gość: piotr4a Re: kontrole policji do CR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.09, 09:30

Trzeba raczej uważać na włączone światła (tak jak w Polsce) i
      radary. Prawdą jest że chorwacka policja choć nie nachalna to
      jednak czatuje głównie na obcokrajowców. Miałem 3 lata
      temu 'przypadek' jak skasowali nas za brak włączonych świateł,
      a na przejeżdżajacych w tym czasie kilkanaście miejscowych aut nawet
      nie zareagowali.
      Pozdrav
      • trypel Re: kontrole policji do CR 15.06.09, 10:51
        Gość portalu: piotr4a napisał(a):

>
        > Trzeba raczej uważać na włączone światła (tak jak w Polsce)

Już nie trzeba. Od tego roku w lecie nie trzeba jezdzic na swiatłach w
        Chorwacji. Wyszło ze statystyk że absolutnie nie wpływa to na bezpieczeństwo
        wiec przyznali sie do błędu i wycofali z durnego przepisu.
    • Gość: jo Re: kontrole policji do CR IP: *.chello.pl 15.06.09, 09:43
      Gość portalu: aa napisał(a):

> Chciałbym sie dowiedziec czy mieliscie jakies kontrole przez policje po drodze
      > do chorwacji tj na Pag.Czy kazali wam wyciagac wszystkie rzeczy i itp?bardzo pr
      > osze o rzeczowe odp.
      >
      > pozdrawiam

Potwierdzam wszystkich co jada na Pag kontroluja
      • Gość: Rafti Re: kontrole policji do CR IP: *.mofnet.gov.pl 15.06.09, 12:06
        Tak, a szczególnie tych wszystkich co mają jo i to nie tylko w nicku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka