Gość: podrozniczka IP: *.rad.vectranet.pl 07.08.07, 22:25 prosze o rady wybieram sie do Rzymu doslownie na 3-4dni wracajac z wakacji na poludniu w Kalabrii co mam zobaczyc czego absolutnie nie moge odpuscic ktore muzeum najfajniejsze itp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aseretka Re: Rzym na 3-4dni 08.08.07, 07:36 3-4 dni w zupełności wystarczą, aby na początek złapać klimat Rzymu i obejrzeć jego najważniejsze zabytki. Najciekawsze, moim zdaniem są Muzea Watykańskie i nie ma co się przerażąć wielką kolejką do kas, bo ona naprawdę szybko się przesuwa. Jeżeli chcesz prześlę Ci mój plan zwiedzania, jaki zrealizowałam dwa lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podrozniczka Re: Rzym na 3-4dni IP: *.rad.vectranet.pl 08.08.07, 08:30 bardzo chce dziekuje z gory e-mail zuzanka8@onet.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Poznania Re: Rzym na 3-4dni IP: 217.97.159.* 14.08.07, 16:30 Muzea Watykańskie, by je liznąć, wymagają jednego, dwóch dni. Z 3-4 jeden pozostaw sobie na spacery w zaludnionych miejscach zakładając dobre buty. W ten sposób najłatwiej poczuć klimat. Najlepiej w piątek. Zajrzyj na starówkę od Piazza Barberino do Kwirynału i ulice sklepowe, ogrody Villa Borghese, Foro Romano, antyczny Rzym do Panteonu, Tastevere, Watykan, okolice Via Milizie/Via Colli di Rienzo i powrót na stare miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
honda1998 Re: Rzym na 3-4dni 08.08.07, 08:42 aseretka napisała: > 3-4 dni w zupełności wystarczą, aby na początek złapać klimat Rzymu > i obejrzeć jego najważniejsze zabytki. Najciekawsze, moim zdaniem > są Muzea Watykańskie i nie ma co się przerażąć wielką kolejką do > kas, bo ona naprawdę szybko się przesuwa. Jeżeli chcesz prześlę Ci > mój plan zwiedzania, jaki zrealizowałam dwa lata temu. Czy ja również mogę prosić o taki plan zwiedzania pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Rzym na 3-4dni 08.08.07, 10:31 Już wysłałam. Do Zuzanki zaraz wyślę. Potwierdzcie, czy doszło. Odpowiedz Link Zgłoś
joasiap2 Re: Rzym na 3-4dni 08.08.07, 11:01 Też wybieram się na 3-4 dni do Rzymu. Po raz pierwszy. Aseretka, czy i ja mogę prosić o plan????? joasiap2@gazeta.pl Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Re: Rzym na 3-4dni IP: *.acn.waw.pl 08.08.07, 22:07 Czy ja tez moge prosic o plan zwiedzania??????????? :-) mkolbus@o2.pl Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Rzym na 3-4dni 09.08.07, 07:24 Wysłałam. Niestety musiałam podzielić plan na dwie części, ponieważ w jednej nie przechodził. Potwierdzcie czy otrzymaliście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podrozniczka Re: Rzym na 3-4dni IP: *.rad.vectranet.pl 09.08.07, 08:36 wciaz nie doszedl moze napisalas w adresie onet.PL a nie EU zadnego maila nie dostalam wiec usmiecham sie jeszcze raz zuzanka8@onet.eu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Rzym na 3-4dni 09.08.07, 12:33 Fakt. Pierwszy raz wysłałam na onet.pl ale wróciło mi z adnotają "nie ma takiego adresu". Wysłałam więc ponownie na onet.eu i według mnie powinno dojść, bo mam zapis w wysłanych. Plik jest jednak dość spory ( ponad 15 Mb) i może nie masz wystarczającej ilości wolnego miejsca w skrzynce? Wyczyść skrzynkę, a jutro spróbuję jeszcze raz przesłać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Rzym na 3-4dni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 13:15 Asertko, Proszę, wstaw Twój plan na forum. Bardzo wiele osób jest tym zainteresowanych. Pozdrawiam. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podrozniczka Re: Rzym na 3-4dni IP: *.rad.vectranet.pl 09.08.07, 22:36 do aseratki oczywiscie nie do joasi nie doszedl mi mail a skrzynke mam pusta wciaz nie trace nadziei a jesli doszlo do joasi to prosze przeslij i mi zuzanka8@onet.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podrozniczka Re: Rzym na 3-4dni IP: *.rad.vectranet.pl 10.08.07, 07:34 skrzynka pusta czekam na mail milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podrozniczka Re: Rzym na 3-4dni IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.07, 09:57 sprawdzilam jeszcze raz skrzynke powiekszylam pojemnosc i nie straszne mi wiadomosci ponad 15MB czekam i dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podrozniczka Re: Rzym na 3-4dni IP: *.rad.vectranet.pl 09.08.07, 22:31 do joasip2 wciaz nie dostalam planu skrzynke mam pusta bo to taka zapasowa specjalnie zalozona do takich spraw ale nie trace nadziei ze dojdzie a moze faktycznie wstaw na forum zobacz ile ludzi zainteresowanych pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podrozniczka Re: Rzym na 3-4dni IP: *.rad.vectranet.pl 08.08.07, 22:08 jeszcze nie dostalam planu na zuzanka8@onet.eu ale czekam i dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Rzym na 3-4dni IP: 83.14.252.* 09.08.07, 12:38 jeśl możesz plan dla mnie to poproszę pczapnik@wp.pl Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
misiak67 Re: Rzym na 3-4dni 09.08.07, 15:10 ja też poproszę o plan na gazetowego - będę baaardzo wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sadikh Re: Rzym na 3-4dni IP: *.zicom.pl 29.09.07, 09:24 Czy ja też moge prosić taki plan Rzymu?? andiwr@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysielLONDYN Re: Rzym na 3-4dni IP: *.cable.ubr01.sout.blueyonder.co.uk 12.09.07, 00:23 WYBIERAM SIE DO RZYMU CZY MOGLBYM POPROSIC O TEN MITYCZNY PLAN ZWIERZANIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiekLONDYN Re: Rzym na 3-4dni IP: *.cable.ubr01.sout.blueyonder.co.uk 12.09.07, 00:24 MOJ MEAIL OLOW80@WP.PL-DZIEKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noal Re: Rzym na 3-4dni IP: *.chello.pl 10.08.07, 12:32 Muzea watykańskie to horror - kolejka wprawdzie jakos sie przesuwa, ale jej długośc przekracza wszelkie wyobrażenia :-) Po południu jest nieco mniejsza, ale warto pamiętać, że Muzea W. sa zamykane b. wcześnie, a nawet w ciągu całego dnia nie jest sie w stanie zwiedzić bodaj części zbiorw. W środku drugi horror - ani na chwilę nie zostajesz sam, poruszasz się zawsze z tłumem - nie miłośników sztuki, bynajmniej. To pandemonium masowej turystyki! A tak w ogóle, to prosze nie obrażać samego siebie twierdząc, że na Rzym wystarczą 3-4 dni! No ale komuś, kto ma problem CO ZWIEDZAĆ W RZYMIE trudno chyba coś mądrego poradzić...Mimo wszystko życzę miłych wrażeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fankaromy Re: Rzym na 3-4dni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 12:50 O tak, zgadzam sie. Prosze sobie odpuscic Muzea Watykanskie, jesli chcesz byc Rzymie 3-4 dni. Rzym jest zapchany zabytkami, takze starczy Ci ich na ten czas. I mozna troche zwyaczajnie pospacerowac. Klimat jest niesamowity. Rewelacyjne miasto! Poza tym w kazdej mapie sa wyznaczone trasy zwiedzania - mowie o standardach, i w kazdym przewodniku takze :), Jest to miasto czytelne, wiec fajnie sie je zwiedza samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podrozniczka Re: Rzym na 3-4dni IP: *.rad.vectranet.pl 10.08.07, 21:52 nie brazam samej siebie ani nie twierdze ze wystarczy 3-4 dni zeby poznac i zwiedzic to miasto po prostu tylko tyle mam czasu zeby tam byc a problemu CO ZWIEDZAC W RZYMIE tez nie mam bo czytac umiem i szkole skonczylam mimo wszystko dziekuje za informacje o Muzeach Watykanskich czy ze wzgledu na kolejke i ilosc zbiorow radzisz tam po prostu nie isc?oczywiscie pytanie jest zlosliwe i retoryczne a o rady prosilam normalnych ludzi ktorzy tez kiedys mieli tylko te kilka dni zeby pozwiedzac Rzym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noal Re: Rzym na 3-4dni IP: *.chello.pl 11.08.07, 10:25 Dzień dobry, Nie odradzam (w końcu to chyba najważniejsze zbiory na świecie!), tylko uprzedzam o dyskomforcie. Ale może będziesz mieć więcej szczęścia? Może spróbuj się ustawić o 8 rano? Nieustająco życzę wielkich doznań w poznawaniu Rzymu. A zacząć najlepiej od starożytności : Forum R.(z Palatynem, jeśli wygospodarujesz czas)+ Kolosseum, potem Kapitol + może spacer po Corso do Schodów Hiszp. i fontanny di Trevi z kolumną Trajana, Piazza Venezia etc. po drodze. W Watykanie dużo czasu zajmie Ci zwiedzanie Bazyliki z Kopułą (kolejki do bazyliki i oddzelnie do Kopuły). Trzeciego dnia pewnie będziesz chciała zajrzeć na Lateran (bilety z muz. watykańkich są ważne w muzeum na Lateranie, sam kościół bezpł.) i do SMMaggiore, a może i do Pawła za Murami. Jeśli zostaniesz na 4 dzień, to okolice Piazza Navona, Pantheon + kilka ważnych kościołów dookoła (ale uważaj, bo w Rzymie niektóre kościoły są b.wcześnie zamykane), może dotrzesz na Campo di Fiori? I to by było na tyle. Nie znam Twojego profilu zainteresowań, ale strasznie trudno przykroić Rzym do 3-4 dni. Dla mnie w tym mieście najważniejsze jest to co ukryte, ale chyba głupotą byłoby proponować komuś na pierwszy raz same wnętrza. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podrozniczka Re: Rzym na 3-4dni IP: *.rad.vectranet.pl 12.08.07, 11:13 dzieki bardzo wlasnie o takie informacje typu mi chodzilo dziekuje i pozdrawiam wszystkich ktorzy mi odpisali jutro wylot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Rzym na 3-4dni-koscioly IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.07, 18:04 Zazwyczaj są otwarte do 12 a potem od 15 na 2-3 godzinki, chociaż np. S.Maria Magg., S.Pietro na Lateranie i S.Paolo za Murami sa czynne cały dzień. Jezeli lubisz malarstwo to polecam S.Maria del Popolo na Pza.del Popolo i S.Luigi dei Francesi (zamykany 12-15) między Panteonem a Pza.Navona. PS. Nie wiem czy nawet przy tak krótkim pobycie zrezygnowałbym z M.Watykańskich. Ja byłem tam z początkiem sierpnia, przyszedłem równo z otwarciem kas (o 10), kolejka sięgała do ulicy prowadzącej na plac Katedry ale po poł godzinie byliśmy już w środku. Rzeczywiście na ciągu do Kaplicy Sykstyńskiej tłum był początkowo koszmarny ale już mniej więcej w Galerii Map zaczął się rozrzedzać. Kolejne, ostatnie spiętrzenie było w samej Kaplicy a to z powodu skośnookich wycieczek. W innych częściach Muzeów jest już dużo luźniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EB Re: Rzym na 3-4dni IP: *.chello.pl 19.04.08, 16:18 będę bardzo wdzięczna za przesłanie na e-maila planu zwiedzania; wybieram się do Rzymu pod koniec czerwca; mój e-mail ewunia.b@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Re: Rzym na 3-4dni IP: *.filter.imagine.ie 03.05.08, 16:30 czy ja równiez mogę poprosić o przesłanie planu, z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam ofo@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nisia Re: Rzym na 3-4dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 17:46 I ja tez poproszę!!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: Rzym na 3-4dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 21:07 Byliśmy w Rzymie w lipcu przez 6 dni. Na Watykan zarezerwuj sobie jeden dzień, najlepiej niech to nie będzie niedziela. Muzea Watykańskie chcieliśmy koniecznie zobaczyć dla Kaplicy Sykstyńskiej, udało nam się wpaść tam tuż przed zamknięciem, ochroniarz podniósł łańcuch i wpuścił nas, kolejki o tej porze już nie było, tylko ślady po niej (mnóstwo śmieci). Uwaga, bardzo rygorystycznie sprawdzają przed wpuszczeniem do Bazyliki Św. Piotra stosowność ubioru. Kolejny dzień na Rzym starożytny: Forum Romanum i Koloseum. Do tego drugiego też niestety kolejka. Koniecznie spacer wzdłuż głównych placów i fontann Wiecznego Miasta. Liźniesz klimat miasta. No i słynne Hiszpańskie Schody. I Usta Prawdy. Mam wymieniać dalej?:) Jak w każdym słynącym z zabytków mieście kursują po Rzymie autobusy- przewodniki. My wybraliśmy się na nim na Via Appia, dojeżdża do akweduktu i zawraca. Gdybyś miała pytania, chętnie coś jeszcze dopowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noal Re: Rzym na 3-4dni IP: *.chello.pl 12.08.07, 00:07 Ja nie miałam kolejki do Kolosseum (po południu), a po Watykanie ku mojemu zdziwieniu turystki paradowały w szortach. Restrykcje są raczej antyterrorystyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: Rzym na 3-4dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 00:35 Żeby wejść do Bazyliki dwie Amerykanki przykrywały sobie ramiona chusteczkami higenicznymi. Wpychały je pod ramiączka bluzek. Zaraz po przejściu przez ochronę oczywiście wyjęły je. Lepiej tego uniknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Rzym na 3-4dni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.07, 17:41 W S.Pietro in Vincioli Okowach i w S.Maria Magg. są w tym celu przy wejściu takie dyżurne chusty z flizeliny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ernestotravel [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 16:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
erka44 Re: Rzym na 3-4dni 14.08.07, 16:27 pierwszy raz w Rzymie byłam owe 4 dni i 1 dzień spędziliśmy w Watykanie,było to jeszcze za życia JP,Muzea Watykańskie zwieadziliśmy,staliśmy w tej koszmarnej , ale bardzo szybko przesuwającej się kolejce i warto!,choćby dla samej Kaplicy Sykstyńskiej,strój odpowiedni w Bazylice JEST wymagany, nie weszli moi znajomi,bo pan miał spodnie krótkie,a ich piętnastoletnia córka krótką spódniczkę,nie była jakaś ekstra mini,dyskusji też nie było,a kontrola antyterrorystyczna sprawia,że owe koleki do Muzeum są takie długie,ale proszę się nimi nie zniechęcać,Rzym jest wart odrobiny poświęcenia,życzę udanego pobytu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podrozniczka Re: Rzym na 3-4dni IP: *.rad.vectranet.pl 01.09.07, 01:10 bylam wrocilam kupilam Roma Pass bez problemu do Muzeow Watykanskich stalam w strasznej kolejce od 9.45 do 11(kasy otwarte od 10)do Koloseum dzieki Roma Pass weszlam innym wejsciem i nie musialam stac w kolejce zdazylam zobaczyc naprawde duzo sluze informacjami na temat zwiedzania i pobytu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Rzym na 3-4dni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.07, 08:05 Do czego wykorzystałaś Romapass? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podrozniczka Re: Rzym na 3-4dni IP: *.rad.vectranet.pl 01.09.07, 09:23 na Roma Pass weszlam na Palatyn i do Koloseum-liczone jako jedno wejscie ja najpierw bylam na Palatynie i spytalam czy moze byc jako jedno wejscie tez do Koloseum pani powiedziala ze tak i chyba tylko spisala numer karty bez przejechania przez czytnik potem weszlam do Muzeum Capitolini-goraco polecam,tu karte przepuscili przez czytnik i po poludniu do Koloseum-bez kolejki osobne wejscie dla majacych karte Roma Pass i tu tez przepuscili karte przez czytnik poza tym bylam w smiesznym muzeum takim starym prywatnym Muzeum figur woskowych na Placu Weneckim z pol ceny w Museo Nacionale Romano chyba tez sa znizki na Roma Pass nawet po wykorzystaniu darmowych wejsc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Rzym na 3-4dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 12:09 A gdzie kupiłaś tę kartę? Słyszałem, że są problemy z dostaniem jej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katkul3 Re: Rzym na 3-4dni IP: *.lannet.pl 01.09.07, 13:06 ...właśnie, gdzie udało Ci się nabyć słynną RomaPass...? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podrozniczka Re: Rzym na 3-4dni IP: *.rad.vectranet.pl 02.09.07, 01:27 kupilam na dworcu kolejowym Termini za peronem 24 jest punkt informacyjny i sa do kupienia bez problemu widzialam tez w jakims kiosku Tabachini czy jak to sie tam pisze tez na dworcu Termini dworzec w samym centrum blisko wszystkiego nawet jak sie przyjedzie do Rzymu czyms innym to mozna podejsc i kupic jesli gdzie indziej nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podrozniczka Re: Rzym na 3-4dni IP: *.rad.vectranet.pl 03.09.07, 08:02 Z ulotki Roma Pass www.romapass.it/english/cosa.html: Roma Pass can be purchased from: All Museums and sites that have joined the initiative Tourist Information Points in the Municipality of Rome: Stazione Termini - Via Giolitti, 34 (Binario 24) Stazione Termini - Piazza dei Cinquecento - Vetrina Roma Aeroporto Leonardo Da Vinci - Arrivi Internazionali (Terminal C) Castel S. Angelo - Lungotevere Vaticano Via dei Fori Imperiali - Piazza del Tempio della Pace Via Minghetti - Fontana di Trevi Piazza delle Cinque Lune - Piazza Navona APT - Azienda di Promozione Turistica di Roma (Via Parigi, 5) Bioparco – Giardino Zoologico di Roma Complesso del Vittoriano Visitor Centre – Fori Imperiali Trambus Open – Piazza dei Cinquecento Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bociem1 Re: Rzym na 3-4dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 17:37 jaki plan zwiedania miałaś i czy udało ci sie go zrealizować/czy tez były jakieś modyfikacje na miejscu? lecimy za 2 tyg. i juz sie cieszę ale i trochę obawiam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podrozniczka Re: Rzym na 3-4dni IP: *.rad.vectranet.pl 03.09.07, 20:50 przyjechalam rano w niedziele i po odstawieniu bagazy do kolezanki stwierdzilismy ze jestesmy zbyt zmeczeni calonocna podroza zeby gdzies chodzic w taki upal(w sierpniu) wiec pojechalismy do Castel Gandolfo samochodem kolezanki (udalo sie zobaczyc papieza)b.ladnie polozona miejscowosc na zboczu nad jeziorem-mozna sie kapac nastepngo dnia metrem linia A-Muzeum watykanskie(13euro)bylamo 9.45 kolejka straszna kasy od 10 o 11 weszlismy do srodka tam w strasznym tlumie niestety(szczegolnie w Kaplicy Sykstynskiej)zwiedzanie mniej wiecej do 14-15 potem pobliski Plac Sw.Piotra i Bazylika i wejscie(na piechote 5e winda do 3pietra 7e) na Kopule ok 18 autobusem na Plac Hiszpanski i slynne schody i spacer po okolicznych uliczkach ale lepiej pojechac na Piazza del Popolo tam obejrzec Kosciol S.Maria d. Popolo i stamtad Via del Corso mozna na piechotke w strone Placu Hiszpanskiego i dalej jesli sil starczy spacerkiem w strone Placu Weneckiego po drodze Fontanna di Trevi nastepnego dnia metrem linia B Palatyn Forum Romanum Kolosseum Muzeum na Kapitolu Usta Prawdy i uroczy kosciolek sredniowieczny obok i spacerek po okolicach Placu Weneckiego forum Trajana itd nastepnego dnia Plac Navona Kosciol Swietego Andrzeja i piechotka na Panteon i po drodze inne koscioly warto wchodzic chyba do wszystkich w jednym freski Caravaggia w innym Rafaela a w jeszcze innym posag Michala Aniola ja bylam pod wrazeniem gdybym mogla co najmniej dwa dni chodzilabym tylko po kosciolach niestety wieczorem mialam juz samolot i trzeba bylo jechac koscioly opisane w kazdym przewodnikublisko dworca kolejowego Termini Bazylika S.Maria d.Angeli z rzezbami polskiego artysty bagaz ostatniego dnia zostawilismy w przechowalni na dworcu za peronem 24 3,80e za sztuke za pierwsze 5godzin a pozniej jakies grosze milego zwiedzania Roma Pass przydatny mozna wsiadac w autobus nawet zeby przejechac 1 przystanek autobusy wiekszosc z klimatyzacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podrozniczka Re: Rzym na 3-4dni IP: *.rad.vectranet.pl 03.09.07, 20:56 ja mialam malo czasu wiec np nie pojechalam na Zatybrze i w inne ciekawe miejsca ale mysle ze plan minimum zrealizowalam tam wszystko co ciekawe jest blisko siebie wiec mozna wiele zobaczyc po prostu chodzac spacerkiem polecam Palatyn i Forum Romanum rano ja bylam o 9 prawie nikogo jeszcze nie bylo-cos pieknego a w poludnie w najwiekszy upal schronilam sie w muzeum na Kapitolu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola i konrad Re: Rzym na 3-4dni IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.07, 09:31 ja z chlopakiem jade do rzymu w ten piatek na caly tydzien. wstyd sie przyznac, ze dopiero teraz ukladam plan podrozy i to na dodatek w pracy, dlatego Twoje uwagi sa bardzo cenne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podrozniczka Re: Rzym na 3-4dni IP: *.rad.vectranet.pl 05.09.07, 00:25 bardzo sie ciesze ze komus sie przyda jesli macie jakies pytania to piszcie wiadomosci mam swieze wrocialam w zeszlym tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xFish Re: Rzym na 3-4dni IP: 91.84.115.* 11.09.07, 21:22 Mam pytanie odnosnie jedzenia. Mozesz poradzic jakies ciekawe miejsca na dobrą, romantyczną obiadokolację, gdzies w poblizu miejsc, ktore zwiedzalas ale nie przy głownych traktach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podrozniczka Re: Rzym na 3-4dni IP: *.rad.vectranet.pl 11.09.07, 23:49 niestety ja tu nic nie poradze bylo tak goraco ze nic nie jedlimy pilismy tylko granite i wodezreszta bylam tam za krotko ale mijalam wiele fajnych restauracyjek czesto reklamujacych sie promocyjnymi cenami jakis zestawow generalnie wszystkie uliczki wokol miejsc do zwiedzania sa romantyczne na pewno cos fajnego wypatrzycie Odpowiedz Link Zgłoś
agatkal-w Re: Rzym na 3-4dni 12.09.07, 10:07 Podrozniczko, czy dostalas w koncu ten plan od aseretki? Jesli tak - bardzo prosze o przeslanie na maila gazetowego... dzieki i pozdrawiam a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podrozniczka Re: Rzym na 3-4dni IP: *.rad.vectranet.pl 12.09.07, 20:25 niestety nie dostalam ale poradzilam sobie i udalo mi sie zobaczyc to co chcialam najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Rzym na 3-4dni IP: 217.153.177.* 18.09.07, 11:11 a czy wiecie może gdzie znaleźć tani nocleg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Rzym na 3-4dni IP: *.abc.com.pl 18.09.07, 14:53 www.homelidays.com ja zarezerwowałam ofertę 151535, ale rekomendacje mogę dać dopiero po powrocie, po 12.10 Odpowiedz Link Zgłoś
ernestotravel Re: Rzym na 3-4dni 18.09.07, 14:50 Witam serdecznie, Polecamy trzy apartamenty w Wiecznym Mieście(Fantasia, Cardinal i Lemontree).Wszystkie apartamenty są bardzo ciche i jasne, położone w samym centrum Rzymu, w obrębie Watykanu, w prywatnej, parterowej willi przy ulicy Clivo delle Mura Vaticane 50. W każdym apartamencie jest klimatyzacja (na żądanie, dodatkowo płatna z powodu zwiększonego zużycia prądu), która pomoże komfortowo spędzać czas podczas gorącego rzymskiego lata oraz kuchnia i łazienka. W pobliskim ogrodzie rosną piękne drzewa cytrynowe. W centrum Rzymu poczujecie się Państwo jak na łonie natury. Ceny zmieniają się w zależności od pory roku i liczby rezerwowanych nocy. * Apartament Fantasia: apartament przeznaczony dla max. 4 osób, powierzchnia 45 m.kw., salon z kuchnią, 1 duża sypialnia (2 osobne łóżka, które można łączyć oraz łóżko piętrowe), łazienka z prysznicem, sufit z drewnianymi belkami, na podłogach terrakota. W apartamencie znajduje się telewizor, CD/radio i żelazko. Cena: 80 - 110 EUR za noc za apartament. * Apartament Cardinal: apartament przeznaczony dla max. 4 osób, powierzchnia 45 m.kw., salon z kuchnią, w którym znajduje się duża sofa dla 2 osób, 1 duża sypialnia (2 osobne łóżka, które można łączyć), łazienka z prysznicem, sufit z drewnianymi belkami, na podłogach terrakota. W apartamencie znajduje się telewizor, CD/radio i żelazko. Cena: 85 - 120 EUR za noc za apartament. * Apartament Lemontree: apartament przeznaczony dla max. 6 osób, powierzchnia 65 m.kw., salon z kuchnią (tutaj znajduje się sofa na 2 osoby), 2 sypialnie (w każdej 2 osobne łóżka, które można łączyć), [jedna sypialna nad drugą na tzw. antresoli], łazienka z wanną, sufit z drewnianymi belkami, na podłogach terrakota. W apartamencie znajduje się telewizor i żelazko. Cena: 100 - 170 EUR za noc za apartament. Apartament Acquario2 to nasz największy apartament, który znajduje się niedaleko stacji kolejowej Termini. Wyposażony w klimatyzację jest znakomitym miejscem wypadowym na wszystkie wycieczki po Rzymie. Apartament znajduje się na 5 piętrze budynku bez windy. * Apartament Acquario2: apartament przeznaczony dla max. 8 osób, powierzchnia 80 m.kw., duża kuchnia w pełni wyposażona, 3 pokoje: 1 pokój z łóżkiem małżeńskim, 1 pokój z 2 osobnymi łóżkami, 1 pokój z 4 osobnymi łóżkami, 2 łazienki. W apartamencie znajduje się telewizor, żelazko, w łazience suszarka. Cena: 110 - 160 EUR za noc (niezależnie od ilości osób). Klimatyzacja (w przypadku używania) dodatkowo płatna 5 eur za dobę. Kontakt i rezerwacje: rzym@ernesto-travel.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Sugerujesz zwiedzanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.08, 14:57 swoich włości? Bo nie pamietam żeby autorka szukała noclegu, przynajmniej w poście pod który się podpiąłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Rzym na 3-4dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 15:37 Polecam wietne noclegi w Rzymiena stronie www.ernesto-travel.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwiedzajacy Re: Rzym na 3-4dni IP: *.rad.vectranet.pl 23.09.07, 01:00 jakie jeszcze muzea polecacie oprocz slynnych Watykanskich ktore juz widzialem i oprocz muzeum na Kapitolu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bociem1 Re: Rzym na 3-4dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 11:43 kościól św. klemensa : czyli kościół, pod spodem świątynia chrzescijańska, a pod nia swiątnia pogańska wstep 5 E, niesamowite wrażenia, może św. sabina na Awentynie z kaplica sw. Jacka którego 750-lecie własnie swietujemy, a bazyliki papieskie widziałeś: S.Maria Maggiore, Sw. Pawła za Murami, św. Jana na Lateranie z baptysterium i pałacem papieskim? może Ara Pacis? Odpowiedz Link Zgłoś
vivian.darkbloom obowiązkowe 24.09.07, 13:41 - Koloseum - bazylika św. Piotra - Panteon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwiedzajacy Re: +Forum Romanum rzecz jasna IP: *.rad.vectranet.pl 24.09.07, 20:54 o kosciele slyszalem i wybiore sie nastepnym razem a chodzilo mi o muzea a nie o zabytki znane na calym swiecie juz zrszta przeze mnie widziane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Rzym na 3-4dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 10:04 Polecam swietne noclegi w Rzymie na stronie www.ernesto-travel.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwiedzajacy Re: Rzym na 3-4dni IP: *.rad.vectranet.pl 26.09.07, 21:50 pytalem o muzea nie o noclegi a o noclegach juz pisalas ze polecasz kilka dni wczesniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate_73 Re: Rzym na 3-4dni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.07, 15:54 Rzym to nie jest miasto muzeów (jak Paryż) przez 3-4 dni warto zobaczyć to cudne Miasto, Muzea Watykańskie i Kapitol to dużo, proponuję zobaczyć właśnie Kościoły (też wymienione wcześniej)w Kościołach jest naprawdę " wielka sztuka" i nie tylko np.2 obrazy Caravaggio w Santa Maria del Popolo pozdrawiam kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Rzym na 3-4dni IP: *.rad.vectranet.pl 04.11.07, 00:52 czy aseratka nie moglaby zamiescic planu zwiedzania na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka744 Re: Rzym na 3-4dni 06.11.07, 11:48 Rzym ma wiele zabytków ciekawych, na pewno warto zobaczć - Koloseum - Forum Romanum - Circus Maximus CircusMaximus Koloseum Forum Romanum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman_reference Re: Rzym na 3-4dni IP: *.fastres.net 24.11.07, 15:21 Ponad 250 mieszkan w Rzymie na kazda kieszen. www.romanreference.com Odpowiedz Link Zgłoś