Dodaj do ulubionych

Ankaran- kemping ADRIA z vacansoleil

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 11:26
Witam wszystkich bywalców tego forum. Zastanawiam się nad zaklepaniem przyszłorocznych wakacji na kempingu "Adria" w Ankaran. Moglibyście coś napisać na jego temat , głównie chodzi mi o plażę (piach czy kamienie) , jej odległość od kempingu , a także o możliwości zjedzenia czegoś "na mieście". Jakie ceny , i w knajpach i w marketach......
Dzięki bardzo , z góry , za każdą informację.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: mundek Re: Ankaran- kemping ADRIA z vacansoleil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.10, 14:18
      Witam , a może jednak ktoś był i widział??
      • podroznik321 Re: Ankaran- kemping ADRIA z vacansoleil 20.10.10, 20:15
        Opinia na brytyjskim Zoover: 6.6 pkt., mogłoby być lepiej...
        Właśnie jestem na tej stronce i widzę zdjęcia - pomost odchodzący z betonowego nabrzeża oraz wybrzeże z wielkim kamieniami.
        • Gość: mundek Re: Ankaran- kemping ADRIA z vacansoleil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 13:58
          Dzięki podróżnik123 , też patrzyłem m.in. i na tej stronie , ale ze zdjęć ciężko niektóre rzeczy odczytać .Dlatego też poszukuję "naocznych świadków" ... Może się ktoś pojawi....
          Pozdrawiam
    • Gość: novy879 Re: Ankaran- kemping ADRIA z vacansoleil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 10:40
      Witam,też zarezerwowałam wczasy na Słoweni,na obiekcie Ankaran(Vacansoileil).Mam nadzieję że będzie fajnie,jednak mam trochę wątpliwości ponieważ doszukałam się w internecie zdjęć prywatnych na których tuż obok plaży an samym środku morza stoi jakaś "platforma"dośc duży obiekt kilka maszyn parę "żurawi".Dzwoniłam nawet do biura w tej sprawie ale niestety nikt nie wie co to i czy przeszkadza w odpoczynku.Będe jednak dopytywac .
      • Gość: Agam Re: Ankaran- kemping ADRIA z vacansoleil IP: 212.2.96.* 14.01.11, 14:21
        Wątpliwości wyjaśnia się przed rezerwacją. Ankaran leży naprzeciwko portu w Koper. To tak jakby kąpać się wśród tankowców i kontenerowców
        • Gość: Agam Re: Ankaran- kemping ADRIA z vacansoleil IP: 212.2.96.* 14.01.11, 16:19
          W Portoroż jest camping Lucija, w Izoli Belvedere. W Ankaran jest ładny basen
        • Gość: novy879 Re: Ankaran- kemping ADRIA z vacansoleil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 08:49
          Problem ,w tym iż nikt nas nie uprzedził o platformie znajdującej się obok "Ankaran".Już po rezerwacji zaczełam szukac opisów i natrafiłam własnie na owy.Zadzwoniłam do firmy "Vacansoleil"z pytaniem co "to " jest,niestety pani powiedziała ze pierwszy raz słyszy,i nie ma pojęcia o czym mówię.Jednym słowem rozumiem że Pan był i nie specialnie poleca?
          • Gość: Agam Re: Ankaran- kemping ADRIA z vacansoleil IP: 212.2.96.* 15.01.11, 10:28
            To jest nowe nabrzeże portowe z dźwigami. W googlach jest mapa satelitarna. Na kempingu nie byłem, przejeżdżałem obok autem, widać duży i ładny basen.
    • wislok1 Re: Ankaran- kemping ADRIA z vacansoleil 14.01.11, 21:13
      Brr, plaża w Ankaran

farm5.static.flickr.com/4003/4566596428_798bd6c6e6.jpg
      • Gość: novy879 Re: Ankaran- kemping ADRIA z vacansoleil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 15:06
        Po tym wszystkim,co przeczytałam jestem złamana zbliżającymi się wakacjami.Jezeli ma pan więcej zdjęc z tego miejsca to bardzo proszę coś wrzucić.Niech ktoś choć napisze że sama Słowenia (chodzi o zwiedzanie)jest warta tych wczasów.Nie wiem czy uda mię odwołac wczasy podając za powód owy port o którym firma nie uprzedziła nie tracąc przy tym już wpłaconych pieniedzy.
        • Gość: andy67a Re: Ankaran- kemping ADRIA z vacansoleil IP: 89.230.34.* 15.01.11, 16:44
          Nie biadol i nie przejmuj się tego typu komentarzami ! Ja też się tam wybieram i nie płaczę z tego powodu , jeśli nawet z tym portem jest coś nie tak , to w Słowenii będziecie mieli co robić . Poza tym kilka km w prawo i macie Włochy , a kilkanaście km w lewo macie Chorwację.... Nuda tam nie grozi !!!
        • wislok1 ?! 15.01.11, 22:08
          Znalazłem fotkę plaży i ją zamieściłem. Nie moja wina, że to tak wygląda.
          Teren nad samym morzem jest często podmokły.
          Dlatego plaże się tam betonuje.
          Pływać można, na kempingu jest komfortowo, jest basen otwarty i basen kryty,
          restauracja :
          www.adria-ankaran.si/
          Sam się zastanawiałem nad wyborem Ankaranu. Jest stamtąd kilka kilometrów do Włoch, ceny jedzenia i picia niższe niż we Włoszech.
          Nie przekonały mnie ceny wynajęcia domków w Vacansoleil, moim zdaniem zawyżone.

Nie ma rzeczy w 100% dobrych dla każdego. Dla osób szukających ładnej plaży, nie jest to dobry wybór.
          Dla tych którym wystarcza fajny basen,a chcą dużo zwiedzać we Włoszech, jest to miejsce ekstra.

• Gość: gość Re: Ankaran- kemping ADRIA z vacansoleil IP: *.215.206.74-internet.zabrze.debacom.pl 17.01.11, 16:53
          (...)Nie wiem czy uda mię odwołac wczasy podając za powód owy port o którym firma nie uprzedziła nie tracąc przy tym już wpłaconych pieniedzy.

z tego co kojarzę w Vacansie masz możliwośc zmiany zakwaterowania do marca bez ponoszenia dodatkowych kosztów, jednak musi to być ten sam termin wyjazdu.
    • Gość: e-tam Do > mundek IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.11, 13:25
      @mundek napisał(a):

Witam wszystkich bywalców tego forum. Zastanawiam się nad zaklepaniem przyszłorocznych wakacji na kempingu "Adria" w Ankaran......

Byliśmy na kempingu Ankaran < zerknij
      Wszędzie zejście do wody (drabinka lub skok do wody) TYLKO takie jak na tym zdjęciu.
      Kemping jak kemping CAŁY BRZEG WYBETONOWANY WRAZ Z POMOSTAMI, MASAKRA!!!
      Nie polecam tego miejsca na dłuższy pobyt ! NIE,NIE, NIE...
      Tylko jedną noc tu byliśmy, uciekliśmy właśnie z powodu FATALNEGO dostępu do wody oraz czystości wody.
      Tu jest PORT!!!

Pozdrawiamy,
      P.S.
      Nasza Chorwacja 2009 r. < zerknij i poklikaj, na pewno znajdziesz coś ...
      Wolne wczytywanie cierpliwie czekaj to może chwilę potrwać.
      • Gość: novy879 Re: Do > mundek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.11, 14:21
        No cóż,trudno jedziemy co będzię to będzie .Niestety odwołanie rezerwacji nie specjalnie wchodzi w grę(oczywiscie tak abyśmy nie stracili finansowo).Jedziemy paczką ok 25 osób,więc myślę ze nie umrzemy z nudów(mówcie jednak co chcecie "port" czy co to jest nie wygląda zachęcająco.Może jednak ktoś zna miejsce niedaleko gdzie jest łagodne zejście do morza i nie jest to plaza prywatna?
        • wislok1 Re: Do > mundek 17.01.11, 00:51
          Sam wybieram się w tym roku do Słowenii.
          Nigdy tam nie byłem nad Adriatykiem.

Z plaż nieźle wygląda ta:
          www.youtube.com/watch?v=YqCyn_s3RTU&translated=1
          • Gość: andy Re: Do > mundek IP: 89.230.34.* 17.01.11, 22:25
            Witaj , masz może rozeznanie w okolicznych plażach?? Czy naprawdę taka masakra w Ankaran??
            Normalnie się panika panika wytworzyła niesamowita . Widziałem Cię na " Węgrzech" , co myślisz o Balatonie??
            Pozdrawiam
            • wislok1 Re: Do > mundek 17.01.11, 22:45
              Rozeznanie co do Słowenii zdobywam analizą internetu, m.in. tego forum.
              W Chorwacji byłem dwa razy, ale to było z 10 lat temu.
              Ostatnie dwa wyjazdy to głównie Węgry i sąsiedzi Austria, Słowacja.

Zastanawiałem się nad powrotem do Chorwacji, ale w Słowenii do tej pory nie byłem. I uznałem, że warto spróbować. Jest stamtąd bliziutko do Włoch,a i na chorwacką Istrię rzut beretem.
              Z tego co się dowiedzialem jest nieźle w Izoli, plaża San Simon ( patrz filmik z youtube). Podobno jest fajna plaża w Strunjan, koło hotelu. Wszystko plaże kamieniste. W Portoroż jest plaża z piaskiem, ale to piasek przywieziony, a samo wejście do wody jest z betonem. za to w Portoroż są wielkie baseny przy plaży, aquapark, zjeżdżalnie, itp. Miejscowość przypomina Sopot czy Międzyzdroje.
              Najbliższa plaża z piaskiem i tylko piaskiem jest w Grado we Włoszech, jakieś 1,5 godziny drogi od Słowenii.
              O Balatanie myślę pozytywnie jak chodzi o południową część brzegu.
              Tyle że na Węgrzech jest zimniej i jak się ma pecha, to tak jakby się miało pecha nad polskim Bałtykiem, czyli kąpiel może nie być specjalnie przyjemna.
              • Gość: novy879 Re: Do > mundek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 09:48
                Byliśmy w tamtym roku w Chorwacji,ja osobiście polecam wyspę Pag,jest ślicznie woda błękitna super.Nie ukrywam że jest drogo (trzy porcje frytek 60zł w przeliczeniu,za obiad dla 2 dorosłych osób i trójki dzieci zapłaciliśmy ok 400żł)Jezeli ktoś zna ceny na Słowenii to proszę się podzielić tą wiedzą.
                • wislok1 Taa 18.01.11, 17:12
                  Podobno ceny są sensowne:
                  Jedzenie. Nawet przy skromnym budżecie nie będziemy głodować - obiad (makaron lub duża pizza z masą dodatków) - 4-6 euro, cappuccino - ok. 1, burek (duża bułka z ciasta podobnego do francuskiego z serem bądź innym nadzieniem) - ok. 2.

turystyka.gazeta.pl/Turystyka/1,82269,6586096,Uroki_slowenskiego_wybrzeza__Od_Kopru_do_Portoroža.html
                  Oczywiście zawsze można się naciąć, trafić do jakiegoś drogiego miejsca i skasują jak za zboże.

Ceny w sklepach:
                  klikni za ogled
                  www.spar.si/spar/aktualnozakupce/spar.htm
                  Spar to nie ichnia Biedronka, ceny mają średnie

• wislok1 Plaże w Izoli niedaleko Ankaran 20.01.11, 22:54
                    www.apartmajirebulaizola.com/plaze_slo.htm
                    Simonov Zaliv jest bezpłatny, płatne są leżaki i parasole ( 5 euro ! ) oraz wielka zjeżdżalnia ( 70 centów ). Tyle że jest wielka łąka, gdzie można rozłozyć koce.
                    Plaża jest podobna najlepsza
                  • wislok1 Podobno najlepsza restauracja na wybrzeżu Słowenii 20.01.11, 22:59
                    www.ribic.biz/jedi.htm
                    Najlepsza z uwagi na jakość potraw, wszyscy ją bardzo chwalą
                    • wislok1 Re: Podobno najlepsza restauracja na wybrzeżu Sło 20.01.11, 23:06
                      Proszę sobie poklikać :

JEDILNI LIST IN CENIK, CENE SO INFORMATIVNE

DNEVNA PONUDB GLAVNEGA KUHARJA

HLADNE ZAČETNE JED IN JUHE

TOPLE ZAČETNE JEDI

ŠKOLJKE IN RIBE

RIBE

JEDI PO NAROČILU IN JEDI NA ŽARU

PRILOG IN SIRI

SLADICE IN VINSKI LIST

PIJAČA

Wszędzie pokazuje się menu z obrazkami i ceną. Moim zdaniem ceny ujdą
                      • wislok1 A teraz coś typowego 20.01.11, 23:22
                        www.portoapollo.com/jedilni_list.pdf
                        www.pizzaextra.si/Jedilni-list_1/
                        Moim zdaniem jest taniej niż w Chorwacji
                        • wislok1 Jest nawet restauracja z Ankaran 20.01.11, 23:37
                          www.andor.si/en/restaurant/a-la-carte.html
                          Ceny ZNACZNIE wyższe od średniej, coś dla VIPów
                          • wislok1 A teraz dla porównania Muggia - sąsiad Ankaran 20.01.11, 23:47
                            W linii prostej klika kilometrów od centrum Ankaran.
                            Granica jest tylko linią na mapie. Jeden dom jest w Słowenii, następny we Włoszech.

www.ristorantealporto.com/

• wislok1 Zakupy i jedzenie w Koper - tanio w Interspar 27.01.11, 22:46
                        www.spar.si/spar_si/cfm/index.cfm?CFID=1494145&CFTOKEN=96418809&fuseaction=Suche.standortetreffer
                        Hipermarket Interspar znam z Czech.
                        Mają tanie jak na Słowenię jedzonko w restauracji:
                        www.sparslovenija.si/spar/2011/aktualnozakupce/restavracija/isp-jedilnik_A4_04-04.pdf

• wislok1 Re: Do > mundek 19.01.11, 22:26
                  Wyspa Pag jest droższa niż Austria.
                  W Alpach za obiad nigdy nie płaciliśmy więcej w przeliczeniu niż 200 złotych ( 2 dorosłych + 2 dzieci ). Ale tam ZAWSZE były w menu porcje dziecięce i z colą nigdy nie wyszło więcej niż 10 euro, a dzieciaki się najadły do syta
                  • Gość: ewa Re: byłam, opowiadam :) IP: *.ngates.nasze.pl 20.01.11, 21:00
                    byłam w ankaran w czerwcu 2010
                    kemping czyściutki, jednak przed sezonem niewiele tam się działo
                    nie przeszkadzalo mi to bo byłam z dziecmi wiec dyskoteki i imprezowanie nocne nie byłoby i tak możliwe
                    co do plaży to faktycznie wybetonowany brzeg, plaża kamyczkowa i trawa
                    ok. 6 km dalej w koprze jest fajna plaża trawiasta z łagodnym zejściem do morza ale wiadomo dno kamyczki
                    koniecznie trzeba zwiedzić portoroz i piran - ok 40 km w stronę Chorwacji
                    15 km w druga stronę masz Triest
                    200 km do wenecji (super wypad na cały dzień)
                    niedaleko ankaran sa słynne jaskinie, moje dzieciaki nie chcialy isc wiec sobie odpuscilismy ale podobno warto

na terenie kempingu parkujesz przy swoim domku lkub namiocie, na terenie jest odkryty basen i brodzik. dodatkowo fajny kryty basen z brodzikiem i jakuzzi (ten jest dodatkowo płatny ale akurat trafilismy na jakąs gratisowa oferte i przez 2 tyg nie placilismy za niego)

moim zdaniem nie będziesz tam się nudzić, widoki fajne a ten port o ktorym pisalas wcale nie uprzykrzal nam pobytu, nawt nie zwracalismy na niego uwagi
                    • wislok1 No i nie jest tak źle, hehe 20.01.11, 22:50
                      Mam jedno pytanie: jak jest z parkowaniem w Trieście i z zakupami.
                      Podobno w tym roku we Włoszech jest modne, to co w przysżłym roku będzie modne w Warszawie.
                      Ale jak to wygląda realnie ? Opłaca się kupować ciuchy czy buty ?
                    • wislok1 Pytanie techniczne 21.01.11, 00:09
                      Czy jest komunikacja publiczna między Włochami a Słowenią ?
                      Mam na myśli autobusy.
                    • Gość: novy879 Re: byłam, opowiadam :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.11, 09:28
                      Pytanko mam jeszcze takie:czy na obiekcie "Vacansoleil"są organizowane wycieczki np statkiem do Włoch lub Chorwacji lub gdziekolwiek.Jeżeli tak to może ktoś orientuję się jakie sa ceny(w tamtym roku na Chorwacji były takie rejsy za 5 osobową rodzinę chcieli 450żł wycieczka była całodniowa do tego był obiad,wino na statku)
                      • Gość: ewa Re: byłam, opowiadam :) IP: *.ngates.nasze.pl 21.01.11, 10:21
                        tu niestety nie pomogę...
                        w Trieście zaparkowaliśmy zaraz przy porcie i zwiedzaliśmy pieszo, zakupy nam nie były w głowie więc nie wiem jakie ceny
                        jeździliśmy ciągle swoim autem więc o komunikacji miejskiej nie napisze
                        o wycieczki się nie pytaliśmy bo mieliśmy już zaplanowane co chcemy zobaczyć i sami jeździliśmy ale tuz przy wjeździe na kemping była informacja turystyczna z masa ulotek i katalogów wiec może coś tam organizowali

tak jak już pisałam wcześniej, ja tam byłam od 5 do 19 czerwca, przed sezonem, wtedy mało tam się działo ale ja miałam cel wypocząć z e swoimi dziećmi i cos zwiedzic w okolicy wlasnym autem tak wiec dla nas ten kemping byl idealny :)
                        • Gość: ewa Re: byłam, opowiadam :) IP: *.ngates.nasze.pl 21.01.11, 10:24
                          a to mój wpis z tego forum sprzed roku, tuż po powrocie z ankaran

na 14 dni przez 10 pogoda była idealna, ostatnie 4 dni były ciepłe ale nie tak
                          słoneczne a w ostatnia noc potworna burza z ulewą.
                          Byłam tylko na wybrzeżu z małym wypadem do Wenecji.
                          Oczywiście trzeba zobaczyć Koper, Piran i Portoros. Do Piranu nie wjedziesz
                          autem, trzeba zostawić na parkingu i pieszo zejść do miasta ale naprawdę warto
                          ceny oczywiście wyższe niż w Polsce jedynie alkohol i paliwo porównywalne :)
                          chcąc zaoszczędzić można robić zakupy w marketach a przykładowe ceny to :
                          chleb 0,98 - mleko 0,57 - piwo 0,55 - wódka 4,29 - likier 5,49 - cola 0,66 -
                          czipsy 1,64 - sliwowica 12,49 wędliny - dwa razy droższe niż u nas, warzywa i
                          owoce również...
                          gałka lodów 1,00 - herbata 1,80 - kawa 2,00 - deser 4-5,00 - pizza 8,00
                          na obiad trzeba wydać około 10,00 ale raz znalazłam lokal gdzie kupiłam zupę,
                          frytki z kurczakiem i sałatę za 6,50
                          • Gość: novy879 Re: byłam, opowiadam :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.11, 13:09
                            A na samym ośrodku w knajpkach drożej niż na mieście czy porównywalnie.Jak daleko jest od ośrodka jakiś duży market?
                            • Gość: ewa Re: byłam, opowiadam :) IP: *.ngates.nasze.pl 21.01.11, 18:54
                              po drugiej stronie ulicy (5 minut) jest sklep mercator
                              ceny niższe niż na ośrodku
                              • wislok1 Re: byłam, opowiadam :) 21.01.11, 22:13
                                Oferta Mercatora z cenami:

www.mercator.si/si/akcije/
                                Kliknąć na:
                                Tedenske razvade
                                (PDF, 2,73 MB)
                                Razvade januar

• Gość: novy879 Re: byłam, opowiadam :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.11, 11:18
                                mam jeszcze pytanko:jak wygląda parkowanie autem na Słowenii -konkretnie chodzi mi o to czy można zaparkować bez problemu na parkingu nie płatnym?W Chorwacji graniczyło to z cudem wszędzie parkingi płatne za godzinę,zaparkować gdzieś na chodniku nie ma szans.A może ktoś miał do czynienia z Policją Słowenską?Znajomi jadąć na Chorwację mieli przygody z Policją w Austrii i wiem jedno z nimi się nie dyskutuje ,za przekroczenie prędkości 150euro.
                                • wislok1 Re: byłam, opowiadam :) 22.01.11, 22:43
                                  Przyłaczam się do pytania i dodaję pytanie o parkowanie we Włoszech.

Jeśli chodzi o policjantów słoweńskich znalazłem te supertajne filmiki:
                                  www.youtube.com/watch?v=iL8sIbVdfZs&translated=1
                                  www.youtube.com/watch?v=gvREK6h4OKA&feature=related
                                  Z Austriakami się nie dyskutuje, tylko płaci. To jest fakt. Mnie nie skasowali, ale tylko ostatni głupek jeżdzi tam w terenie zabudowanym przeszło 60 km/h. Przekroczenie prędkości do 10 km/h raczej olewają. Radar jest tam na radarze, szczególnie we Wiedniu. Na autostradach i poza miastami też jest tolerancja 10 km/h. W praktyce na autostradach łapią za 150 km/h i kasują jak za zboże.

• wislok1 Re: byłam, opowiadam :) 21.01.11, 22:02
                          A ha, dzięki za informacje.
                          Byliście w zamku Miramare i Grotto del Gigante ?
    • wislok1 Ankaran- kemping ADRIA - film !! 23.01.11, 23:12
      www.youtube.com/watch?v=km2yPDPWaN4&translated=1
      • Gość: novy879 Re: Ankaran- kemping ADRIA - film !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 09:46
        Zapowiada sie fajnie.Wczasy mamy opłacone na przełomie czerwca i lipca,mam nadzieję że pogoda będzie(to najważniejsze).A jak z winietkami orientuje się ktoś,czy ceny od zeszłego roku wzrosły?
        • wislok1 Re: Ankaran- kemping ADRIA - film !! 24.01.11, 23:00
          No to może się spotkamy.
          Na razie jedzie razem ze mną 7 osób, może jeszcze dojdą 4.
          Będziemy w Izoli, myślę że od 2 lipca
          • Gość: novy879 Re: Ankaran- kemping ADRIA - film !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 17:09
            a jak z winietami jakie ceny w tym roku?
            • wislok1 Re: Ankaran- kemping ADRIA - film !! 26.01.11, 22:32
              Yearly vignette for (two-track) vehicles up to maximum permissible weight of 3.500 kg 95.00 EUR
              Monthly vignette for (two-track) vehicles up to maximum permissible weight of 3.500 kg 30.00 EUR
              Weekly vignette for (two-track) vehicles up to maximum permissible weight of 3.500 kg 15.00 EUR
              www.dars.si/Dokumenti/Toll/Methods_of_payment/Vehicles_up_to_35_t/Vignette_308.aspx

A skąd jedziecie ?
              My z Cieszyna. Nad Adriatyk jak na nasz Bałtyk.
              Wolę przez Żylinę. Zaraz za miastem autostrada przez Austrię aż do Koper.
              • Gość: novy879 Re: Ankaran- kemping ADRIA - film !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 11:23
                Wyjeżdzamy ze Ślaska niedaleko Katowic.Nie wiem jak pojedziemy, myślę że tak jak w tamtym roku na Chorwację.Pojedziemy na Cieszyn i tam pierwszy postój i zakup winiet.Wiem ze dobrze jest przelecieć Austriie i nie tankować tam bo paliwo jest bardzo drogie.Problem polega na tym iż w Cieszynie w nocy ciężko znaleść stację która ma gaz.
                • uma76 Re: Ankaran- kemping ADRIA - film !! 27.01.11, 11:29
                  podłączę się ;)
                  a jedziecie jednym ciągiem bez noclegów? Możesz napisać trasę jaką jeździcie? Ile czasu (orientacyjnie oczywiście) zajmuje?
                  • wislok1 Re: Ankaran- kemping ADRIA - film !! 27.01.11, 15:40
                    Też do Słowenii ?

• Gość: novy879 Re: Ankaran- kemping ADRIA - film !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 10:12
                    Jeżeli chodzi o Śląsk,to myslę ze podróż zajmie nam ok 11 godzin na spokojnie z tankowaniem i przerwami dla dzieci.W tamtym roku jadąc na Chorwację zwiedzaliśmy Włochy więc czas jest nieproporcjonalny.Wracając natomiast staliśmy 6 godzin w korku i to własnie w Słowenii(horror w zasadzie nie wiemy co się stało ale zamkneli kawał autostrady i puścili samochody przez wioski przez 6 godzin nie mogliśmy wbić drugiego biegu)wiec jazda trwała ok 17 godzin.Jeżeli chodzi o trasę jaką pojedziemy to myślę ze tą najszybszą :na Brno,Wiedeń,Graz,Maribor,Słowenia(dobra rada dla nowych dobrze jest Austrie przejechać przed 5 rano ,potem na drogach młyn wszyscy jadą do pracy,nikt nikogo nie chce przepuścić,jak pomylisz zjazd na rondzie to potem trzeba się niezle nagimnastykować zeby trafić na swoją drogę,przed 5 pusto spokojnie)
                    • uma76 Re: Ankaran- kemping ADRIA - film !! 28.01.11, 11:06
                      o dzięki za radę! :)
                    • wislok1 Re: Ankaran- kemping ADRIA - film !! 28.01.11, 23:09
                      Ja nie lubię jeździć w nocy. Wolę wyjechać o 7 rano.
                      O jakim rondzie w Austrii piszesz ?
                      W każdym razie jadąc od Bratysławy aż do granicy Słowenii jest ciągle autostrada
                • wislok1 Re: Ankaran- kemping ADRIA - film !! 27.01.11, 15:38
                  Gaz jest na stacji Statoil w samym centrum. Od strony Katowic jedzie się prosto w kierunku centrum, potem na rondzie znowu prosto i już widać Statoil.
                • wislok1 Re: Ankaran- kemping ADRIA - film !! 27.01.11, 15:50
                  Z Katowic jest mniej niż 900 km, ja obliczam czas podróży z okolic CIeszyna na 10 h z postojami
                  • Gość: novy879 Re: Ankaran- kemping ADRIA - film !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 19:24
                    Trochę się orientowałam w sprawie winiet ceny nie różnią się bardzo od zeszłego roku,i tak:winieta na Czechy 10dni ok40 żł na 30dni ok 56,50 zł.Austria 10 dni ok 32żł 30 dni 92żł.Słowenia7 dni ok 60zł,30dni ok 120żł.Mam jednak wątpliwości co to winiet na Austrie coś za tanio.
                    • wislok1 Re: Ankaran- kemping ADRIA - film !! 09.02.11, 21:24
                      Austriacy nie są tak pazerni z winietkami, bo oprócz winiet obywatele tego państwa płacą słone podatki drogowe
                      • Gość: novy879 Re: Ankaran- kemping ADRIA - film !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 10:35
                        Kto był w jaskiniach na Słoweni?Jakie ceny?czy wchodzisz kiedy chcesz czy o jakiś godzinach konkretnych?czy jest przewodnik?Może są zniżki dla dzieci?Wszelkie informacje mile widziane:)
                        • wislok1 Jamy w Słowenii 12.02.11, 22:24
                          www.predjamski-grad.si/
                          www.postojnska-jama.si/
                          www.park-skocjanske-jame.si/

Ceny dość słone ( patrz linki ). Wchodzi się w grupach. Wybiera się język grupy. Polskiego brak
                          • wislok1 Re: Jamy w Słowenii 12.02.11, 22:28
                            www.postojnska-jama.si/materiali/priloge/eng/deutsch-2011pdf.pdf
    • wislok1 Nie znam tej Justysi, ale fotki fajne 24.01.11, 23:04
      picasaweb.google.com/juzinna/SOwenia#
      • Gość: Kasia Re: Nie znam tej Justysi, ale fotki fajne IP: *.szczecinek.vectranet.pl 29.01.11, 17:06
        Na kempingu byłam kilka lat temu z vacansoleil.W sezonie przyjmują tam zorganizowane grupy. Na dużym basenie nie dawało sie popływać, bo uczestnicy obozu plywackiego cwiczyli od rana , a wieczorami jak to dzieciaki na obozie: biegali, krzyczeli i okupowali łazienki
        ( wtedy prysznice były dodatkowo płatne). Woda w morzu bardziej bura niz w Bałtyku, no i widok z plaży na rafinerię tez nie należał do atrakcyjnych. Za to okolica piękna. W poblizu jaskinia Skocjanska- Cudo! Piękny , klimatyczny Piran, białe konie w stadninie w Lipicach - niezapomniane. Blisko Triest, do którego można skoczyć na włoska kawę. Myslę,że jak dobrze zaplanujesz pobyt i pozytywnie sie nastawisz, to może być całkiem przyjemnie. Zwłaszcza,ze nie zaskocza Cię juz port, rafineria, betonowe nabrzeze. Pozdrawiam
        • Gość: novy879 kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 11:52

Raczej trudno się▬ pozytywnie nastawić po tym co napisałaś,ale myślę że tyle opinii ile ludzi.Mam nadzieję że moje komentarze po powrocie,będą bardziej napawające optymizmem.POZDRAWIAM.
          • Gość: gość Re: kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 13:59
            ...a ja zamieniłem na Balaton...
            • Gość: Kasia Re: kasia IP: *.szczecinek.vectranet.pl 31.01.11, 16:00
              To co na tym kempingu bardzo ładne, to bujna śródziemnomorska roślinność.
              Negatywne wrazenia z kempngu, nie przesłoniły u mnie pozytywnych zwiazanych z pobytem w Słowenii. Jesli to jeszcze możliwe, poproś w biurze vacansa o lokalizację namiotu w cieniu, bo nasz ustawiony był w pełnym słońcu, obok tych rozwrzeszczanych łazienek, co miao spory wpływ na wrazenia kempingowe.
              • wislok1 Re: kasia 31.01.11, 22:36
                Słowenia jest przepiękna, kto nie wierzy, niech tu zajrzy:
                www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=579010&page=78
                Wystarczy wsiąść do auta i po kilku km jest się w Izoli z ładna plażą lub w Portoroż z basenami full wypas.
                Tyle atrakcji wycieczkowych w bliskiej okolicy ( słoweńskie wybrzeże z mała Wenecją - Piran, Triest, chorwacka Istria, jaskinie Skocjan, itd. ) nie ma nigdzie.
                • Gość: novy879 Re: kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 10:19
                  Po namysłach i konsultacjach oraz doświadczeniach z tamtego roku postanowiliśmy jechać do Słoweni przez Słowacje.Droga o wiele lepsza niż w Czechach(w Czechach droga jest z płyt co dla zawieszenia nie najlepsze przez długi długi odcinek)I jeszcze jedno osoba która była w tamtym roku proponuje kupić winiety na Słowacji Nie w Polsce ponoć dużo taniej.
                  • wislok1 Re: kasia 14.02.11, 22:41
                    No to mądra decyzja.
                    W Żylinie zaczyna się autostrada, która powinna się skończyć w Koper.

Winiety są zaraz na granicy w Świerczynowcu.
                    Dawniej to było przejście graniczne Mosty(CZ)-Świerczynowiec(SK)
                    na przełęczy Jabłonkowskiej.
                    Przy wjeździe na Słowację sa obskurne budki z winietami. Najwygodniej na stacji benzynowej Slovnaft zaraz obok.
                    Tylko kupować od tego gościa w euro !
                    Płacisz w złotówkach lub w czeskich koronach, oszuka na bank
                    • wislok1 Re: kasia 14.02.11, 22:42
                      A i jeszcze jedno. Tam często stoją miśki z suszarkami.
                      Bardzo często
                      • Gość: novy Re: kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.11, 10:22
                        Czy ktoś może się orientuje ,jak wygląda ewentualne leczenie na danym obiekcie firmy Vacansoleil?W razie jakiegoś wypadku,choroby,uczulenia itd na obiekcie znajduje sie pierwsza pomoc i tera chodzi mi o to czy przy takiej wizycie płaci się za nią a firma ubezpieczeniowa oddaje później pieniązki czy korzysta na zasadzie naszego Funduszu Zdrowia(czyli nic nas nie interesuje firma się sama rozlicza z ubezpieczycielem)Mowa oczywiscie o ubezpieczeniu podstawowym,obowiązkowym przy wykupie wczasów.
                        • wislok1 Re: kasia 05.05.11, 16:12
                          www.wycieczka.pl/przewodnik/slowenia/zdrowie-i-szczepienia-w-slowenii.html
                          Napisz maila do Vacansoleil, będziesz mieć na piśmie, jak to wygląda na tym obiekcie
                          • Gość: novy Re: kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.11, 19:55
                            Właśnie problem w tym ,iż oni sami nie wiedzą dzwoniłam i pytałam miła pani powiedziała że Raczej nie trzeba płacić.W tamtym roku córce weszło coś do ucha podczas drzemki popołudniowej przed namiotem.Dwa dni później z ucha zaczeło wypływac coś zielonego ślimatego ,strasznie to wyglądało.Ucho bolało i nie słyszała na nie,nie zdecydowałam sie na wizytę wtedy u lekarza ponieważ wyjezdzaliśmy już do Polski.Na miejscu okazało się ze coś jej weszło do ucha i złożyło jaja.Cała sytuacja została opanowana i jest ok,ale chce wiedziec na wypadek podobnej sytuacji na co mogę liczyć jeżeli chodzi o opiekę zdrowotną na obiekcie vacansolil.
                            • wislok1 Re: kasia 05.05.11, 20:17
                              Jak to nie wiedzą ? Jak kasować za pobyt to wiedzą, żabojady okropne.
                              Jeśli jeszcze n ema cie, to na waszym miejscu bym wykupił polisę prywatną i wypytał się u ubezpieczyciela, jakie są zasady w Słowenii. A jak już macie, to też sie wypytajcie.
                              Np. w Austrii trzeba płacić za wizytę,a potezm zwracają. W Niemczech się nie płaci.
                              • wislok1 Re: kasia 05.05.11, 20:40
                                A ha, sorki, nie doczytałem pierwszego pytania.
                                Moja wina.
                                Czyli polisę macie, jedyny problem to to, czy płaci się za wizytę.

Zapytac się ubezpieczyciela, powinni w firmie uzbepieczeniowej wiedzieć.
                                W kazdym razie polisa musi obejmowac takie przypadki jak wspomniany przez ciebie

• uma76 Re: kasia 06.05.11, 13:03
                                  z tego co ja widziałam w regulaminie ubezpieczenia i w informacji przesłanej z vacansolei, to płaci się na miejscu, a potem zwracają, tylko trzeba zachować rachunki.
                                  Nie wiem tylko czy całość zwracają.
                                  tutaj w pdf warunki ubezpieczenia:
                                  www.vacansoleil.pl/ubezpieczenie/
                                  • wislok1 Re: kasia 06.05.11, 22:34
                                    Pisze wyrażnie, że ponosi się koszt własny do wysokości 100 złotych
                                    • uma76 Re: kasia 06.05.11, 23:14
                                      wislok1 napisał:

> Pisze wyrażnie, że ponosi się koszt własny do wysokości 100 złotych
                                      jak zwykle niezawodny :)
                                      • Gość: novy novy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 10:13
                                        Ok,dzięki bardzo za pomoc.Bardzo możliwe ze już ktoś wczesniej pisał,ale nie mogę znaleść, sama jakoś też nie umiem zlokalizować.Chodzi o stację benzynowe które mają gaz w Słowacji(ponieważ jak już wcześniej pisałam postanowiliśmy do Słowenii jechac wlaśnie przez Słowację)W Czechach ciężko ze stacjami które maja gaz,w dodatku większość w nocy pozamykana,a i drogi nie za fajne.Myślę że Słowacją to dobry pomysł.
                                        • Gość: novy Re: novy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.11, 10:37
                                          Witam,wszystkich:byłam ,zwiedziłam ,wypoczełam.Teraz mogę się podzielić z wami moją wiedzą na temat kempingu Adria w Ankaran.Zacznę od tego, iż Słowenia jest piękna,jaskinie przepiękne,ludzie bardzo gościnni,jest co zwiedzać.Sam ośrodek bez szału,czysto było,opiekun firmy Vacansoleil bardzo w porządku.Nie podobało mi się to,że nie było żadnych animacji ani dla dzieci ani dla dorosłych(po mimo iż w ofercie jest wzmianka ze animacje są).Firma nie wspmniała też ani słowem ze za wszystko w zasadzie trzeba płacić kaucję(rozumiem osobiście że kaucję się zwraca,ale gdybym miała taką wiedzę wziełabym więcej pieniędzy na same kaucje a tak trzeba było zamrozić kasę )przypominam ,iż byłam w zeszłym roku na Chorwacji i nikt za nic nie brał kaucji.Najbardziej jednak rozzłościł mnie fakt,kiedy to w połowie urlopu pan na basenie stwierdził że teraz leżaki będą płatne po 2 euro za leżak,swojego wnieść nie można a na ręczniku nie bardzo się dało leżeć ponieważ był co chwilę zalewany przez pływające osoby.Myślałam że jak się ma opłacone wczasy to takie podstawowe rzeczy są do dyspozycji wczasowiczów tym bardziej że kaucje za korzystanie z basenu uiściliśmy .Krótko mówiąc na Słowenie bym wróciła,do ośrodka........hm może gdybym nie miała innego wyjścia.
                    • Gość: novy879 Re: kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.11, 18:40
                      Bi vilage-czy ktoś był?proszę o kilka zdań na temat tego miejsca.
                      • Gość: Foxer Re: kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.11, 18:51
                        Co to takiego ?
                        Nie wierzę, że istnieje coś o nazwie
                        "Bi vilage"
                        • Gość: novy879 Re: kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.11, 19:18
                          Bi vilage Chorwacja, a konkretnie namioty z Vacansileil.
                          • Gość: Foxer Re: kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.11, 19:32
                            Bivillage, a nie Bi vilage !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                            • Gość: novy879 Re: kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.11, 11:41
                              Aj tam aj tam,znaczy że pani poprawna była i coś więcej napisze?
                              • Gość: Foxer Re: kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.11, 20:30
                                Pan poprawny wybiera apartamenty.
                                Opinie o Bivillage są różne:
                                www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g780756-d1170555-Reviews-Camping_Bi_Village-Fazana_Istria.html
                                • Gość: novy879 Re: kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.11, 11:18
                                  Panie poprawny,bardzo dziękuję za pomoc,jednak to nie stronka o apartamentach.Czyżby się pan pogubił?Jak już zresztą napisałam interesują mnie TYLKO informacje od osób które były osobiście,z takimi chętnie podyskutuje.Pozdrawiam novy879.
                                  • Gość: Foxer Re: kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.11, 19:02
                                    Na tej stronie sa opinie TYLKO tych osób, które tam były osobiście
                                    • Gość: novy879 Re: kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.11, 11:04
                                      Ok,panie poprawny więc proszę mi napisać jak tam jest?Czy płaci się za wejscia na baseny będąc gościem ośrodka?Czy pobierana jest kaucja za miejsca parkingowe przy namiotach?A jeżeli tak to jaka jest cena?Mam naprawdę wiele pytań,mam nadzieję że pan odpowie osobiście a nie prześle linka.Pozdrawiam i czekam na odpowiedz novy879.
                                      • Gość: Foxer Re: kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.11, 15:42
                                        A nie lepiej napisać bezpośrednio do Bivillage i się o to zapytać ?
                                        info@bivillage.com

Wiem, że to zbyt proste i zbyt łatwe, ale niech Pani spróbuje.

PS: na tej stronie z opiniami o tym ośrodku, do której podałęm link można wysłać wiadomość do autorów opinii i się zapytać o szczegóły pobytu
                                        • Gość: novy879 Re: kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.11, 19:09
                                          Drogi panie Poprawny,proszę mi wierzyć,że udało mi się wpaść na jakże prosty i banalny sposób i napisałam do owej firmy:)Nawet uczyniłam więcej ZADZWONIŁAM tam(jestem z siebie bardzo dumna).Przykro mi że nie był pan w stanie mi pomóc(choć zauważyłam pana starania),jednak pojawiła się już osoba która zapewne sprosta moim oczekiwaniom i opisze to na czym mi zależy najbardziej.Proszę się już nie wysilać i złote rady zachować na poszukiwanie apartamentów.Życzę wszystkiego dobrego i pozdrawiam novy879.
                                          • Gość: Foxer Re: kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.11, 20:03
                                            Nie rozumiem jednej rzeczy: dlaczego nie wierzy panii setkom opinii zamieszczonych na temat Bivillage w internecie ludzi, którzy tam byli ( dwa linki )
                                            i koniecznie szuka choćby jednej opnii na tym forum.
                                            Ktos może zrobić pani głupi dowcip i opisać wrażenia z tego miejsca, choć tam nie był.
                                            Przecież opinia tych kilkuset ludzi jest znacznie bardziej wiarygodna niż jedna opinia z tego forum !!!!!!!!!!!!!!
                                            No, ale kobiety nigdy facet nie zrozumie do końca
                      • Gość: vvv Re: kasia IP: *.ists.pl 12.11.11, 19:02
                        Tu masz sporo opinii
                        www.zoover.pl/chorwacja/istria/fazana/bi-village/kemping
                        • Gość: novy879 Re: kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.11, 19:21
                          Tak dzięki czytałam,jednak chciałabym popisać osobą która tam była najlepiej w tym roku.Ja byłam na Słoweni z Vavansoleil i okazało sie że musiałam sporo dopłacać za rzeczy które powinny być w cenie wczasów,dlatego zależy mi na bieżących informacjach.
                          • Gość: gość Bi village IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.11, 17:39
                            Byliśmy na campingu w tym roku w czerwcu. Wróciliśmy bardzo zadowoleni, byliśmy pod namiotem z Vacansoleil. Na pytania chętnie odpowiem.
                            • Gość: novy879 Re: Bi village IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.11, 19:02
                              Witam, życie mi pani ratuje!Mam kilka pytań,co roku wyjeżdzamy na wakacje z Vacansoleil i jesteśmy zadowoleni,jednak w tamtym roku trochę byliśmy zaskoczeni.Zaplanowaliśmy wakację tak aby można było na kawę pojechać do Włoch a na plaże na Chorwację ,a przy okazji zwiedzić piękne jaskinie w Postojnej.Idealnym miejscem okazała się Słowenia(a przynajmniej tak myśleliśmy).Sam kemping w miarę tz.czysto,opieka bardzo dobra,ludzie przyjaźnie nastawieni.Nie spodobało nam się to iż zaraz po przyjeździe kazano nam wpłacic kaucje za kartę parkingową w kwocie 100Eur.na drugi dzień okazało się że znowu trzeba wpłacić kaucję za wstęp na basen 20Eur. od osoby(nasza rodzina liczy 5 osób).Jak już dotarliśmy na upragniony basen to znowu nas zaskoczono i poinformowano że leżaki sa płatne 5eur.jeden i to już nie była kaucja.Ja rozumien ze kaucja jest zwrotna,ale gdyby firma nas poinformowała wcześniej wzielibyśmy więcej pieniędzy na kaucje,a tak pieniądze były zamrożone,i przywieźliśmy je do kraju.Dlatego proszę mi napisać jakie niespodzianki mogą nas spotkać na danym obiekcie.Dużo osób pisze też że tuż obok namiotów jest scena i bardzo głośna muzyka do godzin nocnych,czy to prawda?Każda wiadomość na wagę złota jedziemy grupką ok 25 osób,chcemy wiedzieć wszystko:)Dziekuje.
                              • wislok1 Wrrr 17.11.11, 21:32
                                W życiu bym więcej nie pojechal z tak niesolidną firmą jak Vacansoleil, to jest po prostu skandal.
                                Takie informacje o dodatkowych kosztach firma ma zakichany obowiązek podać klientom na swoje stronie internetowej. Jeśłi tego nie robi, to koniec zabawy, wiecej z nimi się nie jedzie i basta.
                                To jakaś abstrakcja, żeby klienci na forach internetowych szukali informacji, tak jak Pania nie w firmie Vacansoleil, żabojadzkie dziadostwo za paskarskie ceny, nic wiecej
                                • Gość: gość Re: Wrrr IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.11, 16:58
                                  Jestem zaskoczona negatywnami w stosunku do Vacansoleil albowiem byłam na wyjeździe pod ich namiotami parę razy i wracałam w 90% zawsze zadowolna (10% pozostawiam na braki w wyposażeniu namiotu i zdarzało się -po sezonie jednak zaznaczam - że jeden z basenów był zamknięty). Zresztą zawsze można napisać pismo do firmy z skargą.
                                  Natomiast jeśli chodzi o camping Bi Village to byliśmy w drugiej połowie czerwca. Camping b.duży, czysty i zadbany, sanitariaty również, Plaża ładna trochę drzew- więc i cień się znajdzie. W sklepie b.drogo jednak samochodem blisko do Puli. Na plażach leżaki - owszem i płatne, ale jak na więkoszości plaż w Chorwacji, czy Włoszech. Na basenach były leżaki - wtedy w czerwcu nigdy za korzystanie z nich nie płaciłam, jak również za samo korzystanie z basenów. Namioty rozłożone w cieniu pod drzewami w cześci gdzie były namioty do wynajęcia - niedaleko basenów, ja na hałas nie narzekałam. Występy na scenie były wieczorem do ok. 22-czy 23 - byliśmy z małymi dziećmi więc już o tej porze byliśmy w namiocie, ale jakoś nie przypominam sobie żeby hałas nam przeszkadzał. Być może co roku następuje jakas rotacja namiotów i Vacansoleil był kiedyś bliżej basenów. Kaucja 100 euro, namiot jest sprawdzany dokładnie. Jedyne co było dodatkowo dla nas płatne to klimatyczne - dosyć wysokie i jeśli dziecko chciało korzystać z animacji to karta tzw Samcard kosztowała 2,5 euro. Na basenach obowiązywała przerwa od 13 do 15. Samochód można parkować było obok namiotu, za żaden parking nie płaciliśmy. W przyszłym roku prawdopodobnie też tam pojedziemy.
                                  • wislok1 Cóż 18.11.11, 21:43
                                    Sprawdziłem ofertę na przyszły rok w tym kempingu. Tydzień pobytu na kempingu Bivillage nad Adriatykiem, lipiec, w obrzydliwym "domku", przypominającym slumsy z Rio de Janeiro, przeszło 3500 zł,
                                    w namiocie przypominającym łażnię parową 2466 zł,
                                    o kaucjach, opłatach klimatycznych, itd. firma milczy, żeby nie straszyć.
                                    I to wszystko w promocji, hehe.

Za 70 euro na dobę jest dobry apartament z klimatyzacją, wygodne łóżka, normalny dom, przy kursie 1 euro = 4,4 zł to 308 zł, za tydzień 2156 zł

No comments
                                    Fakty mówią same za siebie

• Gość: gość Re: Cóż IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.11, 12:08
                                      Cóż.. to twoja opinia.
                                      Domki wcale nie są obrzydliwe, są całkiem na przywozwoitym poziomie.
                                      Jeśli chodzi o namiot, to ktoś kto całe życie jeździł pod zwykły namiot to namiot z takim wyposażeniem tj. łóżka, garnki, piecyk i lodówka jest niesamowita wygodą. Zaznaczam,że wcześniej jeździliśmy pod zwykłe namioty - co trzeba lubieć zaznaczam!! - a teraz pakujemy tylko ciuchy i jedziemy. W każdym namiocie jest łaźnia, nie tylko z Vacansoleil, ale większość dnia spędza się poza namiotem.
                                      Jesli chodzi o ceny, zgadzam się w sezonie jest b.drogo, ale po też promocje, a poza sezonem jest taniej. Trzeba wziąść pod uwagę, że mamy dostęp do basenów, ładnych placów zabaw i dzieciom taka forma wakacji zdecydowanie bardziej odpowiada niż siedzenie w apartamencie.
                                      O kaucjach pisze w katalogu, a klimatyczne płaci się prawie wszedzie, nawet będąc w apartamentach.
                                      Każdy wybiera taką forme wakacji jak lubi, prawda?
                                      • Gość: novy879 Re: Cóż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.11, 16:00
                                        Ja też uważam,że wczasy pod ekskluzywnymi namiotami to bardzo udane wczasy.Nie muszę się martwić że dzieci umażą ściany w apartamęcie,zniszczą ewentualne kwiaty czy podepczą trawę.Od rana biegają w kąpielówkach,a nawet kiedy pada deszcz w gumowcach dają rade.Pełen luz bez stresu.Dziękuje też za informację,strasznie mnie to zachęciło do zarezerwowania wczasów.Trzeba też umieć rezerwować wczasy w Vacansoleil,jeżeli się to zrobi w "dobrym"miesiącu to otrzymuję się duży rabat i tak wynajem namiotu w drugiej połowie czerwca to koszt ok 900łż(namiot miesci 6 osób)koniec sierpnia i początek września ok 750żł.Ja pierwszy raz na Słoweni spotkałam się z takimi opłatami dodatkowymi i byłam mocno zaskoczona,natomiast wcześniej byłam w Park Umag i było rewelacyjnie,nic nie było płatne wszędzie pełno leżaków,trzy baseny(dla dzieciaków małych,nastolatków,dorosłych).Jeszcze raz dziękuje za odpowiedzi na pytania ,zapewniam że jeszcze się odezwę,mam więc nadzieję że mogę na panią liczyć:)
                                        • Gość: Foxer Re: Cóż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.11, 16:11
                                          ..ekskluzywne namioty ??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ROTFL
                                          • Gość: novy879 Re: Cóż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.11, 16:23
                                            O witam panie poprawny,a pan wciąż jednak zainteresowany tymi namiotami?hm gdyby był problemy ze zrozumieniem przymiotnik ekskluzywny przywołuje nam na myśl coś , co jest eleganckie, starannie wykonane, ma odpowiednią renomę, markę i w ogóle budzi w nas tylko pozytywne uczucia.Myślę jednak że nie jest pan w stanie tego zrozumieć,w koncu panie poprawny pan wybiera tylko apartamenty.Pozdrawiam:)
                                            • Gość: Foxer Re: Cóż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.11, 22:37
                                              Pan poprawny przeczytał na stronie vacansoleil.pl:

"Żadnych ukrytych kosztów czy dodatkowych opłat. Bez względu na to jaki region, bez względu na to który kemping, bez względu na to ile osób."

Piszą prawdę ? Było tak w Ankaran ?

• Gość: novy879 Re: Cóż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.11, 10:55
                                                Panie poprawny,ja piszę prawdę:w Ankaran były koszty ukryte o których nie było mowy przy wykupie wczasów napisałam o tym DWA razy.Dlatego chciałam wiedzieć czy na inny obiektach też takie były!Byłam też w PArk Umag i kosztów dodatkowych nie było żadnych!!!!Chłopie poczytaj dokładnie:)
                                            • Gość: 123adak Re: Cóż IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.05.13, 13:34
                                              Witam, czy ktoś z rodaków wybiera się na Bi Village w terminie 01.09-08.09.13
                                      • wislok1 Re: Cóż 19.11.11, 17:02
                                        Wizualnie domki są obrzydliwe, a to że są nieźle wyposażone, to jest inna bajka.

Zdaje sobie sprawę z tego, że ktoś lubi kempingi, ale są o wiele tańsze w Chorwacji, więc
                                        po co przepłacać dając łatwy zarobek żabojadom ?
                                        Ale wolny wybór

Dzieci jadą nad morze po to, żeby kąpać się w morzu, nie w basenie. W każdym razie o wiele bardziej ich interesuje morze niż basen, o wiele, wiele bardziej
                                        • wislok1 Re: Cóż 19.11.11, 17:09
                                          Porównałem wynajem miejsca do rozbicia swojego namiotu, 2 dorosłych i 2 dzieci, 1 samochód
                                          na kempingu Vacansoleil i w innych chorwackich.
                                          U żabojadów najtaniej wychodzi 175 złotych, gdzie indziej około 130 zł
                                          Te 40 zł idzie się paść na francuskiej łące
                                          • wislok1 Re: Cóż 19.11.11, 22:47
                                            Porównałem też koszt wynajęcia mobilhome.
                                            Na campingu koło Wenecji za tydzień zapłaci się 1700 zł ( kurs 1 euro = 4,4 zł ).

A w okolicach Wenecji ceny są najwyższe, wyższe niż w Chorwacji.
                                            Nie ma ekonomicznie najmniejszego sensu przepłacac za vacansoleil, naprawdę.
                                            Ale żyjemy w wolnym kraju
                                            • Gość: novy879 Re: Cóż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 11:23
                                              Tylko że my nie mówimy o mobilhome,ani o zwykłym"swoim"namiocie.Mowa o namiotach w pełni wyposażonych tj.łóżka,piec,garnki,talerze.szklanki,łyżki,lodówka itd.Chciałam też zauważyć,że nie pytamy o ceny namiotu czy domków(bo to łatwo obliczyć)mowa o kosztach ukrytych i na tym się skupmy.novy.
                                              • wislok1 Re: Cóż 21.11.11, 19:14
                                                Podałem te ceny, żeby pokazać, że vacansoleil każe są płacić więcej za taki sam standard.
                                                No, ale jak ktoś lubi przepłacać, nie moje zmartwienie
                                                • Gość: novy Re: Cóż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 19:55
                                                  Ok,to proszę znaleść inną ofertę lepszą,tańszą ofertę namiotu w pełni wyposażonego(tak jak w Vacansoleil)Pewnie porównamy ceny.
                                                  • wislok1 Re: Cóż 21.11.11, 21:59
                                                    Ja mam szukać ? To wy jedziecie !
                                                    W Chorwacji jest mnóstwo kempingów.
                                                    W pełni wyposażony apartament z klimą, z kuchnią, jest tańszy od tych namiotów, gdzie obok siebie jest kuchanka gazowa i łóżka.
                                                    Jeśli to nie trafia dowyobraźni, to już trudno

• wislok1 Re: Cóż 21.11.11, 22:11
                                                    Moim zdaniem, jak ktoś jedzie do kempingu, to albo zabiera własny namiot albo śpi w mobilhome. Jak włany namiot, to wtedy ma gdzieś komfort, ale ma tani wypoczynek, np. dla młodych ludzi to fajne rozwiązanie. No, chyba, że ktoś jedzie camperem, to ma komfort zapewniony. Jak ktoś śpi w mobilhome, to ma komfort apartamentu wśród zieleni, tyle że sam mobilhome często jest obrzydliwy.
                                                    Wyjście pośrednie, czyli namiot z kuchenką i lodówką to jakieś kompletne dziwactwo, komfortu brak, a cena wyższa niż za apartament
                                            • Gość: gość Re: Cóż IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.11, 18:09
                                              (...) Dzieci jadą nad morze po to, żeby kąpać się w morzu, nie w basenie. W każdym razie o wiele bardziej ich interesuje morze niż basen, o wiele, wiele bardziej

Cóż.. Moje maluchy wolą baseny z uwagi na ślizgawki na których mogą poszaleć, więc jak widać nie każde dziecko jest zainteresowane morzem. A dwulatka bezpieczniej wsadzić do basenu po kostki z wodą niż do morza, gdzie fala go przewraca :-)

(...) Nie ma ekonomicznie najmniejszego sensu przepłacać za vacansoleil, naprawdę.

Może dla ciebie nie ma, ale forma wynajmu namiotów z całym wyposażeniem mi odpowiada - jak wielu innym zwolennikom Vacansoleil, Eurocampu i innych firm. Jest to dla mnie wygoda, że nie muszę taszczyć wielu rzeczy zwłaszcza, że dużym bagażnikiem nie grzeszę :-) Wszystko ma swoje plusy i minusy.
                                              • wislok1 Re: Cóż 21.11.11, 22:20
                                                Gość portalu: gość napisał(a):

>
                                                > Cóż.. Moje maluchy wolą baseny z uwagi na ślizgawki na których mogą poszaleć, w
                                                > ięc jak widać nie każde dziecko jest zainteresowane morzem. A dwulatka bezpiec
                                                > zniej wsadzić do basenu po kostki z wodą niż do morza, gdzie fala go przewraca
                                                > :-)

Co to jest ślizgawka ?
                                                Nie znam dziecka nie zainteresowanego morzem, łącznie z dwulatkami.
                                                Przerażajaca wizja Jadranu pochałaniającego w swych falach małe dzieci jest tak absurdalna, że aż odlotowa
                                                • Gość: novy Re: Cóż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.11, 11:43
                                                  Szanowny panie "wislok"nie jest pan przydatny w planowaniu wakacji,w dodatku arogancki i niegrzeczny.Proszę w takim razie nie udzielać się na takich forach(bo i po co,żeby kogoś obrazić?)Czy to trafiło do pana wyobraźni?
                                                  • Gość: novy Re: Cóż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.11, 11:50
                                                    Chciałam jeszcze dodać,iż nas interesują Tylko wczasy z Vacanoleil Tylko w wyposażonych Namiotach.Jeżeli trudno to panu przyjąc do wiadomości to już pana ,panie "wislok"problem.Nawiązując do tematu morze czy basen-ja nie znam dziecka które nie lubi basenu (bez meduz czy jeżowców).
                                                  • Gość: gość Re: Cóż IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.11, 17:01
                                                    (...)Co to jest ślizgawka ?

Nie pisz, że nie wiesz..

(...) Nie znam dziecka nie zainteresowanego morzem, łącznie z dwulatkami.
                                                    Przerażajaca wizja Jadranu pochałaniającego w swych falach małe dzieci jest tak absurdalna, że aż odlotowa.

Zapraszam cię w czerwcu na campingi na które planuje jechać, a chętnie ci przedstawię siedmiolatka, który zdecydowanie krzyczał, że woli baseny niż morze, a jeśli masz ochote na odlot to myślę, że dwulatek pokaże ci jak fala podmywa mu żwirek spod nóżek na plaży czego efektem jest upadek do morza i zalanie buźki.

Jesli chodzi o dyskusje o komfort namiotu czy apartamentu to podkreślam, że jest to wybór każdego z osobna. Wykłócanie się nad wyższością apartamentu nie ma sensu bo jeśli ktoś woli wyjazd pod nagrzany namiot to i tak będzie jeździl nawet jeśli cena jest taka sama.
                                                    Dla mnie cena 89 zł (lub 166 po 23 czerwca) za dobę w namiocie na 6 osób jest atrakcyjna.
                                                  • wislok1 Re: Cóż 22.11.11, 18:34
                                                    To po co jeździć do Chorwacji czy nad inne morze ?
                                                    Nie lepiej wybrać kąpielisko w Polsce z basenami i tam dwa tygodnie siedzieć ?
                                                    Taniej i bezpiecznie
                                                  • Gość: gość Re: Cóż IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.11, 19:15
                                                    (....) To po co jeździć do Chorwacji czy nad inne morze ?
                                                    Nie lepiej wybrać kąpielisko w Polsce z basenami i tam dwa tygodnie siedzieć ?
                                                    Taniej i bezpiecznie.

Jak zapewnisz mi 30 st w czerwcu przez dwa tygodnie nad Bałtykiem z cieplutką wodą, to chętnie skorzystam i oczywiscie jak znajdziesz mi pole namiotowe w Polsce odpowiadajace standardowi pól w Chorwacji z czystym basenem. I czy taniej i bezpieczniej to bym trochę podyskutowała, bo chyba raczej nie.
                                                  • wislok1 Re: Cóż 22.11.11, 20:49
                                                    No to zostają np. Węgry, w morzu nikt się nie utopi z powodu braku morza, a wypasione kąpieliską są i jest ciepło.
                                                    Nie ma snesu jechać nad morze, żeby kąpać się w basenach
                                                  • wislok1 Re: Cóż 22.11.11, 18:28
                                                    W zeszłym roku pomogłem Wam udzielejąc wielu cennych rad, za które nie było nawet "dziękuję".
                                                    W tym roku staram się Was ochronic przed wyrzucaniem forsy w błoto, do czego sprowadza się pomysł z namiotami.
                                                    Wasz wybór, ale po to jest forum dyskusyjne, żeby takie problemy omawiać.
                                                    Może inni nie dadzą się nabrać na te "ekskluzywne" namioty w cenie przekraczajacej apratamenty z klimą
                                                  • Gość: gość Re: Cóż IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.11, 16:27
                                                    (...) W zeszłym roku pomogłem Wam udzielejąc wielu cennych rad, za które nie było nawet "dziękuję".

Wyczuwam duży żal...
                                                    A ja zawsze dziekuję za dobre rady - zerknij w inny temat :-)

(...)W tym roku staram się Was ochronic przed wyrzucaniem forsy w błoto, do czego sprowadza się pomysł z namiotami.

Nie nazwałabym tego ochroną, prędzej może wskazówkami, a nawet delikatnie posunęłabym się do stwierdzenia, że na siłę chcesz kogoś wcisnąć w nocleg w apartamencie. Jesli ktoś chce nocować - jak to nazywasz - w "eksluzywnym" namiocie to nawet jeśli wg ciebie wyrzuca forsę w błoto to jest to jego indywidualna sprawa, jesli przepłaca to również jego problem. Ciągłe pisanie, że te namioty i ceny są niekorzystne mija się z celem. Jak pisałam wyżej dla mnie cena w czerwcu jest atrakcyjna i ja jadę :-)
                                                  • Gość: gość Re: Cóż IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.11, 16:32
                                                    (...)No to zostają np. Węgry, w morzu nikt się nie utopi z powodu braku morza, a wypasione kąpieliską są i jest ciepło.

Nie ma snesu jechać nad morze, żeby kąpać się w basenach.

Dziękuję za te propozycje ale Węgry zaliczyliśmy już pare razy :-)
                                                    A sens zawsze jest jechać bo to, że dzieciaki siedzą w basenach nie znaczy, że rodzice nie lubią pluskać się w morzu :-)
                                                  • wislok1 Re: Cóż 23.11.11, 18:12
                                                    Ludzkość przeszła drogę od namiotów do domów, a nie odwrotnie.
                                                    W życiu nie spotkałem się z tym, że dzieciaki kąpią się w basenie bez opieki, a ich rodzice w tym czasie pływają w morzu.
                                                    No, ale żyjemy w wolnym kraju, więc więcej na ten temat się nie wypowiadam.
                                                    Uczenie się na błędach też jest uczeniem się
                                                  • Gość: gość Re: Cóż IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.11, 20:28
                                                    (...) W życiu nie spotkałem się z tym, że dzieciaki kąpią się w basenie bez opieki, a ich rodzice w tym czasie pływają w morzu.

Wyobraź sobie, że ja też nie spotkałam sie nigdy z czymś takim!!
                                                    Z nami zawsze jeździ babcia, które daje nam chwile swobody kiedy ona przejmuje opiekę nad dziećmi. Nie pomyślałeś o tym, że mamy kogoś do pomocy? Trochę wyboraźni życzę ...
                                                  • wislok1 Re: Cóż 23.11.11, 21:01
                                                    Takie babcie nie egzystują w przyrodzie.

• hepik1 Re: Cóż 23.11.11, 21:37
                                                    Wislok,wydoroślejesz(znaczy zostaniesz dziadkiem ;)) też będziesz chciał z wnukiem do CRO...
                                                  • wislok1 Re: Cóż 23.11.11, 22:22
                                                    Oj, chyba nie, w mojej bliższej i dalszej rodzinie nie ma zwyczaju jeżdżenia wielopokoleniowego
                                                  • Gość: gość Re: Cóż IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.11, 21:52
                                                    (...) Takie babcie nie egzystują w przyrodzie.

Ojj to chyba tylko w twoim otoczeniu!
                                                    W moim są i to w liczbie mnogiej. Chętnie pokazałabym ci fotkę jak babcia bawi wnuki nad Balatonem, ale chyba by mnie udusiła, że wystawiam jej wizerunek na forum - i to w stroju kąpielowym ;-)
                                                  • Gość: Foxer Do novy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.11, 22:56
                                                    Gość portalu: novy napisał(a):

> Chciałam jeszcze dodać,iż nas interesują Tylko wczasy z Vacanoleil Tylko w wyp
                                                    > osażonych Namiotach.

Ile razy można dostać w d... od vacansoleil, żeby zmądrzeć ?
                              • pawlucz Re: Bi village 31.01.13, 00:42
                                Pisze Pani o dodatkowych opłatach(kaucjach) na kempingu w Słowenii. Ja wybieram się z rodziną w lipcu pod namiot Navajo, na kemping Adria w Anarkan z Vacansoleil. Czy to właśnie ten kemping Pani opisywała. Jeżeli tak to czy ma Pani jakieś inne sprawdzone nocleg?
                                Bardzo proszę o odpowiedź, gdyż jeszcze nie dokonałam rezerwacji
                                • Gość: Gosia Re: adria to koszmar IP: *.silesnet.pl 01.07.13, 18:44
                                  Witam właśnie wróciliśmy z tygodniowego pobytu na Adrii w Slowenii, odradzam ten kamping pod każdym względem. Bylam już na wielu kampingach, ale takiego syfu jeszcze nie widziałam. Moim zdaniem to vacansoil powinien się wstydzić, że wynajmuje domki i namioty na tym kampingu.
                                  • mysia-ns Re: adria to koszmar 26.07.13, 14:38

Moze nie koszmar - ale bardzo słabiutki poziom. Vacansoleil duzo stracił w moich oczach proponujac wynajem na tym campingu. Basen słaby, Namioty ustawione w kołeczko bez grama cienia, sanitariaty w porównaniu do innych campów na których bylismyz ta firma czy tez innymi - bardzo słabe (walajacy sie papier na podłodze, rzadko sprzatane) . Vacans powienien wycofac sie z tego campingu. Jakos nie widac bylo tam innych firm "namiotowych" - moze to tez o czyms swiadczy. nie polecam. Jedyną wartoscią dodaną jest lokalizacja - dobry punkt do zwiedzenia nadmorskiej czesci Słowenii (Koper, Piran, Portoroz) , jasnkinii Skocjanskich czy wypadu do Chorwacji. Plaża betonowa, woda brudna z glonami i innymi świństwami. Najgorszy camp na jakim bylismy. Niższa cena swiadczyła tu o jakosci - niestety
                                    • Gość: ewa Re: adria to koszmar IP: *.krt.net.pl 06.08.13, 22:02
                                      czy prysznice sa płatne i jak wygląda sprawa leżaków na basenie -platne?
                                      czy sa dodatkowe ukryte koszty oprócz kaucji za namiot
                                      • mysia-ns Re: adria to koszmar 07.08.13, 08:10
                                        Prysznice bezpłatne (dość słabe), nie pamietam jak było z lezakami ale tez nie było juz wolnych jak przychodzilismy.... zadna zreszta strata bo basen naprawde niegodny uwagi (ze słona wodą.....) choc i tak lepszy niz plaża obok.
                                      • Gość: Gosia Re: adria to koszmar IP: *.silesnet.pl 07.08.13, 20:30
                                        W czerwcu prysznice na plaży były płatne, leżaki na basenie też, tam wszystko jest platne, nawet grilla nie można zrobić przy namiocie, tylko trzeba wypożyczyć kratkę do grilla za 3 euro, paranoja
                            • iwona730 Re: Bi village 11.07.12, 10:26
                              Witam. Chciałabym się dowiedzieć czy na campingu Bivillage obowiązują opaski na ręce. Byłabym wdzięczna za odpowiedź.
                              • Gość: gość Re: Bi village IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.12, 16:55
                                Opaski? Nic takiego nie kojarzę.
    • issa79 Re: Ankaran- kemping ADRIA z vacansoleil 28.07.14, 12:55
      Właśnie wróciłam z Ankaran - kemping Adria z Vacansoleil - ktoś ma pytania to odpowiem.
      • Gość: Scirus Re: Ankaran- kemping ADRIA z vacansoleil IP: 213.77.0.* 29.07.14, 11:45
        Cześć.

W sierpniu planuję wyjazd z rodzinką (2 dorosłych i 2 dzieci wczesnoszkolnych) do Ankaran na ten kemping pod namiot. Generalnie interesują mnie wszystkie użyteczne informacje dot. tego miejsca. Jednak miedzy innymi:
        1. Jak wygląda ten kemping w realu - film widziałem ;).
        2. Czy możesz zaproponować jakiś obszar, który będzie zacieniony i zarazem rozsądnej odległości od sanitariatów aby nie być na "ciągu komunikacyjnym"?
        3. Jak wygląda plaża i inne atrakcje w rejonie kempingu?
        4. Czy jest tłoczno?
        5. Inne użyteczne wg. Ciebie informacje.

Pozdrawiam
        Scirus

• issa79 Re: Ankaran- kemping ADRIA z vacansoleil 30.07.14, 12:29
          w zasadzie sam kemping całkiem niezły ale.... plaża kiepska - woda płytka (ok. 50-100 od plaży) tak po pas , szyję. Zarówno na dnie i jak i w odzie pływa trawa - mój ośmiolatek nie wszedł do wody ani raz (no raz po muszelki). Co do reszty to vacansoleil troszkę mija się z prawdą ponieważ na miejscu okazało się, że dostaje się bransoletki do sanitariatów i na basen - przy czym na basen można wejść tylko 2 x w ciągu jednego dnia. Basen kryty (dod. płatny ) okazało się, ze przez połowę naszego pobytu był zamknięty o czym też nikt nas nie poinformował - czyszczenie 7 dni.
          Prysznice na plaży płatne 0,2E - ale w pobliżu są sanitariaty więc można to obejść w ten sposób.
          Ogólnie na kempingu ludzi b. dużo ale na plaży i basenie tłumów nie ma (wyj. był w sobotę i niedzielę - tłumy!!).
          Na basenie aquaaerobik codziennie coś ok. 17.30, przy namiotach vascans 2 x w tyg. zumba. Jest tez mini club dla dzieci - chyba od 9 -11 ale my nie korzystaliśmy więc nie znam szczegółów.
          Na terenie obok kempingu jest rozbite wesołe miasteczko - karuzele, autka, strzelnica itp. - nie duże ale dzieci przyciąga niestety.
          Co do położenia namiotów - jest mapka na stronie kempingu Adria-Ankaran - i tam są zaznaczone miejsca namiotowe VS - jak sobie zerkniesz to namioty obok wc sa rozbite w takim owalu i tam świeci prawie cały czas. W zasadzie wszystkie inne miejsca są fajnie zacienione. W około namiotów jest trawa. Sanitariaty całkiem niezłe - panie sprzątają 2-3 x dziennie (papier dokładany na bieżąco) - choć podobno w męskim jest słaba wentylacja i niekiedy faceci narzekali że śmierdzi.
          Na basenie leżaki i parasole płatne po 3E. Sklepik na kempingu całkiem fajnie zaopatrzony - ceny podobne jak w supermaketech - niedaleko kempingu (5 min pieszo - w zasadzie od namiotów tyle samo co do sklepiku na kempingu) jest market mercator, pizzerie, piekarnia (i to w zasadzie całe "miasto".
          Ładna plaża jest w Izoli. Ankaran stanowi dość dobre miejsce wypadowe do zwiedzania: Izola, Piran, jaskinie postojańskie (dosć drogi wstęp), jak jedziesz cz chłopakami to jest fajne muzeum militarne w Pivce - po drodze do jaskini. Dość blisko jest też do Triestu.

Pogoda różna - przez czternaście dni pobytu kilka razy padało - na szzęsci były to takie bardziej przelotne opady np. po południu albo z rana a potem słońce.
          Wczasy uważam za udane ale bywałam na lepszych kempingach - plaża i woda w morzu trochę rozczarowała.

Jak byś miała jeszcze jakieś pytania to pisz.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka