Dodaj do ulubionych

KRETA i moja podróż poślubna

IP: *.gprs.plus.pl 27.03.09, 10:35
Myśląc o naszej podróży poślubnej pierwsza myśl dotyczyła właśnie wyjazdu na
Kretę, ale szczerze powiem że teraz to już mamy niezły mętlik w głowie i
zupełnie nie wiemy co robić. Dlatego w tym momencie zwracam się do Was z
gorącą prośbą o pomoc. Napiszcie o swoim pobycie na tej wyspie, o atrakcjach
danego regionu, mile widziane będą też opinie na temat hoteli i wszystkie inne
informacje które mogą okazać się dla nas pomocne w podjęciu decyzji
Obserwuj wątek
    • arnika15 Re: KRETA i moja podróż poślubna 27.03.09, 11:51
      Polecam zachodnią Kretę, okolice Chanii i wypożyczenia auta. W
      pobliżu zajdziecie wiele romantycznych miejsc:) - Falasarna, Balos,
      Elafonissi to obowiązkowe "punkty programu". Sama Chania też jest
      uroczym miasteczkiem - piękny port i śliczne uliczki starówki.
      • sabina_zielonka Re: KRETA i moja podróż poślubna 31.03.09, 14:34
        a jak z hotelami? co wybrać? i czemu warto lecieć właśnie na Kretę?
        • neronka Re: KRETA i moja podróż poślubna 31.03.09, 17:39
          Popatrz na oferte Itaki i Grecos holidays. Mają niezłe hotele.
          • Gość: Elv Re: KRETA i moja podróż poślubna IP: 79.97.103.* 04.04.09, 14:04
            A może rozważycie inne miejsce na podróż poślubną? Polecam Portugalię i
            słoneczny region Algarve. Przepiękne krajobrazy, wspaniała kuchnia, przemili
            ludzie, ale przede wszystkim cudowne plaże, wśród nich także niewielkie,
            odizolowane i bardzo romantyczne! :)
            • Gość: Paulina Re: KRETA i moja podróż poślubna IP: *.xdsl.centertel.pl 16.04.09, 14:45
              Co ty mówisz przecież Kreta jest idealnym miejscem na taką podróż więc nie rezygnujcie z niej! To niezwykła wyspa tętniąca życiem, dość zróżnicowana zarówno pod względem plaż jak i krajobrazów więc skąd jak skąd ale z KRETY to chyba każdy wraca zadowolony (coś o tym wiem...) a kiedy przewidujecie podróż? bo ja to jakiś rok temu byłam w Chanii (dawnej stolicy Krety) w równie pięknym Hotelu Aegean Palace z Itaka i teraz jak patrzę tak z perspektywy czasu to chyba lepszej decyzji nie mogłam podjąć, ważne że w pamięci pozostały te wszystkie dobre chwile. Śmiało możecie ruszać i życzę WSZYSTKIEGO DOBREGO NA TEJ NOWEJ DRODZE

• marrtja Re: KRETA i moja podróż poślubna 21.05.09, 09:50
            hotele maja niezle wszystkie biura, a w alfastar jest teraz znizka :D
            • Gość: szarlotka Re: KRETA i moja podróż poślubna IP: 195.150.165.* 27.05.09, 13:29
              we wszystkich biurach jest teraz zniżke bo sezon wyjazdów. fajne ceny na Grecje
              ma Itaka. Jak sie dobrze poszuka to można znależc coś fajnego. Może last
              minute? Swietne hotele w niskich cenach.
    • Gość: kasika Re: KRETA i moja podróż poślubna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.09, 15:24
      Poszukaj tu na forum jest sporo opisów z pobytu na Krecie.

Na Krecie byłam na początku sierpnia i pierwsze wspomnienie to krajobraz
      księżycowy;-) wszytko było wypalone słońcem.
      Na Rodos poleciałam już w maju i było o wiele ładniej i przyjemniej.
      • Gość: milka Re: KRETA i moja podróż poślubna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 15:31
        A ja jak w innym podobnym watku Kreta i Santorini. Wejdz na stronke
        www.ocenyhoteli. Tam znajdziesz dokladne opisy kazdej z wysp. Mi ta
        stronka bardzo pomogla w ubieglym roku. Pozdrawiam
        • marcin_ocenyhoteli.pl Re: KRETA i moja podróż poślubna 16.04.09, 23:11
          Ja bym się na Waszym miejscu zastanowił, jak ma wyglądać ta podróż poślubna. Na pewno w Grecji będzie ona bardzo superowa, ale czy koniecznie na Krecie. Jeżeli macie tylko plażować i cieszyć się sobą w okolicy hotelu, no to doradzałbym jedną z mniejszych, uroczych wysepek. Jeżeli jednak ma to być ostre zwiedzanie, to Kreta jak najbardziej.

Trochę szkoda lecieć na Kretę tylko po to, by leżeć przy hotelu. Drożej, niż na małych wyspach, mniej skondensowany klimat, dużo więcej turystów itd. itp.

Co nie znaczy, że Kreta jest beznadziejna. Po prostu to duża wyspa, którą osobiście polecam do aktywnego wypoczynku, bo jest tam co zobaczyć.
          • Gość: Sara Re: KRETA i moja podróż poślubna IP: 217.117.130.* 17.04.09, 09:58
            Proponuję Portugalię - szczrze z doswiadczenia.
            • izka-1985 Re: KRETA i moja podróż poślubna 20.05.09, 08:31
              kreta jest ok, a tym bardziej zachodnia część tak jak ktos już wzpomnial wyzej co do hotelu to ja bylam w 5* panorama i nie ukrywam zadowolenia
    • aseretka Re: KRETA i moja podróż poślubna 21.05.09, 10:43
      Trochę moich wspomnień z podróży po wschodniej i środkowej części
      Krety możesz poczytać tu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&wv.x=2&a=79309281
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&wv.x=2&a=79333657
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&wv.x=2&a=79443713
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&wv.x=2&a=79466903
      a zdjecia możesz obejrzeć tu:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,79263600,79263600.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka