Gość: zytka IP: 194.246.107.* 02.06.05, 11:24 rozważam wyjazd na Kretę do Rethymnonu - hotel Macartis, czy komuś ten hotel jest znany? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anucha_79 Re: kreta-Macartis - Rethymnon IP: *.central.cranfield.ac.uk / *.central.cranfield.ac.uk 02.06.05, 12:48 Tutaj sa informacje na temat tego hotelu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21755&w=14484854 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANKA Re: kreta-Macartis - Rethymnon IP: *.wsa.gov.pl 06.06.05, 11:38 byłam w tym hotelu 2 lata temu. Ma swoje dobre i złe strony. Te dobre to bliskie położenie do miasta, piękny widok na morze, ładnie prezentuje się ale tylko z zewnątrz, jest mały i kameralny. Poza tym hotel ma bardzo mały basen, jest niezbyt czysto, w pobliżu hotelu brak przyzwoitej plaży, jedznie kiepskie i monotonne, wyposażenie pokoi stare i zniszczone. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zytka Re: kreta-Macartis - Rethymnon IP: 194.246.107.* 06.06.05, 12:05 o matko....a ja wykupiłam tam 2 tygodnie!!!! mój mąż padnie jak się dowie, ze jedzenie jest kiepski... zmartwiłaś mnie...a tak czekałam na ten urlop no nic, jakoś musimy to przeżyć dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nisia94 Re: kreta-Macartis - Rethymnon IP: *.tvteletronik.pl 06.06.05, 13:24 Hej, czy widzialas zdjecia tego hotelu, przeciez to nie jest maly hotel kameralny, tylko pietrowy, ma ponad 100 pokoi. Ja tez tam jade - we wrzesniu na 2 tygodnie. Czytalam kilka opinii i nie byly takie zle - tzn. pokoje schludne, czyste, a jedzenie: sniadania owszem monotonne, ale obiadokolacje ponoc bardzo obfite i smaczne. Mam nadzieje, ze przez dwa lata zmienilo sie w tym hotelu. Czekam na wszelkie inne opinie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nisia94 Re: kreta-Macartis - Rethymnon IP: *.tvteletronik.pl 06.06.05, 13:49 Hotel macaris ma 8 pieter. 105 pokoi. a przed hotelem jest calkiem spory basen..... /przynajmniej na zdjeciu wyglada na duuuzy/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzytka Re: kreta-Macartis - Rethymnon IP: 194.246.107.* 06.06.05, 13:52 ja tez czytałam całkiem pozytywne opinie jak wrócę, to napiszę jak było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nisia95 Re: kreta-Macartis - Rethymnon IP: *.tvteletronik.pl 06.06.05, 13:55 ok, zyta, daj znaka, bede czekac na swieze opinie o hotelu i rethymonie, bo jade tam pierwszy raz. Zycze milego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
zzzytkaaa Re: kreta-Macartis - Rethymnon 06.06.05, 15:00 ja już kiedyś byłam, właśnie w czerwcu i było pięknie wszystko kwitło i nie było tłumów zakochałam się w Chani, ale tam hotele są droższe... do tego hotelu pierwszy raz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: kreta-Macartis - Rethymnon IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.05, 15:50 Byłam w tym hotelu w zeszłym roku na przełomie sierpnia i września ( 1 tydz ). Według mnie hotel jest naprawdę ok. Nie było naprawdę się czego czepiać, wręcz przeciwnie hotel był świetny. Największy plus to oczywiście bliskość centrum. Z pokoju wspaniały widok na morze. Co więcej do szczęścia potrzeba. Wstajesz rano, wychodzisz na balkon a przed tobą wschód słońca. Wieczorem tylko kilka minut spacerkiem na starówkę. Jedzenie uważam, że było bardzo dobre. Na śniadania rzeczywiście codziennie to samo, ale wybór ogromny i w ciągu tygodnia ze dwa razy jadłam to samo. Bez obaw głodna nie będziesz. Kolacje też mi smakowały i też duży wybór. Hotel ma rzeczywiście mały basen, ale my dużo jeździliśmy po wyspie i kąpaliśmy się najczęściej w morzu. Najlepiej wynająć skutery i nie leżeć cały dzień na słońcu przy basenie lub na plaży bo wtedy równie dobrze można się położyć nad Bałtykiem. Warto zobaczyć Kretę bo jest przepiękna. Jutro mogę wysłać kilka zdjęc na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ertees Re: kreta-Macartis - Rethymnon IP: *.interkam.pl / 217.97.177.* 06.06.05, 20:51 Nie martwcie sie o hotele i te drogie i te tanie wszystkie mają klasyczną budowę tzn dach ,okna , podłogi i takie tam inne . Jak nie jesteście zmanierowani to będzie się wam podobać - słońce, woda w morzu ciepła i przeźroczysta, krajobraz urozmaicony. Ja tam zawsze wybieram najtańsze badziewia to potem nie histeryzuje .Później sobie czytam te opinie jak było strasznie w tym hotelu i się śmieje, ludziska siedzą na tyłku i użerają się z obsługą zamiast korzystać z pięknych wakacji i ruszać się z murów. Odpowiedz Link Zgłoś
zzzytkaaa do Magdy 07.06.05, 12:36 dzięki za wsparcie myśle,że nie będzie źle my zastanawialiśmy się nad samochodem, skuter nie przyszedł mi do głowy pamiętasz ceny?? wynajmowałaś u Greków czy przez polskie biuro? jak zostawiasz, to nikt ich nie ukradnie? - koniec nawału pytań pozdrawiam i czekam na odp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANKA Re: kreta-Macartis - Rethymnon IP: *.wsa.gov.pl 07.06.05, 11:09 Jak czytam te wszystkie uwagi na temat hotelu Macaris, to przepraszam, ale mam wrażenie, że osoby, które mają pozytywne uwagi na temat tego hotelu, to naprawdę niewiele widziały, a juz na pewno nie były w dobrym i dużym hotelu. Macaris jest bardzo, bardzo przeciętny. Owszem ma niezłe położenie i dobrze prezentuje się z zewnątrz, ale nic wiecej nie zasługuje na pochwały. Odnośnie jedzenia, to nie wiem w czym można wybierać skoro na kolację jest jedno danie, beż żadnego wyboru. Basen bardzo mały, ogólnie brudno, syf w łazienkach, obsługa taka sobie, kiepski bar, zero atrakcji, animacji ogólnie miernota. Greckie 3* to tak jak np w Hiszpanii słabe 2* albo nawet poza kategorią. Ja osobiście byłam bardzo rozczarowana, a naprawdę bywałam już w wielu hotelach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: kreta-Macartis - Rethymnon IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.05, 07:18 Nie pamiętam cen wynajęcia skuteru. Na każdym rogu w mieście jest pełno biur wynajmujących auta i skutery, więc na pewno sobie poradzicie. Dla ostrożności sprawdź w kilku ceny. My wynajęliśmy je na cały pobyt i dużo zjechaliśmy. A co do bezpieczeństwa ich zostawiania to bez obaw. Stały przed hotelem całą noc. Kaski zostawialiśmy przywiązane do skutera i co u nas jest nie do pomyślenia, nikt ich nie ukradł. Jak wyjeżdzaliśmy wcześnie rano to zauważyłam, że na noc miejscowi Kreteńczycy zostawiają w autach otwarte okna. Dla nas to szok. A tak co do wyjazdu na pewno będziesz zadowolona. Każdy ma inne oczekiwania wobec hotelu, ale naprawdę to szkoda czasu na zastanawianie co jest nie tak. Ja nic takiego nie zapamiętałam, bo dla mnie wszystko było OK. Bawiliśmy się świetnie i Tobie takiego pobytu też życzę. Nie zauważyłam w łazienkach "syfu" bo sprzątane były codziennie, więc jeżeli ktoś taki miał to sam go chyba robił. Nie oczekiwałam też że ktoś mi wyjazd zorganizuje ( animacje, wieczorki itp. ). Panią rezydentkę widziałam raz, bo nie chodziłam na spotkania. Biuro do niczego nie było mi potrzebne. Można by tak pisać i pisać, ale to wszystko zależy od podejścia. Jak chcesz prześlę Ci kilka fotek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zytka Re: kreta-Macartis - Rethymnon IP: 194.246.107.* 09.06.05, 09:41 dziękuję Ci Madziu wyszłam z założenia,że wszedzie bedzie lepiej niz w pracy:) o zdjecia poprosze, chetnie zobacze cos innego niz katalog scanu i zdjecia ze strony hotelu zzzytkaaa@gazeta.pl dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nisia94 Re: kreta-Macartis - Rethymnon IP: *.tvteletronik.pl 10.06.05, 14:54 a czt ja tez moge ptosic kilka fotek na maila... wybieram sie do macarisa dopiero we wrzesniu, ale juz nie moge sie doczekaccc nisia94@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zzzytkaaa a może ktoś się tam w czerwu wybiera? 10.06.05, 08:33 tak w drugiej połowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: kreta-Macartis - Rethymnon IP: *.pl / *.netbase.pl 11.06.05, 23:46 Z tymi zdjęciami to wyszło tak, że na większości jest ktoś z znajomych na zdjęciu i po prostu nie wiem czy ktoś nie miałby pretensji. Dlatego wszystkich nie mogę wysłać. A szkoda bo dużo na nich widać. Do Zytki wysłałm kilka zdjęć hotelu i dorzuciłam kilka z wypadów po wyspie. Postaram się do Nisi też wysłać, ale dopiero w poniedziałek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzytkaaa Re: kreta-Macartis - Rethymnon IP: 194.246.107.* 13.06.05, 08:39 Bardzo Ci Madziu dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzytkaa Re: kreta-Macartis - Rethymnon IP: 194.246.107.* 14.06.05, 13:23 nie wiem, czy to coś z moja pocztą, ale nie mam tych zdjęć:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nisia94 Re: kreta-Macartis - Rethymnon IP: *.tvteletronik.pl 27.06.05, 08:36 Hej zytka, wrócilas juz?.... dawaj relacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: kreta-Macartis - Rethymnon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 18:45 hej, ja bylam w tamtym roku, we wrzesniu i bardzo polecam ten hotel! Bardzo fajne polozenie w porownaniu do innych hoteli,bo niby przy ulicy,ale jej nie slychac, bo zaslania drugi budynek. Widok w wiekszosci pokojow na morze; pokoje czyste, moze nie super nowe meble,ale wszysto jest!.Jedzenia mnostwo i naszym zdaniem, bardzo dobre. Do starowki 15-20 minut piechota; moze minusem jest mala i kamienista plaza przed hotelem,ale basen jest ladny i duzo kwiatow, wiec przyjemnie. My wycieczki wykupilismy na miescie, wiec z rezydentka nie mielismy duzo do czynienia. Jesli nie oczekujesz super super luksosow, to szczerze polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nisia94 Re: kreta-Macartis - Rethymnon IP: *.tvteletronik.pl 28.07.05, 11:10 Dzieki Aga. A czy mieliscie sniadania i obiadokolacje? Bo my may te 2 posilki i nie wiem le kasy treba wtedy zabrac na wyzywienie dodatkowe /dla 2 doroslych na 2 tyg/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nisia94 Re: kreta-Macartis - Rethymnon IP: *.tvteletronik.pl 03.08.05, 12:42 czy ktos moze wrocil z macarisa i moze podzielic sie opiniami na swiezo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nisia94 Re: kreta-Macartis - Rethymnon IP: *.tvteletronik.pl 25.08.05, 12:17 podbijam... Odpowiedz Link Zgłoś