Gość: Max IP: *.gprs.plus.pl 21.07.08, 12:06 Witam i bardzo prosze o opinie o tym hotelu.;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dekar Re: Althea Village Kreta 5 .08 21.07.08, 16:46 Byłem w maju. Poniżej przekopiowuję moją opinię, jak chcesz poznać inne to zajrzyj na forum "Grecja: Hotele i apartamety" w sekcji for prywatnych. Przepięknie położony hotel w kolorowym, pachnącym (maj) ogrodzie. W cichej i spokojnej okolicy. Pokoje noszą ślady zużycia, ale są czyste i wystarczająco przestronne, łazienki nowe. Lepiej wybierać pokoje na piętrach, te na parterze, jak dla mnie są trochę za mało intymne. Pokoje sprzątane codziennie, oprócz niedzieli. Ręczniki wymieniane tak samo. Panie sprzątające bardzo miłe, patrafiły nawet poukładać w szufladach nasze zakupy i udekorować kwiatami łóżko, bardzo miłe gesty. Jedzenie po prostu pycha, duży wybór i naprawdę smaczne, każdy powinien znaleźć coś dla siebie. Jest szwedzki bufet, więc można dokładać sobie do woli. Goście hotelowi to głównie skandynawowie, holendrzy i niemcy, raczej spokojne nacje. Hotel zlokalizowany w bocznej uliczce, co zapewnia odpowiednia dawkę ciszy, luźna zabudowa i sam ogród też dodatkowo wyciszają okolicę. Jednocześnie jakieś 5-10 minut spacerkiem jest centrum miejscowości z hipermarketami, tawernami, wypożyczalniami samochodów/skuterów/rowerów, sklepami itp. Niedaleko jest tez Fun Park dla rodzin z dziećmi i widziałem jeżdżącą "ciuchcię", zapewne z wycieczkami po okolicy. Do Chanii jest ok. 4 km, mozna podjechać autobusem jak komus zależy na czasie albo dojść na piechotę (jakieś 50 minut marszu), droga nawet niezła bo przez większą jej część jest chodnik, co w Grecji nie jest takie oczywiste ;) Po drodze warto zajść do sklepu Jumbo, mają w bardzo dobrych cenach ubranka dziecięce i zabawki, ceny nawet o połowę niższe niż w Polsce. Sama Chania bardzo ładna, moim zdaniem punkt obowiązkowy do zwiedzenia. Plaże w odległości jakiś 15 minut spacerkiem. Droga bardzo przyjemna i wcale nieuciążliwa, po drodze można coś zjeść w sporej ilości tawern lub coś kupić jeżeli jest taka potrzeba, bo sklepów też jest parę. Same plaże piaszczyste, bardzo urokliwe, szczególnie przy dwóch małych zatoczkach. Trzecia, ta największa i najdłuższa, jakoś mi do gustu nie przypadła. Moim zdaniem położenie hotelu jest po prostu idealne. Sam hotel cichy i spokojny, nie ma tłoku przy basenach (są dwa). Jak ktoś chce rozrywki to ma pod bokiem Chanię, w niedalekiej okolicy dużo sklepów i tawern, bardzo ładne plaże i świetny punkt do wypadów po wyspie (dobre skomunikowanie). Jak dla mnie bomba :) Odpowiedz Link Zgłoś