Dodaj do ulubionych

Becik/rozek dla dziecka

07.03.14, 23:44
Hej dziewczyny,
Mysle o rozkreceniu wlasnej dzialanosci i sprowadzaniu becikow/rozkow dla niemowlakow z Polski do USA. Licze na zainteresowanie wsrod Polonii, na rynku amerykanskim,nie znalazlam nic takiego co mogloby sie rownac z tego typu produktami z Polski. Ciekawa jestem Waszej opinii, ja uzywalam becikow z moimi dziecmi I bylam bardzo, bardzo zadowolona.
Czy kupilibyscie becik dla swojego niemowlaka?
Dzieki za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • kropeczka.ania Re: Becik/rozek dla dziecka 08.03.14, 02:13
      Ktos juz na taki pomysl wpadl - tez dziewczyna pochodzaca z Polski :)
      Sprawdz jej stronke :)
      www.sillymonkeybaby.com/
      pozdrawiam i zycze powodzenia
      • caro78 Re: Becik/rozek dla dziecka 08.03.14, 16:50
        Wielkie dzieki za odpowiedz.
    • edytkus Re: Becik/rozek dla dziecka 11.03.14, 00:53
      a czym to sie rozni od swaddling blankets itp?
      • caro78 Re: Becik/rozek dla dziecka 11.03.14, 03:09
        Hej,
        Ja mialam obydwie rzeczy:becik i swaddle blanket
        1. Becik jest ma inna strukture- swaddle to z reguly cienka warstwa bawelny, a jego celem jest zawiniecie niemowlaka, co ma ulatwiac spanie, becik jest solidniejszy nie tylko zawija sie niemowlaka ale tez chroni przed zimnem.
        2. Becik jest wiekszy, i ulatwia trzymanie malucha, ja na poczatku bardzo balam sie trzymac dziecko, becik potrzymuje glowke dziecka, takze nie tylko mamie jest latwiej sie oswoic z maluchem a takze wszystkim przestraszonym wokol.
        3. Po paru miesiacach jak dziecko wyrasta z becika, sluzy on jako kolderka.
        4. Swietnie sprawdza sie takze w wozku, ja wkladalam go do swojego bassinet.
        4. Wiem, ze przebicie sie do amerykanskiej klienteli jest nie latwe, ale nastawiam sie raczej na Polonie.
        Pozdrawiam,
        K
        • edytkus Re: Becik/rozek dla dziecka 14.03.14, 00:01
          caro78 napisał(a):

> 4. Swietnie sprawdza sie takze w wozku, ja wkladalam go do swojego bassinet.
          >

Dzieki za wyjasnienie. Ta opcja powyzej akurat w moim przypadku bylaby najlepsza, gdyby nie to ze dziecko urodzi sie na poczatku lata.

Wiesz, Polonii az tak duzo juz nie ma. Ale jesli sie nastawisz ogolnie na klientow z Europy, szczegolnie Europy Wschodniej to kto wie. Mozesz sprzedawac przez Amazon, ale koniecznie sie upewnij czy nie ma jakis przepisow, ktore reguluja takie produkty, np. czy nie musza byc z fire resistant materialu. Wejscie na rynek amerykanski nie jest takie rposte, kazdy stan ma swoje wymogi, szczegolnie Kalifornia ma tyyyyyle przepisow.
          • caro78 Re: Becik/rozek dla dziecka 14.03.14, 03:55
            Hej,
            Gratulacje, a bedzie to chlopczyk czy dziewczynka?Dzieki za te uwagi o Amazon, musze to sprawdzic. Wlasnie mysle, ze wiele imigrantek z Europy Wschodniej moze miec podobny sentiment do becika co my.Chcialam zapytac, jak myslisz, jaka bylaby rozsadna cena za becik (naprawde fajny, bardzo ciekawe wzory, dobra jakosc)...
            Pozdrawiam.
            • edytkus Re: Becik/rozek dla dziecka 17.03.14, 23:51
              dcaro78 napisał(a):

> Hej,
              > Gratulacje, a bedzie to chlopczyk czy dziewczynka?Dzieki za te uwagi o Amazon,
              > musze to sprawdzic. Wlasnie mysle, ze wiele imigrantek z Europy Wschodniej moze
              > miec podobny sentiment do becika co my.Chcialam zapytac, jak myslisz, jaka byl
              > aby rozsadna cena za becik (naprawde fajny, bardzo ciekawe wzory, dobra jakosc)
              > ...
              > Pozdrawiam.

Nie mam pojecia ile moze kosztowac, wez pod uwage cene pierwotna, podatki, koszty importu, i jeszcze zeby cos zostalo dla ciebie. Pamietaj ze my tutaj lubimy wszelkie promocje ;)
    • amelka75 Re: Becik/rozek dla dziecka 12.03.14, 08:43
      Moim zdaniem taki becik tutaj sie nie za bardzo przyjmie, przede wszystkich taki becik jest na bardzo krotki okres, tak jak swaddle blankets zreszta. Moje dziecko w ogole nie lubilo byc opatulane wiec z tych drugich w ogole nie korzystalam. Do potrzymania dziecko kladlam na pledzik (cos w stylu kolderki). Ja jestem na poludniu wiec becik bylby na pewno za goracy, moze na polnocy bardziej bylby przydatny. Chociaz z drugiej strony mam sentyment do becikow, bo mam zdjecie ze chrztu gdzie jestem trzymana w takim ladnym beciku ozdobionym koronkami:).
      Na pewno jak bylyby jakies ladne wzory I niedrogie to moze bym sie skusila..
      Ale nie wiem jak wielkie mialabys zainteresowanie. Jest tyle rzeczy na rynku a ten okres do korzystania z becika jest naprawde krotki.
      • caro78 Re: Becik/rozek dla dziecka 14.03.14, 03:50
        Hej Amelka,
        Dzieki za odpowiedz. Ja tez mam ogromny sentiment do becikow. A co myslisz o cenie?
        Ile moglby taki becik w USA kosztowac?
    • edytkus Re: Becik/rozek dla dziecka 13.10.14, 06:47
      czy to nie to samo?

www.amazon.com/Baby-Wrap-BUNDLEBEE-Removable-Hypoallergenic/dp/B00D73A9EO/ref=pd_cp_ba_0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka