Dodaj do ulubionych

Moje wakacje

19.05.20, 22:48
w Grecji na początku września jednak realne smile
Cieszę się, mam nadzieję że nie na wyrost.
Mało tego, mam plan bujnąć się katamaranem z Rodos do Marmaris tongue_out Kupię sobie chałwę bawełnianą i zapas tureckiej herbaty smile

podroze.gazeta.pl/podroze/7,114158,25957566,zagraniczne-wakacje-beda-mozliwe-kraje-powoli-otwieraja-granice.html#s=BoxOpImg3
Obserwuj wątek
    • leanne_paul_piper Re: Moje wakacje 19.05.20, 22:52
      Cieszę się Twoja radościa.
      U mnie z kolei Tanzania dziś zdjęła kwarantannę, jeszcze tylko Etiopia musi mnie przepuścić i będziemy w domusmile.
      • cruella_demon Re: Moje wakacje 19.05.20, 22:57
        Szczerze?
        We doooopie mam tą pandemię. Gdyby to było możliwe pojechałabym już dzisiaj.
        Czuję się jak w więzieniu i zareaguję jak nastolatka spuszczona ze smyczy gdy rodziców nie ma w domu.
        • mus_tang1 Re: Moje wakacje 20.05.20, 16:20
          Wykąp się za mnie na Agathi Beach, moja ukochana, najpiękniejsza plaża, zaraz po kreteńskiej Seitan Port smile smile smile Rozmarzyłam się!
    • little_fish Re: Moje wakacje 19.05.20, 22:58
      No i super
    • piataziuta Re: Moje wakacje 19.05.20, 23:09
      W Marmaris nie ma nic ciekawego, Cruello.
      • snakelilith Re: Moje wakacje 19.05.20, 23:20
        A chałwa to niby nic? big_grin
        • aerra Re: Moje wakacje 20.05.20, 11:41
          Chałwa to nawet mniej niż nic wink Ostatecznie ten miód piniowy, bo herbata też mnie nie przekonuje.
      • cruella_demon Re: Moje wakacje 19.05.20, 23:23
        No i? Byłam i wiem co jest. Wyraźnie napisałam, że chcę uzupełnić zapasy.
        Tak sobie myślę, że do ulubionej herbaty i chałwy, dorzucę jeszcze słoik miodu piniowego.
        • cruella_demon Re: Moje wakacje 19.05.20, 23:24
          Aaa i pójdę na prawdziwego tureckiego kebaba, boże aż mi ślina cieknie na wspomnienie.
          • ga-ti Re: Moje wakacje 19.05.20, 23:30
            Chałwą mogłabyś się podzielić z koleżanką? Jak ja lubię chałwę i jak bardzo rzadko mam możliwość zjeść prawdziwą.
            A miodku też bym chętnie spróbowała big_grin
            Jedź (płyń) tym katamaranem i może wykup jakiś nadbagaż, czy co? smile
            • joanna_poz Re: Moje wakacje 20.05.20, 11:50
              to ja poprosze butelkę yeni rakismile
        • teliszon Re: Moje wakacje 19.05.20, 23:29
          Tureckie chałwy są dla mnie za słodkie,ale chętnie posłucham o tureckiej herbaciesmile.Którą polecasz?
          Mam zaklepane Side w pażdzierniku,jesli dojdzie do skutku wylot,to też zapasy bym spożywcze zrobiła.
          • cruella_demon Re: Moje wakacje 19.05.20, 23:42
            Ja kupiłam tą którą mi polecali i pili zwykli Turcy CAYKUR, i faktycznie mi smakowała.
            Najbardziej ta czerwona
            • cruella_demon Re: Moje wakacje 19.05.20, 23:43
              A zakupy robiłam w zwykłym markecie dla tubylców, tam produkty i ceny o niebo lepsze niż na bazarach i sklepikach w turystycznych miejscach.
              • chococaffe Re: Moje wakacje 20.05.20, 11:36
                Tę herbatę można kupić nie ruszając się z PL (ani nawet z domu wink )
                • sundace46 Re: Moje wakacje 20.05.20, 12:08
                  chococaffe napisała:

> Tę herbatę można kupić nie ruszając się z PL (ani nawet z domu wink )

Dokładnie tak, klik smile
                  • kandyzowana3x Re: Moje wakacje 20.05.20, 12:26
                    Chyba w każdym dużym mieście w Polsce znajdzie się kilka sklepów dla imigrantów sprzedających najpopularniejsze "ichniejsze " produkty. Obecnie zakup angielskiej herbaty, tureckiej chałwy, włoskich serów czy indyjskiego ryżu to żaden problem w Krakowie. Ktoś gdzieś narzekał, ze szwedzkiej kawy nie mogli dostać lokalnie tylko online.
                    • chococaffe Re: Moje wakacje 20.05.20, 12:49
                      Plus internet.

Moim zdaniem warto przywozić (zajmować miejsce w bagażu) to o co faktycznie trudno w PL.
            • m_incubo Re: Moje wakacje 20.05.20, 12:15
              Kupuję czasem tę herbatę w Polsce, nie płynę po nią katamaranem 😀
        • araceli Re: Moje wakacje 20.05.20, 12:13
          cruella_demon napisała:
          > No i?

Jak da radę czasowo to lepiej do Bodrum.
    • joanna_poz Re: Moje wakacje 20.05.20, 11:53
      ja mam nadzieję na jakis zagraniczny wyjazd w sierpniu.
      czekamy i bedziemy decydowac w ostatniej chwili.

wakacje w odludnej miejscowce w Polsce - nietanie, z loteryjną pogoda - to zdecydowanie nie moja "bajka".

• nenia1 Re: Moje wakacje 20.05.20, 11:56
        Kolejny wpis gdzie ktoś twierdzi, że w Polsce jest "nietanio". Nie wiem zatem gdzie jeździcie, bo ja po latach jeżdżenia za granicę organizuję właśnie wakacje w Polsce i co jak co, ale na ceny zupełnie nie narzekam.
        • piekna_remedios4 Re: Moje wakacje 20.05.20, 12:02
          względem jakości i pogody to jest bardzo nietanio.
          Za 15k dla 5 osobowej rodziny mam zagranicą wakacje na poziomie i nie muszę się martwić, że 90% czasu będzie padać lub temp 10 stopni, a polskie miejscówki wypoczynkowe są lata świetlne w tyle jeśli chodzi o standard. Natomiast jak chcesz mieć dobry standard to płacisz więcej niż te 15k
          • nenia1 Re: Moje wakacje 20.05.20, 12:21
            Hmmm, na ostatniej majówce byłam w Słowenii i na 10 dni 7 padało. Padało mi również dwa lata temu w Szwajcarii. Prócz tego było zdecydowanie drożej. Nie wiem co dla ciebie jest standardem, i w czym niby tak Polska odbiega, znaczących różnic specjalnie nie widzę, ale też nie wiem czego ty szukasz w wypoczynku.
            • piekna_remedios4 Re: Moje wakacje 20.05.20, 12:23
              no jak się jeździ w miejsca podobne klimatem do PL to zaskoczenia nie ma. Tam, gdzie jeżdżę nie pada.
              • nenia1 Re: Moje wakacje 20.05.20, 12:27
                Poza Polską jest zagranica a o niej ogólnie piszemy. Może dlatego zamiast uogólniać lepiej byłoby uściślać, bo pustynnych krajów gdzie nigdy nie pada jest jednak dość mało na świecie.
              • chococaffe Re: Moje wakacje 20.05.20, 12:47
                To smutne.
                • joanna_poz Re: Moje wakacje 20.05.20, 12:52
                  smutne, że nie padasmile?
                  • chococaffe Re: Moje wakacje 20.05.20, 12:54
                    Oczywiście. Miejce gdzie nie pada przez dwa miesiące musi być bardzo smutne.
                    • piekna_remedios4 Re: Moje wakacje 20.05.20, 12:56
                      lol ale z ciebie głuptasek
                      • chococaffe Re: Moje wakacje 20.05.20, 12:58
                        Ojej, jak zabolało .. opinia by "piękna remedios" wink big_grin
                        • piekna_remedios4 Re: Moje wakacje 20.05.20, 17:52
                          chyba jednak tak, skoro aż musiałaś napisać ten komentarz. A, że nie wiesz kim była Piękna Remedios, jeszcze bardziej utwierdza mnie w opinii
                          • chococaffe Re: Moje wakacje 20.05.20, 18:56
                            Hmmmm.. to ona pisała? wink
                          • chococaffe Re: Moje wakacje 20.05.20, 19:06
                            p.s. po chwili refleksji. Napisałaś "chyba jednak tak" - ucieszyłoby Cię to? smile Co z Tobą nie tak kobieto?
        • araceli Re: Moje wakacje 20.05.20, 12:12
          nenia1 napisała:
          > Kolejny wpis gdzie ktoś twierdzi, że w Polsce jest "nietanio". Nie wiem zatem g
          > dzie jeździcie, bo ja po latach jeżdżenia za granicę organizuję właśnie wakacje
          > w Polsce i co jak co, ale na ceny zupełnie nie narzekam.

Taaa.. 20zł za suchego gofra to taniocha wink
          • chococaffe Re: Moje wakacje 20.05.20, 12:15
            Gdzie Ty płaciłaś 20 zł za suchego gofra????
        • sumire Re: Moje wakacje 20.05.20, 12:25
          No bo jest. O ile nie jedziesz na całkowite zadoopie, jest drogo. Może nie tyle drogo, co z pewnością nie na korzyść lub bardzo nieznacznie na korzyść Polski w porównaniu z innymi krajami Europy.
          • nenia1 Re: Moje wakacje 20.05.20, 12:27
            Słucham jakimi.
        • mus_tang1 Re: Moje wakacje 20.05.20, 16:29
          Oczywiście, że jest dużo taniej.. Same knajpy. ...Za obiad 35euro, u nas 50zl
          No chyba, że hotel Panorama z all to cena porównywalna z zachodem smile Dojazd - benzyna, samolot. Noclegi po drodze.. A poza tym ludzie ciekawi świata, wszędzie znajdą coś dla siebie. Nie uważam wakacji w Polsce za coś strasznego, wręcz przeciwnie - dzieci znudzone gorącymi wakacjami chcą w góry smile warunek jest jeden- rowery, basen oraz kort tenisowy, w pobliżu. I tak wyjdzie taniej niż gdziekolwiek zagranicą
          .
          I tak będzie ta
    • piekna_remedios4 Re: Moje wakacje 20.05.20, 11:59
      tiruriru, ja tez już widzę światełko w tunelu, koniec sierpnia <3 Jak dla kogoś w Marmaris nic nie ma ciekawego to musi być wyjątkowym burakiem, Turcja Egejska jest przepiękna.
    • iwoniaw Re: Moje wakacje 20.05.20, 13:02
      cruella_demon napisała:

> w Grecji na początku września jednak realne smile
      > Cieszę się, mam nadzieję że nie na wyrost.

Też mam nadzieję, zwłaszcza że jako matka dzieci szkolnych mam planowany wylot wcześniej i nieśmiało zaczynam wierzyć, że może jednak się uda i będą wakacje zgodne z planem...
      • cruella_demon Re: Moje wakacje 20.05.20, 18:05
        Ja cichą nadzieję miałam cały czas, w końcu pod koniec marca kupiłam nawet nowe walizki wink
        Na razie dziecko trzymam w przeświadczeniu, że w tym roku z powodu pandemii wyjazd odwołany i co najwyżej bujniemy się gdzieś w Polsce, ale mam nadzieję, że jednak wypali smile
        • chococaffe Re: Moje wakacje 20.05.20, 18:59
          w końcu pod koniec marca kupiłam nawet nowe walizki

też dokupiłam torbę (torebkę) do zestawu idealnego !

Brakuje mi jeszcze butów idealnych! (takich co można wygodnie przejść 15 km i do teatru w nich iść)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka