Dodaj do ulubionych

inne miejsce oddania samochodu

IP: *.aster.pl 02.10.11, 21:16
cześć, czy znacie wypozyczalnię, gdzie nie ma dodatkowej opłaty za to, że wypożyczę samochód w denver a oddam w los angeles?
Po ostatniej wizycie w usa jesteśmy zadowolenie z hertz, ale taki manewr kosztuje 500 usd więcej .. to samo w dollar (ale tam nie chcę i tak). Może coś się Wam obiło o uszy....

:) dzięki

A.
Obserwuj wątek
    • Gość: ben franklin Re: inne miejsce oddania samochodu IP: *.phil.east.verizon.net 02.10.11, 23:05

Witaj,

Wszystkie wieksze znane mi wypozyczalnie samochodow pobieraja oplaty za
      "drop off" w miejscach innych niz w miejscu wypozyczenia. Mozesz to zauwazyc
      przy robieniu rezerwacji na ich stronach. Jest zapytanie o "return the car to
      a diffrent location". Oplata zalezy od miejsca wypozyczenia, miejsca zwrot i pory
      roku ( np. Miami - New England i odwrotnie). Powinienes przejrzec strony sieciowych
      wypozyczalni i poczytac o warunkach oddania samochodu w innym stanie.
      Enterprise na przyklad pozwala zwracac samochod w innym miejscu tylko wewnatrz
      tego samego stanu. Pozwala natomiast wypozyczac i oddawac na odleglych od siebie
      lotniskach (np. Filadelfia/Miami). Thrifty nie pobieral oplat za zwrot samochodu w innym miejscu na Florydzie i w Kalifornii.

Jezeli chcesz obnizyc koszty wynajmu to powinienes zainteresowac sie wspomniana
      wczesniej sezonowa migracja samochodow (Nowy Jork - Miami na przyklad).
      Mozesz rowniez przyjrzec sie "driveaway". Przeprowadzasz prywatny samochod
      na dluzszym dystansie. Wplaca sie wowczas kaucje ktora zostaje zwrocona po
      dostarczeniu samochodu na miejsce. Placi sie tylko za paliwo.

Ceny wynajmu samochodow mozesz porownac na stronie www.carrentalscout.com

Powodzenia - ben
      • Gość: ptyś II Re: inne miejsce oddania samochodu IP: *.starnettelecom.pl 05.10.11, 16:33
        dzięki ! tylko ja jestem babą,nieważne hihi. Wszystko posprawdzam, ale i tak to mąz musi kierować, ja jestem organizatorem i spiritus movens ;D
        • Gość: albert Re: inne miejsce oddania samochodu IP: *.acn.waw.pl 07.10.11, 20:48
          większość wypożyczalni nie pobiera opłat jeżeli zwrot jest w innym miejscu W TYM SAMYM STANIE. Moim zdaniem, opłata za zwrot w innym miejscu (w innym stanie) jest mimo wszystko opłacalna jeżeli policzysz koszty powrotu do miejsca wyjazdu (nie tylko koszty samochodu, ale równiez noclegów i wyzywienia podczas powrotu).
          • Gość: robak Re: inne miejsce oddania samochodu IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 08.10.11, 19:35
            $500 to jednak sporo.
            Ja bym z tego zrezygnowal, dobral tak trase aby szybko przejechac z powrotem jednoczesnie zwiedzajac nowe miejsca.
    • Gość: 8g88 hb Re: inne miejsce oddania samochodu IP: *.lightspeed.irvnca.sbcglobal.net 07.10.11, 22:33
      znamy.
    • saturn5 Re: inne miejsce oddania samochodu 09.10.11, 23:39
      Nie widze najmniejszego powodu aby zwiedzajac zachodnie USA nie zorganizowac sobie trasy w ten sposob aby wrocic na koncu do miejsca wyjazdu jednoczesnie nie jadac dwukrotnie w te same miejsca.
      • Gość: napój ptyś III Re: inne miejsce oddania samochodu IP: *.starnettelecom.pl 13.10.11, 16:57
        Jest takie ograniczenie, to jest czas. To nasz II wyjazd na zachodnie tereny i tym razem będzie to wygądało tak : Denver (stąd samolot do Seattle i <z powrotem> zwiedzanie, Seattle, Vancouvier i wszystkich miejsc z Twin Peaks który jest moim ulubionym serialem), stamtąd SD, wyoming, potem po kolei jak leci do LA ukochanego. Stamtąd jak czas da to denver samochodem. Ale jesli nie .......no własnie i tu wchodzi opcja oddania samochodu gdzie indziej.
        Utah Nevada Arizona są przez nas zwiedzone i to niezle juz, ale na pewno warto jeszcze obejrzeć to od nowa plus jakies white pockets ktore ominelismy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka