chicek 21.05.09, 15:55 Hejka Czy ktos korzystal z posrednictwa tego biura w szukaniu oferty pracy, prosze o info, a moze jakies inne pewne zrodlo? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwek07 szukac mozesz na www 21.05.09, 17:11 jest ich troche.. geo.international.gc.ca/canada-europa/poland/pdf/TempWork_pl.pdf Odpowiedz Link
sunee Re: Dimpex, Pani Wanda? 21.05.09, 18:13 Chicek - napisze Ci pozniej, teraz jestem troche busy w pracy. Odpowiedz Link
chicek Re: Dimpex, Pani Wanda? 21.05.09, 20:52 Sunee, czekam, czy bylaby mozliwosc bysmy porozmawaili telefonicznie? dzieki wielkie wlasnie Pani Wandzia wyszla z historia ze jakiejs laski chlopak trokista zostal zlapany, ona musi go wykupic, a wlasnie tak sie swietnie sklada ze laska skladala na bookkeeper, i chce sie z tego wycofac, wiec ja mialabym zaplacic TYLKO $3,500 za oferte pracy,gdyz ona jest juz wstpnie zalatwiana przez jakiegos adwokata w kanadzie, ale pani Wandzia nijak nie chce sie zgodzic na rozlozenie na raty twierdzac ze musi oddac tej dziewczynie calos pieniedzy, pomniejszone o $1,000 czyli laska zaplacila 4,500, dzis musze do 7 zastanowic, sie, troche to mi sie nie podoba, po pierwsze to ultimatum do 7? a po drugie to ja mam w tym interes by ona mi to zalatwila, wiadomo ze jak bedzie szczera to ja jej zaplace na 100% za ten swistek, natomiast jaka ja mam pewnosc ze moja sprawa zostanie zalatwiona tak jakbym tego oczekiwala, prosze napisz cos jak mozesz, dzieki dzieki dzieki Odpowiedz Link
sunee Re: Dimpex, Pani Wanda? 22.05.09, 00:49 wysylam Ci e-mail z namiarami na gazetowy e-mail. Masz racje ze niepodoba sie ultimatum, wlasnie mialem napisac ze to w stylu Wandy - takie oferty-atrakcje i tego typu historie. Po pierwsze oferty sa imienne - potwierdzone przez kanadyjski urzad pracy - ja mysle, ze ona chce Ci sprzedac oferte, ktorej jeszcze nie ma. Zreszta dzwon, to Ci wytlumacze. Odpowiedz Link
blue_lily Re: Dimpex, Pani Wanda? 22.05.09, 11:27 Chicek, Jak dla mnie to bardzo podejrzanie wyglada, ta cala naciagana historia... Zreszta nie wierze w specjalistow, ktorzy obiecuja zlote gory. Ja bym pani Wandzi podziekowala za wspolprace. Choc kto wie, moze faktycznie ma mnostwo kontaktow, umiejetnosci, zdolnosci i mozliwosci zeby zalatwic arranged employment w kazdym zawodzie... Jesli moge zapytac jak wyglada Wasza punktacja? Czy Wasze zawody sa na liscie NOC? Odpowiedz Link
chicek Re: Dimpex, Pani Wanda? 22.05.09, 17:03 HEjka nasze zawody to geodeta, a ja bookkeeper, wiec nie sa one na tej ministralnej liscie punkty ok, oboje jestesmy po studiach, mamy udokumentowana historie pracy moj maz ponad 8 lat pracy w zawodzie ja 4 w bookkeeper i 4 wczesniej przy wycenie kosztow, jezyk wlasnie ide na egazmin 26 czerwca, wiec nie wiem troche sie boje ale mam nadzieje ze jakos dam rade,tylko ten employment arrangement, jak taki ciezki kamien u szyi, rozpytujemy na prawo i lewo od poczatku kwietnia i nici, moze masz jakies info, prosze napisz mi , wielkie dzieki Odpowiedz Link
blue_lily Re: Dimpex, Pani Wanda? 22.05.09, 19:10 To rozumiem dlaczego ta oferta pracy jest taka istotna. Niestety nie moge Wam pomoc, jakby cos sie zmienilo w tym temacie to dam znac. Przejrzyjcie moze ogloszenia o prace w necie, moze w ten sposob uda sie znalezc pracodawce, ktory podpisze Wam papiery. Sama nie wiem... Trzymam kciuki! Odpowiedz Link
krzychup78 do chicek 23.05.09, 10:28 hej!!! a co jesli podciagniecie swoje doswiadczenie zawodowe pod jakis zawod z listy...te listy sa bardzo szerokie moze uda sie wam podciagnac bookkeeper pod 1111 financial auditiors and accountants na stronie noc tych zawodow pod jednym podpunktem jest cala masa.... powodzenia Odpowiedz Link
sunee Re: Dimpex, Pani Wanda? 22.05.09, 02:55 OK kilka slow o Wandzie i sposobie prowadzenia przez nia spraw. Raczej nie bierze sie za rzeczy, ktore nie jest w stanie niezalatwic, a zalatwic moze sporo Przypomina mi gentelmenow z piosenki Tanie dranie Jej minusy - to zdecydowanie: gapiostwo - robi sporo bledow w dokumentach - dlatego trzeba wszystko dokladnie po niej sprawdzic przed wysylaniem czegokolwiek oraz namietnosc do wyciagania pieniedzy. To co Ciebie wlasnie spotkalo, to nic nowego. U Wandy wszystko na poczatku jest cacy a po jakims czasie zaczyna sie straszenie telefonami w stylu: masz za malo pkt, trzeba bys cos zrobic i wtedy najczesciej wyskakuje propozycja kupna oferty pracy. Kolejny minus - Wanda zupelnie nieprzygotowuje do interview. Tak czy inaczej po historiach wypisywanych przez innych na temat Szewczyka - z 3 znanych mi dobrze agencji chicagowkich z bolem, ale polece Wande, choc kiedys zdecydowanie optowalbym za Szewczykiem. Odpowiedz Link