Dodaj do ulubionych

GRECOS 2015

18.10.14, 20:13
Hej. Wczoraj grecos puscil oferte na lato 2015 - jestem w szoku, że to już ! Rok temu było to jakos pod koniec listopada, długo wyczekiwane, a teraz taki PACH PACH. Z tego co widziałam na stronie, ceny nadal kosmiczne. Niestety oferta niekompletna, wiec po co w ogole puszczają. Reklamuja że za kilka dni maja być nowości miedzy innymi Santorini i Mykonos. Widze,ze kilka hoteli zniknelo z oferty. Miedzy innymi te w których bylam na Rodos i na Majorce.

Widzielisie oferte ?? co sadziecie ?? pakiet gwarancji jest chyba zmieniony niż do tej pory... ja raczej w tym roku nie zarezerwuje już zima. Chyba pierwszy raz poczekam na LAST MINUT. Nie wiem kiedy będę mieć urlop w pracy.
Obserwuj wątek
    • aseretka Re: GRECOS 2015 18.10.14, 21:00
      Masakra!!! Grecos - Korfu od 19 maja aparthotel tydzień bez wyżywienia dla 2 osób w zależności od miejsca wylotu od 2840,00 do 2960,00 zł.
      www.grecos.pl/Wakacje.html?step=3&dest=5:14&adults=2&start=26.05.2015&interval=14&returnBefore=02.06.2015
      RT - Korfu hotel Lido Corfu all 3690,00 zł
      www.rainbowtours.pl/wyszukiwanie?osoby=[2,0,1]&cena-za-wszystkich=tak®iony=[%22Korfu%22]&dataOd=26.05.2015
      Różnica 730,00 zł, czyli drozej o 365,00 zł od łebka.
      • Gość: Andrzej Re: GRECOS 2015 IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.14, 17:10
        Nie dla psa kiełbasa nie dla kota spyrka :)
        Ty bys chciala poleciec da 500 zl. No sorry.
      • Gość: milton Re: GRECOS 2015 IP: *.kalisz.mm.pl 23.10.14, 20:42
        grecos - tragedia- nigdy wiecej
    • Gość: aga Re: GRECOS 2015 IP: *.miedzychod.mm.pl 18.10.14, 21:01
      Obejrzałam oferte Grecosa i wydaje mi sie droższa niż w zeszłym roku. Wydaje mi sie ze hoteli jest mniej, być może jeszcze dojda do całej oferty. Pakiet gwarancji zmieniony, w zeszłym roku było gwarancja najniższej ceny teraz tego nie ma. Ja chyba tez poczekam na last minute. Chyba ze jeszcze ceny sie zmienia. Czekam tez na oferte TUI zobaczymy co tam bedzie dla rodzin 2+2.
      • folti84 Re: GRECOS 2015 18.10.14, 21:11
        z ta gwarancja jest jakaś zamaracha bo niby piszą : Pakiet Gwaracji - Pakiet gwarancji Bezpieczna Rezerwacja to gwarancja najniższej ceny. I nic więcej, a zawsze w pakiecie była najniższa cene, niezmienna cena i możliwość za darmo zrezygnować lub zmienić termin. A wyżej napisane : I nie myśl: „a co jeśli za miesiąc...” - rezerwując teraz, masz pewność,
        że bez problemów i dodatkowych kosztów zmienisz swoją rezerwację. WIĘC CHAOS !!

Co roku jest drożej !!
        Niestety do tej pory jezdzialam tylko 2tyg w sierpniu lub sier/wrzesień.
        4lata temu Kreta 5200tyg sierp/wrzes - rezerwacja grudzien
        2 lata temu rodos 6600 2 tyg sierpień - rezerwacja luty
        rok temu majorka 2 tyg sierpień - 7800 zł 2 tyg sierpień - zawsze hotele 3 *

chyba się ogarnelam i mi teraz szkoda kasy :)
      • Gość: aga Re: GRECOS 2015 IP: *.miedzychod.mm.pl 18.10.14, 21:14
        W ogóle widze że Korfu jest wylot ostatni tydzień maja z Poznania, natomiast nie ma Rodos koncówki maja, troche jestem zdziwiona, wydaje mi sie że w tym sezonie były takie wyloty.
        • folti84 Re: GRECOS 2015 18.10.14, 21:22
          Maja niepełna oferte i po co w ogole startują ?? Zamieszanie wprowadzają. NA krecie widziałam, ze nie ma jeszcze ani terminow ani cen. Pewnie jeszcze wszystkiego do końca nie zgrali i czekaja. Rodos był w maju na pewno. Ale pewnie jeszcze nie maja umowy z liniami lotniczymi i czekaja.

Chyba pierwszy raz poczekam i kupie lat minut i to już raczej nie z grecosa. Bo możliwe,ze będę mieć urlop w maju lub w czerwcu a nie jak co roku w sierpniu. Ale mimo wszystko 5 tys za tydzień dla 2 osob w maju to szok. Bo za 2 tyg w sierpniu na rodos placilam 6,600 zl
          • Gość: aga Re: GRECOS 2015 IP: *.miedzychod.mm.pl 18.10.14, 21:41
            Być może tak jest ze oferta niepełna. Mi w sezonie wakacyjnym na rodzine 2+2 na tydzień pokazuje 10 tys minimum. Nie dam tyle kasy za wyjazd. Wolałabym lecieć dwa razy, raz koniec maja, drugi koniec września. Tez czekam na pełna ofertę a potem pomyśle , jak nie to czekam na lasta.
            • folti84 Re: GRECOS 2015 18.10.14, 21:56
              takie sa ceny i taniej nie będzie. na lasty z grecosa w ogole nie można liczyc, bo wszystko się sprzedaje jak swieże bułeczki. ale 2+2 za min 10tys to sporo bo w tym roku 2+1 kosztowało 9800zł zakhyntos hotel z Aquaparkiem,bo siostra była. Pamietam jak weszla oferta rok temu to ceny skakały z tygodnia na tydzień. bo jest rabat mini do35% ale to liczba ograniczona. My kupiliśmy za 7800zl w grudniu a jak weszło to cena była 7200 zł w list.
              • Gość: Asia Re: GRECOS 2015 IP: 31.178.189.* 18.10.14, 23:52
                Zawsze najtaniej jest na początku, ja czekam na Tui, bo zapowiadają jakies super promocje, ale tylko do końca listopada. No i zaliczka ma być tylko 10%. Ale Tui ma zawsze fajne hotele, tylko żeby ceny były do przyjęcia.
                A oferta Grecosa bez szaleństw, przecietne hotele w dość wysokich cenach, ale może będzie coś bardziej atrakcyjnego, bo to nie cała oferta.
          • rafu75 Re: GRECOS 2015 21.10.14, 10:22
            Mogliby już wrzucić całość oferty - w opisach hoteli są możliwe opcje pobytowe inne niż tylko tydzień lub dwa ale nie można jeszcze tego sprawdzić. Dla mnie taki czas 10-11 dni jest optymalny: i dobrze pozwiedzam i poleżę nad basenem/na plaży.
    • Gość: jarecky9 Re: GRECOS 2015 IP: 109.95.202.* 19.10.14, 20:02
      Po dwóch dniach od wprowadzenia oferty Grecosa podwyżka na " klikanych" hotelach o 300 zł/os.!!!
      • fifi0808 Re: GRECOS 2015 20.10.14, 08:52
        Jest gwarancja najniższej ceny, niezmiennej ceny i bezkosztowej zmiany rezerwacji do 31 marca. Wiem, bo zarezerwowałam już wyjazd na Lesvos i mam to w umowie.
        • Gość: Iza Re: GRECOS 2015 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.14, 09:09
          Gwarancja najniższej ceny jest dla tych co już zrobili rezerwację, ale jeżeli cena oferty wzrasta (np. na stronie internetowej) to kolejne osoby mogą rezerwować tylko po tej wyższej cenie, a nie po tej co była wcześniej. A nie wszyscy mają możliwość czy ochotę rezerwować pierwszego dnia po ukazaniu się oferty, tym bardziej, że jeszcze nie wszystkie biura nie pokazały swoje oferty. Lepiej porównać oferty wszystkich większych biur i dopiero wybrać coś najlepszego.
          • fifi0808 Re: GRECOS 2015 20.10.14, 09:33
            No gwarancje zazwyczaj są dla tych, którzy zarezerwują ;-) Nie spotkałam się żeby było inaczej ;-) W moim przypadku było tak - wiedzieliśmy, że chcemy Lesvos i konkretny hotel, czekaliśmy tylko, czy ta wyspa pojawi się znowu w ofercie, więc gdy tylko tak się stało zarezerwowaliśmy (mimo, że cena jest naszym zdaniem wygórowana). Po prostu teraz będziemy obserwować sytuację i jak tylko cena spadnie, to będziemy się upominać o swoje :-)
            Rozumiem, że ta metoda sprawdza się tylko w przypadku osób zdecydowanych na 100% na dany hotel. Ktoś kto szuka ogólnie oferty w Grecji bądź na jakiejś wyspie będzie porównywał ceny hoteli w różnych biurach. To oczywiste.
            • folti84 Re: GRECOS 2015 20.10.14, 14:13
              fifi ale mi w biurze tłumaczyła, że gwarancja najniższej ceny nie obejmuje LAST MINUT, a raczej tak o sama z siebie cena mnie spaadnie, może być drożej jaj już.
              • fifi0808 Re: GRECOS 2015 20.10.14, 15:05
                To prawda - last minute nie obejmuje, ale do tego czasu cena potrafi się wahać jeszcze wiele razy. Przerobiłam to w zeszłym roku. Najpierw kupiliśmy hotel Tara Beach za 2800 z hakiem od osoby a po jakimś czasie cena spadła do 2580 i tyle ostatecznie zapłaciliśmy. Trzeba tylko pilnować cen na stronie biura i w odpowiednim momencie samemu to wyłapać. Biuro niestety nie będzie samo nas o tym fakcie informować ;-)
    • Gość: rafi Re: GRECOS 2015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.14, 10:08
      Od 2010 roku, co roku Grecja, Turcja, Egipt. Z coraz większym żalem wydaję kasę na zagraniczne wakacje, czas powiedzieć basta. Ostatnio 13.000 za tydzień w Turcji w lipcu 2+2, czas szybko zleciał i 13k też. Przestaje mnie to kręcić. Jeszcze wydatek do 10k jest możliwy ale ceny z roku na rok coraz wyższe - debili szukają. Mało nie zarabiam ale po prostu szkoda mi kasy.
      • Gość: Sid1 Re: GRECOS 2015 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.14, 07:51
        Rafi masz rację, co roku drożej - dzieci rosną wiadomo - ale 2+2 za 13k to przesada, a w tym roku widzę po tym co wyszlo że musiałbym zapłacić ze zniżką 30% :) 14-15k za 14 dni i to do przeciętnego hotelu. Według ich myślenia to jak teraz nie kupię bo jest najatrakcyjniej to czeka mnie wydatek 18k..., chyba w tym roku bedzie jakiś lokalny wypad nad jezioro....
        • Gość: gość Re: GRECOS 2015 IP: 195.85.249.* 22.10.14, 12:28
          Witam,
          My mamy ten sam dylemat. Od września br. nasz "infant" awansował i szukamy już opcji 2+2.
          Efekt jest taki, że biura dla opcji all, 2 tyg, sezon żądają dziś cen o jakich poniżej piszecie. Mam wrażenie, że zaczął się jakiś efekt kuli śniegowej p.t. "kto zapłaci więcej". Oczywiście można to wszystko sprowadzić to tego, że "jeśli nie masz 13-14k na wakacje w Grecji w przeciętnym hotelu - zostań w domu!". Jednak wiadomym jest, że dzisiejsi główni klienci biur to pewnie pokolenie wyżu z lat 75-80 posiadający 1 -2 dzieci, którzy nie są skłonni organizować wakacji na własną rękę z wiadomych powodów.
          Osobiście przyznam, że trochę tęsknię za czasami Triady, która przyczyniała się do trzymania w ryzach pewnego poziomu cen. Może i dla biur rynek nie był doskonały, ale dla klientów na pewno był lepszy. A wciskanie ludziom, że teraz będzie drożej, ale i lepiej jest zwykłą ściemą na której teraz się zarabia. Na potwierdzenie tego jest np. znaczący wzrost ofert 10-12 dniowych, gdzie teraz wmawia się, że biura dostosowują się do potrzeb klientów bo 2 tygodnie do za długo. Zresztą co tu dużo szukać. Ostatnie 3 lata są tłuste dla biur, czego efekt dziś każdy zauważył.
          Do tego samego pociągu wszedł Grecos, który przez ostatnie lata był w stanie zaproponować wczesne oferty po naprawdę dobrych cenach. Teraz widzę, że po znacznym wzroście klientów, przychodów i marży (wzrost zysku jest już oczywistą wypadkową) - oferta cenowa Grecosa nie wyróżnia się niczym szczególnym. Będą teraz chcieli pewnie nadrobić docelową pozycją (biuro pierwszego wyboru do Grecji) oraz jakością, by nie wpaść jak "masowa Itaka", która z obsługą kojarzy mi się mi upadłą Triadę traktującą klientów bardzo przedmiotowo.
          Ja zatem "pas". Z przykrością rozstaję się w Grecosem:( Jutro wchodzi TUI, choć nie oczekuję zbyt wiele oraz w listopadzie 7Islands, które nie wypada najgorzej.
          A jak nie, to rodzime gofry, zimne morze i ciepłe piwo;)
          Pozdrawiam, powodzenia!
          • Gość: Magda Re: GRECOS 2015 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.14, 12:57
            gość napisał(a):

> Ja zatem "pas". Z przykrością rozstaję się w Grecosem:( Jutro wchodzi TUI, choć
            > nie oczekuję zbyt wiele oraz w listopadzie 7Islands, które nie wypada najgorze
            > j.
            > A jak nie, to rodzime gofry, zimne morze i ciepłe piwo;)
            > Pozdrawiam, powodzenia!

Ja też liczę na TUI, bo w tym roku w lipcu byliśmy z nimi w Turcji w hotelu Club Resort Atlantis. 2 tygodnie w bardzo fajnym 4* hotelu z all za 4 osoby (2+2) zapłaciliśmy ok 10,6 tys. Nie jest to może bardzo tanio, ale moim zdaniem było warto, mieliśmy duży pokój z osobną sypialnią, super baseny i plażę, ładne widoki i mnóstwo pysznego jedzenia.
            W czerwcu było taniej, ale niestety nasz starszy syn jest już w szkole i musimy wyjeżdżać w czasie wakacji, a wtedy są najwyższe ceny.
            W tym roku chcemy coś zarezerwować w Grecji, ale jak będzie za drogo to znowu pojedziemy do Turcji (jakiś inny hotel), bo było super. Uważam, że akurat TUI ma chyba najlepszą ofertę dla rodzin z dwójką dzieci, szczególnie w first minute. Mam nadzieję, że się nie rozczaruję.
        • saphire-2 Re: GRECOS 2015 23.10.14, 20:48
          też nam wychodziło zwykle 13-14 000 za 2plus 2 i to w zwykłym hotelu
          ceny podobne co w tym roku latem
          chyba też przystopujemy
          • Gość: folti84 Re: GRECOS 2015 IP: *.icpnet.pl 24.10.14, 14:59
            ja poczekam na last minut. może będę mogla w dowolnej chwili wziasc urlop to wtedy tylko na tydzień w maju lub czerwcu może Kos, korfu lub Zante i tylko relax ;) ewentualnie Egipt ;) Ale nie mamy paszportów.

Efekt kuli śnieżnej - zgadzam się całkowicie !
    • joanna-wawa1 Re: GRECOS 2015 21.10.14, 14:28
      Czy ktoś orientuje się może kiedy Grecos przedstawi pozostałą część swojej oferty m.in. wyspę Skopelos, Skiathos ? Na stronie od jakiegoś czasu widnieje informacja: "za kilka dni", a biuro też nie jest chętne do udzielenia informacji, konsekwentnie pomijając milczeniem pytanie na fb, czy też kontakt mailowy.
      • Gość: lajtowy Re: GRECOS 2015 IP: *.messagelabs.net 21.10.14, 15:12
        Co za różnica czy za tydzien czy za dwa?
        • joanna-wawa1 Re: GRECOS 2015 21.10.14, 15:32
          gdyby nie było to dla mnie istotne z pewnych względów- nie pytałabym, a za niewiele wnoszące do wątku odpowiedzi dziękuję.
          • oliwia244 Re: GRECOS 2015 21.10.14, 16:08
            nasza wycieczka w tym samym terminie w 2015 o 1215pln droższa.
            brrrr.
            • Gość: folti84 Re: GRECOS 2015 IP: *.icpnet.pl 21.10.14, 16:58
              fifi - akurat w moim przypadku cena zawsze szłą do góry.

rafi - teraz sama mam podobny tok myslenia. my ponad 8 tys. za 2 osoby w sierpniu plu 1000euro na strate na wycieczki bo dużo zwiedzamy. Poprosstu mi tez szkoda kasy. Jezdzimy autem za 1,500 zł :) przydałoby się zmienić bo się sypie.
              • volvo74 Re: GRECOS 2015 26.10.14, 09:46
                nie ma sie co dziwić konkurencja splajtowała , tanie kierunki Egipt Tunezja itd są non stop w mas mediach że niebezpiecznie a szczególnie w sezonie ( co jest akurat nie prawdą) wiec Europa poszła w górę i teraz dylemat dać 11tyś za Kretę czy 14 za Dominikanę tyle że w wakacje na dominikanie leje
                • Gość: Joanna Re: GRECOS 2015 IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.14, 12:46
                  To mit, ze na Karaibach latem leje- polecam dokładniej sprawdzić jaka pogoda jest w rzeczywistości, na miejscu mozna byc miłe zaskoczonym słońcem. Nawet jeśli popada to krótko i popołudniem/ wieczorem, a potem od razu wychodzi słońce, poza tym w ciagu pobytu moze równie dobrze tylko raz spaść deszcz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka