Dodaj do ulubionych

dokumenty do małrzeństwa

10.06.10, 16:25
jestem na terenie w.brytani czy ktość sie orientuje czy moge wszystkie
dokumety wybrac w ambasadzie polski na terenie uk czy musze jechac do polski
ile dokumety takie sa warzne od wybrania dziekuje
Obserwuj wątek
    • sylwia13dwa Re: dokumenty do małrzeństwa 10.06.10, 18:04
      prosze o jakąkolwiek kokretna wiadomosc dzienkuje
    • kwiatuszek212 Re: dokumenty do małrzeństwa 10.06.10, 18:44
      dokumenty musisz wziac ze swojego urzedu stanu cywilnego w polsce i
      sa wazne 3 miesiace
    • zeg-ata Re: dokumenty do małrzeństwa 10.06.10, 21:07
      Najlepiej wszystko zalatwic osobiscie,nie zajmie ci to duzo
      czasu.Akt urodzenia oraz zaświadczenie o zdolności prawnej do
      zawarcia małżeństwa za granicą dostaniesz w 1 dzien.W Warszawie
      apostille tez dostaniesz od reki.Moja kolezanka kiedys starala sie
      chyba o apostille przez ambasade czy jakos tak i czekala z 3 tyg,
      takze to sie absolutnie nie oplaca.Takze jedz do polski pozalatwiaj
      sobie papiery, przetlumacz na angielski a potem albanski,no chyba ze
      od razu znajdziesz kogos kto przetlumaczy z polskiego na
      albanski.ale ja tlumaczylam na angielski a potem albanski-szybiej i
      prosciej.

Ps. jedna mala prosba - jak piszesz mozesz sprawdzac ortografie,bo
      to razi po oczachsmile wiem czepiam sie ale to juz zboczenie zawodowewink
      pozdrawiam
      • jola_ml40 Re: dokumenty do małrzeństwa 10.06.10, 21:51
        Podzielam Twoją opinię,jesli chodzi o P.S. w twoim poście.smilePozdrawiam.
        P.S.Też mam zboczenie zawodowe,ostatnio nawet Burmistrzowi zwróciłam uwagęwinkbig_grin
        • sylwia13dwa Re: dokumenty do małrzeństwa 10.06.10, 22:29
          p.s przepraszam za błedy staram sie ale niezwracam na nie uwagi, tak to juz jest
          jak ktoś ma dyzlekcje i dyzortografie.dziekuje za pouczenie i pomocne informacje

Powiedzcie jakie papiery sa potrzebne do wizy ?dziekuje
      • sylwia13dwa Re: dokumenty do małrzeństwa 10.06.10, 23:34
        Czy pieczątkę apostille mogę zdobyć przez ambasadę w UK. A jeszcze jedno czy
        trzeba osobiście muszę być w Warszawie? dziękuję wszystkim
        • sylwia13dwa Re: dokumenty do małrzeństwa 24.07.10, 18:41
          widzę ze nikt tutaj już nie chce doradzić crying
    • sylwia13dwa Re: dokumenty do małrzeństwa 26.06.10, 14:14
      Czy są jeszcze jakieś ważne rzeczy o których tu nie wspomniano ,pominięto a
      powinnam wiedzieć i są potrzebne o których wiecie podzielcie się dziękuję =)
      • janeta5 Re: dokumenty do małrzeństwa 25.07.10, 10:00
        Mam pytanie ... czy ten Twój przyszły "małrzonek" ma świadomość z
        jakim tłukiem ma przyjemność ??? Albo tak leci w ciemno.Chyba,że
        taki sam,co jest bardzo prawdopodobne.To się dogadacie.
        • monika_niti Re: dokumenty do małzeństwa 25.07.10, 10:53
          O co Ci chodzi kobieto? Dlaczego wyzywasz dziewczyne? Jest Ci cos winna czy poprostu zle dzisiaj wstalas, albo jeszcze sie nie obudzilas????!!!!
          Nie wie, nie ma pojecia wiec sie pyta i prosi o rade.... Cos w tym dziwnego? To, ze ma problemy z ortogafia, nie znaczy, ze trzeba byc tlukiem, jak ja nazwalas!!!!
          • hajdede Re: dokumenty do małzeństwa 26.07.10, 08:16
            Nie prościej byłoby zapytać u źródła informacji, czyli w urzędzie?
          • janeta5 Re: dokumenty do małzeństwa 27.07.10, 15:11
            Wstałam w doskonałym humorze i nikt nie jest mi nic winien.Jestem
            również całkowicie wybudzona.Ty czegoś kobieto nie rozumiesz.To ,że
            pyta ...nic dziwnego - to fakt.To ,że sadzi byki ortograficzne - to
            też fakt.Jeśli robi takie błędy ,to tłuk do potęgi n-tej.Analfabetka.
            Istnieją słowniki ort. i w takich ciężkich przypadkach należy z nich
            korzystać.Tyle.Ktoś kto w XXI w. nie potrafi poprawnie pisać to
            jest TŁUKIEM ,nieukiem,leniem,analfabetą.No, ale gdyby było
            inaczej,to nie latałaby za ciapatym Albańczykiem.
            • monika_niti Re: dokumenty do małzeństwa 27.07.10, 20:49
              Widac,ze Twoje nastawienie nie jest zbyt zyczliwe sad Znasz tego czlowieka,ze mowisz o nim "ciapaty"??? Po czym stwierdzilas,ze jest tak jak piszesz???
              MOIM ZDANIEM MASZ JAKIES ZLE WSPOMNIENIA Z RELACJA Z ALBANCZYKIEM WIEC DLATEGO TAK OCENIASZ, A JAK SAMA WIESZ NIE WSZYSCY JESTESMY TACY SAMI...
              DZIEWCZYNA W SWOIM WCZESNIEJSZYM POSCIE NAPISALA TAK:
              ""p.s przepraszam za błedy staram sie ale niezwracam na nie uwagi, tak to juz jest jak ktoś ma dyzlekcje i dyzortografie. ""
              WIEC JAK WIDZISZ PRZEPROSILA I WIE,ZE MA Z TYM PROBLEM..
              NIE WSZYSCY JESTESMY PROFESORAMI ORTOGRAFII I GRAMATYKI POLSKIEJ...
            • zeg-ata Re: dokumenty do małzeństwa 27.07.10, 23:09
              kolejna polska typowa cecha: wysmiac drugiego polaka...
              Ps. mozna zwrocic komus uwage o robienie bledow bo mnie to tez razi
              ale bez przesady poslugiwac sie takim slownictwem,to chyba nie
              najlepiej jednak swiadczy o tobie.
              I pytanie retoryczne - od kiedy albanczycy sa ciapaci???hm...mam
              meza ciapatego....wow....
              • sylwia13dwa Re: dokumenty do małzeństwa 28.07.10, 14:19
                po pierwsze dziękuje za wsparcie dziewczyny =)
                po drugie nawet nie chce mi się odpisywać komuś kto nie zna kogoś a tak go
                oczernia to świadczy o drugim człowieku
                po trzecie nikt ideałem nie jest
                ciesz się że potrafisz pisać bez błędów ciapaty powiadasz? A skąd znasz mojego
                narzeczonego i mnie że masz prawo się wypowiadać na nasz temat.Życzę Ci
                powodzenia w życiu...xxx
                • seboc Re: dokumenty do małzeństwa 28.07.10, 15:48
                  > po drugie nawet nie chce mi się odpisywać komuś kto nie zna kogoś a tak go
                  > oczernia to świadczy o drugim człowieku

Dyslogikę też masz? Co to za zdanie?
                  S.
                  • janeta5 Re: dokumenty do małzeństwa 28.07.10, 20:27
                    monika_niti -
                    MOIM ZDANIEM MASZ JAKIES ZLE WSPOMNIENIA Z RELACJA Z ALBANCZYKIEM
                    =============================================================
                    Coś Ty .... kijem bym nie dotknęła ...
                    • zeg-ata Re: dokumenty do małzeństwa 28.07.10, 23:23
                      A jestes z kims w ogole?
                      czy tylko samotna zdesperowana singielka przez ciebie przemawia?

Wiesz niewazne z kim,niewazne gdzie ale wazne zeby byla milosc i
                      zrozumienie....I tego ci zycze!
                      • monika_niti Re: dokumenty do małzeństwa 29.07.10, 17:12
                        Wiecie, co... Nudne to juz sie zrobilo... Kobieta ma po prostu problem i nic na to nie poradzimy!!! Widac,ze jest egoistka i nie potrafi zrozumiec drugiego czlowieka, szkodasad
                        My tu jestesmy po to, by pomoc jedna drugiej, a nie wysmiewac sie i oceniac ludzi nie znajac ich!!!
                        Zyczymy Ci wszystkiego dobrego w zyciu i bys nie musiala nikogo kijem dotykac!!!Przykro mi to pisac,ale przemawia przez Ciebie rowniez nutka RACISTYCZNA!!!
                        My dziewczyny patrzmy na nasze zwiazki, niech beda udane i zawsze szczesliwe!!!
                        • seboc Re: dokumenty do małzeństwa 29.07.10, 18:26
                          > RACISTYCZNA!!!

Kurwajapierdole. Nie możesz prostego słowa poprawnie napisać? Jaki masz mandat
                          by wyrażać pogląd, gdy nie znasz nie tylko znaczenia słów, ale nawet ich formy?
                          S.
                          • zeg-ata Re: dokumenty do małzeństwa 29.07.10, 19:09
                            Wiesz co seboc myslalam,ze ty mimo swoich krytycznych uwag troche
                            kulturalniejszy jestes,ale niestetysad i po co takie slownictwo???

*piszac na klawiaturze latwo popelnia sie literowki,wiec po co sie
                            niepotrzebnie obrzucac blotem?!
                            ......polak polakowi........sad
                            • monika_niti Re: dokumenty do małzeństwa 29.07.10, 20:09
                              SEBOC...Przepraszac Cie,za to nie bede!!!
                              Ideal jest z Ciebie!!!Gratulacje!! Mam nadzieje,ze Ty w swoich wypowiedziach NIGDY nie popelniasz bledow...
                            • seboc Re: dokumenty do małzeństwa 30.07.10, 09:48
                              > *piszac na klawiaturze latwo popelnia sie literowki,

Literówka?

racistyczna
                              rasistowska

Pięć z jedenastu liter jest inne. Nie udało się trafić w dobry klawisz w ponad
                              45%. W każdym przypadku klawisz zły od właściwego dzieli spora odległość.
                              S.
                              • zeg-ata Re: dokumenty do małzeństwa 30.07.10, 12:30
                                Ja napisalam ze popelnila literowke....a Literówka to czysto
                                mechaniczne błędy typu: pominięcie znaku, powtórzenie, wstawienie
                                niewłaściwego itp.

Domyslam sie,ze mialo byc rasistyczna, a jak wiesz w slowniku
                                polskim mamy wyraz rasistyczny, np. rasistyczny narod i mozna
                                takiego wyrazu uzywac ok.

Takze nie czepiaj sie,bo to jest forum o Albanii a nie nauka jezyka
                                polskiego.A lapanie za slowka to chyba twoja specjalnosc....co za
                                duzo wolnego czasu???

Poza tym to juz nie jest to samo forum co bylo kiedys ....
                                Nertila gdzie jestes???smilesmile
                                • seboc Re: dokumenty do małzeństwa 30.07.10, 13:20
                                  > polskim mamy wyraz rasistyczny

Nie mamy takiego wyrazu w języku polskim.

> bo to jest forum o Albanii

Podobno turystyczne, nie matrymonialne.

S.
                                  • zeg-ata Re: dokumenty do małzeństwa 30.07.10, 14:11
                                    Wiesz ty chyba na sile chcesz zrobic z tego forum - forum
                                    turystyczne - ono w sumie nigdy nie bylo typowo turystyczne -
                                    zalozenie ze bedzie a rzeczywistosc to 2 rozne sprawy. Poza tym
                                    forum spelnia swoje funkcje bo pomoglo nie jednej dziewczynie
                                    odnalezc informacje,ktore bardzo trudno zdobyc.A informacji
                                    turystycznych o Albanii jest wszedzie bardzo duzo. Takze pozwol
                                    innym dyskutowac o sprawach,ktore sa dla nich wazne,a jednoczesnie
                                    dotycza Albanii.No i Nertila,ktora jest zalozycielem tego forum,nie
                                    ma chyba nic przeciwko temu,aby pisac tu o sprawach niekoniecznie
                                    turystycznych,ale dotyczacych Albanii itp. A ty jako uzytkownik
                                    chcesz to zmienic???Powiem ci w sekrecie - nie uda ci sie wink
                                    No i jesli ty jestes taki zapalony turysta to czemu tylko sie
                                    czepiasz,napisz cos wartosciowego,cos co ma znaczenie dla forum,a
                                    nie tylko piszesz,aby sie czepiac,lapac za slowka. Jaki masz cel???
                                    Nudzi ci sie?
                                    Milego dnia!
                                    • seboc Re: dokumenty do małzeństwa 30.07.10, 14:45
                                      > Jaki masz cel???

Jedynie piętnuję pospolitą tępotę.
                                      Skąd więc takie oburzenie?
                                      S.
                                      • zeg-ata Re: dokumenty do małzeństwa 30.07.10, 15:14
                                        Ok, niech i tak bedzie.

No i w "buzce" mocny jestes...
                                        lubisz potyczki slowne? dlatego tak sie czepiasz...?!
                                      • lesolei Re: dokumenty do małzeństwa 30.07.10, 16:12
                                        Ja tez "pietnuje pospolita tepote", dlatego prosze Cie seboc, jesli
                                        nie potrafisz pomoc, to przynajmniej nie przeszkadzaj i nie lap
                                        ludzi za slowa.
                                        Opowiedz nam cos ciekawego o turystyce,historii czy kulturze
                                        Albanii??? Czekam z niecierpliwoscia.
                                        Wsadzasz kij w mrowisko, tylko po to, zeby komus dokopac......
                                        Wiecej luzu!!!!
                                        Pozdrawiam
                                      • princesia Re: dokumenty do małzeństwa 30.07.10, 18:41
                                        rytyka,czepianie sie drugiego czlowieka wywodzi sie tylko z wlasnego
                                        nieszczescia,niedowartosciowania i zazdrosci. nie potrafisz w inny sposob sie
                                        usszczesliic jak tylko tepieniem ludzi. To tylko wirtualne
                                        (nierealne)udowadnianie ze jesles doskonaly.
                                        zycze wiecej zainetresowania swoim zyciem,uszczesliwianiem siebie nie kosztem
                                        innych!
              • princesia Re: dokumenty do małzeństwa 29.07.10, 22:59
                Zeg-ata podpisuje sie wszystkim co napisalas,sciagnelas co do slowa z mojego
                jezyka smile

Dyslekcja to choroba ktora ciezko wyleczyc
                Ciapaty to miezanie koloru,plamy ja niezauwazylam aby ktorys z albanczykow mial
                ciapki... moze kolezanka osadzajaca ma kompleks swojej cery(!?)
    • princesia Re: dokumenty do małrzeństwa 29.07.10, 23:06
      Nie napisalas gdzie chcecie wziac slub.
      jesli w UK to raczej nic niepotrzebujesz,tylko wasze paszporty (jesli narzeczony
      nie ma vizy to zgoda na slub). tez wszystko zalezy od urzedu dlatego popytaj.
      Jesli w Albanii to potrzebujesz akt urodzenia, pozwolenie na zawarcie zwiazku
      malzenskiego z obcokrajowcem co podkresli twoj stan cywilny (wazne tylko 3m)
      radze zadzwonic do konsulatu i zapytac czy to otrzymasz ale watpie bo tym sie
      zajmuje USC
      • sylwia13dwa Re: dokumenty do małrzeństwa 20.08.10, 10:46
        dziękuję za wsparcie i za życzliwość waszą 28 sierpnia mam ślub =)
        • blueoxy.gen Re: dokumenty do małrzeństwa 24.08.10, 16:54
          Mam nadzieję,że nie będziecie mieszkać w Polsce.
          • zeg-ata Re: 24.08.10, 23:05
            A masz cos przeciwko???
            jakies argumenty?
            • blueoxy.gen Re: 25.08.10, 18:45
              zeg-ata napisała:

> A masz cos przeciwko???
              > jakies argumenty?
              --------------------------
              Tak.Mam.Nie mam zamiaru utrzymywac albańskiej,niewykształconej i
              niepracującej albańskiej,wielodzietnej rodziny.Taka rodzina będzie
              kolejnym kłopotem i obciążeniem dla Polski,czyli pośrednio dla
              mnie.Z moich podatków będzie utrzymywana,czego sobie nie życzę.Tyle.
              • majmune Re: 29.08.10, 14:57
                Znam wielu Albanczykow mieszkajacych w Polsce i kazdy z nich pracuje
                legalnie i placi podatki.
                Jesli rodzina bedzie wielodzietna to przynajmniej będzie mial kto
                pracowac na Twoja emeryture w przyszłosci.
                Szkoda, ze nie oburzasz się na polskie rodziny, które zyja z
                zasilkow, bo do pracy im sie "nie oplaca chodzic" czy tez na Polakow
                zyjacych z angielskiego "socjala".
                • blueoxy.gen Re: 29.08.10, 16:47
                  Angielski socjal mnie nie interesuje - nie moja kasa.Polaków ,którym
                  się nie opłaca pracować w moim otoczeniu nie znam.Na moją emeryturę
                  pracuję sama oraz moje dzieci.Alban zostawi naiwną Polkę wraz z
                  narybkiem,kiedy mu tylko rodzina da znać,ze jego albańska wybranka
                  dostała pierwszą miesiaczkę.Ona - niewykształcona oraz jej albański
                  przychówek zostanie na moim utrzymaniu.Nie zgadzam się .Niech zaraz
                  zamieszkają w Albanii lub Anglii - wtedy mnie to nie obchodzi.Kropka.
                  • zeg-ata Re: 30.08.10, 20:04
                    Albanczycy przejawiaja wiecej checi do pracy niz polacy(to moje otoczenie -
                    aczkolwiek jak to zwykle bywa zalezy od czlowieka a nie od narodowosci).
                    bezrobotnych polakow w Polsce jak wiadomo jest masa,moze nie z twojego otoczenia
                    (masz szczescie) - ale jak wiadomo nawet z tv jak duze bezrobocie jest u nas,
                    wiec rowniez placisz na nich, nie tylko na siebie.
                    I tak dla twojej informacji - nie kazda dziewczyna,ktora wychodzi za maz za
                    albanczyka jest niewyksztalcona.Moze ty nie masz szkoly i mierzysz wszystkich
                    swoja miarka, ale sa malzenstwa mieszane,ktore sa szczesliwe, wyksztalcone i sa
                    ze soba cale lata bo sie kochaja. Nie kazde malzenstwo jest rownoznaczne z
                    malzenstwem dla papierow i nie kazde malzenstwo z albanczykiem jest zawierane
                    przez osoby z podstawowym wyksztalceniem, wiec jak mozesz to podawaj konkretne
                    argumenty do swoich teorii a nie generalizuj piszac o albanczykach to co moze
                    kiedyc gdzies uslyszalas,przeczytalas....
                    • westlondon Re: 30.08.10, 21:08
                      Wlasnie nalezy generalizowac. Bo to co piszesz to wyjatki potwierdzajace regule.
                    • seboc Re: 31.08.10, 06:55
                      > Albanczycy przejawiaja wiecej checi do pracy niz polacy

Powyższe dotyczy jedynie kobiet.
                      S.
                  • westlondon Re: 30.08.10, 21:07
                    Niech zamieszkaja w Albanii. Ja nie mam ochoty placic podobnie jak Ty smile.
                    Przeciez moga sobie mieszkac w Albanii i korzystac z tamtejszego dobrobytu.
                    • sylwia13dwa Re: 30.08.10, 21:31
                      Naprawdę nie które wypowiedzi mnie szokują..... szkoda komentować więc
                      przemilczę... a jakie ty masz wykształcenie ..? i twój partner?
                      • sylwia13dwa Re: 30.08.10, 21:32
                        a i będę mieszkać tam gdzie mi się podoba a nie jak ty mi rozkażesz...!!!!!!!
                    • d3pdk Re: 30.08.10, 21:38
                      Smieszn! Sadzac po nicku to chyba mieszkasz w londynie a zastanawiales/as sie,ze
                      moze wlasnie anglicy rowniez ciebie tam nie chca,moze tez
                      przeszkadzasz?Albanczycy to zwykli ludzie tacy jak ty i ja - maja prawo mieszkac
                      gdzie chca a ty, wlasnie ty bedziesz na nich placic czy ci sie to podoba czy
                      nie, na albanczykow,cyganow i cala reszte.
                      Najgorszy grzech - to grzech pychy!gdzie zwykli ludzie uwazaja sie za bogow! nie
                      jestes lepszy/a od albanczykow, niestety nie jestes! A skoro ty korzystasz z
                      dobrodziejstw innych panstw to czemu albanczykowi nie mozna hipokryto?
                      • blueoxy.gen Re: 30.08.10, 22:02
                        -
                        sylwia13dwa
                        a i będę mieszkać tam gdzie mi się podoba a nie jak ty mi
                        rozkażesz...!!!!!!!
                        -----------------
                        Nic Ci nie rozkaRZę .Będziesz mieszkać tam,gdzie będziesz musiała -
                        z różnych względów,a nie gdzie Ci się podoba.Ja mieszkam ,gdzie mi
                        się podoba.
                        RozkaRZę - bo kara. "R" wymieniamy na "RZ" .

Zeg-ata -
                        "Moze ty nie masz szkoly i mierzysz wszystkich
                        swoja miarka, "

Nie martw się o mnie .Cała moja rodzina jest dobrze wykształcona.
                        Co do wyształcenia 99 % piszących tu panienek,nie ma żadnych
                        wątpliwości.Co najwyżej szkoła podstawowa - wieczorowa.Przeczytaj
                        posty.Taka osoba jest całkowicie zdana na kogoś innego,bo przecież
                        sama sobie w zyciu nie poradzi,skoro ledwo podpisać się potrafi.
                        • kris.79 Re: 30.08.10, 23:50
                          blueoxy.gen - geniuszu ortograficzny!
                          Następnym razem zerknij do słownika zanim zwrócisz innym uwagę.

rozkażesz - bo rozkaz / rozkazać ;
                          to słowo nie ma nic wspólnego z karaniem.

A poziomu twej wypowiedzi nie warto komentować.
                          Możesz sobie życzyć i się nie zgadzać - na szczęście masz mało do
                          powiedzenia.
                        • bionda83 Re: 31.08.10, 00:11
                          hahahaha blueoxy hahah lol hahah smile cala rodzina taka wyksztalcona? hahaha lol,
                          chyba ty stanowisz te 99% dziewczyn wink a cala reszta to 1% nawet dziewczyna,
                          ktora informowala wczesniej ze ma dysortografie napisala poprawnie wink lol
                          • blueoxy.gen Re: 31.08.10, 08:43
                            Rzeczywiście.Przepraszam.Pomyłka.Rzadko mi się zdarza ,ale
                            jednak.Pezpraszam.Co jednak nie zmienia faktu,że ciapatych dzieci
                            utrzymywać nie chcę.Ani ciapodajek.
                            • d3pdk Re: 31.08.10, 19:13
                              Widzisz jednak najlepszym sie zdarzaja pomylki...a ludzie z twoim wyksztalceniem
                              nie powinni ich robic, wiec zamiat pisac pod wplywem chwili,byle tylko cos
                              napisac - zastanow sie 2x zanim cos tutaj napiszesz - wtedy ty taka
                              wspaniala,wyksztalcona osoba nie bedzie musiala przepraszam za bledy. Latwo
                              pouczac innych, prawda!

Odkad albanczycy sa ciapaci???wiesz w ogole co oznacza to okreslenie?czy tylko
                              gdzies slyszales/as ?

A ciapodajki?mas zubogi slowik....ale czy lepiej byc taka cichodajka jak
                              ty?????a moze wszystkim dajaca dama jaka jestes ty hmmm?
                        • leona82 Re: 31.08.10, 20:01
                          ...cieszè siè,bo ja jestem tym 1% z wyzszym wyksztalceniem(Wyzsza Szkola J.Obcych w Katowicach,kierunek-turystyka zagraniczna)
                          a mòj UKOCHANY ALBANCZYK po podstawòwcewink
                          tylko ciekawe co wyksztalcenie ma wspòlnego z zyciem?
                          Zycie to prawdziwa szkola,a nasze dyplomy,magistry itp.lepiej schowac do szafki lub na sciane powiesic.
                      • westlondon Re: 31.08.10, 07:42
                        Ja nie korzystam z dobrdziejstw (finansowych) innych panstw. ciezko pracuje na
                        to co mam i nie sprowadzam holoty do kraju w ktorym mieszkam. Nie porownoj mnie
                        wiec do kogos, ktoo chce przywlec kolejnych darmozjadow do swojego kraju.
                        • sylwia13dwa Re: 31.08.10, 13:46
                          Czy bledy swiadcza o wykrztalceniu i poziomie czlowieka. Adam
                          Mickiewicz byl dyzlektykiem i dysortografem a jest wielkim czlowiekiem
                          ...!!! mylisz sie mowiac ze ja moge mieszkac tam gdzie musze a nie tam
                          gdzie moge.Zastnow sie co piszesz.dziekuje wszystkim za dobre slowa
                          =)pozdrawiam
                          • blueoxy.gen Re: 31.08.10, 14:41
                            Błędy oczywiście świadczą o wykSZtałceniu.Popełniane nagminnie.Czy
                            Mickiewicz był dySlektykiem - nie wiem.Zresztą uważam,ze nie ma
                            dyslekcji i dysortografii -to wymysł usprawiedliwający nieuków.Co do
                            miejsca zamieszkania - nie masz racji .Musisz mieszkać tam ,gdzie
                            jest dużo zmywaków.
                            • sylwia13dwa Re: 31.08.10, 14:46
                              A do czego mi sie zmywaki nadadza ? =)bo nie rozumie pozdrawiam
                            • sylwia13dwa Re: 31.08.10, 14:48
                              A RASIZM I DYSKRYMINACJA SWIADCZA O BRAKU DOBREGO WYCHOWANIA.!!!!!!
                            • kris.79 Re: 31.08.10, 14:57
                              racja blueoxy.gen,
                              nie ma dyslekcji - jest dysleksja.

Moze juz wiecej nie pouczaj innych i zajmij sie wlasnymi bledami i
                              zmywakami ?
                              • sylwia13dwa Re: 31.08.10, 15:11
                                Chociaż wiedza stwarza problemy, to ignorancja ich nie rozwiąże

Isaac Asimov
                                • sylwia13dwa Re: 31.08.10, 15:15
                                  Czasem łatwiej przyznać nagrodę niż rację
                                  • sylwia13dwa Re: 31.08.10, 15:16
                                    Dusza żywi się tym, z czego się cieszy

św. Augustyn
                                    • sylwia13dwa Re: 31.08.10, 15:16
                                      pozdrawiam =)
                                      • sylwia13dwa Re: 31.08.10, 15:17
                                        A zapomnialam Ekspert to człowiek, który wie wszystko o niczym
    • sylwia13dwa Re: dokumenty do małrzeństwa 31.08.10, 15:23
      Głupota nie zawsze czyni złym, złość zawsze czyni głupim

Francoise Sagan

Głupszym od nieuka jest głupiec uczony

Molier
      • seboc Re: dokumenty do małrzeństwa 31.08.10, 16:00
        > Głupota nie zawsze czyni złym, złość zawsze czyni głupim

Czy to pierwsza małżeńska refleksja?
        S.
        • sylwia13dwa Re: dokumenty do małrzeństwa 31.08.10, 16:03
          Nie.....! To pierwsza refleksja kazdego nowo narodzonego czlowieka
          dzienki =)
          • blueoxy.gen Re: dokumenty do małrzeństwa 31.08.10, 16:54
            He,he,he , no i jak by na to nie patrzeć ,każda kobita ,która
            zadaje sie z ciapatym lub arabusem jest obrzydliwa i zdesperowana.
            No bo gdyby nie była zdesperowana to poszłaby z takim ciaprokiem
            do "uszka" ? - jak to pisze jedna taka z podobnego forum he,he,he .
            Bleeeeee.....
            • sylwia13dwa Re: dokumenty do małrzeństwa 31.08.10, 17:17
              blueoxy.gen napisała:

> He,he,he , no i jak by na to nie patrzeć ,każda kobita ,która
              > zadaje sie z ciapatym lub arabusem jest obrzydliwa i zdesperowana.
              > No bo gdyby nie była zdesperowana to poszłaby z takim ciaprokiem
              > do "uszka" ? - jak to pisze jedna taka z podobnego forum he,he,he
              .
              > Bleeeeee..

Najniżej upadło społeczeństwo, które w milczeniu wysłuchuje, jak
              jawni dranie prawią mu kazania o moralności.(Marie von Ebner-
              Eschenbach)

Wielką jest mądrością umieć znosić głupotę drugich.
              • sylwia13dwa Re: dokumenty do małrzeństwa 31.08.10, 17:20
                Moralność potrafi się zamienić w najbardziej bezwzględny rodzaj
                przemocy.

(Friedrich Wilhelm Nietzsche)

Sam fakt, że ktoś może się obrazić albo dostać rozstroju nerwowego
                nie może być powodem ograniczenia wolności słowa.

(William Rehnquist)
                pozdrawiam..xxx =)
              • westlondon Re: dokumenty do małrzeństwa 31.08.10, 17:22
                Masz na mysli muzulmanow? Zupelnie sie z toba zgadzam. Tez uwazam, ze muzulmanie
                to dranie (delikatnie mowiac)

> Najniżej upadło społeczeństwo, które w milczeniu wysłuchuje, jak
                > jawni dranie prawią mu kazania o moralności.(Marie von Ebner-
                > Eschenbach)
                >
            • d3pdk Re: dokumenty do małrzeństwa 31.08.10, 19:17
              Taka ciekawostka: albanczyk jest 100 razy lepszy w lozku niz polak, ale co ty o
              tym mozesz wiedziec .... pewnie szanujesz sie i dajesz tylko rodakom -wspanialym
              polakom........pewnie masz niezly przebieg.....komu komu bo ide do domu.......to
              chyba twoja dewiza!
              Dziewczyno daj sobie na luz!
              • seboc Re: dokumenty do małrzeństwa 31.08.10, 20:05
                albanczyk jest 100 razy lepszy w lozku niz polak

Murzyn Ci potrzebny. Najlepiej dwóch jednocześnie.
                S.
                • leona82 Re: dokumenty do małrzeństwa 31.08.10, 20:11
                  ja nie wiem co wy macie za satysfakcjè pisac takie bezsansowne glupoty?
                  • leona82 Re: dokumenty do małrzeństwa 31.08.10, 20:13
                    ups!bezsensowne
                • bionda83 Re: dokumenty do małrzeństwa 31.08.10, 22:56
                  sebock poziom Ci sie obniza....
                  • seboc Re: dokumenty do małrzeństwa 01.09.10, 08:21
                    > sebock poziom Ci sie obniza....

Przepraszam - mi? wink
                    S.
                    • bionda83 Re: dokumenty do małrzeństwa 01.09.10, 19:49
                      przeciez napisalam tongue_out co nie znaczy że poziom calej dyskusji jest wyższy.
              • westlondon Re: dokumenty do małrzeństwa 31.08.10, 20:16
                Przeprowadzalas jakies badania na ten temat?
                > Taka ciekawostka: albanczyk jest 100 razy lepszy w lozku niz polak, ale co ty o
              • leona82 Re: dokumenty do małrzeństwa 31.08.10, 20:34
                nie powanie..dajcie sobie luz z tymi glupotami i obrazaniem siè
                i tak z glowy nam nie wybijecie... NASZYCH KOCHANYCH ALBANCZYKòWwink
                • d3pdk Re: dokumenty do małrzeństwa 31.08.10, 21:51
                  Oczywiscie! Albanczycy gora a polakom mowimy stanowcze NIE.
                  Chyba im polscy mezczyzni duzo zazdroszcza skoro tak ich tutaj ponierwieraja
                  slownie......kompleksy?!
                  • princesia Re: dokumenty do małrzeństwa 31.08.10, 23:04
                    Najczesciej probujemy pozbyc sie swoich komplekso przez ublizanie innym...zycze powodzenia

a pani madra moze i wyksztalcenie ma ale i za to swoja klase...0!
                    czy czlowiek madry,inteligenty ubliza innym?tymbardziej przez swowa ktorych nierozumie znaczen?jest samolubny?jest rasista? itd Mozna gratulowac papierka ale nie mozgu!
                  • leona82 Re: dokumenty do małrzeństwa 01.09.10, 09:42
                    nigdy nie mialam chlopaka Polaka i nie poniewieram nimi bo niby jaki mam miec powòd
                    wyjechalam z kraju po skonczeniu szkòl,
                    mòj "albanes"byl moim 1ym chlopakiem i tak juz pozostalo...
                    • lesolei Re: dokumenty do małrzeństwa 03.09.10, 12:19
                      Pytanie do blueoxy.gen........
                      Wiesz dlaczego dzwon tak glosno dzwoni??????????????
                      Bo jest pusty w srodku..............
    • golem1963 Re: dokumenty do małrzeństwa 11.10.10, 21:02
      i to już koniec!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ......a było tak śmiesznie.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka