Dodaj do ulubionych

Palmera Beach vs. Dimitra Hersonissos

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 21:52
prosze o opinie osoby, które były w tym hotelu, udało mi sie znalezc tylko 1
opinie. Jakie jest jedzenie? Mamy opcie HB w tym hotelu lub BB w Dimitrze
(znacznie taniej), poradźcie co wybrać, z góry dzieki za kazda sugestie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Biedron Re: Palmera Beach vs. Dimitra Hersonissos IP: 62.233.167.* 30.08.06, 08:36
      dwa lata temu leciałam z Neckermannem do Hersonissos właśnie do hoteleu
      Palmera. Były nas tylko dwie pary. Mimo, ze w ofercie mieliśmy mieć pokój z
      balkonem zaprezentowano nam pokój bez balkonu, na parterze, z oknami
      wychodzącymi na wejście do restauracji - od zaplecza. To nawet trudno opisać
      nasze przerażenia,bo pokój miał szerokość dwóch łóżek, z małym oknem i
      niesamowicie ponury. Manager hotelu wiedział że nie ma dla nas pokoju zgodnego
      z ofertą,ale w swojej naiwnosci myślał że tam zostaniemy. Nie zgodziliśmy się i
      po godzinnych przepychankach (rezydent nas tylko wysadził na głównej ulicy)
      pokazano nam ich apartamenty DIMITRIOS (nie hotel Dimitria, choć ta uliczka
      wychodzi prawie na wprost hotelu). Po obejrzeniu i zarządaniu ich posprzątania
      (był po prostu niesamowity bród)- zostaliśmy tam.W sumie wyszło lepiej, bo
      mieliśmy klimę, aneks kuchenny i ogromny balkon. Poza tym budynek był
      kameralny, okna wychodziły na normalny grecki dom, dwa kroki od morza itd. Nam
      pozostał niesmak z obsługi. Niemniej jadaliśmy w Palmerze (HB). Dodam jeszcze
      ze tego samego dnia co przylecieliśmy wieczorem przyjechała duża grupa
      Holendrów i dostała bardzo dobre pokoje, obsługa jak nas zobaczyła i ich
      zachowywała się jakby nie chciała dopuścić do konfrontacji... Nie jesteśmy
      pieniaczami, daleko nam do oczekiwań ponad miarę wydanych pieniędzy, ale w
      sumie bylyśmy stratni jeden dzień,a a naprawienie całego baaganu na pewno nie
      jest zasługą rezydenta czy w ogóle Neckermanna. Wracając do samego hotelu -
      jest świetnie położony, choć warte uwagi są raczej tylko te pokoje z widokiem
      na morze. Basen jest maleńki i ma się nijak do zdjęć. Jedzenie - grecki
      standard jeśli chodzi o śniadania (mortadela, warzywa, ser, pieczywo, nie było
      jajek, musli itp. skromnie), kolacje - wybór większy, warzywka, mięso,
      spaghetti, puree z ziemniaków, frytki, wymiennie ryż, jakieś zapiekanki,
      zmeinność menu co jakieś 4 dni). W restauracji było czysto przyjemnie, jesz
      śnaidanko i patrzysz na morze :). DO centrum jakieś 20metrów, właściwie to jest
      centrum. Plaża w Hersonissos, w tym miejscu jest maleńka więc trzeba kawałeczek
      pójśc w lewo. Podsumowując jest to ładny hotel, tyle że w nim nie
      mieszkaliśmy :) może od razu zapytaj się o apartamenty DIMITRIOS :) w razie
      pytań pisz, mogę też podesłać jakieś zdjęcia. W Hotelu Dimitria był natomiast
      mój kolega, wrócił zadowolony, menu skromniejsze niż w Palmerze, hotel jest
      położony przy głównej b.b.b. ruchliwej uliczce, więc uwaga na pokoje od tej
      strony (jednocześnie jest to strona na morze), basen większy, hotel popularny
      wśród Polaków i innych przedstawicieli byłego bloku.
      • Gość: klementyna Re: Palmera Beach vs. Dimitra Hersonissos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 12:11
        Bardzo Ci dziekuje za bezcenne informacje. Jak oceniasz samo Hersonissos?
        Planujemy wyjazd na tydzien i nie chcemy głównie smazyć sie na plazy, podobno
        jest duzo pieknych miejsc do odwiedzenia ?... Najbardziej pasowalaby nam opcja
        BB, a obiady gdzies na miescie (lepiej samemu decydowac co zjesc) ale nie wiem
        czy cos znajdziemy. Jak wyglada cenowo stołowanie sie poza hotelem. jesli
        mozesz przyslij prosze jakies fotki na maila : jatroja@gazeta.pl , z góry
        serdecznie dziekuje, pzdr.
        • Gość: Biedron Re: Palmera Beach vs. Dimitra Hersonissos IP: 62.233.167.* 30.08.06, 12:34
          Samo Hersonissos jest idealnie położone jesli ktoś chce mieć bazę wypadową na
          wschód i na zachód. Jest bardzo ruchliwe głośne, ale fajne. jest gdzie
          pochodzić wieczorem. Cała Kreta jest piękna, my mieliśmy auto na 5 dni a i tak
          został nam południowy zachód na następną wyprawę. Podróżowaliśmy też dużo
          autobusami KTEL, polecam, bo niedrogo, dobre połączenia, klimatyzacja itd.
          Stołowanie poza hotelem zaczyna się od 6Euro za skromną przekąskę, wybór jest
          od około 10 za osobę. Piwo ok.2,5-3 Euro. Lokali pełny wybór ale ich oferta też
          jest taka typowo turystyczna. Mi brakowało trochę takiego domowego lokalu,a le
          może za słabo szukałam. W sumie posiłki w hotelu odciążyły nas finansowo :) Co
          do oglądania, mnóstwo zabytków, wysokie góry, piękne wybrzeże, cudowny
          Rethymnon o poranku (kiedy jeszcze pusto), polecam Spinalongę - wyspę
          trędowatych, najlepiej na własną rękę (generalnie na własnych wycieczkach
          zaoszczędziliśmy ponad połowę pieniażków jakie chcą biura), na południu za
          Irapetrią - Long beach, biesamowita wietrzna plaża ze starymi bunkrami, Maleme
          z neimieckim cmentarzem wojskowym z II wojny światowej i Suda Bay z cmentarzem
          aliantów (to nasz konik, mnóstwo polskich nazwisk), Muzeum Morskie w Chanii,
          Gortyna, przełęcz Kalamafka, z której widać obydwa morza. Nie polecam: Matali,
          plaży Vai. Zajrzyj sobie na stronę którą znalazłam: www.wolf-
          5.website.pl/kreta2002/idx.html, super opisy i na www.kuba.tar.pl/.
          Zdjątka postaram się wysłać na maila, ale to najszybciej pod koniec tygodnia.
    • Gość: piwonia Re: Palmera Beach vs. Dimitra Hersonissos IP: 195.205.81.* 18.09.06, 10:38
      niestety nie byłam w hotelu Palmera Beach, więc nie mogę porównać, byłam
      natomiast w Dimitra dwa tygodnie, więc mogę trochę ci napisać o tym hotelu.
      Śniadania nudne, codziennie to samo tzn. ten sam rodzaj wędliny, sera żÓłtego,
      dwa gatunki chleba (biały i ciemny), ciasto, masło i dżem, miód, kawa, herbata,
      mleko, napój pomarańczowy, muesli i płatki kukurydziane. Dwa razy były
      pomidory, trzy razy brzoskwinie z puszki, trzy lub cztery jajka gotowane na
      twardo, ze dwa razy serek biały. Na śniadania schodziliśmy wcześnie tak ok.
      8.30, ponieważ po 9 brakowało już ciemnego pieczywa lub jajek czy pomidorów.
      Wszystko świeże ale strasznie monotonne. Pokoje były sprzątane codziennie, ale
      woda, którą panie używały do mycia chyba była brudna, bo na podłodze było pełno
      włosów. Było to naprawdę obrzydliwe. Poza tym zagnieździły się u nas mrówki.
      Cała byłam pogryziona. Pościel i ręczniki zmieniono nam ze trzy razy. Atmosfera
      w hotelu taka sobie. Pełno Polaków, ale jakoś nie widziałam żeby się
      integrowali, raczej każdy sobie. Obsługa jak obsługa, ani źle ani dobrze,
      właścieciel stara się jedynie naciągnąć cie na drinki, a recepcjonistka non-
      stop gada przez telefon. Hotel jest położony w cichej okolicy, na górce, jakieś
      20-25 min od centru Hersonissos, niestety jest linia wysokiego napięcia, więc
      słychać jak buczy. Plaża niedaleko, jakieś 350 metrów, niedaleko też
      supermarket Select, a także Star Beach, gdzie jest naprawdę fajnie -
      zjeżdżalnie, baseny, bary. Można bawić się cały dzień. Jak będziesz na Krecie
      to koniecznie zafunduj sobie wycieczkę do Wąwozu Samaria, naprawdę warto,
      byliśmy jeszcze w Chanii i Rethymnonie, Iraklionie i Knossos oraz w Malii.
      Podobno warto się jeszcze wybrać na wyspę Spinalonga. W Hersonissos polecam
      tawernę Selena, napradę fajna knajpa. Przepyszne jedzonko, ceny umiarkowane,
      miła obsługa. Spróbuj mousaki i stifado oraz greckiego talerza. Super!! Jeżeli
      lubisz się pobawić, to wybierz club Amnesia. Fajna muza przystojni i szybcy
      barmani. Z początku w ogóle nie zamierzałam chodzić do clubów, ale jakoś
      wyszło, że poszliśmy i jeszcze parę razy taki wypad powtórzyliśmy. Podsumowując
      hotel bardzo taki sobie, polecam troszkę pozwiedzać, warto jeść w tawernie
      Selena a bawić się w clubie Amnesia. Pozdrawiam
      • Gość: klementyna Re: Palmera Beach vs. Dimitra Hersonissos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 11:49
        dzieki serdeczne za wyczerpujace info, pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka