doktorus 17.12.07, 16:58 jakie są wasze opinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
4269m Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation 17.12.07, 21:47 www.holidaycheck.pl//hotel-informacje+o+podro%C5%BCy_Hotel+Sunshine+Vacation+Club+ex+Magic+Life-hid_147809.html Trochę poszperałam i się zdecydowaliśmy właśnie na ten hotel. Lecimy w czerwcu. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorus Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation 18.12.07, 08:17 My chcemy we wrześniu. Też czytałam opinie na checkholid., dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.tosa.pl 24.12.07, 22:04 My zastanawiamy się nad tym hotelem (planujemy wakacje przełom czerwca i lipca). Czy warto tam pojechać? Mamy dwoje dzieci: 2 i 6 lat. W katalogu prezentuje się O.K. A co na ten temat może powiedzieć ktoś kto tam już był? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamyk Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.07, 22:39 My też zdecydowaliśmy się na ten hotel. Lecimy 29 czerwca. Szukaliśmy hotelu z Fun Scanem i wybraliśmy ten. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna19801224 Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation 25.12.07, 23:25 Mnie również interesuje ten hotel, ale nigdzie nie mogę znaleźć cennika. Czy na jakieś stronie jest podany? Jakie biuro sprzedaje ten hotel, bo na stronie Scanholiday nie ma go, a na www.holidaycheck.pl nie jest jeszcze w ofercie sprzedażowej. Chyba, że ktoś moze mi podać, jaka jest cena pobytu w tym hotelu na początku czerwca? Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.tosa.pl 25.12.07, 23:54 Do KAMYKA. Czyli wyjazd na Rodos 29.06. to pewniak w 100%? Z jakiego miasta lecicie i co Was przekonało do tegoż właśnie hotelu? Czy byliście już gdzieś ze Scanem? My w ubiegłym roku byliśmy z Neckermannem - było O.K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamyk Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 21:39 Do AK. Mamy już zarezerwowany wyjazd na 29.06. Dokonaliśmy już wpłaty. Wylatujemy z Warszawy. Zastanawialiśmy się wcześniej nad Korfu ale ostatecznie padło na Rodos:) Tak jak wcześniej pisałem zależało nam na hotelu z Fun Scanem, żeby nasza córeczka miała co robić:)W zeszłym roku byliśmy ze Scanem na Gran Canarii w hotelu Orquidea gdzie też był Fun Scan i byliśmy zadowoleni, a zwłaszcza mała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.tosa.pl 26.12.07, 23:38 My również szukamy hotelu z polskimi aniamacjami dla dzieci (w ubegłym roku w Turcji Happy Events - strzał w 10-tkę). Cały czas wahamy sie - nie mamy zdania co do Scana.My ewent. lecimy z Poznania - wylot również jest 29.06. A w jakim wieku macie dziecko (dzieci?). Czy zasięgaliście u kogoś "języka" na temat tego hotelu czy wybieraliscie w "ciemno"? Tak jakoś naszło nas w tym roku na Rodos i nie możemy odpuscić, ale też nie możemy zdecydować się na hotel. Pod uwagę bieżemy również (z Neckermanna) Mitsis Hotels Rodos Village. Może ktoś już tam był? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamyk Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 19:14 Pani w Scanie polecila nam ten hotel. Co prawda sama w nim nie była ale Ci którzy tam byli wrócili zadowoleni, a podobno to byli dosyć wymagający wczasowicze. Nasza córeczka ma 8 lat. Z tego co widac na zdjęciach hotel prezentuje się całkiem nieźle. Są baseny, do plaży blisko, dla dzieci Fan Scan, pogoda też raczej gwarantowana także myślę, że będzie ok:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.tosa.pl 28.12.07, 23:15 Dzisiaj doczytalam w katalogu, że nad hotelem wiać i słychać startujące samoloty. Nie przeraża Was to? Ja nie jestem wymagająca ale ktos co miał okazje być w takim holetlu blisko lotniska był załamany. Ja osobiscie nie mam doświadczenia, więc wolę zapytać o to i owo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamyk Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 13:05 Do lotniska podobno jest 8 km, także myslę, że nie będzie tak tragicznie. Uważam,że należy to traktować jako dodatkową atrakcję;) Wydaję mi się,że więcej hałasu będą robiły dzieci radośnie pluskające się w basenach:) Wszedłem na stronkę hotelu i wygląda bardzo ładnie. Pogoda murowana, ładna plaża przy hotelu, baseny super. Nie ma co przejmować sie samolotami tylko czekać z utęsknieniem do lata:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.tosa.pl 30.12.07, 19:00 Witam (do KAMYKA) i gratuluje optymizmu. Niestety mój mąż jest na NIE i nie chce słyszeć o tym hotelu. Dzisiaj bylismy w Biurze Podróży i Pan odradził nam ten hotel (argument: własnie te samoloty...). Ale na pewno masz racje, że najważniejsza jest 100% pogoda!!!). Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku - szkoda jednak, że do lata tak daleko... My nadal jednak myslimy o Rodos, tyle że o południowej części wyspy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be-a Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 11:10 My jedziemy 01.06.2008.Mam nadzieję,że będzie super.Jak zawsze ze Scanem. Odpowiedz Link Zgłoś
owocowa1 A ja zrezygnowałam z Sunshine.. 13.01.08, 19:33 Dojrzałam w opisie w katalogu ze scan Holiday-ze nad hotelem widac i słychac samoloty.Pytałam w biurze o częstotliwość(patrzec moge ale podobno hałas jest dość dokuczliwy-trzeba zamykac okna).Podobno często latają tam samoloty bo 8 km od hotelu jest lotnisko.Nie byłam więc nie wiem-hotel prezentuje sie ładnie ale na wszelki wypadek zdecydowałam sie na Rodos ale na inny hotel w innej miejscowości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafael Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 16:20 Witam my jedziemy 29.06 z Poznania z dwójką dzieci-chłopiec 10,dziewcznka 11 lat.Hotel wybraliśmy ze względu na klub Fan Scan i bardzo dobre opinie o nim.Na zdjęciach prezentuje się bardzo dobrze. Myślę że się spotkamy.Do zobaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
slavicom Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation 02.01.08, 12:53 Witam wszystkich. Wybieramy sie do tego hotelu wraz z 7-letnia Coreczka: - biuro: Scanholiday - termin: 29 czerwca (na 1 tydzien) - wylot: z Warszawy. Bedziemy wdzieczni za informacje, kto z Was leci w tym terminie i na jak dlugo. Po kilku doswiadczeniach wakacyjnych w hotelach z przewazajaca grupa turystow z Niemiec - tym razem chcemy spedzic tych kilka dni wsrod "swoich":). A im wiecej nas i im wiecej dzieci - tym lepsza zabawa sie zapowiada. Marcin (slavicom@eranet.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamyk Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.08, 15:41 Jak juz pisałem wcześniej też wybieramy sie do tego hotelu 29.VI. Lecimy na 2 tyg. z 9-letnia córeczką. Wylot też z Wa-wy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: 212.178.201.* 03.01.08, 10:24 Tez zastanawiam sie nad tym hotelem. Myslalam o wylocie 1 czerwca ale wtedy nie bedzie dzialal klimatyzacja. Dopiero od 15 czerwca wlaczja klime. Myslicie ze da sie wytrzymac bez klimy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: 213.199.198.* 03.01.08, 23:00 Hao hop nikt tam nie był? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be-a Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 20:26 Poinformowano nas,że jeśli jest bardzo gorąco klimatyzację uruchamiają wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: 213.199.198.* 09.01.08, 22:48 Zarezerwowane :-) Jedziemy 1.06. Akurat pani z biura Scan Holiday była w tym hotelu i na wszystkie pytania mogła odpowiedzieć :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M M Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.icpnet.pl 18.01.08, 14:57 My tez jedziemy 1.06.08 z Poznania myślę ze będzie fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: 213.199.198.* 18.01.08, 23:07 To na pewno sie spotkamy. Jedziecie z dzieciaczkiem? My z prawie 3 letnim synkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M M Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.icpnet.pl 19.01.08, 23:11 Tak z 4 letnia córeczką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be-a Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 11:06 My jedziemy w tym samym terminie z 4-ro letnim chłopcem i 3 letnią dziewczynką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: 213.199.198.* 20.01.08, 14:14 To będą się maluchy miały z kim bawić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linka Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 22:49 Witam. Zdecydowaliśmy się na ten hotel ze względu na to że klub jest dla dzieci do lat 16 (syn 14 lat córka 10). Lecimy z Krakowa 22 czerwca na 2 tygodnie. Mam nadzieję, ze będzie super. Odpowiedz Link Zgłoś
yyoowita Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation 11.01.08, 11:43 podciągam wątek też jestem ciekawa opinii my polecimy chyba 07 wrzesnia z Poznania moze ktos wie czy nie ma zbyt silnego wiatru od strony morza - bo w tym rejonie duzo surfingowców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.r-212.178.201.atwork.nl 11.01.08, 13:12 yyoowita z tego co slyszalam to wiatr jest dosc duzy ale podobno bardzo pomaga zniesc upal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.160.c94.petrotel.pl 14.01.08, 10:02 cześć byłam w tym hotelu w zeszłym roku i mogę odpowiedzieć na wasze pytania (jeśli znam odpowiedź oczywiście) samoloty rzeczywiście widać ale w pewnej oddali - tzn nie przelatują bezpośrednio nad hotelem (i hałas w związku z tym nie jest zbyt dokuczliwy - prawdę mówiąc mnie zupełnie nie przeszkadzał i nie zauważyłam żeby któryś z gości się na to skarżył) poza tym jest to wielka atrakcja dla dzieci, które co i rusz zadzierają głowę do góry i obserwują odlatujące samoloty (zwłaszcza wieczorami wygląda to super) to co mi się jeszcze nasuwa to animacje hotelowe - są super (i nie mówię tu tylko o opiekunach ze scan holiday - choć na nich też się nie można skarżyć - znacznie poprawili się jeśli chodzi o opiekę nad dziećmi w klubach - przynajmniej takie jest moje zdanie - a byłam już trzy razy ze scanem) wracają do animacji to hotel ma różnych animatorów (z różnych krajów i różnych biur podróży), którzy jednakowo zajmują się gośćmi ze wszystkich krajów codziennie wieczorem w amfiteatrze są organizowane przez nich przedstawienia (trwają ok. 1,5 godziny z udziałem publiczności ale nie tylko) - jest to beczka śmiechu i dla małych i dla dużych - gorąco polecam a może ktoś poleci mi jakieś inne biuro podróży z animacjami polskimi bo jak pisałam wszystkie lepsze miejsca ze scanem już zwiedziłam dzięki za wszelkie podpowiedzi pozdrawiam Nikita Odpowiedz Link Zgłoś
yyoowita no nareszcie ktos 14.01.08, 10:50 dzieki za odzew mam pytanie co do wiatru od strony morza czy jest dośc silny , uciązliwy? Napisz jeszcze jak jedzonko czy jest urozmaicone, jak pokoje i czy klima jest indywidualnie sterowana, czy warto brać pokój z widokiem na morze ? jak okolica( czy daleko do tawern, sklepików i wypozyczalni samochodów)? Zadałaś pytanie o wakacje z polskimi animatorami, wiem ze neckermann ma, wiele razy korzystałam z tego biura, ale nie akurat z Happy Events, nie byłam swiadoma że mają cos takiego tu więcej czyt link: www.neckermann.pl/?up=m0&m=happyevent pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: no nareszcie ktos IP: *.092.c94.petrotel.pl 14.01.08, 13:13 wiatr owszem trochę wieje, co przy wysokich temp. jest nawet wskazane - tzn. nie odczuwa się tak bardzo upału - ale łatwo o poparzenia słoneczne (jak to zwykle w życiu bywa wszystko ma swoje plusy i minusy) w miarę wolnego czasu będę dopisywać nowe inf. :) nie wiem czy jesteście zainteresowani plażą - bo niestety nie jest najlepsza, owszem przy samym hotelu, ale kamienista i niezbyt czysta jeśli chodzi o pokoje ja się rozczarowałam (moim zdaniem zasługują co najwyżej na 3*, a łazienki jeszcze na mniej) ale cała struktura hotelu - owszem są to 4* (kilka basenów, barów, miniklub, animacje, amfiteatr) klima na pilota - indywidualnie sterowana jeśli chodzi o pokój z widokiem to sama za niego dopłaciłam - a na miejscu okazało się że wszystkie pokoje miały widok na morze (wszystkie budynki stały po prostu stały frontem do morza) do sklepików i kawiarenek blisko (tuż przy hotelu jest fajna kawiarenka z makietą statku do zabawy dla dzieci i małym placem zabaw - nie wchodząca oczywiście w skład hotelu, sam hotel nie ma jako takiego placu zabaw dla dzieci - chyba że coś przeoczyłam) na razie tyle Nikita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: no nareszcie ktos IP: *.r-212.178.201.atwork.nl 14.01.08, 14:56 Dzieki za wszystkie info. Na pewno sie przydzadza :-) A jak jest z recznikami kapielowymi? Trzeba zabierac? Czy sa dostepne za darmo na plazy i basenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikita Re: no nareszcie ktos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 20:37 ręczniki są dostępne za okazaniem karty - tzn w dniu przyjazdu dostajesz taką kartę (jedna na każdego turystę) i jak idziesz na basen i potrzebujesz ręczników to idziesz do takiego małego domku z ręcznikami (jest zaraz przy basenie) i tam facet wydaje ci te ręczniki (tyle ile masz kart)i zabiera karty potem gdy mu oddasz ręczniki (np. brudne wieczorem) to on ci odda kartę przy wyjeździe z hotelu musisz oddać te karty i jak ich nie masz to wtedy płacisz jakąś kwotę (coś w rodzaju kary za zgubione ręczniki) ja np. w dniu wyjazdu nie zdążyłam oddać ręczników bo akurat facet z domku :) zrobił sobie przerwę i poszłam na recepcję z tymi ręcznikami zamiast kart i nie było żadnych problemów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: planeta Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 16:22 Bardzo pilne! do jutra muszę zapłacić za wczasy -15%. Pytanie odnośnie plaży ,czy często się z niej korzysta ,jest blisko , ale kamienista(będę z dwójką małych dzieci 1 i 3 lata)To nasze pierwsze wakacje zagraniczne,może basen wystarczy na kąpiele.Mam do wyboru jeszcze LUCA CYPRIA podobno plaża jest extra. Bardzo proszę o szybką odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.tosa.pl 14.01.08, 16:40 Nie mam oczywiście doswiadczenia z ww hotelu, ale w ubiegłym roku bylismy z maluchami pierwszy raz za granicą i dzieciaki nie bardzo chciały pluskać się w morzu. Zdecydowanie wolały basen (w pływaczkach super frajda). Dla maluchów nie ma atrakcji gdy woda (SŁONA) szczypie od słońca a na plaży "trzeba" się opłukać w ZIMNEJ wodzie pod prysznicem!!! Ja w tym roku nie zwracam aż takiej dużej uwagi na plaże wolę "wypasiony" basen dla dzieci - wiem, że bardzej będą szczęśliwe. Pozdrawiam i życzę trafnych decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikita Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 20:44 z tego co zauważyłam plaża nie jest zbyt popularna - większość woli spędzać czas przy basenie chciałabym jeszcze doprecyzować - plaża jest z kamieniami (jajowate, gładkie, różnej wielkości), ale nie skalista - więc na upartego można tam plażować (zwykle odpoczywały tam osoby, które chciały się odizolować od hałasu przy basenach) wszystko co opisałam są to moje własne odczucia - i każdy może inaczej spojrzeć na pewne sprawy - choć starałam się być obiektywna dla mnie największym minusem były pokoje, reszta na 4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 11:08 Witam:) Wybieramy sie do tego hotelu 7.07. z Poznania. Mam pytanie dotyczące atrakcji dla małych dzieci, czy dla dwulatka znajdzie się cos ciekawego? Z tego co wyczytałam Klub Scan jest od 4 lat. A jak baseny? Są dość duże i czyste? Nikita, mogę Ci polecić Hotel Club Europe na Teneryfie z klubem Baadingoo z Tui. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.r-212.178.201.atwork.nl 15.01.08, 12:08 Znalazlam strone na ktorej jest sporo zdjec hotelu. Moze kogos zainteresuje. www.holidaycheck.pl/hotel-Zdj%C4%99cia+z+urlopu_Hotel+Sunshine+Vacation+Club+ex+Magic+Life-ch_ub- hid_147809.html I jeszcze mam pytanie o plaze. Czy ta plaza jest kamienista na calej szerokosci? Czy tylko przy brzegu a w glebi jest piasek? Na fotkach z tej strony co podalam plaza wyglada tak. Zgadza sie? www.holidaycheck.pl/data/urlaubsbilder/mittel/7/1155901744.jpg www.holidaycheck.pl/data/urlaubsbilder/mittel/7/1155901730.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikita Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.041.c68.petrotel.pl 15.01.08, 13:02 zgadza się to ta plaża - i jak widać na zdjęciu nie jest jakaś wyjątkowo szeroka (ale za to długa - ciągnie się wzdłuż całego hotelu i dalej) jeśli ktoś zna polskie plaże to się rozczaruje - ale moim zdaniem nie liczy się tylko miejsce ale i sposób spędzania czasu i np. animatorzy zabierają dzieci na tę plażę i wymyślają im różne zabawy - np układanie postaci z kamyków itp. w ubiegłym roku na moim turnusie były tylko dwie rodziny z Polski - i pewnie stąd mały odzew na wasze pytania (ale rezydentka mówiła że zdarzało się wcześniej, że było po kilkanaście dzieci z Polski w klubie) ale dzięki temu mój syn miał "wyjątkową" opiekę :) animatorzy bardzo opiekuńczo podchodzili do swoich obowiązków, tzn. dzieciom (tym młodszym) nie można się było oddalać samym - jeśli chciały wrócić do rodziców to musiał je odprowadzić dorosły, animatorzy mówili też gdzie należy odebrać dziecko i o której godzinie oczywiście mój syn nie był sam w klubie - bo kluby są łączone - tzn dzieci w podobnym wieku z różnych krajów bawią się razem i opiekują się nimi np. trzy dziewczyny od animacji (oczywiście z tych krajów lub znające języki z tych krajów, z których są dzieci - w praktyce: z polskimi dziećmi jest zawsze polski animator) być może w tym roku będzie to inaczej wyglądało - to są informacje historyczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
covallo Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation 21.01.08, 22:04 Witam serdecznie, My rowniez zdecydowalismy sie wybrac do Sunshine Vacation Club - od 6 lipca na 2 tygodnie z dwojka dzieci (1 rok i 4 lata). Mam nadzieje, ze bedzie fajnie:-) Odpowiedz Link Zgłoś