Dodaj do ulubionych

suknie slubne

05.10.11, 14:57
Hej , czy ktos z was kupowal kiedys suknie slubna przez internet? bo ja znalazlam taka stronke gdzie sa tak tanie suknie ze az nie mozliwe??? samo kupno materialu jest drozsze niz to co jest na tej stronce, hm... co wy o tym myslicie?
www.tbdress.com/Wholesale-Wedding-Dresses-75/Page-48/50/
Obserwuj wątek
    • klaudona Re: suknie slubne 05.10.11, 15:38
      Na temat tej strony nie wypowiem sie, bo jej nie znam, ale kiedys znalazlam na internecie sukienke slubna, ktora mi sie spodobala w sklepie, za sporo nizsza cene, ale nie zamowilam jej. Po pierwsze nie znalam dokladnej rozmarowki tej firmy a nie koniecznie to jest to samo, co w codziennych ciuchach. Kupisz za mala - nie wejdziesz w nia, a za duza - bedzie wiecej kosztownych poprawek. Po drugie, trzeba znalesc dobra krawcowa, ktora wie jak poprawki zrobic w takiej sukience, ktora na pewno trzeba bedzie skrocic. Jasli na dole sa koraliki a w mojej sukience byly, to musi je jakos przeszyc. Sklepy maja swoich krawcow, ktorzy specjalizuja sie w sukniach slubnych. Z taki sukienkami masz jeszcze taki problem, ze nie wiesz jak bedziesz w nich wygladac. Ja wybralam sukienke, ktorej nie spodziewalam sie, ze mi sie spodoba, bo fajnie na mnie lezala. Poza tym nie wiadomo jak z jakoscia wykonania.

Tak swoja droga, zawsze mnie dziwily koszty sukienek, ktore sa zrobione ze sztucznych byle jakich materialow a kosztuje $600-900. Takie same ale sprzedawane jako sukienki wieczorowe albo na prom w innych kolorach kosztowalyby 1/4 tej ceny. Jesli zalezy Ci na jak najnizszej cenie, przejdz sie do sklepow z wieczorowymi sukienkami i poszukaj sukienek kremowych i bialych. Jesli jednak chodzi o prawdziwe suknie slubne, to David's Bridal ma chyba najlepsze ceny.
      • edytkus Re: suknie slubne 05.10.11, 16:04
        nie wydaje mi sie zeby ceny sukien na te stronie odbiegaly od cen w David's Bridal, a tam mozna przymierzyc, poprawic, dobrac akcesoria i odebrac suknie na czas.

> Tak swoja droga, zawsze mnie dziwily koszty sukienek, ktore sa zrobione ze sztu
        > cznych byle jakich materialow a kosztuje $600-900.

a co powiesz na suknie za pare tysiecy i wiecej? Kiedys byl w TV program Say yes to the dress czy cos podobnego), niektore suknie mialy przerazajace ceny i jeszcze gorszy wyglad ;))) ale chetnych nie brakowalo. I to na dwie suknie odkad zapanowala moda na przebieranie sie do obiadu.
        • kunegunda.online Re: suknie slubne 05.10.11, 16:16
          Klaudona z pewnoscia masz racje, ja tez wole pojsc zobaczyc przymierzyc a wiadomo nie zawsze to co nam sie podoba online moze dobrze na nas lezec, to fakt. narazie przegladam online bo mam male dziecko w domu i na bieganie po sklepach nie mam mozliwosci...ale znalazlam taka ktora mi sie bardzo podoba i powinnam ja znalezc na sklepie gdzies tutaj bo to z serii Alfredo Angelo. poza tym nie chce wydawac nie wiadomo jak duzo kasy gdyz planujemy tylko slub z malym przyjeciem. Bylam kiedys przypadkowo w David's Bridal i musze powiedziec,ze to co online piekne,to na zywo sukienki mi sie wogole nie podobaly...
          • kunegunda.online Re: suknie slubne 05.10.11, 17:17
            nie z Alfreda Angelo a Pallas Athena, a zreszto jak zwal tak zwal, ale znalazlam sukienke taka:
            www.topbridaldress.com/product.php?productid=31713&cat=46&page=1
            • magdamajewski Re: suknie slubne 05.10.11, 18:57
              potwierdze ze przerobka sukien slubnych moze byc bardzo droga. Ja kupilam swoja w davids bridal za cale... 39.99 :) tylko ze ja kategorycznie odmowilam zalozenia bialej i mialam zielonkawa... Ja w prawdzie nie musialam przerabiac ale tylko uprac... suknia miala tyl marszczony wiec prana musiala byc recznie i tak samo prasowana. za pranie i prasowanie zaplacilam cos kolo $100 a to tylko pranie i prasowanie bez zdanych przerobek ...
              • kunegunda.online Re: suknie slubne 05.10.11, 19:15
                to nie zle....przynajmniej dzieki wam wiem czego sie spodziewac i jednak zorganizuje sie tak by pojsc do jakiegos salonu sukien.
            • edytkus Re: suknie slubne 06.10.11, 00:24
              kunegunda.online napisała:

> nie z Alfreda Angelo a Pallas Athena, a zreszto jak zwal tak zwal, ale znalazla
              > m sukienke taka:
              > www.topbridaldress.com/product.php?productid=31713&cat=46&page=1

Mnie sie ta sukienka srednio podoba ale sa gusty i gusty. IMO za kilka lat popatrzysz na zdjecie i pomyslisz jak moglas to wlozyc bo IMO nie jest ponadczasowa, czas bedzie dla niej tak samo laskawy jak dla sukien z lat dziewiecdziesiatych z bufiastymi rekawami ;)). Pamietaj ze suknia slubna (teoretycznie) jest jedna w zyciu, przez wiele lat bedziesz miec ja na zdjeciu, co wnuki powiedza ;)
          • klaudona Re: suknie slubne 05.10.11, 20:00
            kunegunda.online napisała:

> . Bylam kiedys przypadkowo w David's Bridal i musze powiedziec,ze to co online
            > piekne,to na zywo sukienki mi sie wogole nie podobaly...
            No to sama odpowiedzialas sobie na temat kupowania sukienek przez internet ;-)
        • klaudona Re: suknie slubne 05.10.11, 20:01
          Te za tysiac i wiecej przynajmniej wykonane sa z bardziej "szlachetnych" materialow.
        • klaudona Dwie sukienki w jednej 06.10.11, 03:14
          Dwie sukienki w jednej
          Czego to nie wymysla ;-)

David's Bridal jest drozszy niz 10 lat temu i ma sukienki nawet za 1400. Vera Wang zarabia teraz na materacach, ciuchach w Kohle's a teraz sukienkach slubnych dla "gawiedzi".
    • 9876ma Re: suknie slubne 09.02.17, 15:12
      Ja swoją kupiłam przez internet na todoslubu.pl/ Leżała idealnie nawet nie musiałam przerabiać co mnie nawet zdziwiło. To była suknia "z drugiej ręki" dzięki czemu nie wydałam na nią majątek, musiałam tylko ją wyczyścić dodatkowo w pralni. Ogólnie byłam bardzo zadowolona z takiego rozwiązania :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka