Gość: jak IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.08, 22:12 czy możliwe jest przepłynięcie np promem z Rodos na Kretę(żabką,albo pieskiem mnie nie satysfakcjonuje:))?Będziemy na Rodos przez 2 tyg.a bardzo chciałem zobaczyć Kretę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fel Re: z Rodos na Kretę IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.08, 22:43 już jedni mili ludzie wytłumaczyli (bo też o to ptałam:))w temacie z Rodos na jaką wyspę.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ocenyhoteli.pl Re: z Rodos na Kretę IP: 80.54.0.* 12.02.08, 23:58 Tylko lokalnymi liniami lotniczymi możesz to załatwić. Jest zdaje się kilka regularnych połączeń. Ta trasa to niecała godzina lotu dla małego samolociku, ale dla nawet katamaranu pędzącego z 60-80 km/h byłoby jakieś 9H w jedną stronę. Biorąc pod uwagę, że gdzieś by się musiał zatrzymać jeszcze, by połączenie było opłacalne. Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
neronka Re: z Rodos na Kretę 13.02.08, 11:07 2x w tygodniu jest prom z Heraklionu do rodos. Płynie 14 godzin w dzień, zahaczając o 4 czy 5 wysp. Jak na wycieczkę z rodos to na min 3-4 dni bo inaczej szkoda czasu. Samoloty latają codziennie, koszt ok. 100 euro za osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimka A jak z Krety na Zakynthos? IP: *.scansafe.net 02.08.13, 11:32 Czy jest jakiś sensowne połączenie z Krety na Zakynthos? Niby niewielka odległość, ale na własną rękę jakoś mi to nie idzie. Czy prom z Kilini do Zakynthos pływa sezonowo? (nie wyszukuje połączeń na wrzesień). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: A jak z Krety na Zakynthos? IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.08.13, 12:54 Nie ma sensownego połączenia z Krety na Zakynthos. Można promem z Chanii lub Heraklionu do Pireusu i potem autobusem z Aten /sa regularne kursy razem z przeprawą promową z Kilini/ Mozna tez krajowymi liniami Aegean air z Chanii ,Heraklionu z przesiadką w Atenach. Można też Ryanair z Chanii do Paphos na Cyprze i z Paphos do Patry Arachos a z tamtąd dojechac na prom w Kilini. Odpowiedz Link Zgłoś