Gość: bigo IP: *.astermedia.pl 08.02.02, 21:59 Chcę jechać na 7 dni na wyspę KOS na przełomie maja/czerwca. Polećcie miejsca, hotele, biuro podrózy. Byłem 2 lata temu na Krecie a 5 lat temu na Rodosie, więc Grecję trochę znam. Dzięki za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Malgosia Re: KOS - jakie Wasze opinie ??? IP: *.*.*.* 11.02.02, 10:28 Kos to był mój pierwszy kontakt z Grecją. Było to dokładnie 3 lata temu. Spędziłam na cudowne dwa tygodnie. Wyjechałam z biurem ScanHoliday, ale z tego co wiem, to oni już nie mają Kos w swojej ofercie od dwóch lat. Wiem, że Kos jest obecnie w ofercie Tui i Neckermann. Osobiście polecam Kardamenę jako stałe miejsce zatrzymania. Sama wyspa jest dość mała i można ją objechać samochodem w jeden dzień. Jeden dzień też wystarczy na zwiedzenie miasta Kos - stolicy Kos. Więcej informacji o tej wyspie i wycieczkach dowiesz się z tematu, który był tu poruszany na forum w ubiegłym roku. Specjalnie go dla Ciebie ściągam. Serdecznie pozdrawiam. Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: KOS - jakie Wasze opinie ??? IP: *.shell.nl 20.02.02, 10:52 Byłam na Kos we wrześniu 2001. Cudowne wspomnienia. Wybraliśmy ofertę biura Neckermann. Hotel Hippokrates Palace w miejscowości Psalidi (ok. 5 km od miasta Kos). Wyspę można swobodnie zwiedzić w ciagu jednego dnia (najlepiej samochodem) Warto wybrać się do Kalymnos (urocza miejscowość w głębi wyspy z pięknymi plażami i malowniczymi widokami), polecam Kardamenę z uroczym portem i Asklepion (obowiązkowo), do tego ostatniego miejsca można dostać się zwykłym autobusem, albo "ciuchcią", która wyrusza z miasta Kos. Polecam również wyprawę wodolotem na Rodos, lub do Bodrum. Jako wycieczkę "dyżurną" gorące źródła (tam wybraliśmy się na rowerach). Jeżeli jesteś amatorem nocnych rozrywek to oprócz lokalnych przybytków (pubiki czy małe knajpki znajdują sie chyba w kazdej, nawet najmniejszej miejscowości), centrum nocnych imprez i największa ilość przeróżnych restauracji znajduje się w mieście Kos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: KOS - jakie Wasze opinie ??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.04.02, 16:00 Jesli byles na Rodos, to Kos jest zupelnie inne. Zwiedzic je mozna w 2 dni, nie ma tylu atrakcji co Rodos. Jest to znacznie brzydsza wyspa. Ma chyba tylko 2 piasczyste plaze, reszta jest kamienista. Polecam miejscowosc Kos lub Kardamena. Kos jest bardziej rozrywkowa. Zalezy kto co lubi. Jezdzi tam pelno skandynawskiej i niemieckiej mlodziezy. Odstawiaja pozadna chamowe. Wiekszosc atrakcji jest organizowana wlasnie pod nich. Wiec prawdziej Grecji tam nie zobaczysz. Ale jesli chcesz jechac na tydziej i nastawic sie na imprezy to mozna pojechac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: KOS - jakie Wasze opinie ??? IP: *.acn.waw.pl 07.04.02, 18:30 Witam Byłem na Kos 2 lata temu.Jest to naprawde wspaniała wyspa.Polecam miejscowość Marmari, jest tam piaszczysta plaża i całkiem niedaleko do miasta Kos.Wyspę można zwiedzić w jeden dzień pożyczając samochód bądź skuter. Polecam wycieczkę do Turcji (Bodrum). Pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
klaus1 Re: KOS - jakie Wasze opinie ??? 16.04.02, 14:03 byłem w zeszłym roku w Kardamenie z TUI, ale z rozmów w samolocie to ofrety pokrywają się z VINGiem i NECKERMANEM, byłem w hotelu PORTO BELLO ( jedyny czysty i piaszczysty kawałek plaży w Kardamenie, na plus połowa stuffu to Polki (młode dziewczyny ze szkół hotelarskich :-))) )ale w basenie woda słona :-(, jeśli chodzi o plaże to drugi raz wybrałbym Marmari, polecam wycieczkę na wulkan Nyssyrros (jakoś tak) a jak chcesz zaoszczędzić to weź tylko przelot z lastminut we wrześniu było pełno wolnych apartamentów ceny w przeliczeniu już od 20zł/doba do tego skuter lub samochód (tanio)i sam sobie znajdziesz "WASZ prywatny" skrawek plaży... Odpowiedz Link Zgłoś