IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 12:33
pięknie i mało komercyjnie.... minęły 4 lata i ciągnie mnie znowu na wyspę.
Pzdr dla wszystkich, którzy byli, znają i są nią zauroczeni.
Obserwuj wątek
    • bebiak Re: Kalimnos 03.08.04, 12:46
      Gość portalu: Belika napisał(a):

> Pzdr dla wszystkich, którzy byli, znają i są nią zauroczeni.

Czuję się pozdrowiona:)
      Lipiec 2003, podczas wakacji na Kos promem na Kalymnos i szwędanie się tu i
      tam:)
      Kilka zdań ze wspomnień i kilka zdjęć w galerii:
      www.betaki.friko.pl/www_g31.htm

Pozdrowionka. B.
      • Gość: Belika Re: Kalimnos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 13:26
        Witaj :)

Ja byłam tam troszkę dłużej, bo 2 tyg we wrześniu 2000r, a na jedzen dzień
        popłynęlismy na Kos.

Zdjęcia zaraz pooglądam :)
        • Gość: rezydent Re: Kalimnos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 16:12
          piekna wyspa piekne miejsce ale pol roku na tej wyspie spedzone w polaczeniu z
          Kos to troszke zbyt dlugo rewelacyjna wyspa do wspinaczki skalkowej
          mieli tam pas lotniska przedluzyc, zeby samoloty pasazerskie mogly ladowac
          ciekawe jak tam jest teraz od 2000 roku to juz 4 lata... pzdrw
          • Gość: Belika Re: Kalimnos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 11:47
            W 2000 r. lotniska nadal nie było i jakoś nie zanosiło się, żeby miało szybko
            powstać, ale to chyba dobrze, podróż z Kosu ma swoje uroki, jak każdy rejs po
            greckich wysepkach :)
    • Gość: and Re: Kalimnos IP: *.magma / *.magma-net.pl 04.08.04, 01:12
      Też czuje się pozdrowiony:-))) Dwa tygodnie w sierpniu 2001. Klimaty cykladzkie choć to Dodekanez. A Telendhos? Najlepiej popłynąć na kolację i zapomnieć o ostatniej kaikia do Myrthies/Massouri:-)))Wyspa ma to greckie COŚ!
      • Gość: Belika Re: Kalimnos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 08:32
        Mieszkałam w apartamentach "Panormitis" na samiutkim końcu Massouri, mieliśmy
        duży taras z widokiem na Telendos :) Oj pływało sie kutrami na kolację,
        pływało... Bajeczka, marzymy o tym, żeby tam wrócić na dłużej niż 2 tygodnie.
        Pzdr.
        Belika
        • bebiak Re: Kalimnos 04.08.04, 09:55
          Cześć,
          obejrzałam sobie moje zdjęcia z Telendhos i nie wiedzieć czemu teraz się
          zawahałam - myślicie, że tam jest naprawdę tylko ta jedna wioska? Byliście tam
          dłużej niż ja, może coś odkryliście? Pomyślałam sobie o tym, że może zupełnie
          po drugiej jej stronie (tej niewidocznej od strony Kalymnos) jest jeszcze jakaś
          inna?
          Jak mam Wam uczciwie napisać to przyznam, że Telendhos daleko mocniej mnie
          zachwyciła niż Kalymnos i w ogóle nie miałam ochoty stamtąd wracać:)
          To jedno z moich NAJ miejsc w Helladzie.
          Pozdrowionka. B.
          • Gość: rzdnt Re: Kalimnos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 11:20
            a Emborio na Kalymnos i zatoczka z kaiki tam jest piekniea Leros a Lipsi a
            Nissiros, tylko kto ma na to czas...
            • Gość: Belika Re: Kalimnos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 11:44
              Emborio jest cudowne, jechaliśmy tam samochodem otoczonym stadem owiec i kóz,
              potem kolacja na opustoszałej plaży, pusta tawerna... byliśmy we wrześniu, bez
              tłoku, zgiełku..choć i tak Kalimnos jest ciche i spokojne na pewno nawet w
              środku sezonu.
          • Gość: Belika Re: Kalimnos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 11:42
            Hej :)
            Płynąc na Patmos stateczek opływał Telendos prawie dookoła i nie zauważyłam po
            drugiej stronie ani jednego domku, jest tam za to plaża dla naturystów :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka