Dodaj do ulubionych

Ostrzegam przed AMUDARA!!!!!!!

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.02, 13:49
Dwa lata temu polecielismy ze Scanem do Amudary Na Krecie.
Nikt nas nie poinformowal ze Amudara jest w tej chwili prawie juz przemyslowa
dzielnica Iraklionu.
Mielismy hotel pod elektrownia (200 -300m!)a na plazy place z oleju i inne
brudy wyrzucane przez statki. Scan Holiday nie informuje o tym nikogo i nie
przyjmuje zadnych reklamacji ze moze ktos jednak nie ma ochoty spedzac
wakacji w dymach z pobliskich fabryk i elektrowni. Nasze alergiczne dziecko
drugiej nocy zaczelo sie dusic, wyladowalismy na caly dzien w szpitalu. W
koncu spakowalismy manatki i pojechalismy na wlasny koszt w inne miejsce.
Scan nie przyja zadnych reklamacji i mial w nosie cala sytuaje. A my
zaplacilismy podwojnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: zuza Re: Ostrzegam przed AMUDARA!!!!!!! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 04.08.02, 17:41
      No właśnie. A nasze wielce renomowane biura podróży cały czas wciskają
      Amoudarę, jako bardzo przyjemne miejsce i nabierają tych, którzy jadą na Kretę
      pierwszy raz. Już sobie wyobrażam, jak na tym zarabiają, podobno ceny hoteli i
      apartamentów w Amoudarze dla tour operatorów są niespotykanie niskie. Nic
      dziwnego, mało kto chce spędzić urlop na brudnej plaży pod elektrownią. Mam
      nadzieję, że dzięki takim ostrzeżeniom, jak Twoje Amoudara zostanie wycofana z
      polskiej oferty.
    • Gość: David Re: Ostrzegam przed AMUDARA!!!!!!! IP: *.her.forthnet.gr 04.08.02, 19:38
      jak ktos jest na tyle glupi zeby nie czytac katalogow a potem sie dziwi to juz
      jego sprawa. W amudarze jest pelno turystow, a Amudara to nie Czarnobyl.
      Nastepnym razem myslcie i czytajcie katalogi.
      ps
      a o tym, ze jest goraco tez was nie uprzedzili?
      • Gość: zuza Re: Ostrzegam przed AMUDARA!!!!!!! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 04.08.02, 19:47
        Niestety wiele biur wciska ciemnotę. W katalogu masz zdjęcie zrobione z
        odpowiedniego miejsca, potem okazuje się, że trudno znaleźć podobieństwo. To,
        że jest wielu turystów to wcale nie znaczy, że wszyscy są zadowoleni. Znam
        takich, co przez dwa tygodnie nosa nie wytknęli za Amoudarę i potem mówią, że
        na Krecie jest obrzydliwie. Poczytaj wypowiedzi na tym forum i zobacz, jakie są
        opinie na ten temat. A swoją drogą pokaż mi biuro, które w katalogu informuje,
        że obok hotelu jest elektrownia, a plaża nie jest zbyt czysta, albo, że
        apartamenty nie są sprzątane?
        • Gość: zibi Re: Ostrzegam przed AMUDARA!!!!!!! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 04.08.02, 20:01
          Davidowi proponuję wakacje na Górnym Śląsku. Taniej, a ile atrakcji! Co tam
          jedna elektrownia i parę plam oleju na plaży!
          • Gość: Kris Re: Ostrzegam przed AMUDARA!!!!!!! IP: 213.25.28.* 06.08.02, 14:58
            Ni edemonizujcie Ammoduary, ludzie, troche dystansu!
            Wezcie hotel z dala od elektrowni, czytajcie dokladnie
            katalog. Gdzies te elektrownie musza byc. Polacy
            strasznie luba narzekac. Bylem w hotelu Armonia i bylo OK.

Kris.
        • Gość: Łoli Re: Ostrzegam przed AMUDARA!!!!!!! IP: *.smochowice.sdi.tpnet.pl 05.08.02, 09:25
          Gość portalu: zuza napisał(a):

> Niestety wiele biur wciska ciemnotę. W katalogu masz zdjęcie zrobione z
          > odpowiedniego miejsca, potem okazuje się, że trudno znaleźć podobieństwo. To,
          > że jest wielu turystów to wcale nie znaczy, że wszyscy są zadowoleni. Znam
          > takich, co przez dwa tygodnie nosa nie wytknęli za Amoudarę i potem mówią, że
          > na Krecie jest obrzydliwie.

Zgadza się - wystarczy wynająć samochód. Co do informacji o najbliższej
          hotelowi okolicy - patrz poniżej.

Poczytaj wypowiedzi na tym forum i zobacz, jakie są
          >
          > opinie na ten temat. A swoją drogą pokaż mi biuro, które w katalogu
          informuje,
          > że obok hotelu jest elektrownia, a plaża nie jest zbyt czysta, albo, że
          > apartamenty nie są sprzątane?

Z całym szacunkiem, ale też miałem przyjemność spędzić urlop dwa lata temu w
          Amoudarze i też byłem tam ze Scan Holiday'em. I na pewno poinformowano nas, że
          nasz hotel położony jest niedaleko elektrowni. Nie pamiętam jednak czy
          poinformowała nas o tym pani w biurze czy informacja zawarta była w katalogu.

Pozdrawiam
          • Gość: Kris Re: Ostrzegam przed AMUDARA!!!!!!! IP: 213.25.28.* 06.08.02, 15:01
            Jak przeczytasz katalog uwaznie i pomyslisz to bedziesz
            wiedziec ze w Ammoduarze jest elektrownia. Skoro ja widac
            z hotelu Minoas, to z innych czy z plazy tez ja bedzie
            widac, prawda? Wystarczy wziac hotel w innej czesci
            miasta i wszystko bedzie OK. Strasznie marudzicie ludzie,
            przeciez nie wydajecie chyba po 4 tys. na osobe?

Kris.
        • Gość: Łoli Re: Ostrzegam przed AMUDARA!!!!!!! IP: *.smochowice.sdi.tpnet.pl 05.08.02, 09:26
          Gość portalu: zuza napisał(a):

> Niestety wiele biur wciska ciemnotę. W katalogu masz zdjęcie zrobione z
          > odpowiedniego miejsca, potem okazuje się, że trudno znaleźć podobieństwo. To,
          > że jest wielu turystów to wcale nie znaczy, że wszyscy są zadowoleni. Znam
          > takich, co przez dwa tygodnie nosa nie wytknęli za Amoudarę i potem mówią, że
          > na Krecie jest obrzydliwie.

Zgadza się - wystarczy wynająć samochód. Co do informacji o najbliższej
          hotelowi okolicy - patrz poniżej.

Poczytaj wypowiedzi na tym forum i zobacz, jakie są
          >
          > opinie na ten temat. A swoją drogą pokaż mi biuro, które w katalogu
          informuje,
          > że obok hotelu jest elektrownia, a plaża nie jest zbyt czysta, albo, że
          > apartamenty nie są sprzątane?

Z całym szacunkiem, ale też miałem przyjemność spędzić urlop dwa lata temu w
          Amoudarze i też byłem tam ze Scan Holiday'em. I na pewno poinformowano nas, że
          nasz hotel położony jest niedaleko elektrowni. Nie pamiętam jednak czy
          poinformowała nas o tym pani w biurze czy informacja zawarta była w katalogu.

Pozdrawiam
          • Gość: Czampa Do pana Davida I Loliego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.02, 12:37
            Szczeze mowiac zdenerwowaly mnie wasze wypowiedzi. Co do pana Davida to sadzac
            po adresie - czy nie jest pan przedstawicielem Scanu? A czytac to owszem mozna
            sobie duzo z tym ze jak zamawialam Amoudare spieszylam sie i nie mialam czasu
            wertowac oferty ( zreszta zajrzalam teraz do niej i owszem jest tam napisane
            ze -bliskosc elektrowni - nie jest natomiast napisane ze wokol jest jeszcze
            pare FABRYK I INNYCH ZAKLADOW PRZEMYSLOWYCH) uprzejma obsluga NIE POINFORMOWALA
            MNIE O NICZYM. Zwlaszcza tym bardziej denerwujace jest to ze powiedzialam ze
            mam w chore dziecko i chce sie wybrac do miejsca czystego i spokojnego - i
            UWIERZYLAM w to co mi mowili (ostatni raz to na pewno).
            A ze jest goraco - to spoko wiem doskonale bo zjechalam moj drogi panie pol
            swata (cala Afryke Zachodnia ,Indie czesc Ameryki Poludniowej) i goraca ani
            zlych warunkow sie nie boje ALE NIE DO DIABLA WTEDY KIEDY JADE Z CHORYM
            DZIECKIEM - wie Pan jak wygladaja ataki dusznosci przy alergii? To lepiej zeby
            Pan sie tego nigdy nie dowiedzial.
            A Pana Loliego chcialam sie zapytac jak mu sie wyjazd podobal?
            Z powazaniem,
            Czampa
            • Gość: mariusz Re: Do pana Davida I Loliego IP: 195.205.44.* 05.08.02, 13:10
              w tym roku can nie oferuje ammudary ale info o tej elektorwni wczesniej bylo
              (prosze sprawdzic w katalogu)
              wiec ktos z was klamie
              poza tym jesli masz chore dziecko to chyba logicznie jest jechac tam gdzie jest
              cicho, ladnie i swiezo, a ty sie pchasz w okolice iraklionu?
              niby jestes taka swiatowa a nie czytasz przewodnikow?
              chlopcy i dziewczynki w biurach sa po to by sprzedac oferte, prawdziwa wiedza o
              tych miejscach jest gdzie indziej
              • Gość: Czampa Bez komentarza IP: *.datastar.pl 05.08.02, 14:35
                ...po prostu. Milych wakacji.
                Jest jeszcze pare takich fajnych miejsc.
                Mysle ze na nie trafisz.

Czampa
              • Gość: Czampa Bez komentarza IP: *.datastar.pl 05.08.02, 14:43
                ...po prostu.
                Jest jeszcze pare takich fajnych miejsc i pewnie predzej czy pozniej na nie
                trafisz. I nie sa specjalnie opisywane negatywnie - nawet w Lonely Planet.
                Milych wakacji.
                I nie sadze zeby przy takim forum ktos mial je ochote opisywac.
                Biura Podrozy gora?

Czampa
                • Gość: Kretka Re: Bez komentarza IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.08.02, 15:10
                  Pamiętam doskonale informację z katalogu Scana (na pewno rok 2000 i 2001), że w
                  pobliżu hotelu jest elektrownia, z okien widać elektrownię, z plaży widać
                  elektrownię itd. Zdjęć elektrowni w katalogu nie zamieszczano, bo i po co?
                  Ta informacja wystarczyła, zebyśmy wybrali inne miejsce z oferty Scana.
                  Wystarczy czytać uważniej. Obok elektrowni przejeżdżaliśmy i faktycznie widok
                  nie jest najpiękniejszy...

Przykro mi z powodu Waszych niesympatycznych przeżyć an pięknej Krecie.

Pozdrawiam
                  • Gość: mariusz Re: Bez komentarza IP: 195.205.44.* 05.08.02, 15:36
                    nie rozumiem tych ludzi wogole
                    nie czytaja co inni do nich pisza a potem dzieje sie wielka niesprawiedliwosc
                    ze tam trafili
                    w Lonley Planet powinni zamiescic slownik co znaczy "elektrownia" bo widac nie
                    wszyscy rozumieja
                    pozdrawiam tych co mysla i sluchaja
            • Gość: Łoli Re: Do pana Davida I Loliego IP: *.smochowice.sdi.tpnet.pl 06.08.02, 10:21
              Witam!
              w odpowiedzi na pytanie odpowiem, że pobyt na Krecie wspominam bardzo mile.
              Naszą wycieczkę kupiliśmy w ofercie last minute (hotel Stork - już go nie ma w
              ofercie. 2 albo 3 słoniki) i dostaliśmy to na co zsłużyliśmy :-) Byliśmy tam
              dosyć sporą ekipą bo przez 1. tydzień w 6, a drugi w 4 osoby. Dzięki temu
              koszty wynajmu samochodów, z których korzystaliśmy mogliśmy ładnie rozłożyć.
              Pobyt w samej Amoudarze, która faktycznie nie jest najpiękniejsza (powtórzę, że
              informacja o elektrowni była podana, ale nie pamiętam czy powiedział nam o tym
              ktoś w biurze czy była to informacja z katalogu), ograniczaliśmy do minimum
              dużo jeżdżąc. Zjeździliśmy prawie cały wschód wyspy, a na zachodzie dotarliśmy
              pod Chanię no i oczywiście zaliczyliśmy Samarię. Obsługa rezydentów w moim
              odczuciu także nie podlegała najmniejszym zastrzeżeniom. Dyżury były chyba
              codziennnie, jeśli nie w naszym, to w hotelu "o rzut beretem". Pamiętam jedynie
              taki mały zgrzyt przed samym wylotem, gdy okazało się, że nie ma nas na liście
              pasażerów. Ale i ten temat b. szybko bez dodatkowych emocji został rozwiązany
              przez rezydenta. Wspomnę jeszcze o jednej z pań animatorek, która nie mając
              możliwości kontaktu z osobą, której winna była kilka drachm, przekazała je
              naszemu rezydentowi, a ten poprosił nas o oddanie pieniędzy jednemu z turystów
              co uczyniliśmy już na pokładzie samolotu. To chyba tyle,
              pozdrawiam i żałuję jeśli Pani pobyt na Krecie się nie udał.
              • Gość: mia Re: Do pana Davida I Loliego IP: *.pbk.pl / 10.0.97.* 07.08.02, 10:45
                Czesc Łoli
                bede wdzieczna za pare informacji o hotelu Stork i okolicy. Wybieram sie tam za
                pare dni z Big Blue i zaczynam sie powaznie martwic.
                • Gość: Łoli Re: Do pana Davida I Loliego IP: *.smochowice.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 15:35
                  Witam,

jak pisałem byłem tam dwa lata temu, na przełomie sierpnia i września. Hotel
                  Stork - całkiem przyjemny, jak na kwotę jaką za niego zapłaciliśmy. Jest
                  położony ok. 100 m od głównej drogi biegnącej przez Amoudare z Heraklionu w
                  kierunku tej nieszczęsnej elektrowni, a dalej "ichniej" autostardy biegnącej ze
                  wschodu na zachód (albo odwrotnie - jak kto woli) wyspy. Jednak odległości od
                  elektrowni i autostrady są naprawdę bezpieczne :-) Przy odrobinie szczęścia
                  może dostaniesz pokój z widokiem na morze. Ta strona ma również taką zaletę, że
                  od rana nie ma tutaj słońca, także można dospać nie będąc obudzonym promieniami
                  i słonecznym żarem. Okna "od pola" to widok na gaje oliwne, pojedyncze
                  zabudowania i niestety elektrownię. W Stork-u nie ma basenu ale my mogliśmy
                  korzystać z tego, który jest w sąsiednim hotelu. Do plaży jest z 300-400 m.
                  Plaża jest raczej żwirowa, daleko jej do naszego piaseczku, ale da się
                  wytrzymać. W samej Amoudarze jest "do oporu" wypożyczalni samochodów, również
                  z polską obsługą. Barów i wszelkiej maści kanjp i dyskotek też znajdziesz
                  niemało. Poza tym jest b. blisko do Heraklionu - łatwy dojazd komunikacją
                  miejską. W każdym razie wg mnie nie jest tam wcale tak źle. Jeśli chcesz coś
                  więcej zobaczyć to najlepszym rozwiązaniem jest wypożyczenie samochodu, albo
                  skorzystanie z wycieczek organizowanych przez Twojego albo lokalnych
                  operatorów - tutaj jest taniej. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, to śmiało!
                  Życząc miłego wypoczynku,

Pozdrawiam.
                • Gość: Fon Re: Do pana Davida I Loliego IP: *.datastar.pl 07.08.02, 15:47
                  w zeszłym tygodniu wróciłam ze Storka ,hotel skromny, śniadania fatalne, ale ma
                  fajny basem. W sumie nie najgorzej, w porównaniu z ceną.
                  Jak chcesz coś konkretnego wiedzieć to pytaj.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: mia Re: do Fon: Stork IP: *.pbk.pl / 10.0.97.* 08.08.02, 10:49
                    więc jednak jest tam basen! to miło;-)
                    o reszcie się przekonam wkrótce - lecę w sobotę!
                    mam tylko nadzieję, że nie ma tam żadnego robactwa...
                    a jaka jest plaża??? i czy można wypożyczać jakiś sprzęt do uprawiania sportów
                    wodnych???
                    • Gość: Kris. Re: do Fon: Stork IP: 213.25.28.* 08.08.02, 12:40
                      Kiepsko, na calej, kilkukilometrowej plazy jest chyba tylko 1 punkt. Banan 8,
                      spadochron ok. 30, sa jeszcze kajaki, jet-ski.

Kris.
                    • Gość: Fon Re: do Fon: Stork IP: *.datastar.pl 08.08.02, 14:06
                      W hotelu nie ma żadnego robactwa, sprzątają codziennie.
                      Plaża szeroka, ale niezbyt czysta. Woda świetna, ciepła można siedzieć
                      godzinami, ale radzę kąpiele daleko od rzeczki bo im dalej tym cieplejsza woda.
                      Pozdrawiam
                  • Gość: Łoli Re: Do pana Davida I Loliego IP: *.smochowice.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 13:26
                    No to mogłem wizytę na Krecie odłożyć na dwa lata ;-) Za moich czasów basenu
                    nie było, a do tego, z którego korzystaliśmy mieliśmy jakieś 30 m ;-)

Pzdr
            • Gość: Kris Re: Do pana Davida I Loliego IP: 213.25.28.* 06.08.02, 15:10
              Gość portalu: Czampa napisał(a):

ciach
              > A czytac to owszem mozna sobie duzo z tym ze jak
              zamawialam Amoudare spieszylam sie i nie mialam czasu
              > wertowac oferty ( zreszta zajrzalam teraz do niej i
              owszem jest tam napisane
              > ze -bliskosc elektrowni - nie jest natomiast napisane
              ze wokol jest jeszcze
              > pare FABRYK I INNYCH ZAKLADOW PRZEMYSLOWYCH) uprzejma
              obsluga NIE POINFORMOWALA
              >
              > MNIE O NICZYM. Zwlaszcza tym bardziej denerwujace jest
              to ze powiedzialam ze
              > mam w chore dziecko i chce sie wybrac do miejsca
              czystego i spokojnego - i

ciach

No to za swoja nieuwage i pospiech nie win innych, boadz
              czlowieku powazny. A kupiles wczasy w biurze SH czy u
              jakiegos agenta? Bo jak ci agent nie poswiecil godziny
              opowiadajac o urokach miast greckich to nie win za to SH.

Ja tam nie widzialem zadnego przemyslu poza elektrownia i
              jej otoczeniem. wystarczylo wybrac miejsce w drugiej
              czesci miasta i po sprawie.

Kris.
        • Gość: Kris. Re: Ostrzegam przed AMUDARA!!!!!!! IP: 213.25.28.* 06.08.02, 14:55
          Gość portalu: zuza napisaý(a):

> Niestety wiele biur wciska ciemnotę. W katalogu masz
          zdjęcie zrobione z
          > odpowiedniego miejsca, potem okazuje się, że trudno
          znaleźć podobieństwo. A swoją drogą pokaż mi biuro, które
          w katalogu informuje,
          > że obok hotelu jest elektrownia,

Big Blue, poczytaj dobrze. Np. opis hotelu Minoas. Trzeba
          czytam, myslec i wyciagac wnioski. Skoro pisza o
          elektrowni to nie jest ona na tyl emala zeby ja bylo
          widac z jednego hotelu a z innego juz nie. Wystarczy
          wybrac hotel w innej czesci Ammoduary i marudzic. Ja
          bylem w Armoni i za te pieniadze ktore zaplacilem bylem
          b. zadowolony.

Kris.
    • Gość: Malgosia Re: Ostrzegam przed AMUDARA!!!!!!! IP: *.astercity.net 05.08.02, 16:08
      Czampa, niestety nieuważnie przeczytałaś ofertę ScanHoliday. W katalogu, Scan
      dość dokładnie opisuje wszystkie swoje hotele i miejscowości gdzie się one
      znajdują. Ja też dostałam małą nauczkę w tym roku. Wybrałam sobie piękny hotel
      (Kresten Palace) na Rodos. Ale mojej uwadze umknął fakt, że w hotelu jest
      dyskoteka. Dwie pierwsze noce miałam z głowy. Towarzystwo w hotelu balowało
      do 3:00 nad ranem. Musieliśmy zmienić pokój, no i później wszystko było już
      OK. Ale teraz jestem już bardzo na dyskoteki w hotelach uczulona... I jeśli
      będę wyjeżdżała w przyszłym roku do Tunezji ze Scan, to dokładnie dopytam się
      czy jest dyskoteka, gdzie jest usytuowana i czy nie będzie przeszkadzała mi w
      wypoczynku. Pozdrawiam :)))
      • Gość: zuza Re: Ostrzegam przed AMUDARA!!!!!!! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 05.08.02, 20:02
        Trudno przewidzieć wszystko, co może Ci obrzydzić pobyt. Ja byłam raz w życiu z
        biurem podróży na Korfu. Zapytałam o parę rzeczy, m. in. ważne było dla mnie
        żeby apartament nie był usytuowany przy drodze. Nie przyszło mi natomiast do
        głowy, że może mi przeszkadzać dyskoteka, która była dwie ulice dalej i którą
        było słychać jak diabli. Być może agent zawierając umowę z właścicielem nic o
        tym nie wiedział, w tym wypadku miał prawo. Ale nie wierzę, że nie wiedział o
        dyskotece w hotelu, jak w Twoim przypadku. Takie pokoje powinny mniej
        kosztować. Komu hałas nie przeszkadza - ten ma tańsze wakacje. Dwie
        nieprzespane noce na dwa tygodnie urlopu to jest dużo. Kretę zjeździłam wszerz
        i wzdłuż, ale indywidualnie. Nie byłam skazana na odbębnienie urlopu w miejscu,
        które mi nie odpowiada, albo na konieczność zmiany miejsca za następne
        pieniądze. Dlatego bardzo dobrze, że ludzie na tym forum piszą również o
        miejscowościach, które z różnych przyczyn fajne nie są. Kreta jest duża i za te
        same pieniądze, które wyda się na rzeczywiście wyjątkowo brzydką Amoudarę można
        znaleźć coś dużo lepszego. A nie wierzę, żeby komuś było wszystko jedno, gdzie
        jedzie.
    • Gość: robert Re: Ostrzegam przed AMUDARA!!!!!!! IP: 213.16.216.* 05.08.02, 20:41
      Czampa, Ty to ale swiatowy jestes !!!
      Co ty masz 18 lat???
      I do Amudary sie pchasz???
      To nie wiesz, ze obok Heraklion???
      Przed wyjazdem nie ogladasz mapy, tak???
      Stolica...przemysl, port, elektrownia...
      To nie wiesz, ze tam sie nie jezdzi???
      Mazut, kominy Ci przeszkadzaja???
      Przeciez to Polacy budowali !!!
      Pomalowane w bialo-czerwone paski nawet!!!
      Niech zyje Polska !!!
      Robert!!!
      • Gość: Czampa Re: Ostrzegam przed AMUDARA!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.02, 20:52
        No teraz to juz wiem.....
        Jak sie idzie do biura podrozy to w nic nie wolno wierzyc tylko swoje
        przewertowac o miejscu, a jak do lekarza to najlepiej wszystkiego sie tez od
        razu nauczyc o chorobie:)
        Pozdrawiam wszystkich,
        Czampa
        • Gość: Robert Re: Ostrzegam przed AMUDARA!!!!!!! IP: 213.16.216.* 05.08.02, 21:09
          No widzisz, chopie !!!
          I teraz juz wszystko wiesz !!!
          I to mi sie w Tobie podoba !!!
          Goraco pozdrawiam,
          R.
          • Gość: Czampa Re: Ostrzegam przed AMUDARA!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.02, 21:28
            ...no tak tylko ja nie jestem chlopem:))))))))
            Pozdro,
            Czampa
            • Gość: mariusz Re: Ostrzegam przed AMUDARA!!!!!!! IP: 195.205.44.* 06.08.02, 09:21
              chlopem moze nie ale szybko sie uczysz
              i to jest wazne
              • dzwonnik Re: Ostrzegam przed AMUDARA!!!!!!! 06.08.02, 10:35
                Przygladalem sie Waszej dyskusji i przyznam, ze mnie troche zdziwila...
                Bylem jakis czas temu w Ammoudarze i byly to najlepsze wakacje, jakie do tej
                pory spedzilem. Co prawda nie mialem takich numerow w stylu plamy oleju czy
                czegos tam innego, wrecz przeciwnie... Mimo sasiedztwa (nie az tak bliskiego) z
                elektrownia bylo po prostu super!! Najbardziej z tego wszystkiego podobalo mi
                sie polozenie hoteliku. Byly to studia wybudowane praktycznie na plazy. Po
                zejsciu ze schodow mialem pod nogami piasek i swietna tawerne, w ktorej
                jedzonko bylo dosc tanie i bardzo dobre. Niektorzy wczasowicze narzekali, ale
                co tam... Polacy po prostu lubia narzekac (choc oleista plama na wodzie z
                pewnoscia i mnie by zdenerwowala).
                • Gość: Nici Re: Ostrzegam przed AMUDARA!!!!!!! IP: *.datastar.pl 06.08.02, 10:42
                  Jestem podobnego zdania. w tym roku byłam w Amudarze i było super.A ludzie
                  lubią narzekać...
                  • Gość: mariusz Re: Ostrzegam przed AMUDARA!!!!!!! IP: 195.205.44.* 06.08.02, 12:10
                    chodzilo mi o to ze kobieta cala wina o braku info o elektrowni obarcza biuro
                    kiedy taka informacja jest w katalogu
                    ty wiedziales i ci to nie przeszkadzalo i jest ok
                    ktos wczesniej fajnie napisal iz chodzi o to ze za te same pieniadze mozna byc
                    w miejscu duzo ladniejszym
                    i temu ma wlasnie sluzyc wymiana opinii tych ktorzy w wielu miejscach byli
                  • Gość: XX Re: Ostrzegam przed AMUDARA!!!!!!! IP: PLWAWSRV* / 195.94.201.* 07.08.02, 15:58
                    Ja tez nie wiem o co chodzi z Ammudara. W tym roku byłam przez dwa tygodnie i
                    były to mije najlepsze wakacje. Nie przesadzajmy z ta elektrownią i plamami
                    oleju. Czy pomyślałeś przez chwilę,że to mogła być woda z rzeki, która wpływa
                    włąśnie w tamtym miejscu do morza????? Jak uważałeś na lekcjach fizyki to
                    wiesz,że woda słodka jak miesza się ze słona to coś takiego powstaje co wygląda
                    jak plama oleju, ale faktycznie nią nie jest.
                    Ammudara jest switnym miejscem i polecam ją każdemu.
                    Pozdrawiam wszystkich-szzcególnie bywalców Saloonu.
                    • dzwonnik Re: Ostrzegam przed AMUDARA!!!!!!! 08.08.02, 11:51
                      Woda z rzeczki??? Mozliwe... Wyplywa ona gdzies z gor i jest strasznie zimna.
                      Mozliwe wiec, ze gdzies po drodze ktos wylewa jakies scieki, ale raczej takie
                      zwykle - domowe...
            • Gość: frequent flyer Re: Ostrzegam przed AMUDARA!!!!!!! IP: 80.241.130.* 09.08.02, 15:35
              Nobody's perfect.
              • Gość: fred Re: Ostrzegam przed AMUDARA!!!!!!! IP: 217.98.124.* 10.10.02, 00:26
                Ta amoudara to jest jak marzec troche mozna pogrymasić i można tez być super
                zadowolonym. Ale nalezy zwrócić uwagę na kłamstwo z katalogów -o tej
                nieszczesnej elektrowni(że niby ne mam wpływu na otoczenie)- jak płynąłem na
                Santorini skoro świt widziałem olbrzymią łunę smogu który spowijałl całą
                okolicę od gór i elektrowni do centrum Iralkionu. Poza tym fakt że to juz są
                przedmieścia 100 tysięcznego miasta , hotele typu Minoas Tango Handakas- to
                hotele kat. C o której to kategorii klienci sa uprzedzani. Myślę że istnienie
                tych hoteli i biura BB sprawia że przeciętny kowalski może sobi pozwolić na
                pozwiedzanie Knossos i potaplanie się w ciepłej wodzie w niezłych basenikach.
                (woda na plaży niestety zimna- cholerna rzeka oziebia wodę w morzu o jakieś 10
                stopni..)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka