Gość: fabio IP: *.play-internet.pl 29.05.12, 20:36 Witam, wybiera się ktoś w połowie lipca do Paralii? może podpowiecie z jakich BP i jakie wybrać hotele lub apartamenty. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ada Re: Parlia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.12, 21:55 Odradzam Paralię, jedno z najbrzydszych miejsc w Grecji, temat wałkowany tutaj niejednokrotnie, szkoda czasu i pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxx Re: Paralia IP: *.wroclaw.vectranet.pl 29.05.12, 22:11 Paralia - Bułgariopodobna i nieegzotyczna namiastka Grecji. A i nawet dla Bułgarii to obraza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek z Bytomia Re: Paralia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.12, 11:10 Wiatm ! Paralia 08.08.2012 WILLA LA PETITE SIRENE Czasami się zastanawiam czego ludzie oczekują sami od siebie ! Albo jade na all ale ekonomicznie . Byłem pierwszy raz w Kokkino Nero i mam sentyment do Grecji kontynentalnej ,kolejne lata wycieczki lotnicze w hotelach z ALL i w tym roku wracam do Parali . Uważam że można poczuć Grecję tylko trzeba się zainteresować co się dzieje poza głównymi deptakami. Lata jeździłem nad Polskie może i co tam jest za klimt ,gofry ,daremna rynba ,ździerstwo na każdym kroku. Dobrze że BIEDRONKI stawiaja bo ceny robią się normalne za napoje i normalne zakupy podczas urlopu. Nie każdego stać na szastanie pieniędzmi. Czy kogoś z Was poczęstował w kraju naszym winem ,rakiją ,baraniną itd. od tak sobie ? Zaprosił do wspólnej kolacji ? Grecja i Chorwacja bo tam byłem nie w hotelu ,gościnnoś ,bezproblemowość w załatwieniu czegiokolwiek oczywiście bez interesownie. Bądz człowieku miły dla gospodarza ,a otrzymasz to samo ! mg.marek@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
1talea Re: Paralia 01.07.12, 21:02 Ha ha - to tak jak ja. Po kilku latach wycieczek samolotowych all - wracam z sentymentu na kontynent autkiem. Miło tam spędziłam czas kilka lat temu i teraz w sierpniu zamierzam , również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Paralia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.12, 07:36 ale zazdroszczę. W zeszłym roku byliśmy w syrence i wróciliśmy bardzo zadowoleni. Jest w tej nowszej części i to nam odpowiadało- cisza w nocy, pustki na plaży i wszędzie wcale nie tak daleko- do centrum około 15 minut spoacerkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rinama Re: Paralia - porażka IP: *.dynamic.mm.pl 31.07.14, 23:15 Naprawdę nie wiemy skąd te pozytywne opinie na temat tego miejsca! sama Paralia... to zdecydowanie najgorsze miejsce, w którym byliśmy. Jak zobaczyliśmy jak tu jest to byliśmy załamani, ale odwrotu nie było... - na plaży pełno śmieci, i chyba nikt tego nie sprząta albo bardzo rzadko..., brzydki piasek - woda mętna, pływa w niej jakaś trawa, - brak jakichkolwiek miejsc do snorklingu, w wodzie nie ma kompletnie co robić (opinia dla kogoś komu zależy na podziwianiu pięknych rybek i skarp), tu nie ma absolutnie nic...jedynie dzieci mogą być zadowolone,że się pluskają - przy plaży brak toalet - po Paralii pętają się bezpańskie psy, które nie wiadomo gdzie się załatwiają, a zakładamy, że nikt tego nie sprząta... - w porcie rybackim syf... Jeśli ktoś chce wypoczywać w ładnym otoczeniu to na pewno tu tego nie znajdzie. Dopiero w okolicach Platamonas, Nei Pori gdzie pojechaliśmy nurkować jest o wiele ładniej, woda czyściutka, piasek i kamyczki. Plusem Paralii jest to, że jest dosyć tanio, wycieczki fakultatywne też ok (trzeba posprawdzać dobrze ceny w biurach lokalnych - polecamy wycieczkę na Skiathos). Do Thesalonik naszym zdaniem nie ma sensu jechać, bo tam nic praktycznie nie ma oprócz Białej Wieży, cerkwi i paru murków, śmieć na śmieciu (jeszcze gorzej niż w Paralii). Jeśli ktoś już był w paru miejscach i widział ładne widoczki i piękną wodę, z tego miejsca na pewno nie będzie zadowolony. Odradzamy. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Paralia - porażka 01.08.14, 13:35 A jak czlowiek o tym 2 lata temu pisał to nie uwierzyli... Odpowiedz Link Zgłoś
mirelka80 Re: Paralia - porażka 19.08.14, 11:14 Wróciliśmy właśnie z Parali jak dla mnie najgorsze miejsce jakie odwiedziłam brud,syf plaża dramatycznie brudna pełno petów rurek kubków po napojach woda jak zupa. Wszędzie czuć smród papierosów grecy palą wszędzie nawet podając obiad w drogich tawernach. Wszędzie biegają bezdomne głodne psy załatwiają się na plaży sikają na leżaki wieczorem czego byłam świadkiem w dzień śpią na wysypiskach śmieci za kurortem dramat jak dla mnie. Byliśmy z biura Euro Pol organizacja średnia jechaliśmy z pilotką która przez całą drogę opowiadała głupoty i ośmieszała samą siebie jąkała się opowiadała stek bzdur który po 30 godzinach nie był już dla nas śmieszny. Na dodatek przy kontroli granicznej w Serbii wmówiono mandat za usiłowanie załatwienia się (haha)za co zabrano jak kryminalistę na śmieszne przesłuchania wymachiwano kajdankami krzyczeli nikt nie wiedział o co chodzi pani pilotka siedziała w autokarze nie miała zamiaru nawet wyjść. Jak się okazało nie znana nawet podstawowych zwrotów w języku angielskim co jest niedopuszczalne przy pracy pilota!!! Drogie biuro Euro Pol wysyłacie osobę która nadaję się do pilotowania wycieczek nie dalej niż do Ciechocinka dla seniorów. Byliśmy w hotelu Naias hotel jest czysty pościel zmieniana to samo tyczy się ręczników,codziennie opróżnione koszy na śmieci.Jeżeli chodzi o taki standard jest ok. Jeżeli chodzi o jedzenie mi nie smakowało prawie nic zero sera feta,oliwek,czy typowych dań greckich na które byłam nastawiona. Na obiad ryż,rozgotowane ziemniaki,makaron jakieś mięso,zupa która przypomina wiadro pomyj. Co do Parali plus że jest dosyć tanio,można zamówić sobie napój na plaży i w zamian leżeć cały dzień na leżaku. Polecam wycieczkę na Skiathos warto zobaczyć . Co to rezydenta na miejscu było ok pani konkretna dbająca o grupę podlegaliśmy pod biuro Armira Travel dobrze zorganizowane wycieczki fakultatywne nie było żadnych problemów. Jeżeli chodzi o Paralie to nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Paralia - porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.14, 23:38 Wybieram się do Olimpic Beach za 2 tyg:). Wszystko super, tylko zastanawiam się, jak z paralii, która zamierzam odwiedzić dostać się właśnie do platamonas lub nei pori ? Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Paralia - porażka 19.08.14, 22:18 wypozycz skuter... to bardzo blisko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Parlia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.12, 22:21 Autora wątku nie interesują wywody dotyczące samej miejscowości, zadał konkretne pytania i pewnie oczekuje konkretnej odpowiedzi. Fabio, odpowiadając na twoje pytanie, byłem z rodziną w Nei Porii niedaleko Parali i było super- zwiedziliśmy podczas tego wyjazdu Meteory, Ateny,Skiatos, Saloniki, ceny w tym rej. Grecji są bardzo atrakcyjne, morze ciepłe,plaza piaszczysta i szeroka. Korzystaliśmy z BP...... nie napiszę jakiego bo zaraz odezwą się głosy że pisze pracownik tego biura lub inny naganiacz ( było to BP z Bielska-Białej). Najważniejsze to poczytać trochę o miejscu do którego się wybieramy, pooglądać w necie zdjęcia, filmy i jeżeli nam wszystko pasuje to można jechać bez obaw. Zaraz pewnie odezwą się głosy że Riwiera Olimpijska to nie jest prawdziwa Grecja i że odpoczywa tam tylko biedota ze wschodu. Zgadzam się że jest wiele ładniejszych miejsc w Grecji, ale osobiście jestem zdania, że nie ważne gdzie, ale ważne z kim. Ps. byliśmy przejazdem w Leptokarii i tam już nam się mniej podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Parlia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.12, 08:32 Na jakie pytanie odpowiedziałeś założycielowi wątku? Przeczytaj co napisałeś - nie ma tam słowa odpowiedzi na pytania Fabia, lecz Twoje wrażenia. Fabio pytał o konkretne hotele, biura podróży he he he. Mój wpis był ostrzegawczy dla autora wątku przed nieatrakcyjnym miejscem, zresztą nie tylko mój. Odpowiedz Link Zgłoś
tu.req Z ostatniej chwili 31.05.12, 08:43 W zwiazku z permanentnymi narzekaniami turystow na brzydote Parlii i powodowane nia wymioty wladze regionu postanowily zaorac Parlie i posadzic na jej miejscu gaj oliwny. Zaorania dokonano wczoraj. Zapraszamy za lat dziesiec. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_ja1 Re: Paralia 31.05.12, 09:20 Mocno zachęcam do przemyślenia jeszcze wyjazdu do Parali. Nei Pori i Olimic Beach te miejscowości to raj w porównaniu z Paralią. Z Olimpic Beach jest ok 3 km. do Parali można sobie zrobić spacer i samemu ocenić miejscowość dla mnie ta miejscowość to jeden wielki targ futer skór i kożuchów. Z całą stanowczością odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
1talea Re: Paralia 31.05.12, 20:12 Ja będę od 6.08 - 5 km od Parali. Sama Paralia - imprezowe blokowisko. Ja będę w hotelu Anais . Byłam już w nim . Mały ,skromny z basenem i na samej szerokiej , piaszczystej plaży. Cisza i spokój zapewnione. Wybieram się autem z biura wygodatravel. Odpowiedz Link Zgłoś
1talea Re: Paralia 02.06.12, 07:00 Zapomniałam dodać że w hotelu Anais na basenie leżaki są bezpłatnie a na plaży wystarczy coś zamówić i też nie ma dodatkowej opłaty. Do centrum Paraliż można dojechać tasówką lub dojść promenadą wzdłuż plaży - ok 15min Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paralia Re: Parlia IP: *.play-internet.pl 31.05.12, 21:18 fajny hotelik, ja jednak wybiorę Paralie, znalazłem apartamenty - tanio, w nowej części Parali - czyli będzie cicho, wyżywienie w knajpce przy plaży, na plaży leżaki i parasole za 3 e/na dzień za osobę -:), wspaniała pogoda, super plaża, soczyste owoce, takiej Grecji chce. a co do moich niektórych przedmówców to nie narzekajcie tylko jeźdźcie sobie do waszej wymarzonej prawdziwej Grecji - gdziekolwiek to jest. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noParalia Re: Parlia IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.12, 22:22 Jak nie widziałeś Krupówek w Zakopanem to jedź do Parali jest super ;) tzn. tak samo ... Odpowiedz Link Zgłoś
troll.ohydny Musi byc tanio 01.06.12, 02:02 Polskim turystom jest bez roznicy gdzie jada. Musi byc absolutnie tanio. Gdyby pieklo bylo tansze to kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fabio Re: Musi byc tanio IP: *.play-internet.pl 20.06.12, 22:07 troll może i jest tanio albo i nie, zależy jak na to patrzysz wczasy dla dwóch osób w apartamencie z klimą, wyżywienie "na mieście", plus opłata za leżaki na plaży to koszt około 4.5 - 5.0 tysia. na 10 noclegów. niestety w tym roku z powodów niezależnych ode mnie wybrałem wczasy w Międzyzdrojach. za hotel przy molo ze śniadaniem za 5 noclegów płace 2100. plus dojazd i wyżywienie na mieście wyjdzie 4 tysia za 2 dorosłe osoby. i będę się martwił czy będzie słoneczna pogoda. porównanie jest na korzyść Paralii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Musi byc tanio IP: *.181.172.56.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.06.12, 00:51 Oj Fabio za 5 dni w Miedzyzdrojach ponad 2 koła ????? do dego dojazd i własne potrzeby z wyżywieniem??? Na Krecie masz 7 dni w sezonie ze sniadaniami w hotelu 2 lub3 za 30euro pokój 2 os czyli na tydzień wychodzii ok.900zł z Wrocławia lat a Ryanair do Chanii za srednio 350 450 w sezonie od os w obie strony Tak jak mi i tobie z Głogowa to dojazd do Wrocławia nie problem a potem 3 godz i jesteś na miejscu. Byłem 2 tyg temu i bez zadnych biur i mile wspominam ten tydzień ,bo zach Kreta jest najatrakcyjniejsza i wybierasz plaże z leżakami na cały dzień lub wycieczki,W samej okolicy Chanii dużo supermarketów typu lidl inka gdzie ceny sa atrakcyjne zwłaszcza do napoi tych z % Słoneczna pogoda jest murowana przez całe lato.Pozdrawiam z ZG Rudna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fabio Re: Musi byc tanio IP: *.play-internet.pl 24.06.12, 21:02 Witam, samolotami to latam jak muszę i tak samo moja żona, więc jak mam wybór to jadę autem lub autobusem, tak jak pisałem w tym roku wakacje będę spędzał nad polskim morzem ale za rok plan jest taki, że auto i paralia na apartamentach. pozdrawiam ZG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaha Re: Parlia IP: *.leon.com.pl 01.01.15, 16:45 Witam! Wiem że to forum z 2012r ale ludzie na narzekajcie na Paralię,to świetne miejsce a jak Wam sie tak nie podoba to za tą samą kasę jedźcie na Bałtyk, będziecie mieć świetną deszczową pogodę i jak zacznie Wam lać to może zatęsknicie za tą zwykłą słoneczną, przyjazną Grecją ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Parlia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.15, 19:17 Nie jeżdżąc, do moim zdaniem jednego z najgorszych miejsc w Grecji jakim jest Paralia, nie muszę jeździć nad Bałtyk. Grecja ma do zaoferowania wiele cudownych miejsc i takie miejsca wybieram na swoje wakacje. Jak się jeździ tylko do Paralii to można pewnie twierdzić, że to super miejsce. Mnie szkoda by było czasu i kasy na takie wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziemba Re: Parlia IP: *.internetia.net.pl 28.06.12, 07:58 Bez przesady, kurort jakich wiele, na pewno bedziesz sie dobrze bawić. Nie miejsce jest warzne a pozytywne nastawienie, dobry humor i towarzystwo. Malkontent to i na Santorini będzie narzekał. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Parlia 28.06.12, 09:36 Hehe... to jestem malkontentem bo na Santorini ponarzekałem Narzekania o Santorini Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojojo Re: Parlia IP: *.policja.gov.pl 28.06.12, 09:50 po pierwsze! po co zakładać wątek o mieścinie na której na tym forum wszystkie psy są powieszone? a potem kwitować że Bałtyk wybieram po drugie jak ktoś tu pisał kurort jak każdy inny... byłam tam i w parali i w leptokarii a potem Zante Rodos itp... dla mnie liczy się dobra pogoda ładna plaża i przede wszystkim cena na "moją kieszeń" moje motto to: jedź sam i sam oceniaj, bo ilu ludzisków na tym forum tyle opinii ot co Odpowiedz Link Zgłoś
anubis76x Re: Parlia 28.06.12, 10:19 Byłem w Parali i zgadzam się z opiniami że to najmniej ciekawe miejsce. Brak greckiej atmosfery, masa nie koniecznie dobrze zachowującej się polskiej młodzieży, większość sklepów prowadzona przez Rosjan. Plusem jest ciepłe morze i piasek, możłiwość zwiedzenia Mateorów i Aten - Polecam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Parlia IP: *.183.157.196.dsl.dynamic.t-mobile.pl 24.07.12, 08:38 jest stara prawda nie wiesz gdzie jeść ,jedz gdzie jedzą tubylcy to samo sie tyczy wypoczynku grecy z parali nie siedzą w miescie tylko na obrzeżach np.korinos cisza,spokój,piasek na plaży a jak chcesz do miasta w tym wypadku parali to 1-20 min drogi łatwo znaleść znacznie lepszą oferte i tańszą na obrzeżach gdzie jest spokój a do miasta sie wyszaleć a ci co sie pchają do miasta niech mają to za co zapłacili^^ (nie dotyczy nei pori) miasto zbudowane dla potrzeb turystów grecy tam nie mieszkają (za wyjątkiem 3-5 osób) reszta tam tylko pracuje mieszkając w prawdziwych miastach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoo Re: Parlia IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.12, 23:50 www.holidaycheck.pl/detail-opinie_Hotel+Konstantin+Lato+w+Grecji-ch_hb-id_4535941.html Odpowiedz Link Zgłoś