Dodaj do ulubionych

Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation

17.12.07, 16:58
jakie są wasze opinie?
Obserwuj wątek
    • 4269m Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation 17.12.07, 21:47
      www.holidaycheck.pl//hotel-informacje+o+podro%C5%BCy_Hotel+Sunshine+Vacation+Club+ex+Magic+Life-hid_147809.html

Trochę poszperałam i się zdecydowaliśmy właśnie na ten hotel.
      Lecimy w czerwcu.
      • doktorus Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation 18.12.07, 08:17
        My chcemy we wrześniu. Też czytałam opinie na checkholid., dzięki za
        odpowiedź.
        • Gość: AK Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.tosa.pl 24.12.07, 22:04
          My zastanawiamy się nad tym hotelem (planujemy wakacje przełom
          czerwca i lipca). Czy warto tam pojechać? Mamy dwoje dzieci: 2 i 6
          lat. W katalogu prezentuje się O.K. A co na ten temat może
          powiedzieć ktoś kto tam już był?
          • Gość: Kamyk Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.07, 22:39
            My też zdecydowaliśmy się na ten hotel. Lecimy 29 czerwca.
            Szukaliśmy hotelu z Fun Scanem i wybraliśmy ten.
            • joanna19801224 Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation 25.12.07, 23:25
              Mnie również interesuje ten hotel, ale nigdzie nie mogę znaleźć
              cennika. Czy na jakieś stronie jest podany? Jakie biuro sprzedaje
              ten hotel, bo na stronie Scanholiday nie ma go, a na
              www.holidaycheck.pl nie jest jeszcze w ofercie sprzedażowej. Chyba,
              że ktoś moze mi podać, jaka jest cena pobytu w tym hotelu na
              początku czerwca?
              Asia
            • Gość: AK Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.tosa.pl 25.12.07, 23:54
              Do KAMYKA. Czyli wyjazd na Rodos 29.06. to pewniak w 100%? Z jakiego
              miasta lecicie i co Was przekonało do tegoż właśnie hotelu? Czy
              byliście już gdzieś ze Scanem? My w ubiegłym roku byliśmy z
              Neckermannem - było O.K.
              • Gość: Kamyk Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 21:39
                Do AK. Mamy już zarezerwowany wyjazd na 29.06. Dokonaliśmy już
                wpłaty. Wylatujemy z Warszawy. Zastanawialiśmy się wcześniej nad
                Korfu ale ostatecznie padło na Rodos:) Tak jak wcześniej pisałem
                zależało nam na hotelu z Fun Scanem, żeby nasza córeczka miała co
                robić:)W zeszłym roku byliśmy ze Scanem na Gran Canarii w hotelu
                Orquidea gdzie też był Fun Scan i byliśmy zadowoleni, a zwłaszcza
                mała.
                • Gość: AK Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.tosa.pl 26.12.07, 23:38
                  My również szukamy hotelu z polskimi aniamacjami dla dzieci (w
                  ubegłym roku w Turcji Happy Events - strzał w 10-tkę). Cały czas
                  wahamy sie - nie mamy zdania co do Scana.My ewent. lecimy z
                  Poznania - wylot również jest 29.06. A w jakim wieku macie dziecko
                  (dzieci?). Czy zasięgaliście u kogoś "języka" na temat tego hotelu
                  czy wybieraliscie w "ciemno"? Tak jakoś naszło nas w tym roku na
                  Rodos i nie możemy odpuscić, ale też nie możemy zdecydować się na
                  hotel. Pod uwagę bieżemy również (z Neckermanna) Mitsis Hotels Rodos
                  Village. Może ktoś już tam był? Pozdrawiam.
                  • Gość: Kamyk Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 19:14
                    Pani w Scanie polecila nam ten hotel. Co prawda sama w nim nie była
                    ale Ci którzy tam byli wrócili zadowoleni, a podobno to byli dosyć
                    wymagający wczasowicze. Nasza córeczka ma 8 lat. Z tego co widac na
                    zdjęciach hotel prezentuje się całkiem nieźle. Są baseny, do plaży
                    blisko, dla dzieci Fan Scan, pogoda też raczej gwarantowana także
                    myślę, że będzie ok:)
                    Pozdrawiam
                    • Gość: AK Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.tosa.pl 28.12.07, 23:15
                      Dzisiaj doczytalam w katalogu, że nad hotelem wiać i słychać
                      startujące samoloty. Nie przeraża Was to? Ja nie jestem wymagająca
                      ale ktos co miał okazje być w takim holetlu blisko lotniska był
                      załamany. Ja osobiscie nie mam doświadczenia, więc wolę zapytać o to
                      i owo. Pozdrawiam.
                      • Gość: Kamyk Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 13:05
                        Do lotniska podobno jest 8 km, także myslę, że nie będzie tak
                        tragicznie. Uważam,że należy to traktować jako dodatkową atrakcję;)
                        Wydaję mi się,że więcej hałasu będą robiły dzieci radośnie
                        pluskające się w basenach:) Wszedłem na stronkę hotelu i wygląda
                        bardzo ładnie. Pogoda murowana, ładna plaża przy hotelu, baseny
                        super. Nie ma co przejmować sie samolotami tylko czekać z
                        utęsknieniem do lata:)
                        Pozdrawiam
                        • Gość: AK Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.tosa.pl 30.12.07, 19:00
                          Witam (do KAMYKA) i gratuluje optymizmu. Niestety mój mąż jest na
                          NIE i nie chce słyszeć o tym hotelu. Dzisiaj bylismy w Biurze
                          Podróży i Pan odradził nam ten hotel (argument: własnie te
                          samoloty...). Ale na pewno masz racje, że najważniejsza jest 100%
                          pogoda!!!). Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku - szkoda jednak, że
                          do lata tak daleko... My nadal jednak myslimy o Rodos, tyle że o
                          południowej części wyspy.
                • Gość: be-a Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 11:10
                  My jedziemy 01.06.2008.Mam nadzieję,że będzie super.Jak zawsze ze
                  Scanem.
                  • 4269m Re: be-a 30.12.07, 09:39
                    po powrocie napisz jak było:)
                    • owocowa1 A ja zrezygnowałam z Sunshine.. 13.01.08, 19:33
                      Dojrzałam w opisie w katalogu ze scan Holiday-ze nad hotelem widac i
                      słychac samoloty.Pytałam w biurze o częstotliwość(patrzec moge ale
                      podobno hałas jest dość dokuczliwy-trzeba zamykac okna).Podobno
                      często latają tam samoloty bo 8 km od hotelu jest lotnisko.Nie byłam
                      więc nie wiem-hotel prezentuje sie ładnie ale na wszelki wypadek
                      zdecydowałam sie na Rodos ale na inny hotel w innej miejscowości.
                • Gość: rafael Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 16:20
                  Witam my jedziemy 29.06 z Poznania z dwójką dzieci-chłopiec
                  10,dziewcznka 11 lat.Hotel wybraliśmy ze względu na klub Fan Scan i
                  bardzo dobre opinie o nim.Na zdjęciach prezentuje się bardzo dobrze.
                  Myślę że się spotkamy.Do zobaczenia!
            • slavicom Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation 02.01.08, 12:53
              Witam wszystkich.
              Wybieramy sie do tego hotelu wraz z 7-letnia Coreczka:
              - biuro: Scanholiday
              - termin: 29 czerwca (na 1 tydzien)
              - wylot: z Warszawy.

Bedziemy wdzieczni za informacje, kto z Was leci w tym terminie i na
              jak dlugo.
              Po kilku doswiadczeniach wakacyjnych w hotelach z przewazajaca grupa
              turystow z Niemiec - tym razem chcemy spedzic tych kilka dni
              wsrod "swoich":). A im wiecej nas i im wiecej dzieci - tym lepsza
              zabawa sie zapowiada.

Marcin (slavicom@eranet.pl)
              • Gość: Kamyk Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.08, 15:41
                Jak juz pisałem wcześniej też wybieramy sie do tego hotelu 29.VI.
                Lecimy na 2 tyg. z 9-letnia córeczką. Wylot też z Wa-wy.
                Pozdrawiam
                • Gość: Ania Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: 212.178.201.* 03.01.08, 10:24
                  Tez zastanawiam sie nad tym hotelem. Myslalam o wylocie 1 czerwca
                  ale wtedy nie bedzie dzialal klimatyzacja. Dopiero od 15 czerwca
                  wlaczja klime. Myslicie ze da sie wytrzymac bez klimy?
                  • Gość: A Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: 213.199.198.* 03.01.08, 23:00
                    Hao hop nikt tam nie był?
                    • Gość: be-a Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 20:26
                      Poinformowano nas,że jeśli jest bardzo gorąco klimatyzację
                      uruchamiają wcześniej.
                      • Gość: A. Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: 213.199.198.* 09.01.08, 22:48
                        Zarezerwowane :-)
                        Jedziemy 1.06.
                        Akurat pani z biura Scan Holiday była w tym hotelu i na wszystkie pytania mogła
                        odpowiedzieć :-)
                        • Gość: M M Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.icpnet.pl 18.01.08, 14:57
                          My tez jedziemy 1.06.08 z Poznania myślę ze będzie fajnie.
                          • Gość: A. Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: 213.199.198.* 18.01.08, 23:07
                            To na pewno sie spotkamy. Jedziecie z dzieciaczkiem? My z prawie 3 letnim synkiem.
                            • Gość: M M Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.icpnet.pl 19.01.08, 23:11
                              Tak z 4 letnia córeczką.
                              • Gość: be-a Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 11:06
                                My jedziemy w tym samym terminie z 4-ro letnim chłopcem i 3 letnią
                                dziewczynką.
                                • Gość: A. Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: 213.199.198.* 20.01.08, 14:14
                                  To będą się maluchy miały z kim bawić :-)
              • Gość: Linka Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 22:49
                Witam. Zdecydowaliśmy się na ten hotel ze względu na to że klub
                jest dla dzieci do lat 16 (syn 14 lat córka 10). Lecimy z Krakowa
                22 czerwca na 2 tygodnie. Mam nadzieję, ze będzie super.
    • yyoowita Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation 11.01.08, 11:43
      podciągam wątek
      też jestem ciekawa opinii
      my polecimy chyba 07 wrzesnia z Poznania
      moze ktos wie czy nie ma zbyt silnego wiatru od strony morza - bo w
      tym rejonie duzo surfingowców
      • Gość: A. Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.r-212.178.201.atwork.nl 11.01.08, 13:12
        yyoowita z tego co slyszalam to wiatr jest dosc duzy ale podobno
        bardzo pomaga zniesc upal
        • Gość: nikita Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.160.c94.petrotel.pl 14.01.08, 10:02
          cześć

byłam w tym hotelu w zeszłym roku i mogę odpowiedzieć na wasze pytania (jeśli
          znam odpowiedź oczywiście)
          samoloty rzeczywiście widać ale w pewnej oddali - tzn nie przelatują
          bezpośrednio nad hotelem (i hałas w związku z tym nie jest zbyt dokuczliwy -
          prawdę mówiąc mnie zupełnie nie przeszkadzał i nie zauważyłam żeby któryś z
          gości się na to skarżył)
          poza tym jest to wielka atrakcja dla dzieci, które co i rusz zadzierają głowę do
          góry i obserwują odlatujące samoloty (zwłaszcza wieczorami wygląda to super)

to co mi się jeszcze nasuwa to animacje hotelowe - są super (i nie mówię tu
          tylko o opiekunach ze scan holiday - choć na nich też się nie można skarżyć -
          znacznie poprawili się jeśli chodzi o opiekę nad dziećmi w klubach -
          przynajmniej takie jest moje zdanie - a byłam już trzy razy ze scanem)
          wracają do animacji to hotel ma różnych animatorów (z różnych krajów i różnych
          biur podróży), którzy jednakowo zajmują się gośćmi ze wszystkich krajów
          codziennie wieczorem w amfiteatrze są organizowane przez nich przedstawienia
          (trwają ok. 1,5 godziny z udziałem publiczności ale nie tylko) - jest to beczka
          śmiechu i dla małych i dla dużych - gorąco polecam

a może ktoś poleci mi jakieś inne biuro podróży z animacjami polskimi bo jak
          pisałam wszystkie lepsze miejsca ze scanem już zwiedziłam
          dzięki za wszelkie podpowiedzi

pozdrawiam
          Nikita
          • yyoowita no nareszcie ktos 14.01.08, 10:50
            dzieki za odzew
            mam pytanie co do wiatru od strony morza czy jest dośc silny ,
            uciązliwy?
            Napisz jeszcze jak jedzonko czy jest urozmaicone, jak pokoje i czy
            klima jest indywidualnie sterowana, czy warto brać pokój z widokiem
            na morze ? jak okolica( czy daleko do tawern, sklepików i
            wypozyczalni samochodów)?

Zadałaś pytanie o wakacje z polskimi animatorami, wiem ze neckermann
            ma, wiele razy korzystałam z tego biura, ale nie akurat z Happy
            Events, nie byłam swiadoma że mają cos takiego tu więcej czyt link:
            www.neckermann.pl/?up=m0&m=happyevent
            pozdrawiam serdecznie
            • Gość: nikita Re: no nareszcie ktos IP: *.092.c94.petrotel.pl 14.01.08, 13:13
              wiatr owszem trochę wieje, co przy wysokich temp. jest nawet wskazane - tzn. nie
              odczuwa się tak bardzo upału - ale łatwo o poparzenia słoneczne (jak to zwykle w
              życiu bywa wszystko ma swoje plusy i minusy)

w miarę wolnego czasu będę dopisywać nowe inf. :)

nie wiem czy jesteście zainteresowani plażą - bo niestety nie jest najlepsza,
              owszem przy samym hotelu, ale kamienista i niezbyt czysta

jeśli chodzi o pokoje ja się rozczarowałam (moim zdaniem zasługują co najwyżej
              na 3*, a łazienki jeszcze na mniej)
              ale cała struktura hotelu - owszem są to 4* (kilka basenów, barów, miniklub,
              animacje, amfiteatr)

klima na pilota - indywidualnie sterowana

jeśli chodzi o pokój z widokiem to sama za niego dopłaciłam - a na miejscu
              okazało się że wszystkie pokoje miały widok na morze (wszystkie budynki stały po
              prostu stały frontem do morza)

do sklepików i kawiarenek blisko (tuż przy hotelu jest fajna kawiarenka z
              makietą statku do zabawy dla dzieci i małym placem zabaw - nie wchodząca
              oczywiście w skład hotelu, sam hotel nie ma jako takiego placu zabaw dla dzieci
              - chyba że coś przeoczyłam)

na razie tyle
              Nikita
              • Gość: A. Re: no nareszcie ktos IP: *.r-212.178.201.atwork.nl 14.01.08, 14:56
                Dzieki za wszystkie info. Na pewno sie przydzadza :-)

A jak jest z recznikami kapielowymi? Trzeba zabierac? Czy sa
                dostepne za darmo na plazy i basenie?
                • Gość: Nikita Re: no nareszcie ktos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 20:37
                  ręczniki są dostępne za okazaniem karty - tzn w dniu przyjazdu dostajesz taką
                  kartę (jedna na każdego turystę) i jak idziesz na basen i potrzebujesz ręczników
                  to idziesz do takiego małego domku z ręcznikami (jest zaraz przy basenie) i tam
                  facet wydaje ci te ręczniki (tyle ile masz kart)i zabiera karty
                  potem gdy mu oddasz ręczniki (np. brudne wieczorem) to on ci odda kartę

przy wyjeździe z hotelu musisz oddać te karty i jak ich nie masz to wtedy
                  płacisz jakąś kwotę (coś w rodzaju kary za zgubione ręczniki)
                  ja np. w dniu wyjazdu nie zdążyłam oddać ręczników bo akurat facet z domku :)
                  zrobił sobie przerwę i poszłam na recepcję z tymi ręcznikami zamiast kart i nie
                  było żadnych problemów
    • Gość: planeta Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 16:22
      Bardzo pilne! do jutra muszę zapłacić za wczasy -15%.
      Pytanie odnośnie plaży ,czy często się z niej korzysta ,jest
      blisko , ale kamienista(będę z dwójką małych dzieci 1 i 3 lata)To
      nasze pierwsze wakacje zagraniczne,może basen wystarczy na
      kąpiele.Mam do wyboru jeszcze LUCA CYPRIA podobno plaża jest extra.
      Bardzo proszę o szybką odpowiedź.
      • Gość: ... Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.tosa.pl 14.01.08, 16:40
        Nie mam oczywiście doswiadczenia z ww hotelu, ale w ubiegłym roku
        bylismy z maluchami pierwszy raz za granicą i dzieciaki nie bardzo
        chciały pluskać się w morzu. Zdecydowanie wolały basen (w
        pływaczkach super frajda). Dla maluchów nie ma atrakcji gdy woda
        (SŁONA) szczypie od słońca a na plaży "trzeba" się opłukać w ZIMNEJ
        wodzie pod prysznicem!!! Ja w tym roku nie zwracam aż takiej dużej
        uwagi na plaże wolę "wypasiony" basen dla dzieci - wiem, że bardzej
        będą szczęśliwe. Pozdrawiam i życzę trafnych decyzji.
      • Gość: Nikita Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 20:44
        z tego co zauważyłam plaża nie jest zbyt popularna - większość woli spędzać czas
        przy basenie

chciałabym jeszcze doprecyzować - plaża jest z kamieniami (jajowate, gładkie,
        różnej wielkości), ale nie skalista - więc na upartego można tam plażować
        (zwykle odpoczywały tam osoby, które chciały się odizolować od hałasu przy basenach)

wszystko co opisałam są to moje własne odczucia - i każdy może inaczej spojrzeć
        na pewne sprawy - choć starałam się być obiektywna

dla mnie największym minusem były pokoje, reszta na 4
        • Gość: G Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 11:08
          Witam:) Wybieramy sie do tego hotelu 7.07. z Poznania. Mam pytanie
          dotyczące atrakcji dla małych dzieci, czy dla dwulatka znajdzie się
          cos ciekawego? Z tego co wyczytałam Klub Scan jest od 4 lat. A jak
          baseny? Są dość duże i czyste?
          Nikita, mogę Ci polecić Hotel Club Europe na Teneryfie z klubem
          Baadingoo z Tui.
          • Gość: A. Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.r-212.178.201.atwork.nl 15.01.08, 12:08
            Znalazlam strone na ktorej jest sporo zdjec hotelu. Moze kogos
            zainteresuje.
            www.holidaycheck.pl/hotel-Zdj%C4%99cia+z+urlopu_Hotel+Sunshine+Vacation+Club+ex+Magic+Life-ch_ub-
            hid_147809.html

I jeszcze mam pytanie o plaze.
            Czy ta plaza jest kamienista na calej szerokosci? Czy tylko przy
            brzegu a w glebi jest piasek?
            Na fotkach z tej strony co podalam plaza wyglada tak. Zgadza sie?

www.holidaycheck.pl/data/urlaubsbilder/mittel/7/1155901744.jpg
            www.holidaycheck.pl/data/urlaubsbilder/mittel/7/1155901730.jpg

• Gość: Nikita Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation IP: *.041.c68.petrotel.pl 15.01.08, 13:02
              zgadza się to ta plaża - i jak widać na zdjęciu nie jest jakaś wyjątkowo szeroka
              (ale za to długa - ciągnie się wzdłuż całego hotelu i dalej)
              jeśli ktoś zna polskie plaże to się rozczaruje - ale moim zdaniem nie liczy się
              tylko miejsce ale i sposób spędzania czasu i np. animatorzy zabierają dzieci na
              tę plażę i wymyślają im różne zabawy - np układanie postaci z kamyków itp.

w ubiegłym roku na moim turnusie były tylko dwie rodziny z Polski - i pewnie
              stąd mały odzew na wasze pytania (ale rezydentka mówiła że zdarzało się
              wcześniej, że było po kilkanaście dzieci z Polski w klubie)
              ale dzięki temu mój syn miał "wyjątkową" opiekę :)
              animatorzy bardzo opiekuńczo podchodzili do swoich obowiązków, tzn. dzieciom
              (tym młodszym) nie można się było oddalać samym - jeśli chciały wrócić do
              rodziców to musiał je odprowadzić dorosły, animatorzy mówili też gdzie należy
              odebrać dziecko i o której godzinie
              oczywiście mój syn nie był sam w klubie - bo kluby są łączone - tzn dzieci w
              podobnym wieku z różnych krajów bawią się razem i opiekują się nimi np. trzy
              dziewczyny od animacji (oczywiście z tych krajów lub znające języki z tych
              krajów, z których są dzieci - w praktyce: z polskimi dziećmi jest zawsze polski
              animator)

być może w tym roku będzie to inaczej wyglądało - to są informacje historyczne :)
          • covallo Re: Scanholiday, Rodos i hotel Sunshine Vacation 21.01.08, 22:04
            Witam serdecznie,
            My rowniez zdecydowalismy sie wybrac do Sunshine Vacation Club - od
            6 lipca na 2 tygodnie z dwojka dzieci (1 rok i 4 lata). Mam
            nadzieje, ze bedzie fajnie:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka