Dodaj do ulubionych

Audycja Zielona fala-poprawa bezpie.drogowego

21.11.07, 11:26
Radio Tok Fm prowadzi audycję Zielona fala, między innymi kilka audycji było
poświęconych bezpieczeństwu w Powiecie Piaseczyńskim. Można do autorów audycji
wysyłać maile na adres e-mail: zielonafala@tok.fm z informacjami na temat
niebezpiecznych dróg i skrzyżowań na terenie Powiatu Piaseczyńskiego. Polecam
również przesłuchanie wszystkich audycji. Wydaje mi się, że warto rozpocząć
dyskusję o poprawie bezpieczeństwa na drogach.

W pierwszej kolejności wysłałem maila w sprawie niebezpiecznego skrzyżowania
ulic Okulickiego/ Julianowska w Piasecznie.

Z wyrazami szacunku,
Obserwuj wątek
    • mic2100 Re: Audycja Zielona fala-poprawa bezpie.drogowego 21.11.07, 13:13
      O tak, tak, Panie Radny! Proponuję wysłać kolejnego maila. I interpelację! I
      jeszcze jedno pismo potem. A jakie są tego efekty?
      Efekty takiej pracy zobaczyłem wczoraj w Mysiadle (to Pana okrąg wyborczy) na
      ulicy Borówki. Podobno miała być zrobiona do końca roku. Chyba już nie będzie,
      prawda? A Pan z walczącego społecznika stał się już największym obrońcą "ładu"
      panującego w Pańskiej gminie.
      • kania_marcin Re: Audycja Zielona fala-poprawa bezpie.drogowego 21.11.07, 14:32
        Szanowny Panie, temat tego wątku jest zupełnie inny ale pozwolę sobie Panu
        odpowiedzieć:

---------------------------------------------------------------------
        Gmina Lesznowola uzyskała pozwolenie na budowę ul. Borówki w Mysiadle w dniu
        26.10.2007 r. Obecnie są przygotowywane materiały (trwa aktualizacja
        kosztorysów, ponadto wzrósł koszt budowy, obecnie wynosi ponad 1.5 mln. zł.) do
        przekazania Referatowi Zamówień Publicznych w celu wszczęcie procedury
        przetargowej. Po prostu rozpoczęcie budowy wstrzymało opóźnienie w otrzymaniu
        pozwolenia wodno - prawnego ze Starostwa Powiatowego, a co za tym idzie
        pozwolenia na budowę.
        Uzasadnione, zresztą pretensje proszę kierować gdzie indziej, ze swojej strony
        interweniuję ile się da aby przyspieszyć budowę ul. Borówki. Dodam, że ul.
        Borówki jest na bieżąco uzupełniona tłuczniem na moją prośbę i tak będzie do
        momentu rozpoczęcia budowy.
        Jeżeli Pan dalej mi nie wierzy to polecam moją www. Wielokrotnie w rozmowie
        indywidualnej (podczas każdej wizyty w Urzędzie Gminy, a jestem 5 razy w
        tygodniu) proszę o przyspieszenie działań oraz o poprawę stanu ul. Borówki Panią
        Przygodzką, Panią Karolinę, Panią Adriannę (Referat Dróg), Panią Wójt oraz Pana
        Wójta! Bardzo solidnie pracuję w przeciwieństwie do nic nie robiących osób z
        rady sołeckiej oraz sołtysa...

Zachęcam do wypowiedzi w temacie wątku, pozdrawiam

Marcin KANIA
        Radny Gminy Lesznowola
        Serwis Piaseczno i okolice
        • mic2100 Re: Audycja Zielona fala-poprawa bezpie.drogowego 21.11.07, 21:09
          Otóż widzi Pan. Póki był Pan kandydatem na radnego i prowadził swoją bardzo
          długą kampanię wyborczą ludzie mogli doceniać lub nie doceniać Pana pisma,
          odezwy, maile, interwencje.

Docenili, został Pan ich radnym.

Teraz ludzie oczekują konkretnych działań. Teraz pisanina i chwalenie się nią
          nie wystarczy. Nie jest to już czas wieszania po klatkach schodowych wykazu
          swojej korespondencji.

Ulicę Borówki Gmina zaniedbała od samego początku. Pan powinien na rzęsach
          stanąć żeby było inaczej. Póki co, po miesiącach, ba latach, istnienia nie dość,
          że ulicy dziurawej, to jeszcze z wystającymi prętami zbrojeniowymi (pierwszą
          oponę skasowałem tam ponad rok temu) ulicę wysypano żwirkiem. Niestety nie mogę
          znaleźć potwierdzenia, że to Pan sprawił. Jeśli by tak było (a raczej to
          interwencja mieszkańców Borówki sprawiła) to pytam dlaczego tak późno?

A Pan dalej pisze maile, odezwy, pisemka. I pisze na forum, że jest tak dobrze.
          A skoro jest tak dobrze, to czemu jest tak źle?
          • kania_marcin Re: Audycja Zielona fala-poprawa bezpie.drogowego 21.11.07, 21:43
            Na postawione przez Pana pytania odpowiedziałem powyżej, uprzejmie proszę o
            Bardzo Dokładne zapoznanie się z przyczynami, podkreślam niezależnymi od
            Samorządu Gminy Lesznowola. Szanowny Panie! Każda prośba mieszkańca Powiatu
            Piaseczyńskiego skierowana do mnie nie zostaje bez echa, zawsze chętnie służę
            radą i skuteczną pomocą. W dniu jutrzejszym na posiedzeniu KPPRiU ponownie
            zwrócę się z prośbą o przyspieszenie prac związanych z przygotowaniem materiałów
            do przekazania Referatowi Zamówień Publicznych dot. budowy ul. Borówki w Mysiadle.

W celu uwiarygodnienia informacji oraz potwierdzenia przedstawionych przez mnie
            wyjasnień , uprzejmie proszę o kontakt z Referatem Budowy, Utrzymania Dróg i
            Zasobów Mieszkaniowych tel. 022 797 49 19; e-mail: rdm@lesznowola.waw.pl oraz
            częstszego zaglądania na moją stronę internetową. Szczególnie polecam podstronę

www.marcinkania.pl/index.php?op=123 .

Oczywiście nie wszystkie w/w sprawy załatwiam za pomocą Interpelacji, wniosków i
            zapytań. Wiele indywidualnych spraw, z którymi zgłaszają się do mnie mieszkańcy
            udaje mi się załatwić poprzez Osobiste Interwencje, albo wyjaśnić w Rozmowie z
            Odpowiednimi Referatami Urzędu Gminy Lesznowola. Tak więc wymienione powyżej
            Interpelacje, wnioski i zapytania nie obrazują całości mojej aktywności na rzecz
            mieszkańców Gminy Lesznowola oraz Powiatu Piaseczyńskiego. Dziękuję.

Z wyrazami szacunku,
          • dabko Re: Audycja Zielona fala-poprawa bezpie.drogowego 21.11.07, 21:51
            mic2100 napisał:

> Teraz ludzie oczekują konkretnych działań. Teraz pisanina i chwalenie się nią
            > nie wystarczy. Nie jest to już czas wieszania po klatkach schodowych wykazu
            > swojej korespondencji.
            > Ulicę Borówki Gmina zaniedbała od samego początku. Pan powinien na rzęsach
            > stanąć żeby było inaczej.

mic2100,
            a co Ty zrobiłeś, żeby żyło nam się lepiej w naszej miejscowości, gminie?
            • mic2100 Re: Audycja Zielona fala-poprawa bezpie.drogowego 21.11.07, 22:31
              Może coś zrobiłem, może nie. Przede wszystkim oddałem swój głos w wyborach
              samorządowych.
              I pamiętaj, że ja nie jestem radnym.

Poczytaj na forum Mysiadła jak ludzie tam cieszą się z kolejnych pism ich radnego.
              • kania_marcin Re: Audycja Zielona fala-poprawa bezpie.drogowego 21.11.07, 23:00
                Specjalnie dla kolegi mic2100..., przypomnienie prawdziwego tematu wątku!!!!!

"Radio Tok Fm prowadzi audycję Zielona fala, między innymi kilka audycji było
                poświęconych bezpieczeństwu w Powiecie Piaseczyńskim. Można do autorów audycji
                wysyłać maile na adres e-mail: zielonafala@tok.fm z informacjami na temat
                niebezpiecznych dróg i skrzyżowań na terenie Powiatu Piaseczyńskiego. Polecam
                również przesłuchanie wszystkich audycji. Wydaje mi się, że warto rozpocząć
                dyskusję o poprawie bezpieczeństwa na drogach".

Z wyrazami szacunku,
          • kania_marcin Info dla mic2100 !!!!! 28.11.07, 19:26
            Uprzejmie informuję Pana, że został ogłoszony przetarg na przebudowę ulicy
            Borówki w Mysiadle wraz z odwodnieniem. Przedmiotem zamówienia są roboty
            ziemne, wykonanie odwodnienia, ustawienie obrzeży betonowych, wykonanie warstwy
            odsączającej i podbudowy z kruszywa kamiennego, ułożenie
            kostki betonowej, wykonanie oznakowania poziomego i pionowego. Otwarcie ofert
            nastąpi w dniu: 10.01.2008r. o godzinie 1215, w sali konferencyjnej Urzędu Gminy
            Lesznowola, pok. 113.

Z wyrazami szacunku,
            • news4us Re: Info dla mic2100 !!!!! 29.11.07, 20:17
              "kania_marcin napisał:
              Każda prośba mieszkańca Powiatu Piaseczyńskiego skierowana do mnie
              nie zostaje bez echa,"

To ja prosze po raz kolejny.
              Panie Kania, niech pan pisze TYLKO na SWOJEJ stronie.

Na NASZEJ - nie!
              pozostaje w nadziei ze spelni pan swoja obietnice jak w naglowku.
    • rumianek28 Re: Audycja Zielona fala-poprawa bezpie.drogowego 21.11.07, 14:33
      bardzo miła pani redaktor zapowiedziała niespodziankę dla na jednym
      ze skrzyżowań Piaseczna ... niemiłą dla tych co mają w nosie
      przepisy ...

akcja ma być cykliczna i videofoniczna :):):)

• kania_marcin Re: Audycja Zielona fala-poprawa bezpie.drogowego 21.11.07, 14:42
        Kolejny e-mail dotyczył budowy sygnalizacji świetlnej sterowanej przyciskiem na
        przejściu, umożliwiającej bezpieczne korzystanie z przejścia dla pieszych oraz
        kierujących na skrzyżowaniu Warszawska - Starzyńskiego - Baletowa w Dawidach –
        Gmina Raszyn. Redaktorzy TOK FM już wyrazili wstępne zainteresowanie w/w sprawami:))

Z wyrazami szacunku,
        • kania_marcin Z ostatniej chwili !!!!! 21.11.07, 15:50
          Pani redaktor Paulina Jędrzejewska z TOK FM upoważniła mnie do zamieszczenia
          e-maila, na który należy kierować wszelkie informacje związane z w/w sprawami
          lub innymi ważnymi z naszego punktu widzenia.

e-mail: Paulina.Jedrzejewska@tok.fm

Prawdopodobnie problemy te zostaną poruszone w audycji 7
          grudnia 2007 r. (inf.od Pani redaktor).

Z wyrazami szacunku,
        • agnieszka.srodowska Re: Audycja Zielona fala-poprawa bezpie.drogowego 22.11.07, 10:39
          Czy w ramach akcji poprawy bezpieczeństwa na drogach wspomniał Pan o Pana
          pomyśle alternatywnego rozwiązania problemów komunikacyjnych Mysiadła -
          poprowadzeniu tysięcy samochodów ul.Kwiatową i ul. Topolową, którymi dzieci będą
          dochodziły do szkoły? Co Pan tam planuje - kamery, policję sterującą ruchem,
          przyciski do przechodzenia - jak Pan tam chce uniknąć wypadków? Podobno zawsze
          lepiej zapobiegać niż leczyć. Myślę, że to jest jak najbardziej na temat.
    • monnatalis Re: Audycja Zielona fala-poprawa bezpie.drogowego 21.11.07, 22:02
      Szanowni

Fatalna sytuacja jest na ulicy Wilanowskiej. Od czasu kiedy położono
      asfalt (z czego się cieszę),zwiększył się ruch (trudno), co gorsza
      kierowcy nie potrafią dostosować prędkości. LUDZIE TO NIE TRASA
      SZYBKIEGO RUCHU. Chodzą tędy ludzie, spacerują mamy z dziećmi.
      Niedługo będą chodzić tędy dzieci do SZKOŁY!!!!!!!!!!!!!!!
      Opanujcie się z prędkością, jedźcie na tor wyścigowy.

Pozdrawiam
      • basias-ka Re: Audycja Zielona fala-poprawa bezpie.drogowego 22.11.07, 08:32
        Tak jak pisała do komitee
        niezbedne jest położenie chodnika
        bez niego strach poruszać sie ta ulicą
        czy musimy czekac do tragedii? i wypadków śmiertelnych (tak jak na
        geodetów) aby położyć spowalniacze czy zrobić chodniki!
        gdzie są radni!
        znowu ożywią sie przed wyborami?
        gdzie jest Pan Hubl i inni przedstawiciele Józefosławia?
        Swoją droga szacun dla p. Kani widać ze coś robi (nie znam efektów,
        ale PR OK )
        pozdro
        bs

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka