alin9 02.05.07, 11:38 Już nie mam dylematu bo ma go w spisie leków.Trochę nie wierzę w wykonanie testów za miesiąc bo jest chora(a wtedy na tydzień muszę odstawić leki).Ale ten singulair mnie dobił bo wszystkie pociechy go biorą.pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bb12 Re: singulair 02.05.07, 11:50 Moje dziewczyny miały testy bez odstawiania Singulairu [miałam nie podać jeden raz wieczorem w przeddzień badania]. Ale skoro lekarz kazał odstawic ten lek na tydzień ,to musisz się dostosować. Najważniejsze,żeby testy były wiarygodne. Przy stanie dziecka uniemożliwiajacym odstawienie leków, trzeba zrobić testy z krwi. Odpowiedz Link
alin9 Re: singulair 02.05.07, 11:57 Tu chodzi o odstawienie berodualu(zaraz oskrzela),pulmicortu,singulairu,ketotifenu,claritiny.Jednym bym się nie martwiła.No i muszę do końca tygodnia wyeliminować encorton.pozdrawiam. Odpowiedz Link
tlumacz29 Re: singulair 02.05.07, 13:02 Rozumiem, że przy tych lekach testy nie wyjdą wiarygodnie, bo blokowana jest histamina. Ale jeśli dziecko jest chore/wymaga przyjmowania tych leków, to jednak bym zaczekała, aż dziecko się jako tako ustabilizuje i dopiero wtedy odstawiać leki. No chyba zdrowie dziecka ważniejsze niż te testy, które i tak można zrobić nieco później? Odpowiedz Link
alin9 Re: singulair 02.05.07, 13:29 Masz rację zdrowie pierwsze.Mamy miesiąc i albo się uda albo nie.W razie choroby nadal leki.To już ustalone.pozdrawiam. Odpowiedz Link
ekiara Re: singulair 02.05.07, 16:45 Lekarz każe Wam wszystko odstawić? My na testy odstawiamy tylko Zyrtec, no i oczywiście Encorton jeśli akurat bierze, ale reszta wziewów zostaje. Odpowiedz Link