Dodaj do ulubionych

Ifa Interclub Atlantic-proszę o info

IP: *.kalisz.mm.pl 21.12.06, 18:35
Witamy wszystkich wielbicieli i znawców Wysp Kanaryjskich.
Planujemy w przyszłym roku rodzinny, pierwszy (i mamy nadzieję, że nie
ostatni) wyjazd na Wyspy Kanaryjskie. Bierzemy pod uwagę hotel Ifa Interclub
Atlantic w San Augustin. Z opisu wygląda na przyjazny rodzinom, co ma dla nas
istotne znaczenie z uwagi na naszą 10-letnią córkę. Niestety na forum nie
znalazłem zbyt wielu info na temat tego hotelu. Zakładam jednak, że nasi
rodacy odwiedzali go w ostatnich latach. Proszę zatem o pomoc - czy to
słuszny wybór, czy też może lepiej poszukać czegoś innego ? Trochę obawiam
się jego odległego położenia (jest sporo oddalony od centrum miasta), jak i
jakości plaży. Z góry dziękuję za wszelkie informacje dotyczącego miejsca
(San Augustin) i hotelu.
Obserwuj wątek
    • Gość: ulabi6 Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 13:08
      cześć byłam tam w styczniu 2006r ośrodek ok w budynku przydałby się mały remont
      ale reszta super wspanieły ogród jedzenie rozrywka do plaży jest blisko ale
      plaże sż tam sąpaskudne ija tam nie siedziałam miasto jest długie i albo się
      spaceruje do centrum handlowego ok 1 km albo się jeżdzi autobusami albo taxi
      wyspa jest tak urokliwa ,że te wakacje tam wracam
      • Gość: jack_06 Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: *.kalisz.mm.pl 31.12.06, 21:13
        Witam,
        Bardzo dziękuję Ci za informację. Jesteś moim prawie jedynym źródłem informacji
        na temat tego miejsca. Dziś przejrzałem ofertę Neckermanna na GC i właściwie -
        ze względów finansowych - tylko ten hotel wchodzi w grę. Tak więc wszelkie info
        na temat tego miejsca są mi bardzo przydatne. Mam zatem jeszcze do Ciebie parę
        pytań i będę wdzięczny za odpowiedź :
        - co miałaś na myśli pisząc o "paskudnej plaży" (nieporządek, brud, kamienie) ?
        - czy w związku z tym, w pobliżu są inne miejsca do plażowania ?
        - czy przebiegająca obok autostrada nie zakłóca spokoju ?
        - na co zwrócić uwagę przy wyborze miejsca położenia pokoju ?
        - jak wygląda standard pokoi ?
        Moje zapytania są przede wszystkim podyktowane troską o moją 10-letnią córkę.
        Tak naprawdę to wybór hoteli robimy zawsze "pod nią". Podoba mi się w Ifie duży
        obszar i ładne baseny. Co do reszty mam jednak trochę obaw. Proszę Cię zatem o
        dodatkowe opinie, za które z góry dziękuję.
        Pozdrawiam,
        JD
        • Gość: jolanda Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: *.eranet.pl 01.01.07, 14:35
          Witaj, bylam tam z rodzinka w 2005 roku. Zgadzam się ze przydalby sie maly
          remont. Co do Twoich pytan: Hotel leży na wysokim klifie i my z plazy nie
          korzystalismy, bo bylismy z dwojka malych dzieci i zejscie do plazy po schodach
          pokonalismy tylko raz. Co do basenow nie byly podgrzewane wiec woda byla za
          zimna. My zima kompalismy sie z pelnym przekonaniem tylko w puerto de mogan, w
          ktorym plaza jest oslonieta skalami, nie ma wiatru i woda jes ciepla.
          Autostrady nie slychac i jest ona oddalona od hotelu. Proponuje pokoj nie na
          strone basenu tylko na ulice. Mimo ze jest glosniej to jednak jest cieplej. My
          po pierwszej nocy w pokoju od strony basenu zmienilismy pokoj, bo slonce jest
          od strony ulicy. Co do zajec dla 10ciolatki nie mam doswiadczenia, bo moje
          dzieci mialy wtedy 2 i 6 lat. Dla nich bylo minidisco i zajecia w trakcie dnia
          rysowanie gra w pilke. My wypozyczylismy auto juz na lotnisku i wszedzie sie
          nim poruszalismy, wiec dojazd gdziekolwiek nie stanowil dla nas problemu.
          Pozdrawiam
          • Gość: jack_06 Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: *.kalisz.mm.pl 01.01.07, 15:24
            Dzięki za informacje - na pewno się przydadzą. Co do "zimniejszej" strony
            pokojów, chyba nie będzie to miało dla nas aż takiego dużego znaczenia,
            ponieważ wybieramy się tam pod koniec czerwca. Wnioskuję z Twojej wypowiedzi,
            że byliście na GC w miesiącach spoza letniego sezonu.
            Pozdrawiam,
            JD
            • Gość: ulabi6 Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 18:39
              cześć plaże na GC są wulkaniczne więc czarne ja nie lubię na takiej plaży
              wysiadywać wolę wykąpać się i wrócić do hotelu gdzie mam piękny ogród basany i
              all inclusive do plaży jest blisko ale po schodkach poza tym byłam w styczniu i
              jak wiało to robiło się chłodno tam gdzie ja byłam wszędzie było czysto jeśli
              chodzi o autostradę to wcale jej nie słychać zresztą sam zobaczysz że to nie
              jest taka sama autostrada jak w europie tam wszystko jest mniejsze nawet ikea
              jest malutka (bardzo droga cena ziemii i mało miejsca) co do pokoju jest kilka
              budynków ja miałam od strony ogrodu ale z bocznym widokiem na ocean mieszkałam
              nad restauracją główną było super ludzie którzy byli od ulicy narzekali na hałas
              od wczesnych godzin rannych(śmieciarki mleczarz)moja córka uczy się
              hiszpańskiego i podczas zakwaterowywania poprosiła o dobry pokój dla nas kiedy
              wybierasz się na GC bo w tym hotelu nie było klimatyzacji jeśli potrzebujesz
              więcej informacji oto mój adres mailowy ulabi6 wp.pl pozdrawiam
              • Gość: ulabi6 Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 19:47
                przepraszam podając swój adres zapomniałam o @ oto pełny adres ulabi6@wp.pl
                jeszcze jedno hotel jest też w ofercie tui lepiej sprawdzić też tam cenę równie
                fajny był hotel tui IFA Beach bo jest przy plaży ja jadę w wakacje do hotelu
                Orquidea ze Scan Holiday jest to hotel klubowy i ma snimacje dla dzieci po polsku
                do usłyszenia
                • Gość: Maja9953 Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: *.Red-88-3-139.dynamicIP.rima-tde.net 28.03.07, 22:07
                  Hotel Orquidea jest daleko od miasta. Czyli albo sie sidzi w hotelu albo trzeba
                  brac taxi zeby sie z tamtad wydostac. Z tego co wiem to Scan juz od dawna nie
                  ma animacji po polsku. Jezeli jedziecie z dziecmi to polecam Ifa Interclub
                  Atlantic.
            • Gość: jolanda Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: *.eranet.pl 01.01.07, 19:31
              Co do lata, to w zupelnosci sie zgadzam, pokoje na ogród, basen sa dużo lepsze.
              Ja bylam tam w styczniu, wiec mialo to znaczenie. Mielismy klimatyzacje i mimo
              zimy z niej korzystalismy. W sezonie letnim halasy w pokojach z oknami na ulice
              moga byc dokuczliwe, choc hotel polozony jest w cichym miejscu. W czasie mojego
              pobytu zima nawet nie znalazlam tam karaluchów wiec jest w miare czysto. Latem
              bylam rowniz na GC choc w innym hotelu i jednego wykrylam. Jedzenie takie sobie
              ale jak na trzy * przyzwoite (bez fascynacji). Pozdrawiam
              • Gość: jack_06 Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: *.kalisz.mm.pl 02.01.07, 18:47
                Bardzo wszystkim dziękuję za zainteresowanie się moim tematem. Wszstkie
                wskazówki są dla mnie cenne. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
                • Gość: piter Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 19:11
                  skoro srodki finansowe masz ograniczone to moze poszukaj innego biura ??
                  neckerman jest dosc drogi a jest wiele tanszych z tym samym standardem
                  • Gość: jack_06 Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: *.kalisz.mm.pl 02.01.07, 19:56
                    Dzięki za radę, ale... Wybór Neck-a jest podyktowany wcześniejszymi
                    doświadczeniami (byliśmy z nimi 3 razy - bez zastrzeżeń), a fakt, iż jedziemy z
                    dzieckiem jeszcze bardziej skłania nas do wyboru pewnego i sprawdzonego biura
                    (z całym szacunkiem dla innych tour-operatorów). Po tym względem jestem trudno
                    przekonywalny, o czym przekonało się już wielu moich znajomych. Nawiasem
                    mówiąc, jak trochę poszpera się w ofercie Neck-a, to nie musi być on wcale
                    droższy od innych biur (no, może nie dotyczy to akurat Kanarów).
                    Pozdro,
                    JD
    • Gość: Funky kitek Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 00:05
      Bylismy z zona w tym hotelu w maju. Wrażenia mieszane. Owszem, obszar osrodka
      duży,ale do plaży schodzi sie po schodach. Sama plaża wulkaniczna, ciemna, coś
      jak piasek z piaskownicy nie zmieniany przez lata. Strasznie klei sie do ciała.
      Do centrum handlowego jakieś 20 minit piechotą, z 10 - latka pewnie zajmie wam
      dłużej. Wracając do hotelu - zajmowalismy tzw. suite typu junior. Duży pokój,
      sypialnia oddzielona kotarą, osobna garderoba (w niej szafy i lodówka)łazienka
      z wanną. Dość duzy balkon, lepiej mieć go od strony ulicy, bo okna wychodzące
      na baseny gwarantują bezsenne noce dla dziecka. Po prostu jeden gwar i pisk.
      Średnio do 2 w nocy.
      Jedzenie ustawioe pod niemieckich turystów, żadnych regionalnych specjałów,
      owoców morza. Na śniadanie codziennie to samo, oferta kolacyjna i lunchowa
      powtarza sie co 3 dni.
      Program animacyjny rzeczywiście dość bogaty - pod warunkiem, że córka zna
      angielski. Inaczej będzie w nim biernie uczestniczyć.
      I mała rada - nie dajcie sie naciagnąć na wycieczkę objazdową po wyspie. Od
      osoby kasują 45 euro, podczas gdy wynajęcie samochodu na cały dzień kosztuje 32
      (peugeot 206 z klimatyzacją. Wystarczy dobry przewodnik i zobaczycie wiecej niż
      na zorganizowanej wycieczce.
      Podsumowując - nie były to najlepsze wczasy w naszym życiu.
      Poprawne, ale wiem, że już tam nie wrócimy.
      Jechaliśmy z TUI.
      • Gość: jack_06 Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: *.kalisz.mm.pl 18.01.07, 16:01
        Dzięki za rady. W sumie IFA to jedna z najtańszych ofert na GC, więc cudów
        bynajmniej nie można się spodziewać. No cóż, najlepiej nie nastawiać się na
        luksusy, to i ewentualne rozczarowanie będzie mniejsze. Najbardziej
        zaniepokoiłeś mnie tą plażą - co to za "klejący" piasek ? Zawsze wydawało mi
        się, że piasek - pomijając kolor czy grubość - to w koniec końców piasek, a nie
        jakieś tam nie wiadomo co... My będziemy w pokoju 2-osobowym z dostawką, a więc
        w innym niż Ty z Rodziną. Ponadto, zawsze "walczyłem" o pokój od strony ogrodu,
        jakoś do tej pory nie żałowałem. Mam nadzieję, że i tym razem będzie podobnie...
        Pozdrawiam
        JD
        • Gość: ulabi6 Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 17:32
          witam moje obserwacje z plaży są następujące plaża tam ma dużo ubitego piasku od
          odpływów i przypływów ale jest to wyspa wulkaniczna i takie są tam plaże bardzo
          ładny jes kawałek w Maspalomas ale tam jest jakieś 7 km byłam w zimie i wtedy w
          pokojach od ogrodu był spokój wg mnie hotel zapewnia wszystko co jest potrzbne
          na wakacjach a jedzenie dla mnie było rewelacyjne i jego organizacja 0 kolejek
          po jedzenie i po picie dużo owoców i sałatek był kącik z jedzeniem neutralnym z
          chińskim i włoskim gdzie wystawiano całą blachę z pizzą a dzieci żeby się dobrze
          bawiły wcale nie muszą biegle mówić po angielsku co do wycieczki na wulkan mnie
          się podobała w tym roku jednak będę chciała wynająć auto i pokazać wszystko
          rodzinie na spacery poza hotel nie wychodziłam zbyt często ponieważ miałam dużo
          rozrywki w hotelu i nie wydałam prawie wcale dodatkowych pieniędzy no może poza
          małymi zakupami w Las Palmas bardzo się cieszę że wrócę na GC znowu pozdrawiam
    • Gość: Funky kitek Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 00:42
      Ta...Ulabi6, nie po to jadę na Wyspy, żeby popróbować chińskiego jedzenia.
      Nastawiliśmy sie z żoną raczej na lokalne specjały. Fakt, kącik z pizzą i
      makaronami był, ale akurat nie o to nam chodziło. W hotelu nie zdarzyły się
      potrawy nazwijmy to "egzotyczne".Mieliśmy cichą nadzieję, że podczas wycieczki
      po wyspie natrafimy na coś kanaryjskiego. Niestety, Cruz de Tejeda,środek Gran
      Canarii z charakterystycznym krzyżem powitał nas duzym transparentem nad
      restauracją: Bratwurstchen!!! Trzeba się pogodzić z tym, że tamtejsze kurorty
      są przygotowane dla turystów z zachodu Europy. Nas akurat nie bawiły specjalnie
      imprezy hotelowe, bo będąc gdzieś nie zależy nam na tym, by spędzać czas na
      jednym obszarze. Co to za wczasy, gdy nie wychodzi się poza hotel. No, może w
      Egipcie jest to uzasadnione patrząc na żołnierzy z karabinami skierowanymi w
      stronę "zza krat". Nasza podróż do San Agustin pozostawiła duży niedostyt, mimo
      zwiedzenia tych najbardziej odległych krańców Gran Canarii. Do Maspalomas i
      piaszczystych plaz jest ok. 50 minut spaceru. Ale warto, bo piasek nawiewany
      Sahary tworzy niesamowitą scenografię.
      Tylko, że pytanie dotyczyło hotelu.
      Jeśli chcecie nie wyściubiać nosa poza All Inclusive, Wasza sprawa. Można
      spędzić urlop w hotelu.(Uwaga na robaki)Jeśli zaś oczekujecie wypoczynku
      aktywnego, ze zwiedzaniem i poznawaniem kultury Wyspy, musicie to sobie sami
      zapewnić. I nie bójcie się taksówek. Kulturalni kierowcy, którzy za kurs nie
      przekraczają ceny 5 euro. Polecamy Mercado San Fernando - targ, na którym
      przynajmniej trochę można sie otrzeć o tamtejszą kulturę
      Pozdrawiam!
      • Gość: ulabi6 Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 13:05
        witaj Fanki ludzie różnią się między sobą i mają różne oczekiwania
        na GC pojechałam dla klimatu (byłam w styczniu) słońca przyrody i rozrywki
        chciałam odpocząć opalić się i miło spędzić czas i to mi się udało
        jednak na tydzień pobytu jeden dzień poświęciłam na wyprawę na wulkan i jeszcze
        jeden na zwiedzanie Las Palmas które mi się wcale nie podobało
        zresztą stare miasta na GC dla mnie są brzydkie
        mając hotel all nie planuję nigdy zbyt wielu wycieczek bo po co podójnie płacić
        jeśli chciałabym cały czas przebywać poza hotelem i smakować lokalnego jedzenia
        w restauracjach wybrałabym wersję apartamenty
        w hotelach zazwyczaj jest jedzenie neutralne tak by smakowało wszystkim a to czy
        smakuje zależy czy mają dobrego kucharza
        i jeszcze jedno czy masz dzieci
        dzieci nigdy nie zjedzą czegoś czego nie znają lub nie lubią przynajmniej moje
        jeśli będąc w hotelu z all musiałabym kupować dodatkowe jedzenie to byłabym
        niezadowolona
        ijeszcze jedno ja nie spotkałam tam robaków
        a tak wtacając do Egiptu w którym byłam 2 razy tam nie siedziałam tam w hotelu
        bo w Egipcie w przeciwieństwie do GC jest co zwiedzać pozdrawiam
      • bah77 Re: Gran Canaria... 19.01.07, 13:52
        > Nasza podróż do San Agustin pozostawiła duży niedostyt, mimo
        > zwiedzenia tych najbardziej odległych krańców Gran Canarii.

Funky kitek, najbardziej odległe, najmniej zniszczone przez przemysł
        turystyczny, czyli najpiękniejsze w/g mnie krańce GC, to oczywiście obszar
        pomiędzy: Puerto de Mogan ("Mała Wenecja") - pełna bananowców Dolina Aldea -
        uroczy porcik Puerto de las Nieves - dzika Punta de Sardina - ładne miasteczko
        Firgas - Tejeda.

Zwiedzając te okolice naprawdę można nie wpaść w zachwyt?
        A np. w Puerto de las Nieves nie posmakować kanaryjskiej kuchni?

Widocznie mam jakiś dziwny gust... :)

bah77
      • Gość: An_ia Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: *.piaseczno.robbo.pl 23.01.07, 14:05
        Witam, wybieram się do tego hotelu we wrześniu. Mam pytanie, jak mam rozumieć
        uwagę o robakach. Czy jest to problem hotelu?
        • Gość: Funky kitek Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 22:40
          Nie wiem, czy to problem hotelu, czy akurat przyroda w maju była tak łaskawa. W
          każdym razie juz w momencie meldowania się w recepcji popołoch wsród nowego
          turnusu wzbudził taki duży, brązowy, karaluchopodobny stwór.
          PO śniadaniu i wymienieniu wrażeń okazało się, że większość wczasowiczów miało
          jego rodzinę w pokojach. Śmialiśmy się, że przy opuszczaniu hotelu trzeba
          będzie zdać zwierzątka w takim stanie,w jakim się je zastało, no, może trochę
          grubsze:)
          Mnóstwo tego typu robaczków było też na schodach zewnętrznych prowadzących z
          budynku suitowego A do stołówki. Większość już płaskich.

Wracając do kwestii spędzania wczasów w hotelu i analogii egipskich, nie miałem
          na myśli wycieczek, bo to akurat jest oczywiste. Jasne, że jest co zwiedzać!!!
          Chodziło mi o swobodne przemieszczanie się w okolicach kilkunastu kilometrów
          bez opieki pilota i korzystanie z miejscowych atrakcji.
          W Egipcie akurat nie jest to zbyt swobodna forma.

• Gość: ulabi6 Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 14:08
            witam ponownie chciałabym ci powiedzieć że w egipcie byłam z całą rodziną i
            dużo wychodziliśmy wieczorami poza hotel nie przeszkadzały mi patrole wojskowe
            natomiast nie znoszę jak mnie ktoś zaczepia dlatego nie wybrałabym się tam sama
            lub tylko w damskim towarzystwie wtedy nawet w hotelu byłabym narażona na
            zaczepki na GC jest trochę podobnie jeśli jesteś mężczyzną wszystko jest ok ale
            kobiecie jest trudniej (ja byłam z córką)bo jest narażona na zaczepki turystów z
            niemiec lub anglii którzy szukają towarzystwa chcąc uniknąć takich sytuacji
            zostawałam w hotelu a tam jeśli ktoś mnie zaczepiał zawsze mogłam wrócić do
            pokoju w wakacje jedziemy na GC całą rodziną i zdecydowanie będziemy jeżdzić po
            wyspie już zaczęłam szukać dobrej i taniej wypożyczalni samochodów jeśli masz
            jakieś doświadczenia w tej kwestii to proszę o info pozdrawiam
            • Gość: Funky kitek Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 21:47
              Wypożyczaliśmy auto w recepcji IFA Interclub Atlantic. Ceny zależą od
              samochodu, najtańszy jest opel corsa (25 euro)ale nie ma klimatyzacji.
              Stanowczo odradzam, bo po zostawieniu auta na postój i zwiedzanie, przy
              wsiadaniu było ciepło jak w piekarniku. Dopiero po paru chwilach działania
              klimy robiło się znośnie. My wzięliśmy peugeota 206, sprawdził się w 100%.(32
              euro od 8 rano do 20.00) Są tańsze wypożyczalnie, jak się póżniej okazało.
              Znajomi wynajmowali w Centrum Handlowym San Agustin, mankament niestety polega
              na tym, że trzeba go odstawić w to miejsce, oddalone od hotelu o ok. 20 minut
              spaceru. Wypożyczając w recepcji wsiadasz pod hotelem i tam go pozostawiasz.
              Wygodne zwłaszcza wtedy, gdy przy okazji chcecie zrobić zakupy. No i
              oszczędzacie czas. Róznica w cenie to ok.5 euro przy tym standarcie auta.
              Taksówka z centrum to ok. 3 euro.

Wycieczka była wspaniała, zobaczylismy wszystkie godne polecenia punkty GC,
              uprzedzam jednak, że drogi w głąb wyspy prowadzą przez góry i osobom ze
              skłonnościami do choroby lokomocyjnej może byc niedobrze. Lepiej zaaplikować
              coś w typie aviomarinu.

Samochód dostaliśmy z 3/4 baku i tak też trzeba go było oddać. Zatankowaliśmy
              przed Tejeda za 20 euro i w efekcie zostawiliśmy więcej paliwa, niz było na
              początku. Z tym, że wracaliśmy autostradą z Las Palmas, nie górskimi drogami.

Miłego pobytu!!!!
    • Gość: iwonabw Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 17:08
      Byliśmy tam ze znjomymi i dziećmi w maju zeszłego roku. Podobało mi się, fajne
      animacje dla dzieci, oczywiście w języku angielskim, ale w sumie to nieistotne,
      maluchy i tak rozumieją o co chodzi. Plac zabaw, basen, brodzik, duzo miejsca,
      w maju nie było tłoku i co ważne, nie było tłumu niemieckich turystów.
      Przeważali Anglicy i Francuzi. Do plaży dośc daleko, zejście stromymi schodami,
      co z wózkiem w naszym przypadku było niemozliwe. Mieliśmy jedank wypożyczony
      samochód (wypożyczalnia vis a vis hotelu) i jezdziliśmy na ładniejsze plaże.
    • Gość: iwonabw Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 17:10
      A i jeszcze jedno. Z Necermanna mieliśmy wykupiony sam lot na wyspy. Hotel
      natomiast zarezerwowaliśmy sobie sami, co oznaczało 500E oszczędności.
      • Gość: jack_06 Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: *.kalisz.mm.pl 05.03.07, 19:50
        Sorka, jeżeli ktoś oczekiwał czegoś nowego... Chciałem tylko "podciągnąć" wątek
        dla tolosława.
        JD
    • Gość: Toloslaw Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: 83.238.95.* 06.03.07, 12:18
      Czy ktoś jedzie do tego hotelu(pobyt od 20 czerwca TUI).
      Toloslaw
      • Gość: jack_06 Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: *.kalisz.mm.pl 06.03.07, 15:41
        W jakim "zestawie" wybierasz się na GC (para, rodzinka), my jedziemy z 10-
        letnią córką, w tym samym terminie.
        Pozdro,
        JD
        • Gość: Toloslaw Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: 83.238.95.* 07.03.07, 10:50
          No to pasuje bo my jedziemy z 11 letnim synem (no i jeszcze w 1,5 roczną córą)
          Lecimy z TUI z Warszawy.
          Do jakiego hotelu jedziecie? (jaki rejon?)
          Pozdrawiam
          Toloslaw
        • Gość: Toloslaw Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: 83.238.95.* 07.03.07, 10:54
          Jeszcze raz do jacka_06.
          Przepraszam za to pytanie o hotel - ale niedoczytałem twoich wcześniejszych
          wypowiedzi.
          Jakie macie plany na miejscu.
          My chcemy wynająć autko na parę dni i zobaczyć co jest ciekawego na tej wyspie?
          Pozdro.
          Toloslaw
          • Gość: jack_06 Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: *.kalisz.mm.pl 07.03.07, 16:49
            Plany mamy dość "napięte", choć niekoniecznie związane z wypożyczeniem auta. W
            naszej dotychczasowej historii wyjazdów tylko raz korzystaliśmy z rent-car. A
            tak zazwyczaj korzystamy ze zorganizowanej formy wypoczynku. W czasie pobytu na
            GC planujemy wypad na Teneryfę, jeep-safari, camel-safari, czyli przejażdżka po
            wydmach na wielbłądach, wizytę w aquaparku (podobno największy na Kanarach,
            córka by nam nie wybaczyła), łódź podwodną (Puerto Mogan), wyjazd do Las Palmas
            (tam najlepiej autobusem). W planach mamy też skorzystanie z fakultetu - objazd
            dookoła GC. I tu właśnie, ewentualnie zamiennie skorzystałbym z wypożyczenia
            auta, by zobaczyć więcej pięknych zakątków GC, a jest ich sporo, jak wynika po
            lekturze przewodnika. Gdzieś czytałem na forum ostrzeżenie forumowicza, że nie
            warto brać tej wycieczki, bo o wiele taniej i spokojniej można to wszystko
            zrealizować we własnym zakresie. Tak więc sprawa otwarta. Planujemy też, w
            ramach rekonesansu krótkie wypady do Maspalomas (wydmy, oczywiście) i Playa del
            Ingles, ale to w ramach spacerów lub taxi (niedrogo). No, oczywiście
            zapomniałem dodać, że w końcu jedziemy na wakacje i wypadałoby trochę
            poleniuchować, mam nadzieję, że starczy nam na to czasu.
            JD
            • Gość: Toloslaw Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: *.big4.pl 07.03.07, 20:37
              Plany mamy podobne. Praktycznie opisałeś to co my też chcemy zobaczyć - co do
              szczegółów to jesteśmy na etapie lektury przewodników. Z całą pewnością nie
              będziemy kupować, objazdówki po wyspie. Co do wypożyczenia auta to mamy bardzo
              dobre doświadczenia z Krety i dlatego wyspę planujemy zobaczyć raczej na własną
              rękę. Z tego co można wyczytać na forum wypożyczenie autka na 3-4 dni to nie są
              jakieś ogromne koszty. Ale zobaczymy na miejscu jak to wszystko będzie
              wyglądać. My jedziemy na 2 tygodnie więc liczę na to, że i na leżenie brzuchem
              do góry znajdzie się trochę czasu.
              Toloslaw
              • Gość: jack_06 Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: *.kalisz.mm.pl 09.03.07, 16:52
                Cieszę się, że podzielacie nasze plany, bo to oznacza, że nie są
                zbyt "ekstremalne" jak na wypoczynkowy w sumie wyjazd (jedziemy też na 2
                tygodnie z TUI). Podzielam w pełni Twoje zdanie, że "własne" auto to dobry
                pomysł na zwiedzanie wyspy, choć my dotychczas nie mieliśmy tyle determinacji,
                by zdecydować się na wypożyczenie auta (tylko raz nam się to udało
                sfinalizować, z pomocą naszych znajomych zresztą). Co do przewodników, ja
                kupiłem Pascala z serii "dookoła świata" (taki z kółeczkami na grzbiecie)i...
                nie żałuję. Bardzo fajnie opisana GC z gotowymi trasami zwiedzania (dla auta i
                na piechtę). Do tego wszystko na dobrym papierze, opatrzone zdjęciami (ależ GC
                jest piękna !)i odnośnikami do map. Nie wiem jak inni go oceniają, ale dla mnie
                to wydanie przewodnika - rewelka...
                Pozdrawiam,
                JD
                • Gość: Toloslaw Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: 83.238.95.* 13.03.07, 11:04
                  Czekam właśnie na przewodniki (zamówiłem w merlinie). Zamówiłem 2 jeden dotyczy
                  generelnie Wysp Kanaryjskich a drugi opisuje GC. Jak dojdą to się odezwę.
                  Myślę, żę może się odnajdziemy gdzieś w samolocie.
                  Pozdrawiam
                  Toloslaw
          • bah77 Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info 07.03.07, 19:23
            > My chcemy wynająć autko na parę dni i zobaczyć co jest ciekawego na tej
            > wyspie?

Może się Ci przyda:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&a=10243040

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&a=58531850

Pzdr

bah77
            • Gość: Toloslaw Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: *.big4.pl 07.03.07, 20:41
              Dzięki. Bardzo pomocne wątki.
              Pozdrawiam
              Toloslaw
              • Gość: ania Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 22:46
                Sporo zdjec hotelu na stronie:
                www.travelzone.pl/?show=hotele&hotelID=1535
                • Gość: Maja9953 Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: *.Red-88-3-139.dynamicIP.rima-tde.net 28.03.07, 22:31
                  Jestesmy milosnikami Wysp Kanarujskich. Bylismy juz 5 razy. Jezeli moge pomoc,
                  to przede wszystkim polecam wlasnie wycieczke po wyspie. Dla tych turystow
                  ktorzy sa po raz pierwszy na wyspie jest to najlepszy sposob na zapoznanie sie
                  z nia. Do tego Pani przewodniczka wspaniala. Jest duzo innych miejsc do
                  zwiedzenia samochodem i indywidualnie. My jestesmy zachwyceni Wawozem
                  Guayadeque, zachodnim wybrzezem. Wycieczka na Teneryfe do Loro Parku. Mielismy
                  tez bardzo mila, bezposrednia i naprawde zawodowa rezydentke. Pania Bozenke.
                  zycze dobrego pobytu.
                  • Gość: jack_06 Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: *.kalisz.mm.pl 29.03.07, 19:01
                    A z jakiego biura byliście ?
                    JD
                    • Gość: Maja9953 Re: Ifa Interclub Atlantic-proszę o info IP: *.Red-88-3-140.dynamicIP.rima-tde.net 31.03.07, 12:24
                      Zawsze jezdzimy z Tui. Moze troche drozej, ale biuro wyprubowane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka