glowick77 14.03.06, 10:12 Dzień Dobry Szukam informacji na temat przedszkola "Zebra"? dziekuje za informacje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
evelo Re: przedszkole Zebra 22.03.06, 16:10 Zebra jest przedszkolem bardzo "młodym" bo chyba z 2005 roku. Budynek bardzo ładny, żółciutki. Na placu zabaw dwa domki Little Tikes ale wiosną mają dowieźć resztę. Dyrektorka placówki - p. Olga Baca bardzo młoda, komunikatywna osoba, absolwentka szkoły muzycznej. Sale są czyste, duże ale na tle innych przedszkoli wydają się mało kolorowe i nie dość zaadaptowane przez zabawki i prace dzieci ( może to normalne biorąc pod uwagę że w przedszkolu jest ok 15 maluchów ). Wg mnie wystrój jest dość chłodny. Moja Roksana chciała stamtąd wyjść tak szybko jak tam weszła. Toalety czyste i dostosowane do wzrostu dzieciaczków. Szatnia jest zaraz przy wejściu .Sala, w której znajdują się dzieci jest duża. Podczas naszej pierwszej wizyty było może 7 dzieci. Najmłodsza dziewczynka jest w wieku mojej Roksanki i ma 2,5 roku. Najstarszy chłopiec ma chyba 4 latka. Skoro jest tak mało dzieci, myślę że nie ma podzielonych grup wiekowych ( to chyba niekorzystne ), ale maluchy są bardzo przyjazne, ciche, nie ma typowego gwaru jaki panuje w każdej tego typu placówce. Szkoda że nie trafiliśmy na jakieś typowe dla Zebry zajęcia muzyczne - podobno są bardzo fajne i dzieci je uwielbiają. Wychowaczynie są dwie z czego jedna zajmuje się dziećmi i mówi do nich na przemian po polsku i po angielsku - to myślę bardzo dobre bo maluchy oswajają się z językiem. Napisy na drzwiach i na ścianach określające sale, jakieś przedmioty sa w języku angielskim. Wychowawczyni po anglistyce, młoda ale miła osoba. Roksana była trochę zdezorientowana kiedy po wejściu na salę pani zaczęła od razu mówić po polsku i po angielsku. Jeżeli chodzi o program - dzieci mają codziennie gimnastykę wg W.Sherbone, gimnastykę mózgu P.Dennisona ( ulubiona przez dzieci ), pomnażanie inteligencji dziecka metodą Glenna Domana ( też ciekawe zajęcia ) i rytmikę. W przedszkolu jest logopeda. Ze względu na niewielką ilość osób, p Olga zaproponowała nam indywidualny dostosowany do potrzeb Roksany program adaptacyjny. Podobno dzieciaki są zachwycone przedszkolem i zajęciami w nim. Jeżeli chodzi teraz o moje wrażenia - myślę że i plusem i minusem jest mała gromadka dzieci. Mi trochę jednak brakowało dziecięcej wrzawy i kolorowych ścian. Obok przedszkola jest prywatna droga placówki prowadząca na jakieś łąki, tam podobno dzieci chodzą na spacery, ale nie wiem jak to wygląda bo wszystko było zaśnieżone. Zaraz niedaleko jest droga prowadząca z Piaseczna do Konstancina. Mają BARDZO zachęcający program nauczania. Po kolejnej wizycie ( tydzień temu ), i spędzeniu dwóch godzin w przedszkolu, mogę tylko napisać że było świetnie. Dzieciaki śpiewają po angielsku, wychowawczynie kochane, podejście świetne. Dostaliśmy indywidualny program adaptacyjny dla Roksany, myślę że jest świetny i bez większych kłopotów uda nam się przekonać do nowego otoczenia, pozdrawiam Ewelina Odpowiedz Link
megi76 Re: przedszkole Zebra 14.02.07, 10:59 Witam, ile kosztuje przedszkole? A moze jakies nowe informacje? pozdrawiam Odpowiedz Link
ebg77 Re: przedszkole Zebra 15.02.07, 13:49 przedszkole jest fajowe. moja córka ma 5 lat i to jest jej szóste przedszkole w piątym juz mieście. adaptacja trwała najkrócej bo może jeden dzień. po przedszkolu na mokotowie to przedszkole wydaje sie byc rajem. dziecko chodzi chętnie i widać że cos w nim robi. dzieci fantastyczne (w poprzednim były wredne wolę nie myśleć jakich miały rodziców, dziecko sie skarżyło i bało się tam chodzić)jak wspomniałam dzieci miłe, bardzo wygadane. rodzice też sympatyczni wszyscy mówią sobie dzień dobry, uśmiechają się ( w poprzednim przedszkolu to było sporadyczne. Panie młode, miłe. Pani Dyrektor super ! młoda a to ważne bo mozna sie z nią dogadać nadaje na tych samych falach. zajecia ciekawe, cena jak na Warszawę chyba znośna w Bydgoszczy za podobne przedszkole anglojęzyczne płaciłam 600 zł no ale to Bydgoszcz ... cena 890 zł czesne plus zajęcia do wyboru balet, judo, religia, szachy po 30 zł ceramika 50 zł basen 35 zł za każde wyjście jest native speaker trzy razy w tygodniu , fajne zajęcia logopedyczne, trening mózgu, jakies zajęcia ruchowe , naprawdę dużo ciekawych rzeczy acha przedszkole czynne 7.15 do 18 po godzinie osiemnastej dopłaca się 20 zł za każdą rozpoczętą godzinę (podobno nie korzystałam z tej opcji) przedszkole w porównaniu do przedszkola MIŚ ma przestronne jasne, czyste sale, ładniej pachnie i personel wydaje sie być bardziej kompetentny pozdrawiam Odpowiedz Link
iwonawro Re: przedszkole Zebra 16.02.07, 10:10 moge sie tylko podpisac, jestem szczerze zadowolona z Zebry :) Odpowiedz Link