Dodaj do ulubionych

czy z USA są loty na Kubę?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.10, 13:43
Jak w tytule - czy z USA da się wykupić wycieczkę na Kubę, czy też blokada obejmuje również turystykę? czy ktoś mógłby polecić biuro turystyczne w NY z którego możnaby polecieć na tygodniowe wczasy na Karaiby?
Obserwuj wątek
    • Gość: funt Re: czy z USA są loty na Kubę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.10, 15:59
      Nie ma. I nie da się. Ciągle obowiązuje embargo. Na Karaiby najlepiej lecieć
      indywidualnie bez pomocy biura. Jeżeli jednak uzalezniony(a) jestes od biura
      to w niedzielnym wydaniu The New York Times w Travel section znajdziesz
      najkorzystniejsze oferty. Na Kubę lata się z Kanady lub Meksyku.
      • Gość: uncja Re: czy z USA są loty na Kubę? IP: *.emea.ibm.com 27.12.10, 12:42
        Dzięki za potwierdzenie. Czy możesz polecić jakieś biuro oferujące wycieczki w inne miejsca tego rejonu? Do NY lecę służbowo z Polski, nie mam dostępu do lokalnych ogłoszeń, a google wypluwa mi głównie biura oferujące raczej zakwaterowanie w NY i innych miastach, a nie porządne wakacje.
        • Gość: gallon Tour operators in USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.10, 15:41
          Oczywiście, że mogę. Porządne wakacje możesz wykupić u jednych z największych
          "Tour operators": www.applevacations.com i www.libertytravel.com
          Wpisz też do www.google.com hasło z tytułu. Te dwa wymienione mają jednak
          najlepsze ceny i mają dobrą opinię.
        • riviera_maya Re: czy z USA są loty na Kubę? 27.12.10, 16:27
          O Kubie zapomnij.
          Jestem rowniez za Liberty Travel.

Pozdrawiam
    • 19tad19.1 Re: są ale tylko szpiegowskie 30.12.10, 17:21
      a na wycieczke to mozesz pojechac do Guantanamo
      • Gość: polski przygłup Re: są ale tylko szpiegowskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.10, 20:41
        Dobrze, że się odezwałes przygłupi qtasie. Wiem, że zyjesz a miałem
        nadzieję, że szlag ciebie, debilu, trafił.
    • Gość: frequentflyer Re: czy z USA są loty na Kubę? IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.10, 23:23
      Gość portalu: uncja napisał(a):

> Jak w tytule - czy z USA da się wykupić wycieczkę na Kubę, czy też blokada obej
      > muje również turystykę?

Blokada obejmuje właśnie turystykę - w Hawanie ląduje co tydzień kilka samolotów z USA ale żeby się do któregoś z nich dostać musisz spełnić parę warunków, których raczej nie spełniasz. trochę danych tu:
      www.cubatravelusa.com/
      • zyta2003 Re: czy z USA są loty na Kubę? 06.01.11, 00:16
        Na Kube najtaniej i najlatwiej pojechac z Polski. A bedac w USA mozna odbyc setki innych, czesto atrakcyjniejszych wycieczek krajowych i zagranicznych.
        • dradam121 cos sie zmienia 16.01.11, 03:53
          biznes.onet.pl/usa-chca-zlagodzic-restrykcje-na-podroze-na-kube,40690,4110942,1,news-detal

www.cnn.com/2011/US/01/14/cuba.restrictions/index.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka