Gość: kana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 16:46 Witam, był ktoś może w którymś z hoteli: Aparthotel Palm Bay Coralli Beach Wiecej pozytywow słyszałam jednak o Palm Bay...proszę o jakies informacje jesli ktos był, wie..albo słyszał... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sandra55 Re: Rodos - Pefkos - HOTELE 30.05.07, 11:01 nie byłam w żadnym z tych hoteli, natomiast w sierpniu lecę do PALM BAY. Może ktoś może coś napisać o tym hotelu-czekam. Jak wrócę to napewno zrecenzuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kana Re: Rodos - Pefkos - HOTELE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 19:34 W takim razie będę czekac na opinie;) Także wybrałam ten hotel, lecę 31 sierpnia na 2 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
sandra55 Re: Rodos - Pefkos - HOTELE 01.06.07, 15:09 nadal czekam , czy ktoś coś napisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coyocik Re: Rodos - Pefkos - HOTELE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 22:41 A ja szukam pracy i taniego noclegu. Moze wiecie cos w tym temacie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fleur34 Re: Rodos - Pefkos - HOTELE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.07.07, 15:21 Bylem w Palmbay. Nie jest to zbyt ciekawy hotel, no ale za te pieniadze nie mozna zbyt wiele wymagac. Wlasciciel jest troche dziwny, chyba oczekuje zeby u niego sie stolowac, ale nie w ramach wykupionych posilkow ;) rozmawialem z nim i nie przepada za polakami. jego slowa : polacy to zadni klienci dla mnie jak chcesz przyjechac to tylko z brytyjskim biurem podrozy. ( widocznie lubi kase brytyjczykow ) wedlug mnie duzo lepszy jest coralli i restauracja w coralii. w palm bay hmmm... tawerna kiepska, niezbyt mila obsluga, no i ten idiota LOSER ;)... pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fleur34 Re: Rodos - Pefkos - HOTELE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.07.07, 15:25 a... zapomnialem dodac :) ze sprzatanie bywa roznie. jest tam taka ukrainka, nie pamietam imienia, trzeba jej zwracac uwage zeby przyszedl ktos posprzatac. ( mozna sie z nia dogadac tylko po rosyjsku :) ). rezydentki ok, fajne dziewczyny, a i zapomnialem o przelocie z grecos. jest zawsze zamieszanie w samolocie :) to znaczy ze ludzie walcza o swoje miejsca, ao te ktore sie dostaje na biletach nie obowiazuja, ale o tym sami sie przekonacie. troche jest to zabawne :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike le Re: Rodos - Pefkos - HOTELE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.07.07, 15:42 tak to prawda :))) ta ukrainka to irina :) nie nalezy to zbyt sympatycznych ludzi. ciezko sie z nia rozmawia. u mnie tez byly cyrki, bo nie moglem sie doprosic zeby ktos przyszedl i posprzatal. z tym samolotem to prawda. mialem dokladnie ta sama sytuacje. jezeli chodzi o wlasciciela to tez sie zgadzam, ze ma sztucznie przykleiony usmieszek. rozmawiajac z ludzmi ktorzy byli z czech to wedlug mnie coralli jest duzo lepsze. ( to tylko 5 metroe dalej od palmbay ) :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azulejo Re: Rodos - Pefkos - HOTELE IP: 82.109.94.* 26.07.07, 16:04 hm, to ciekawe z tym wlascicielem. ja jade z angielskim biurem, ale jestem polka-na jakie traktowanie moge wiec liczyc?:) to moze powiecie, jakie widoki mozna miec za oknem w studio/pokoju?chce wiedziec, o co walczyc w recepcji przy meldowaniu;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike le Re: Rodos - Pefkos - HOTELE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 21:37 tam nie ma recepcji :) facet wydaje klucze w tawernie. widoki sa hmmmm... rozne :) jedni np maja widok no sciane ;) ale tak powaznie najlepiej brac pokoje na najwyzszych pietrach bo mozna wtedy liczyc na jakis widok. parter jest do bani 1 pietro roznie z lewej strony - pomylka z prawej widac morze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Rodos - Pefkos - HOTELE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 22:18 faktycznie jesli ktos ma wybor polecam konkurencje Corali ja mialam pokoj 212 i na szczescie mialam widok po czesci na morze ale znajomi mieli 218 i mieli widok na sciane najlepsze pokoje to na 2 pietrze wlasciciel hotelu z przuklejonzm usmiechem liczy tylko na kase ktora u niego zostawicie lbo w tawernie albo w sklepie my wolelismy konkurencje bo lepsza obsluga i ceny i szybko przekonalismy sie ze tacy goscie sa koniecznoscia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Rodos - Pefkos - HOTELE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 22:24 byc moze wlasciciel hotelu nie jest rasista ale wyrafinowanym biznesmenem bez sentymentow jak to sam o sobie okreslil woli Anglikow bo zamawiaja u niego drinki, posilki, robia zakupy w jego sklepie. walcz o pokoje na 2 pietrze tam mozesz liczyc na widok, parter totalne dno, 1 to loteria ja natomiast mialam mrowki w pokoju a podloga mzta byla tylko na moa wyrazna prosbe i to nie zawsze srednio 2 razy w tygodniu sprzatacyki to Ukrainki i dogadasz sie z nimi tylko po Rosyjsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Rodos - Pefkos - HOTELE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 22:28 potwierdzam ta Ukrainka to Irmina kobieta wlasciciela hotelu zabawny byl jednak widok jak dwie Ukrainki, sprzataczki i Irmina zaczely sie bic w sklepiku hotelowym jazda na clego z biletami to prawda kazdy siada jak chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kana Re: Rodos - Pefkos - HOTELE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 23:54 No to mnie troszke zasmuciliscie tym co piszecie...mam nadzieje ze nie bedzie az tak zle, chociaz aby pokoj w miare ok dostac z ładnym widokiem..;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gonia144 Re: Rodos - Pefkos - HOTELE 30.07.07, 09:48 Witam. Jestem tu nowa, po dwutygodniowym pobycie w lipcu tego roku na Rodos. Jestem całkowicie pochłonięta wspomnieniami. Byłam właśnie w Coralii Beach. Hotel lepszy jak nowy Palm Bay, który posiada tylko niewiele większy basen . Natomiast nastrój i wyżywienie w tawernie Coralii bardziej atrakcyjne i niepowtarzalne. Panuje tutaj wyjątkowo rodzinna atmosfera. Odpowiedz Link Zgłoś
selfer Re: Rodos - Pefkos - HOTELE 04.08.07, 00:44 A ja myślałam, że to Bułgarki..., a nie Ukrainki..<lol> Wróciłam z Palm Bay dosłownie kilka godzin temu (03.08.2007r.) I tak: - jaka cena, taki "luksus" - od rzeczonych gwiazdek hotelowych odejmijcie sobie zawsze jedną* - sprzątanie = wynoszenie śmieci i tyle. - wymiana pościeli i ręczników nie 2 razy w tygodniu, ale raz, do tego ten drugi raz w przeddzień wyjazdu - plaga mrówek - nazwanie tego aparthotelem to błąd, tam są studia (w ofercie jest to zaznaczone), do tego o małej powierzchni ~3,5m x 4m (w tym podwójne łóżko,szafa, toaletka,szafka nocna,kombajn:lodówka + 2 elektr.palniki,zlewozmywak z szafką w jednym), oprócz tego mała łazienka z prysznicem, no i oczywiście taras - hałaśliwe sprzątaczki, hałaśliwie zakochana (a ostatnio obrażona na cały świat) barmanka (również Bułgarka, a może Ukrainka,kto ich tam wie),dodam, że w/w Panie zajmują pokoje obok gości hotelowych (parter) - w przypadku hałasów wymagana interwencja u rezydentki i u właściciela (skutkuje,ale trzeba być zdecydowanym) - ładny basen (głębokość od 1m do 2,3m + brodzik dla dzieci), ale: jak długo ładny, bo nie widziałam ani razu, aby był czyszczony,więc współczuję tym,którzy tam spędzą urlop w 2-giej połowie sierpnia..:( Niestety widziałam, co pływało w tym basenie (już) 02.08.2007r. - do centrum Pefkos ok.1km Godne polecenia: - piaszczysta plaża (main beach w Pefkos),piękna plaża z miałkim, czystym piaskiem, aby tam zająć przyzwoite miejsce trzeba dosyć wcześnie się wybrać - miasteczko Lindos z górującym nad nim Akropolem, a równocześnie ruinami zamku (ciąg tawern i sklepików stłoczonych w wąskich uliczkach u podnóża w/w Akropolu).Samo zwiedzanie Akropolu jest oczywiście odpłatne,wejście do godz.19.00. - miasto Rodos (pałac-zamek Wielkiego Mistrza Joannitów),stary port, nabrzeże,stare miasto (ul.Rycerska),cytadela,wejście do portu - w lipcu ponownie otwarte termy koło Faliraki,urocze miejsce z ładną plażą (niewiele informacji znajduje się na ten temat w przewodnikach,ponieważ w/w miejsce - jak już wspomniałam - zostało ponownie udostępnione na początku lipca b.r.) Odradzam (ale to moje zdanie): - Epta Piges (7 źródeł) - przereklamowana wycieczka, nawet i własnym transportem,na miejscu można "nacieszyć się" kilometrową wycieczką ciemnym, wąskim kanałem, którym płynie strumyk.Na końcu tegoż kanału znajduje się tak zachwalane jeziorko (obecnie głębsza kałuża z brudnym kożuchem na powierzchni,pokrytym dodatkowo butelkami po wodzie) Jak ktoś lubi tego typu atrakcje,to oczywiście zapraszam..;) - Dolina Motyli - trudno polecić, ale też trudno odradzić,miejsce w którym spotkać można skupisko motyli jednego gatunku,które upatrzyły sobie zacienione miejsca na pniach drzew i kamieni.Wcale im się nie dziwię...:) - Park wodny koło Faliraki - nie wiem, czy zachęcić czy nic nie pisać, napewno przereklamowane miejsce, bo trudno nazwać ten aquapark jednym z największych, ale dzieciaki napewno będą miały uciechę, momentami też miałam :) Najlepiej wynająć sobie autko w lokalnym biurze albo już w Polsce przez internet i samemu zwiedzać wyspę.2 tygodnie to aż nadto,paliwo trochę tańsze.Nikt nie przegania człowieka po ruinach w samo południe za sakramenckie często pieniążki.Sama wyspa pod względem turystycznym opanowana została przez Anglików i na nich ukierunkowana. Tym samym ceny są wyższe aniżeli np. na Krecie. Mimo może niezbyt zachęcającego komentarza polecam odwiedzenie tego zakątka. Odpowiedz Link Zgłoś