Dodaj do ulubionych

KOS - jakie Wasze opinie ???

IP: *.astermedia.pl 08.02.02, 21:59
Chcę jechać na 7 dni na wyspę KOS na przełomie maja/czerwca. Polećcie miejsca,
hotele, biuro podrózy.
Byłem 2 lata temu na Krecie a 5 lat temu na Rodosie, więc Grecję trochę znam.
Dzięki za informacje.

Obserwuj wątek
    • Gość: Malgosia Re: KOS - jakie Wasze opinie ??? IP: *.*.*.* 11.02.02, 10:28
      Kos to był mój pierwszy kontakt z Grecją. Było to dokładnie 3 lata temu.
      Spędziłam na cudowne dwa tygodnie. Wyjechałam z biurem ScanHoliday, ale z tego
      co wiem, to oni już nie mają Kos w swojej ofercie od dwóch lat. Wiem, że Kos
      jest obecnie w ofercie Tui i Neckermann. Osobiście polecam Kardamenę jako
      stałe miejsce zatrzymania. Sama wyspa jest dość mała i można ją objechać
      samochodem w jeden dzień. Jeden dzień też wystarczy na zwiedzenie miasta Kos -
      stolicy Kos. Więcej informacji o tej wyspie i wycieczkach dowiesz się z tematu,
      który był tu poruszany na forum w ubiegłym roku. Specjalnie go dla Ciebie
      ściągam. Serdecznie pozdrawiam. Małgosia
      • Gość: Kasia Re: KOS - jakie Wasze opinie ??? IP: *.shell.nl 20.02.02, 10:52
        Byłam na Kos we wrześniu 2001. Cudowne wspomnienia. Wybraliśmy ofertę biura
        Neckermann. Hotel Hippokrates Palace w miejscowości Psalidi (ok. 5 km od miasta
        Kos). Wyspę można swobodnie zwiedzić w ciagu jednego dnia (najlepiej samochodem)
        Warto wybrać się do Kalymnos (urocza miejscowość w głębi wyspy z pięknymi
        plażami i malowniczymi widokami), polecam Kardamenę z uroczym portem i
        Asklepion (obowiązkowo), do tego ostatniego miejsca można dostać się zwykłym
        autobusem, albo "ciuchcią", która wyrusza z miasta Kos. Polecam również wyprawę
        wodolotem na Rodos, lub do Bodrum. Jako wycieczkę "dyżurną" gorące źródła (tam
        wybraliśmy się na rowerach). Jeżeli jesteś amatorem nocnych rozrywek to oprócz
        lokalnych przybytków (pubiki czy małe knajpki znajdują sie chyba w kazdej,
        nawet najmniejszej miejscowości), centrum nocnych imprez i największa ilość
        przeróżnych restauracji znajduje się w mieście Kos.
    • Gość: Maciek Re: KOS - jakie Wasze opinie ??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.04.02, 16:00
      Jesli byles na Rodos, to Kos jest zupelnie inne. Zwiedzic je mozna w 2 dni, nie
      ma tylu atrakcji co Rodos. Jest to znacznie brzydsza wyspa. Ma chyba tylko 2
      piasczyste plaze, reszta jest kamienista. Polecam miejscowosc Kos lub
      Kardamena. Kos jest bardziej rozrywkowa. Zalezy kto co lubi. Jezdzi tam pelno
      skandynawskiej i niemieckiej mlodziezy. Odstawiaja pozadna chamowe. Wiekszosc
      atrakcji jest organizowana wlasnie pod nich. Wiec prawdziej Grecji tam nie
      zobaczysz. Ale jesli chcesz jechac na tydziej i nastawic sie na imprezy to
      mozna pojechac.
      • Gość: Tomek Re: KOS - jakie Wasze opinie ??? IP: *.acn.waw.pl 07.04.02, 18:30
        Witam
        Byłem na Kos 2 lata temu.Jest to naprawde wspaniała wyspa.Polecam
        miejscowość Marmari, jest tam piaszczysta plaża i całkiem niedaleko do miasta
        Kos.Wyspę można zwiedzić w jeden dzień pożyczając samochód bądź skuter.
        Polecam wycieczkę do Turcji (Bodrum).
        Pozdrawiam
        Tomek
    • klaus1 Re: KOS - jakie Wasze opinie ??? 16.04.02, 14:03
      byłem w zeszłym roku w Kardamenie z TUI, ale z rozmów w samolocie to ofrety
      pokrywają się z VINGiem i NECKERMANEM, byłem w hotelu PORTO BELLO ( jedyny
      czysty i piaszczysty kawałek plaży w Kardamenie, na plus połowa stuffu to Polki
      (młode dziewczyny ze szkół hotelarskich :-))) )ale w basenie woda słona :-(,
      jeśli chodzi o plaże to drugi raz wybrałbym Marmari, polecam wycieczkę na
      wulkan Nyssyrros (jakoś tak) a jak chcesz zaoszczędzić to weź tylko przelot z
      lastminut we wrześniu było pełno wolnych apartamentów ceny w przeliczeniu już
      od 20zł/doba do tego skuter lub samochód (tanio)i sam sobie znajdziesz "WASZ
      prywatny" skrawek plaży...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka