Dodaj do ulubionych

Las Vegas raz jeszcze

03.03.04, 22:59
Przepraszam, byl watek o Las Vegas i SoCal polecil mi show "lord of the
dance", mam pare pytan. Czy warto zarezerwowac miejsce w trzecim rzedzie, czy
jest to troche za blisko? nie chce ogladac butow. Drugie pytanie to zwiazane
z Cirque de Soleil, sa dwa rozne wystepy, jeden to "O" znaje sie o tematyce
wodnej a drugi to Mystique czy cos w tym rodzaju, ktory polecacie? Aha,
dostalam bilety na Celine Dion, jak sie okazuje zamiast szukac po internecie,
po prostu trzeba zadzwonic do ticketmaster.

Z gory dziekuje za sugestie
Obserwuj wątek
    • Gość: SoCal Re: Las Vegas raz jeszcze IP: *.broadcom.com 04.03.04, 00:53
      Ja siedzialem na balkonie i widok byl doskonaly ale niestety nie w Las Vegas a
      lokalnie, w rejonie LA. A poza tym to chyba wlasnie o nogi chodzi :)
      Bierz 3-ci rzad. Nie sadze zebys byla rozczarowana.

O Cirque de Solei slyszalem ze ten Mystique jest bardzo dobry.

Celine Dion? Tej suchotnicy nie cierpie ;) ale ludzie mowia ze show jest ciekawy.
      • krolewna.sniezka Re: Las Vegas raz jeszcze 04.03.04, 01:36
        Dzieki!
        Nie wiem dlaczego ten LOTD tak sie nazywa, uprzednio to byl po prostu
        riverdance. Jeszcze raz dzieki.
        • Gość: SoCal Re: Las Vegas raz jeszcze IP: *.broadcom.com 04.03.04, 01:44
          Riverdance byl to show Michael Flatley'a i jednaj babki ( nie pamietam nazwiska)
          ale niestety sie to rozpadlo. Flatley zalozyl nowa grupe ale nie wolno mu uzywac
          nazwy Riverdance wiec uzyl LOTD.
          • mojito "O" by Cirque du Soleil. www.bellagio.com 04.03.04, 02:42

Witaj,
            bilety kupuj juz teraz. Jest paromiesieczny poslizg ze wzgledu na
            duza popularnosc widowiska. Przedstawienia odbywaja sie dwa razy dziennie.
            Ustawiaja sie kolejki widzow liczacych na sprzedaz ewentualnych
            dodatkowych biletow (zwroty i ewentualne wolne miejsca).
            Ladujcie w poniedzialek jezeli macie wybor. Do piatku ceny hoteli znacznie
            tansze niz na weekend.
            Celina mnie tez nie "kreci".
            Pozdrowionka,
            mojito.
            • krolewna.sniezka Re: "O" by Cirque du Soleil. www.bellagio.com 04.03.04, 16:12
              Dzieki, zobaczylam clip i wyglada b. orginalnie, wiec dzisiaj wieczorem
              zamawiam reszte. Ktos podpowiedzial mojemu mezowi ze "blue show men" czy cos w
              tym rodzaju jest b. dobry, ja osobiscie mam rezerwacje co do tego, czy
              slyszeliscie o nim?
              Aha, ja bede w hotelu Luxor, slyszalam ze odleglosci od hotelu do hotelu sa
              niesamowite, czy w kwietniu jest bardzo goraco w Las Vegas? czy da sie przejsc
              z hotelu do hotelu i nie byc zupelnie umordowanym? Mamy zamiar wynajac samochod
              na wycieczki po okolicach na miejscu, czy moze warto reserwowac z gory, no i
              czy hotele maja swoje autobusy na lotnisko?
              • cracovian Re: "O" by Cirque du Soleil. www.bellagio.com 04.03.04, 18:23
                Wydaje mi sie, ze juz darmowa kolejka powinna od Luxora przez strip jezdzic.
                Testowali ja w zeszlym roku, wiec chyba juz otwarta. Nawet z chodzeniem w
                kwietniu nie powinno by problemu - co chwilke wchodzisz do innego kasyna na to
                zeby sie ochlodzic i widoki poogladac...
              • Gość: SoCal Re: "O" by Cirque du Soleil. www.bellagio.com IP: *.broadcom.com 04.03.04, 18:23
                Blue Man podobno ciekawe.

Luxor jest na poczatku albo jak kto woli na koncu strip. Do lotniska jest bardzo
                blisko (5-6 minut). Jak nie ma autobusu to taksowek jest mnostwo. Wynajmowanie
                samochodu na jezdzenie po stripie nie ma sensu. Tylko jesli chcecie pojechac
                gdzies poza miasto. Sam strip od MGM do Venetian ma cos 3 kilometry i jest tam
                hotel za hotelem. Bellagio jest mniej wiecej posrodku, po przeciwnej stronie
                jest Paris. Jednego dnia przejdzcie sie po jednej stronie az do Treasure Island.
                Jak bedziecie wchodzili wszedzie po drodze to zajmie Wam caly dzien.
                Najciekawszy jest Bellagio, warto wejsc do srodka gdzie z reguly maja jakies
                super dekoracje. Wieczorem koniecznie zobaczyc show wodno-muzyczne. Oczywiscie
                wejsc do Venetian i polazic po "Wenecji", jak Was najdzie to mozecie poplynac
                gondola. Naprzeciwko Harley-Davidson mozecie wykupic wycieczke helikopterem do
                Grand Canyon.
                W kwietniu powinno byc znosnie. Ale to trudno przewidziec.
              • cracovian Re: "O" by Cirque du Soleil. www.bellagio.com 04.03.04, 18:24
                Mozesz rowniez najac "darmowa" ryksze - za pare dularkow wszedzie Cie
                szybciutko zawioza i do tego w stylu :-)
                • mojito VooDoo Lounge - Las Vegas. 05.03.04, 00:41

Witaj,
                  srednia temperatura w kwietniu w LV oscyluje przed poludniem 78F
                  a po poludniu 50F.
                  Odleglosc od Waszego hotelu (Luxor) do Bellagio okolo mili.
                  Po tej samej stronie Strip-u (lewej).

Przedstawienie o ktore pytasz nazywa sie Blue Man Group (www.blueman.com)
                  i jest pokazywane wlasnie w Luxorze.
                  Obejrzyjcie Bellagio i The Venetian. Moim zdaniem najatrakcyjniejsze hotele.
                  Zwroccie uwage na zmiane oswietlenia na Placu sw. Marka (Venetian) w zaleznosci
                  od pory dnia.

Wieczorem wjedzcie na cocktail lub dwa do VooDoo Lounge. Panorama miasta
                  z tarasu jest niesamowita. Z Bellagio do The Venetian jest rowniez okolo mili
                  (po prawej stronie).
                  Pozdrowionka,
                  mojito.
                  • krolewna.sniezka Re: VooDoo Lounge - Las Vegas. 05.03.04, 16:03
                    Dzieki! Widze ze w Las Vegas bede bardzo zajeta. Oprocz Celiny jest atrakcji od
                    groma i troche. No a jeszcze chce zobaczyc okolice Las Vegas. Dzieki za pomoc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka