grecja-hotele 13.07.05, 00:05 CZY KTOS BYL W TYM HOTELU? PROSZE O OPINIE I WRAZENIA :) Z GORY DZIEKUJE :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grecja-hotele Re: DIANA** - RODOS 30.07.05, 12:38 cytat: Autor: ~Rere 30-07-2005 11:03 Tydzień temu wróciłam z Rodos i właśnie mieszkałam w hotelu Diana. Moje wrażenia są ogólnie bardzo dobre, chociaż oczywiście były osoby, które już na wstępie zaczęły narzekać. Hotelik jest w samym centrum miasta. Do wszystkiego, co ciekawe w Rodos doslownie 5 minut. Wszędzie bliziutko. Trochę głośno, bo na ulicy same hotele i tawerny, ale to akurat może być też plusem, bo siedząc na balkonie nie można się nudzić. A sam hotelik bardzo rodzinny. Prowadzony przez 2 "babcie" , które maja bardzo osobisty stosunek do swoich gości. To co może zdziwić na wstępie, to rozmiar pokoi. Są naprawdę niewielkie i łazienka też malutka, Ale to co najważniejsze jest - wentylator i lodówka, o której nawet nie piszą w katalogu, a co naprawdę się przydaje.Taki pokój jak w katalogu jest tylko jeden i nie upominajcie się o niego, bo to narożny pokój i po poludniu jest tam słońce.Poza tym czyściutku- codziennie sprzątane. Podsumowując - pierwsze wrażenie nie jest najlepsze, ale naprawdę szybko mija i docenia się ten hotelik za jego naprawdę dobre położenie , zwłaszcza dla młodych ludzi i fajną rodzinną atmosferę. P. S i nie awanturujcie się o śniadania - to standard we wszystkich hotelach na tej ulicy (wiem, widziałam z balkonu :)) ) - codziennie : rogalik, 2 tosty, dżemik, sok i kawa Odpowiedz Link Zgłoś
paulina_rusak Re: DIANA** - RODOS 04.08.05, 14:25 a czy to prawda, że hotel jest w poblizu lotniska? Odpowiedz Link Zgłoś
grecja-hotele Re: DIANA** - RODOS 09.09.05, 11:58 cytat: Autor: ~anecz13 06-09-2005 12:25 wyślij odpowiedź hotel co tu duzo gadac jest kiepsciuchny. wiec lepiej od razu sie na to przygotujcie, zamiast na miejscu smecic i narzekac przemilym wlascicielkom. jak bedziecie mili dla nich to od razu bedzie latwiej sie zylo. mysmy wyprobowaly wlasnie taka metode, dwie babcie ktore prowadza ten hotel od razu sie nami zajely, mialysmy i znosny pokoj i nawet lodowke co jest wielkim wyroznieniem:))) poproscie o pokoj z balkonem, my mieszkalysmy w pokoju nr 307 na trzeciem pietrze. Hotel jest raczej maly, wyglada jak akademik, ale jest czysto, pani Maria rosjanka sprzata codziennie, zmienia reczniki i posciel. w pokoju jest wiatrak, wiec jakos tam lagodzi te upaly nieziemskie. lazienka dosc kiepska bo prysznic ale nie ma zadnego brodzika ani zaslonki. lecz coz, w pokoju nie spedza sie calych wakacji!!!! obsluga b mila wiec naprawde da sie przezyc. aha jeszcze jedno, na calym rodos sa problemy z ciepla woda, czesto musialam brac zimny prysznic. wezcie koniecznie cos na komary. gryza jak dzikie, najlepiej taka wtyczke do pokoju. podobno w hotelu moge sie pojawic i karaluchy, ale ja osobiscie nie mialam z zadnnym przyjemnosci. sniadania sa bardzo bardzo skromne, najczesciej na nie nie wstawalam (od 7 do 10) bulka, malutki dzemik i kawa, tym raczej nikt sie nie najje. ale znow jest to typowe sniadanie kontynentalne nie ma co im narzekac, bo tak jest we wszystkich hotelach. hotel jest super polozony, w centrum nowego miasta, zaraz niedaleko jest Bar Street, uliczka pelna pabow i klubikow, polecam colorado (najwieksza imprezownia trzy pietra z rozna muzyka wstep niestety platny 8 euro) Psycho jesli ktos lubi klubowe klimaty i tance na barze. po drugiej stronie miasta jest przepiekny OLd Town, zwiedzac go mozna bardzo dlugo i intensywnie, nie polecam sie tam stolowac ani robic zakupow bo dwa razy drozej. jesli chodzi o knajpki w ktorych sie stolowalam to polecam przede wszystkim Viking, knajpka tuz przy bar street, gdzie za 5,5 euro (od 17 do 23) masz bufet, jesz ile chcesz, calkiem dobre zarelko. chodzilysmy takze do Pizzy Hut bo z karta Isic sa tam duze znizki. ogolnie rodos drogi dosc, ale ja bylam pod koniec sierpnia wtedy jest duzo drozej niz we wrzesniu. nie oszczedzalam, stolowalam sie w knajpach, troche pozwiedzalam, sporo imprezowalam i wydalam ok 600 euro. ale jeszcze raz mowie to byl szczyt sezonu. teraz jest mniej ludzi, szczcegolnie mniej skandynawow i napewno bedzie taniej. jesli masz jeszcze jakies pytania pisz do mnie, nie ma zadnego problemu, z przyjemnoscia odpowiem. pisz albo na forum albo jesli wolisz na maila anecz13@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś