Dodaj do ulubionych

Kos na własną rękę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.13, 08:26
Mam prośbę do bywalców wyspy Kos.
W czerwcu wybieram się na wyspę i szukam hotelu, aparthotelu jako bazy do wypoczynku i zwiedzania wyspy.
Chodzi mi o podobne rozwiązanie jakie znalazłem na Krecie, noclegi w Kato Daratso, blisko miasta a spokojnie, piaszczysta plaża, widok na morze, blisko tawern, mam zamiar stołować się na mieście więc to ważne.Obczytałem wątki ale w większości są opisane oferty z BP.
Szukam, ale wpadają mi większe ośrodki a tam już opcje z wyżywieniem, jak mniejszy to bez widoku na morze lub ze żwirową plażą a jadę z pięciolatką więc rozumicie....bardzo nam zależy na bliskości do piaszczystej plaży w jakimś fajnym rodzinnym hoteliku.
z góry dziękuje i pozdrawiam
Jarecky9
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Kos na własną rękę IP: *.jjs.pl 31.12.13, 08:32
      forum.gazeta.pl/forum/w,203,144082724,144082724,Wrocilem_dzisiaj_z_Kos_.html
      Hoteli szukaj na bookingu, airbnb, expressrooms lub alpharooms.
    • grekan Re: Kos na własną rękę 31.12.13, 11:35
      Tighaki, dluga piaszczysta plaza, blisko miasta Kos i portu/kilka km/, 15 minut lotnisko.
      2 tygodnie w czerwcu za dwie osoby to koszt ok. 850zl. ze str; expressrooms.com
      W Kefalos jeszcze taniej,ok.700zl.
      • Gość: ritazien Re: Kos na własną rękę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.13, 12:19
        Popieram opcję z Tigaki. A Kos jest stworzony do samodzielnego zwiedzania. Jak wybieracie się na dłużej to proponuję kilka dni w Tigaki lub Marmari i kilka na półwyspie Kefalos.
        Nasza relacja z tegorocznego Tigaki, jeszcze z biurem (w sumie tylko przelot i noclegi, resztę organizowaliśmy sobie sami) ale to już był ostatni raz organizowanego wypoczynku ;) zieniowie.blogspot.com/2013/11/greckich-wspomnien-odsona-trzecia-gaia_11.html
        • Gość: jarecky9 Re: Kos na własną rękę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.13, 13:32
          Dzięki za podpowiedzi, wyleciały mi z głowy portale expressrooms i alpharooms,
          zacząłem je przeczesywać i skupię się właśnie na sugerowanych przez Was miejscach.
          Lecimy na 2 tyg ale zakotwiczymy chyba w jednym miejscu.
          Dzięki, jak Wam coś wpadnie jeszcze do głowy to napiszcie proszę
          • w_isienka Re: Kos na własną rękę 31.12.13, 15:02
            Fajne miejsce z piaszczystą plażą jest w Mastichari (tawern multum), ale to znacznie spokojniejsza miejscowość niż miasto Kos, no i blisko lotniska (ale nie za blisko). Możecie stamtąd popłynąć na Kalimnos. Możęcie tam pobyć 1 tydzień, a na drugi przenieść się w okolice Agios Stefanos i np. Paradise beach :) - to po drugiej stronie wyspy - na półwyspie Kefalos.
        • Gość: jarecky9 Re: Kos na własną rękę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.14, 15:12
          Widzę że byliście w gaia village, a co myślicie o okolicach gaia garden, do miasta Kos z buta można dojść, jakie tam są plaże?
          pozdr
          • Gość: baja Re: Kos na własną rękę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.14, 18:37
            Faktycznie do miasta jest blisko, ale plaża nie bardzo nadaje się dla dzieci , gruby, ciemny piasek przy wejściu do wody kamienie, zaraz przy brzegu dno morza gwałtownie opada i robi się głęboko. Za to w Tigkaki śliczny, drobny piaseczek, łagodne wejście do wody, morze
            spokojne , płytkie i bezpieczne.
          • Gość: ritazien Re: Kos na własną rękę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.14, 11:31
            Gaia Garden jest w Lambi a tam plaża jest słaba, zdecydowanie nie dla dzieci. Kamieniożwirowisko...
            • w_isienka Re: Kos na własną rękę 02.01.14, 13:29
              Potwierdzam, Psalildi i Lambi to najgorsze plaże na całej wyspie...
              • Gość: jarecky9 Re: Kos na własną rękę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.14, 17:21
                Znalazłem takie coś, Irina Beach hotel w Tigaki, fajnie przy plaży, tylko wygląda na to że daleko od czegokolwiek , znacie tą miejscówkę.
                • Gość: jarecky9 Re: Kos na własną rękę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.14, 11:48
                  Choć już zabukowałem ten hotel pytanie wciąż aktualne, jak coś wiecie o Irinie napiszcie proszę.
                  Zabukowałem z możliwością zmiany terminu, teraz tylko jeszcze trza cyknąć przelot.
                  A propos, cena 460 RT na czerwiec jest Ok czy jeszcze czekać ?
                  • Gość: judyta Re: Kos na własną rękę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.01.14, 13:17
                    cześć. wlasnie tez sie wybieram do grecji. mam pytanie, czy lecisz samolotem? jak tak to jaka jest cena biletow? pozdrawiam
    • Gość: marcin Re: Kos na własną rękę IP: *.204.197.17.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.02.14, 18:53
      www.chrysoulahotel.com/
      to w kefalos
      polecam lecę tam na przełomie maja i czerwca z moją rodzinką
      pozdrawiam
      • Gość: jarecky9 Re: Kos na własną rękę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.14, 21:10
        Marcin,
        masz już wykupiony lot ?
        Napisz jak masz zorganizowany transfer z lotniska do hotelu.
        P.S.
        Przeglądałem ten hotel, wygląda naprawdę fajnie
        • Gość: Andrzej Re: Kos na własną rękę IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.02.14, 21:52
          www.lowcostholidays.com/bookingsummarynew.aspx
          Jak chcesz kupić ten hotel ,to nigdy nie na stronie tego hotelu. Jeśli przed sezonem tak do 10 czerw. czasami póżniej . Na Booking też drożej. Cena ok 300 zł na 7 dni/2os za apar.1 pokojowy do połowy czerwca to cena idealna. Na miejscu drożej.
          • Gość: Andrzej Re: Kos na własną rękę IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.02.14, 22:20
            www.hotelworks.gr/reservation.aspx?View=9PeI29S4cwqqzh5jQmEEXT9r3KnxDIGfH2LDGoRCYGpUbSGOdvRyHyt7O03pLVWpFBnfmNmCO6ywoXl1LOs0vg/Y2hGgDYxxUqevcBZ+1xsnAqTjJpHG3GicpSInMslteHoy0lzRZarQSP8ZUJ6NUgbXENBlok6vMRlgYI1p1KJ8G+e0aYpr8vWZPCENq0AJp0g9SgLnPwVajjGyyJ74o33xOCZ33zsEZpqEzFpnRrDji0AQAN9c7VaQJbbNQk7UB2/3P7uVWGbjE6DfAKknQwD4e9Snmc/73VBly0puSoek4iWHOVIY68xCbaCt1matLm5U0bckBt4J1dJf+wBe4wqwcKncbQvMJjOb1MiRaOT3hbIZ6sOJIyi4f+6Z5hYzBqEr74AmX4sY9AXLDfnLXJpxpLeFbayz4xHeIbVWeW5R6dS+HPWW21ufV3E9/roAigTI7D9aNWwsADvUPBiZ4Q==
            Jak widać w hotelu tym za ten sam wariant wychodzi 136,5 e czyli jakieś 120 GBB a na stronie Low cost 73 GBP Cenę te można jeszcze obniżyc o 20% lub 20 GBP korzystając z kodu wygenerowanego przez portal Lowcostholydays Dla siebie tak rezerwowałem trzykrotnie.
            Nie jest to żadna ściema
            • Gość: Andrzej Re: Kos na własną rękę IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.02.14, 22:37
              www.lowcostholidays.com/PaymentPage.aspx
              Kod promocyjny na min 7 noc/2os działa do 1 godz naszego czasu 12 lutego, 25 GBP zniżki
              Za 200zł na początku czerwca tydzień na 2 os w tym hotelu.
        • Gość: marcin Re: Kos na własną rękę IP: *.30.67.126.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.02.14, 18:38
          cześć
          lecimy z krakowa rayanerem
          potem zamawiamy transport w obie strony z międzynarodowej strony resorthoppa
          grosze za 5 osób 35 euro
          a hotel zamówiliśmy z hotels 4U
          taniej niż na booking i na stronie hotelu - zapłaciliśmy 600 złotych za apartament
          my lecimy 28maj
          pozdrawiam
          • Gość: Andrzej Re: Kos na własną rękę IP: 78.8.121.* 12.02.14, 19:53
            Skoro już zaklepałeś ten hotel to trudno ,kod jeszcze dzisiaj działa. Pod względem lotów w środy z Krakowa Ryanem mam zamiar zaklepać tydzień 4-11 czer Teraz przelot jest za 460/os ale napewno do 300-350 stanieje do maja . Chyba skuszę sie na ten hotel na Lowcostholydays za 48 GBP/2os w tym terminie, to 240 zł za to samo co ty płaciłeś 600. W Kefalos byłem już 2 razy ,ale nie nocowałem tam. Z całego Kos tam właśnie najładniej było.
            • Gość: marcin Re: Kos na własną rękę IP: *.205.26.223.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.02.14, 14:19
              cześć Andrzeju
              nie wiem czy do mnie piszesz o cenie w Chrysouli
              ale wydaje mi się, że 600 zł na 5 osób w tym 3 dorosłe to nie dużo i nie przepłaciłem
              pozdrawiam i życze udanych wczasów
              • Gość: jarecky9 Re: Kos na własną rękę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.14, 18:38
                Kto z forum leci na własną rękę na Kos ?
                • Gość: marcin Re: Kos na własną rękę IP: *.30.50.74.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.05.14, 19:48
                  cześć
                  my lecimy 28 maja z krakowa do kos
                  hotel chrysoula
                  pozdrawiam
                  marcin
                • stopczyk22 Re: Kos na własną rękę 05.05.14, 19:50
                  My lecimy sami tz rynair 28.05-11.06 krakow kos hotel ilios w tigaki. A ty kiedy?
                  • Gość: jarecky9 Re: Kos na własną rękę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.14, 20:55
                    A my też 28.05-11.06 z Krakowa, Irina Hotel w Tigaki
                    pozdrawiam i do zobaczenia w Balicach
                    jarecki
                    • stopczyk22 Re: Kos na własną rękę 05.05.14, 22:11
                      A wy jak zorganizowaliście sobie transfer? KTEL czy może z jakiejś stronki? ja właśnie napisałam maila do hotelu w którym mamy być z zapytaniem bo ponoć dowożą swoich gości.... zobaczymy co odpiszą
                      • Gość: jarecky9 Re: Kos na własną rękę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.14, 22:20
                        My chyba taxi z lotniska, bo do przystanku Ktel jest kawałek...
                        • stopczyk22 Re: Kos na własną rękę 05.05.14, 22:53
                          Byles juz na kos? Jak mi nie odpisza z hotelu to zarezerwuje transfer 22 euro w strony wychodzi. taxi pewnie wiecej wyjdzie? Sama niewiem :-( co robic
                          • Gość: jarecky9 Re: Kos na własną rękę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.14, 23:00
                            Szefowa hotelu odpisała mi że taxi kosztuje 25€ w jedną stronę, zobaczę jeszcze firmy transferowe, nie bukowałem przez zmiany godzin lotu.
                            Mam nadzieje że nie będzie już zmian.
                            • stopczyk22 Re: Kos na własną rękę 05.05.14, 23:12
                              Ja tez mysle ze godz zostana bo sa ok my z łodzi jedziemy wiec caly dzien nam to zajmie. do zobaczenia na lotnisku ;-)
                              • Gość: Marek Re: Kos na własną rękę IP: *.opera-mini.net 06.05.14, 10:23
                                Polecam zarezerwowac transfer z a2btransfers.com nas w zeszlym roku podwozili pod hotel .Podczas rezerwacj mozecie wpisac kod znizkowy BEACH10 (znizka 10%) wazne do konca maja.
                                • Gość: jarecky9 Re: Kos na własną rękę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.14, 21:45
                                  Marku,Marcinie dzięki za namiary, wybiorę właśnie taki transfer, napiszcie tylko jak wygląda podjęcie z lotniska a potem z hotelu i na ile przed lotem przyjeżdżają.
                                  pozdrawiam
                                  • Gość: marcin Re: Kos na własną rękę IP: *.205.80.100.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.05.14, 10:21
                                    W zeszłym roku na Majorce również korzystaliśmy z Resorthoppa, po przylocie musieliśmy odnaleźć taką ich budkę na lotnisku i się zameldować, potem do autokaru czekał około 40 minut na wszystkich których rozwoził ustaloną trasą pod hotele
                                    wracając również podjechał w nocy autobus pod hotel , wsiedliśmy pokazując rezerwację i na lotnisko
                                    tu na kos ze względu na to, że lotnisko jest małe, będzie łatwiej, po zapłaceniu przez internet drukujesz rezerwację, i koniec - idziesz do autokaru z odpowiednim numerem - Resorthoppa o wszystkim napisze jak zarezerwujecie
                                    zawożą pod sam hotel więc naprawdę biuro spoko
                                    my wybraliśmy te biuro bo jest punktualne, no i tanie a ja będę z zoną, dwójką dzieci i Teściową
                                    pozdrawiam
                            • Gość: marcin Re: Kos na własną rękę IP: *.147.77.81.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.05.14, 21:22
                              POLECAM RESORTHOPPA za 5 osob z lotniska kos do kefalos 20 km zapłaciliśmy w dwie strony 35 euro
                              teraz mają znizki
                              marcin
                              • Gość: jarecky9 Re: Kos na własną rękę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.14, 15:25
                                Marcin dzięki na info.
                                Stopczyk22 jak Ci idzie z rezerwacją transferu, ja chyba skorzystam z polecanego przez Marcina resorthoppa.
                                pozdrawiam
                                • stopczyk22 Re: Kos na własną rękę 10.05.14, 15:58
                                  Hej Hej!!! Jarecki
                                  Transfer z hotelu nie wypalił bo miła pani Dimitra odpisała że owszem odbiorą jak najbardziej ale za jedyne 50 OJRO w obie strony :-( więc już wykupiłam też z resortshoppa za w sumie 21 ojro 2+1. Mam tylko nadzieję że nie zmienią godz lotu i że wszystko będzie ok włącznie z pogodą bo podobno teraz jest nie fajnie pada (my tak mieliśmy na zante na początku czerwca)
                                  Teraz to zakupy pranie prasowanie i odliczanie no i na tydzień przed odprawa :-)
                                  Pozdrawiam Joanna
                                • Gość: marcin Re: Kos na własną rękę IP: *.147.76.251.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.05.14, 20:46
                                  cześć
                                  jak jeszcze nie macie zamówionego transferu to może chcecie kod rabatowy 15 procent z Resorthoppa,'
                                  my dostaliśmy z żoną, bo przesyłają takie maile dla stałych klientów
                                  więc jak chcesz, podaj maila i może zadziała drugi raz,
                                  może warto spróbować
                                  pozdrawiam
                                  • Gość: jarecky9 Re: Kos na własną rękę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.14, 21:34
                                    Marcin,tak proszę ,prześlij na adres jarecky9@wp.pl
                                    dziękuje
                              • Gość: Aga Re: Kos na własną rękę IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.14, 20:47
                                My w zeszłym roku na Kos też korzystaliśmy z resortoppa Wszystko było w porządku. Nie bójcie się też w razie czego zmiany godzin lotu, bo poprzez stronę można te rzeczy zmienić w rezerwacji. W tym roku na Malcie będziemy testować a2btransfers.
                                • stopczyk22 Re: Kos na własną rękę 10.05.14, 22:52
                                  Kod na 15% zniżki był widoczny na stronie po prawej taka żabka pokazywała . Tego dnia było "wow15" ;-) oczywiście z resortshoppa
                                  • Gość: jarecky9 Re: Kos na własną rękę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.14, 12:42
                                    Transfer klepnięty, żabka też była :)
                                    teraz tylko zostały modły o dobrą pogodę, bo mamy zamiar dupska pomoczyć w morzu a z tego co piszą o pogodzie na Kos, to nawet do basenu nie wejdziemy.
                                    W zeszłym roku byliśmy na początku września w Chanii i było upalnie choć wcześniejsze prognozy tego nie pokazywały.
                                    pozdrawiam

• stopczyk22 Re: Kos na własną rękę 12.05.14, 23:05
                                      Ja tam jestem niepoprawną optymistką i wierzę w to że na pogoda.onet podaja pełne słonko i tep 24-27 to tak będzie bo w zeszłym tyg rzeczywiście podawali kipsko i tak było :-(
                                      Słonka wszystkim życzę!!!
    • Gość: jarecky9 Re: Kos na własną rękę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.14, 18:11
      Informacja dla wszystkich dojeżdżających na lotnisko Balice autostradą A4.
      Tydzień temu na bramkach w kierunku Krakowa był kilometrowy korek, czas oczekiwania około 20 min, na bramkach w Balicach około 10-15.
      W drodze powrotnej ruch płynny.
      Szerokiej drogi .
      • Gość: jarecky9 Re: Kos na własną rękę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.14, 18:25
        Zapomniałem dodać, że sytuacja nie ulega zmianie, z powodu prowadzonych prac remontowych zamknięte jest kilka bramek.
      • stopczyk22 Re: Kos na własną rękę 27.05.14, 18:26
        Dzięki za info. weźmiemy jakieś pół godz zapasu ;-) my z łodzi śmigamy. do zobaczenia w balicach a potem Kos!!!
    • Gość: jarecky9 Re: Kos na własną rękę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.14, 22:17
      Witam Wszystkich,
      No i po urlopie, był to nasz czwarty urlop na własną rękę, drugi grecki.
      Wyjazd był udany, dzięki między innymi przydatnym radom forumowiczów.
      Miałem okazje poznać jednego z forumowiczów -Marcina z rodziną, pozdrawiam serdecznie.
      W kilku słowach..
      Przelot - Ryanair 28.05-11.06.
      Transfer - Resorthoopa, z lotniska 40 minut czekania, odbiór z hotelu o czasie.
      Hotel - Irina Beach Hotel ***, Tigaki - rezerwacja bezpośrednio ze strony hotelu.
      Na Bookingu hotel nie ma żadnych wpisów, proszę się tego nie obawiać jest OK.
      Wszystkim zajmuje się małżeństwo właścicieli Marie i Nikos, są pomocni, nie nachalni, czysto i przyjemnie.
      Hotel nad samym morzem, co miało też minusy jak mocno wiało, winko na tarasie parę razy się nie udało, to samo w ciągu dnia, od morza silny wiatr a za hotelem patelnia, jest to dobre ale przy temperaturze około 28-30C.
      Na miejscu można się stołować w pełnym zakresie, smaczne obiady, śniadania kontynentalne 6 €.
      Stołowaliśmy się jeszcze w paru tawernach w Tigaki, między innymi najbliżej hotelu w Ampeli , na głównej ulicy Tawerna Vassilis i w stronę słonego jeziora Ikaros.
      W Kos fajne tawerny są w uliczce prowadzącej od platanu Hipokratesa do placu przed Agorą.
      W paru punktach Kos są cukiernie To Special, pyszności !
      Dania dla nas czyli 2+1 wychodziły od 11€ przystawki (mezes) i Gyros, do np. stifado z królika 31€ z różnymi napitkami,wino sok z pomarańczy, cena za dwa dania duże lub 3 z małą porcją.
      Rowery wypożyczyliśmy na 12 dni po 3€/dzień za rower w Nikos bikes, przywożą i odwożą z hotelu.
      Wycieczkę do Bodrum kupiliśmy w Theokritos Travel, pracuje tam polka Pani Dorota, więc zrobiło się swojsko, a ceny są podobne we wszystkich biurach około 28 € z wizą.
      Autobus przyjeżdża i odwozi pod hotel, fajna całodniowa wycieczka, polecam.
      Wycieczka do Therma, rowerem do Kos potem autobusem nr 5, piękne widoki po drodze a potem wygrzewanie się w naturalnym spa.
      Im bliżej wyjazdu tym lepsza pogoda, miejscowi mówili że to anomalia pogodowe, normalnie na przełomie maj-czerwiec to już jest lato pełną gębą, drugi tydzień był już dużo lepszy.

Pozdrawiam
      • Gość: EG Re: Kos na własną rękę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.14, 13:09
        hej, lecę na Kos za tydzień, do Tigaki, hotel Sunset, czy ktoś był i może coś o nim powiedzieć?
        będę wdzięczna za informacje, szczególnie jak wyżywić się nie rujnując przy tym, rodzinka liczna bo 2+3 ( są jakieś porcje dla dzieci w tawernach- jak cenowo)
        • stopczyk22 Re: Kos na własną rękę 26.06.14, 10:31
          Witaj!
          Byłam teraz od 28.05 do 11.06 z rodzinką ale wyżywienie mieliśmy w hotelu co nie zmienia faktu że chodziliśmy na gyrosy pita i inne specjały których w hotelu nie podawali. Polecam na rondzie z fontanną Taka Taka Mam tawerna smacznie i nie drogo. Nas obiad 2+1 kosztował 21-23 euro zależy co i gdzie.
          Idąc główną ulicą w głąb lądu ok 1 km po prawo jest chyba najtańszy supermarket Konstantinos, Jadąc z Tigaki do Kos po drodze Lidl i Carrefour.
          Koniecznie na miejscu zakupić środki na komary i przeciw (nasze nie działają) a z domu wziąć fenistil. Te komary to jakiś dramat tam jak dla mnie osobiście a wszystko przez jezioro
          • Gość: EG Re: Kos na własną rękę IP: *.mannet.pl 26.06.14, 21:13
            dzięki za info, nasz hotel jest właśnie chyba w okolicach tego supermarketu, mam nadzieję ze 1 km do morza jakoś nas nie zmęczy bardzo, trochę martwi informacja o komarach.... brrr jak odczuwalne temperatury? wiem, piszą że ponad 30 st, ale też wyczytałam, że dość wieje
            dzieciaki mam jeszcze dość małe stąd tyle pytań
            • stopczyk22 Re: Kos na własną rękę 26.06.14, 22:26
              My mieszkalismy jeszcze za supermaketem w ilios hotel. nasza trzylatka chodzila bez problemu bo po drodze byly sklepy osiolki i kwiatki rosly ;-) taki spacer zajmowal nam ok 30-40 min ale mielismy tez busa hotelowego. co do komarow to tak jak pisalam najlepiej kupic na miejscu preparaty ok 5-7 euro a z domu zabrac fenistil. co do pogody to my mielismy w kratke i jak wylatywalismy to sie robilo ok 30 st c wiatr wial przez pare dni na rodos bardziej wialo i dalismy rade w tedy z rocznym maluchem. dzieciaki szybko sie dostosowuja do warunkow.
              jak by cos jeszcze to pytaj smialo
              • Gość: EG Re: Kos na własną rękę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.14, 09:50
                dzięki za odpowiedź, ja nawet wolę ciut chłodniej jak jest, liczę, ze wiatr nam trochę w tym pomoże, na co jeszcze uważać, buty do wody pewnie obowiązkowe, choć czytałam, że jeżowce na piachu nie rezydują, raczej przy skałkach wolą,
                transfer mamy z resorthoppa, czy oni bez problemu zatrzymują się przy hotelu ?

chcemy auto wynająć na dzień, dwa sa jakieś "ekonomiczne" opcje?
                • stopczyk22 Re: Kos na własną rękę 27.06.14, 10:56
                  Co do butów to mogą się przydać ale do gorącego piasku albo trawy morskiej która rośnie przy brzegu a chwilę dalej jest super piasek ciepła woda. My wzięliśmy małej i miała na nóżkach raz :-)
                  Jeśli chodzi o resorthoppa to jak wyjdziecie z terminalu będzie stała pani- pan z karteczką na której będą loga firm podacie nazwisko odhaczy listę obecności poda kopertę z nr autokaru który was dowiezie pod sam hotel. Pamiętać trzeba że na 2 dni potwierdzić miejsce wyjazdu czy nie zmieniliście hotelu, ale to wszystko będzie napisane w tej kopercie której nie wolno wyrzucać. Auto to 2-3 dni bo 1 to za mało. w wątku o wynajmowaniu auta na kos pisałam gdzie co i jak.
                  pozdro
                  • Gość: hello Re: Kos na własną rękę IP: *.raciborz.vectranet.pl 29.06.14, 12:10
                    Byłam na KOS od 7 maja-tydzień. Przelot w 2 strony z KRK + zakwaterowanie wyszło mnie ok 650 zł. Hotel Olgas Paradise - warto zarezerwować pokój o podwyższonym standardzie. Kosztował 33 zł za dobę :D Hotelik 15-20 min piechotą do centrum KOS, portu. Piękny ogród z cytrynami, grejfrutami na drzewach. Przy hotelu supermarket a nawet dwa. Wypożyczalnia rowerów po drugiej stronie ulicy. Transfer z lotniska kosztował jakies 3 euro autobusem - stoją na lotnisku, plan mają rozłożony wg lotów. Zatrzymuje się po drodze w kilku miejsowościach turystycznych. Jak na początek maja pogoda była świetna, wróciliśmy opaleni, wieczorem warto mieć cieplejszą bluzę.
                    • Gość: Boodek Re: Kos na własną rękę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.15, 18:26
                      Jak można znaleźć takie tanie loty do Grecji?
                      • Gość: Marek Re: Kos na własną rękę IP: *.google.com 31.05.15, 18:46
                        Czartery np.tu: www.tui.pl/bilety-lotnicze/przeloty-czarterowe. , ryanair.pl. ,wizzair.
                      • Gość: gość Re: Kos na własną rękę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.15, 09:11
                        Zdecydowanie można znaleźć tanie loty:) polecam ci zajrzeć tutaj www.centerfly.pl/tanie-loty/PL/KGS/loty-do-kos.html jeśli chodzi o Grecję to mają fajne ceny w porównaniu z innymi portalami, sama skorzystałam i wreszcie będzie okazja by nacieszyć się słoneczkiem :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka