Dodaj do ulubionych

jak dlugo....

IP: 57.66.193.* 05.05.04, 20:59
witam! chodzi mi o to, czy jest szansa szybko znalezc prace(mam green card) w
nyc lub chicago. praca obojetnie jaka, najlepiej w przemysle i na poczatku
czewrca.pzdr!
Obserwuj wątek
    • Gość: Zuza Re: jak dlugo.... IP: 213.17.179.* 05.05.04, 21:52
      A wiekszego zaglebia polonii to juz nie mogles znalesc?!
      poczatek czerwca...dlugo i marnie platna,
      • Gość: krzys Re: jak dlugo.... IP: 57.66.193.* 06.05.04, 19:12
        zuza optymistka....no ale licza sie dobre checi;) no a tak powaznie sie
        pytam:czy uda sie znalezcz jakas prace za pieniadze, ktore dadza mi normalny
        byt, czy moze gdzies w innym miejscu szukac?thx z gory.
        • sajjitarius Re: jak dlugo.... 07.05.04, 04:52
          Gość portalu: krzys napisał(a):

> zuza optymistka....no ale licza sie dobre checi;) no a tak powaznie sie
          > pytam:czy uda sie znalezcz jakas prace za pieniadze, ktore dadza mi normalny
          > byt, czy moze gdzies w innym miejscu szukac?thx z gory.

Zalezy co rozumiesz przez normalny byt...przykladowo, zycie w NYC jest bardzo
          drogie...jak liczysz na to, ze przyjedziesz do NYC, pokrecisz sie, znajdziesz
          jakas prace i od razu wynajmiesz luksusowe mieszkanie, kupisz samochod itd. to
          mylisz sie...praca bedzie z cala pewnoscia platna duzo ponizej sredniej, bo
          swiezo upieczony imigrant na ogol zaczyna od takich prac i bardzo szybko
          bedziesz musial zredukowac swoje pojecie o normalnosci...jak bedzie cie stac na
          wynajecie jednego pokoju w basemencie, w nienajlepszej dzielnicy, to bedziesz
          mogl sie uwazac za szczesiarza...a w ogole, skoro masz zielona karte, to radze
          przemyslec sobie plany....dlaczego NYC lub Chicago ? Nie lepiej probowac nieco
          dalej od tradycyjnych skupisk Polakow...zapewniam Cie, ze lepiej na tym
          wyjdziesz... zycze powodzenia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka