Dodaj do ulubionych

Hotel w mieście Rodos

03.04.12, 14:20
Witam,
możecie polecić jakiś hotel w mieście Rodos lub w niedalekiej okolicy? Dla pary z prawie dwulatkiem. Bardziej nam zależy na dobrym położeniu hotelu (blisko do ciekawych miejsc) niż na jego luksusach. Byle było czysto, dobre jedzenie, jakiś plac zabaw by się przydał, animacje niekoniecznie, zejście do plaży (w miarę piaszczystej) łagodne, nie po schodach. Koszt do 2500 PLN/os. Z góry dziękuję i pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Hotel w mieście Rodos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.12, 14:32
      Witam, lecimy na Rodos do hotelu www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_Hotel+Mareblue+Cosmopolitan+Beach+Resort-hid_18093.html placilismy 1900/os za 14 dni Ai - tez lecimy z cora - bedzie miec 2,5 latka. Cena taka korzystna bo wylot mamy 1 pazdziernika ale nam to nie przeszkadza, nie bedzie juz tak wialo, woda nadal bedzie ciepla a nie bedzie upalow ani tlumow turystow. pozdrawiam
      • Gość: gosia59 Re: Hotel w mieście Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.12, 10:51
        Miasto Rodos piękne ale z dwulatkiem to nie wiem czy dobry pomysł. Ze wzgledu na wodę która z jednej strony cypla ma ogromne fale, a z drugiej jest spokojnie ale płytko ok 1.5 m od brzegu. Czyli dziecka na sekundę w wodzie się nie puści. Tym bardziej ze prąd znosi dmuchanki w stronę morza. Ja byłam w hotelu Mitsis La Vita ale z córką 18 letnią i byłam bardzo zadowolona. Ja z dzieckiem małym szukałabym czegoś innego, ale to moje subiektywne zdanie
        • Gość: bjk Re: Hotel w mieście Rodos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.12, 07:55
          Już kiedyś pisałem o hotelu Ibiscus. Cztery gwiazdki, prawa strona cypla przy plaży. Morze spokojne ale nie tak głębokie jak pisała gosia59. My byliśmy z 4 latkiem i też priorytetem były place zabaw:) W miejskim hotelu trudno o takie przybytki. 150 metrów od hotelu na małym skwerku zjeżdżalnia "tuba". Im bliżej starego miasta tym więcej placów zabaw. Fajny statek piracki z wieloma atrakcjami dla dzieci w różnym wieku znajduje się naprzeciw portu Mandraki -taki miły przystanek podczas spaceru na starówkę:) Wracając do hotelu to dobre 4 gwiazdki w wersji hb. Jedzenie przepyszne pokoje obszerne z pięknym widokiem na morze. Byliśmy z Neckermanna ale nie wiem jak z cenami w tym roku. Więcej możesz dowiedzieć się tutaj:
          www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_Hotel+Ibiscus-hid_49109.html
        • Gość: Aga Re: Hotel w mieście Rodos IP: *.akson.waw.supermedia.pl 12.04.12, 10:56
          Zgadzam się z Gosią. Miasto Rodos jest cudowne i uwielbiam tam spacerować ale z małym dzieckime bardziej bym poleciła miasto Kalithea lub Faliraki (w Faliraki dużo lepsza plaza dla maluchów). My bylismy z 1,5 córką w Kalithea Mare Palace. Mogę z czystm sumieniem polecić hotel. Nie jest luksusowy ale ma piekne położenie (panoramiczny wdok na morze), piękny ogród, 2 place zabaw dla dzieci, mini disco co wieczór, bardzo dobre jedzenie. Do miasta Rodos można dojechać autobusem w 15 minut (przystanek pod hotelem). Ewentualnie można w hotelu wypozyczyć samochód (ceny takie jak w lokalnych wypozyczalniach).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka