Dodaj do ulubionych

Golden Sun

IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.13, 22:07
Proszę o opinie jeśli ktos był w Hotelu Golden Sun na Krecie. Interesuje mnie jak hotel, okolica co zobaczyć czy jest Wi/Fi w hotelu, skąd wykupić wycieczki i gdzie.Z góry dziekuję!
Obserwuj wątek
    • Gość: jimmy Re: Golden Sun IP: *.elk.mm.pl 25.06.13, 08:38
      Ja byłem tam 3 lata temu , wi fi nie było internet kosztowal chyba 2e za godzinę , hotel to takie greckie 3 , problem był z regularnym czyszczeniem wody w basenie , do morza jest bardzo daleko a plaża jest kamienisto żwirkowa ale można dojśc piechota do rethymno (plażą ofkors)
      Wycieczki brałem z biur w adelainos campos na lewo o galerii handlowej.

Co warto odwiedzić : Rethymno (twierdzę odpuść) , Elafonisi , Gramavousa + Balos (obie te plaże można zobaczyć na własną rękę ), Moni Arkadii to chyba najwazniejsze rzeczy , na Krecie można zobaczyć tyle że i dwa tygodnie nie stykną

Wracając do hotelu jeśli nie nastawiasz się na nic super i pewne niedogodności przeżyjesz to jest ok , super obsługa , przyzwoite jedzenie , klima w cenie, w pokojach tv + telfon + lodówka, piękny widok z tarasu

Ale ale do morza jest DALEKO , do hotelu wraca się pod górkę a plaża jest słaba

pozdrawiam
      • dorcia1234 Re: Golden Sun 25.06.13, 08:53
        my byliśmy w zeszłym roku. Hotel ma dwie części, starszą, kiepską i nową ( okazaną na zdjęciach w folderach ). Pierwsze dwa dni spędziliśmy w pokoju gdzie delikatnie mówiąc czuć było wilgoć, potem zmieniono nam na inny, w nowej części. Jedzenie generalnie kiepski, mieliśmy opcję HB i chwała za to, bo jadaliśmy w ciągu dnia na mieście. W recepcji dwie świetne dziewczyny, pomocne i życzliwe. Basen niebyt duży ale był czysty, a że do plaży daleko - to było wiadomo od początku. Wi fi było za darmo, aczkolwiek był problem z sygnałem- ponoć mieli problemy z dostawcą. Najsilniejszy sygnał był przy recepcji.
        Co do zwiedzania- nam się twierdza w Rethomnonie bardzo podobała, podobnie jak i muzemu archeologiczne tuz przy niej, Gramavousa i Bali sliczne, my jeszcze pokusiliśmy się o wycieczkę do wąwozu Samaria- naprawdę warto.
        • Gość: iga Re: Golden Sun IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.13, 16:55
          Bardzo dziękuję.A czy mogę jeszcze zapytać o odwiedzenie plaż Elafonisi itp na własną rękę... chodzi o wypożyczenie auta czy jakimiś miejskimi połączeniami?
          • Gość: jimmy Re: Golden Sun IP: *.elk.mm.pl 25.06.13, 21:17
            nie mam pojęcia jak to wychodzi samochodem ale ktelem się nie opłaca bo same bilety chania -elafonisi-chania to 20E osoba + dajmy na to kolejne 12 za rethymno chania rethymno to wycieczka wychodzi taniej

ja jechałem na elfaonisi z giorgopuli za żeby nie skłamać 24 euro z biurem iakovos travel 2,5h podróży na plażę 4h na miejscu i kolejne 2.5h na powrót
            • Gość: szele Re: Golden Sun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.13, 21:55
              Potwierdzam, że lepiej wziąść wycieczkę z lokalnego biura. Byłem z Yakovos Travel na Elafonisi (15.06) - cena 30 euro/osoba, dziecko - 15 euro. Wyjeżdżałem także z Georgioupolis - w KTEL koszt to : 4,10 euro/osoba do Chanii i 10 euro/osoba z Chanii na Elafonisi (koszty w jedną stronę). Z Adelianos koszt do Chanii pewnie większy. Można jechać też z Klados Travel (taka sama cena jak z Yakovos) lub z polskiego biura (info o nich - kilka postów niżej).
              • Gość: iga Re: Golden Sun IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.13, 21:58
                Bardzo dziekuję!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka