sonia025 01.08.08, 08:40 Mam pewnie głupie pytanie,ale trudno:-(Czy na Rodos są komary?Lecimy we wrześniu z małym dzieckiem,więc w razie czego chciałabym się przygotować,Dzięki z góry za info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kana Re: Rodos-komary IP: *.chello.pl 01.08.08, 12:34 byłam w tamtym roku we wrześniu i nie spotkałam sie z komarami;) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1400 Re: Rodos-komary 01.08.08, 13:46 Wątków na temat komarów na Rodos już trochę było. Nie dowiesz się, ponieważ zdania są podzielone. Zależy to od okresu i miejsca w jakim przebywasz. W Faliraki, pod koniec sierpnia 2007 komarów nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Rodos-komary IP: 82.109.94.* 01.08.08, 13:52 w pefkoi w drugiej polowie siernia i pierwszej wrzesnia 2007 r nie bylo:) ani w zadnych innych miejscach, ktore odwiedzalismy na rodos. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia025 Re: Rodos-komary 01.08.08, 15:25 Dzięki za wszystke odpowiedzi:-))My będziemy w Kolymbii (Mikri Poli).Tak czy siak chyba jednak zabiorę coś na wszelki wypadek.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JZ Re: Rodos-komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 21:44 Komar jak kazda istota zywa potrzebuje odpowiednich warunkow do rozwoju i zycia.Srodowiskiem do rozwoju komara jest woda i blotko.Gdy woda wysycha a za nia wspomniane blotko to mile i przyjazne czlowiekowi stworzonko niestety zdycha a ich potomstwo nie odradza sie.Na Rodos gehenna tych sympatycznych storzen rozpoczyna sie juz z koncem czerwca.Natomiast wraz z pierwszymi deszczami blotko nasacza sie woda najsilniejsze larwy tej istoty ozywaja i rozpoczyna sie nowy cykl wegetacyjny.Czyli w lipcu,sierpniu i wrzesniu komarow na Rodos byc nie powinno.Pojawic sie moga tylko tam gdzie mimo upalow woda nie wyschla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Rodos-komary IP: *.tosa.pl 04.08.08, 21:00 Kiotari: lipiec 2008 - komarów BRAK! Odpowiedz Link Zgłoś
agat-on3 Re: Rodos-komary 07.08.08, 02:03 faliraki,koniec lipca-komary są,baaarddzo dokuczliwe Odpowiedz Link Zgłoś
elka.net Re: Rodos-komary 07.08.08, 13:39 Rodos (Kremasti) 20 lipiec-03 sierpien-komarow niet! Odpowiedz Link Zgłoś