Dodaj do ulubionych

Odbiór techniczny budynku

18.04.06, 17:08
Jak się ma odbiór techniczny budynku do odbioru mieszkania. Czy to legalne i
w ok, że developer wydaje mieszkania bez odbioru technicznego?
Obserwuj wątek
    • harmoniusz_13 Re: Odbiór techniczny budynku 18.04.06, 22:06
      Oczywiście, że to nielegalne:)
    • lahminar Re: Odbiór techniczny budynku 19.04.06, 09:10
      to teraz daj cynk, który to Developer :P
      • anwas2 Re: Odbiór techniczny budynku 19.04.06, 09:56
        Może coś więcej powiecie na ten temat. Mieszkam sobie od początku marca i
        zastanawiam się kiedy podpiszę akt notarialy, przed czy czały czas wzbrania się
        developer i tak miedzy słówkami okazało się, że budynek w którym mieszkam nie
        ma odbioru technicznego!
        • wojti12 Re: Odbiór techniczny budynku 19.04.06, 13:22
          a czy sa inni mieszkancy z Toba w tym budynku?
          Musicie wtedy dzialac razem. Razem nacicnac do dewelopera. Dowiedziec sie co
          jest przyczyna tego stanu rzeczy? Czy wina lezy po stronie dew. czy inne np:
          gmina.
          Tak apropo jaki to deweloper???
          • anwas2 Re: Odbiór techniczny budynku 20.04.06, 10:59
            W budynku 8 lokalowym mieszka już 5 rodzin. Jesteśmy jednymi z pierwszych,
            którzy odebrali mieszkanie. Odbioru technicznego nie było, bo w zasadzie to
            dobiero teraz kończą z klatką, garażami, piwnicami...
            Odbiór mieszkania oczywiście z 2 miesięcznym opóźnieniem, bo jakże by inaczej.

W związku z powyższym nie możemy też podpisać aktu notarialnego.
            • wojti12 Re: Odbiór techniczny budynku 20.04.06, 12:45
              czyli standard

a zdradzisz co to za DEWELOPER ???

czy to tajemnica ???
              • anwas2 Re: Odbiór techniczny budynku 20.04.06, 15:11
                Żadna.
                Servotech Candada Polska Sp. z o.o. Budują osiedle Willa Nowa i Ogrodowa III.
                pozdrawiam
                • massmix Re: Odbiór techniczny budynku 20.04.06, 17:58
                  Ja mieszkam na WNJ II od wrzesnia tez nie mam odbioru mieszkania a i aktu
                  notarialnego nie mozemy podpisac mowia ze sa podobno problemy z gmina...
                  • merula17 Re: Odbiór techniczny budynku 20.04.06, 18:31
                    nie strasz Marcin...
                    ja od podpisania aktu i jego konsekwencji(PKO) uzależniam miejsce w garażu.
                    co moje autko powie na zimę w plenerze... :)
                    lepiej powiedz, że będzie dobrze :)
                    • massmix Re: Odbiór techniczny budynku 21.04.06, 00:47
                      Bedzie dobrze ;)
                  • anwas2 Re: Odbiór techniczny budynku 21.04.06, 10:47
                    OOOOO! to zupełna kicha! A ja wczoraj zadzawoniłam do Pani EK (zainteresowani
                    wiedzą o kogo chodzi) zapytałam czego im jeszcze brakuje i co robią w tej
                    sprawie - dzwonią. Zadzwoniłam i ja do Starostwa, a efekt jest taki, że dziś
                    zadzwoniła do mnie Pani z biura i zaproponowała termin podpisania aktu
                    notarialnego na 8 maja. Nie dawajcie wiary tym bredniom i nie czekajcie biernie
                    na ich działania. Nie wiem czy to ja mam takiego pecha czy to standard obsługi
                    w Servotech, ale od samego początku "współpraca" z nimi to ciągła walka.

a jakie są wasze opinie?

Pozdrawiam
                    • evik_k Re: Odbiór techniczny budynku 25.04.06, 14:21
                      ciągła walka to delikatnie powiedziane, jak założycie wspólnotę to się dopiero
                      wszystkiego dowiesz...
                      • anwas2 Re: Odbiór techniczny budynku 25.04.06, 14:33
                        może coś więcej?

ja już teraz jestem bliska procesu sądowego!
                        • evik_k Re: Odbiór techniczny budynku 26.04.06, 14:20
                          a o co jeśli można spytać czy o zbyt mały metraż?
                          • anwas2 Re: Odbiór techniczny budynku 26.04.06, 15:17
                            proponuję zajrzeć tu
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=36555662&a=39586404
                            będzie nieco szybciej. To opis tego co u mnie się działo. Wiele spraw ciągnie
                            się do tej pory. Akt notarialny, brak umowy przeniesienia własności, nie
                            odzyskanie pieniądze, oszustwa z pismem od mecenasa i odpowiedź na nie. Miesiąc
                            temu przy próbie pdłączenia żyrandola w pomieszczeniu boilera, okazało się, że
                            wyprowadzone przewodu nie doprowadzają prądu - gdzieś uciekł sobie. Teraz
                            sytuacja z moim ogródkiem i chodnikiem przy nim, po drodze już po odbiorze
                            mieszkania nastąpiła zmiana w ustawieniu piwnicy (niby metry te same, ale
                            wymiary inne zdecydowanie gorsze ustawienie niż na projekcie z umowy
                            przedwstępnej), miejsce parkingowe mam w innym miejscu niż w umowie.
                            Żenada :-/

• evik_k Re: Odbiór techniczny budynku 26.04.06, 15:35
                              a tak to normalne, dali twoje lepsze miejsce komuś na zachętę żeby go przekonać
                              do kupna mieszkania, ale cwaniaki takie numery robią ze wszystkimi od początku
                              budowy osiedla, mają szcęście że im się tak udaje i nie trafili jeszcze na
                              kogoś kto może ich powstrzymać
                              szkoda....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka