10.04.14, 04:27
Mam takie pytanie do bardziej doswiadczonych mam/rodzicow. Moj syn za miesiac ma komunie, nie robily wielkiej imprezy ale bedzie obiad w restauracji z rodzina i najblizszymi przyjaciolmi i w zwiazku z tym mam takie pytanie. Czy obdarowuje sie najblizszych (mam na mysli babcie, dzidkow, chrzestnych) jakimis upominkami? Pomyslalam,ze fajnie by bylo jakos podziekowac tego dnia, ze odgrywaja wazna role w zyciu dziecka i ze zawsze sa kiedy ich potrzebuje (dziecko). Pomozecie?
Obserwuj wątek
    • arybka68 Re: Komunia 10.04.14, 14:36
      w Polsce takie upominki widziałam ciasteczkazdusza.pl/galeria-ciastek-slubnych
      a tutaj to nie wiem, może dla kazdego zdjecie z synem w ramce?
    • jasti Re: Komunia 10.04.14, 21:02
      Ja dla gosci przygotowalam, szklane sloiczki do srodka wlozylam hershey kisses (srebrne i rozowe, komunia dziewczynki) ozdobilam rozowa wstazka i zamowilam naklejki z imieniem , data ... i nakleilam na sloiczki
    • edytkus Re: Komunia 11.04.14, 04:48
      Party favors nie sa obowiazkowe ale to mily gest, pod warunkiem (IMO) ze to nie jakies dust collectors. Lokalna cukiernia na pewno ma w ofercie odpowiednio zapakowane slodycze, a jesli nie to mozesz zamowic np. w sklepach Godiva - wcale nie wyjdzie cie to drogo, a czekoladki beda smaczne i ladnie zaprezentowane. Oczywiscie mozesz tez zlozyc wszystko do kupy na wlasna reke. Zazwyczaj przypada jeden prezencik na jedna pare gosci, ale lepiej miec wiecej pod reka.

Ty mieszkasz na Staten Island? Mozesz zamowic np w moim miescie (maja smaczne galaretki w czekoladzie, jak polskie):
      www.alrichardschocolates.com/
      Godiva Party Favors
      www.godiva.com/Party-Favors
      • edytkus Re: Komunia 11.04.14, 04:49
        OMG, dopiero zwrocilam uwage ze Towj acorka ma juz trzy lata. Przeciez dopiero sie urodzila?!
        • marcysiaw1 Edytkus 11.04.14, 22:57
          No,czas leci a dzieci rosna, Luska juz skonczyla 3 latka, wariuje za pieciu :)
      • marcysiaw1 Re: Komunia 11.04.14, 22:49
        Nie no party favors dla gosci mam juz zamowione tekturowe torebeczki z name tag i data) chodzi mi raczej o jakies upominki dla chrzestnych i dziadkow , takie bardziej personalne)
        • edytkus Re: Komunia 13.04.14, 04:31
          marcysiaw1 napisała:

> Nie no party favors dla gosci mam juz zamowione tekturowe torebeczki z name tag
          > i data) chodzi mi raczej o jakies upominki dla chrzestnych i dziadkow , takie
          > bardziej personalne)

Z takim zwyczajem sie nie spotkalam, jedynie z prezentami dla bridesmaids. Ale mysle ze milym gestem byloby ofiarowanie pamiatkowych zdjec (jesli robilas gdzies profesjonalne) w okolicznosciowych ramkach. Moja tesciowa dostala od nas takie zdjecie i jest wyeksponowane wsrod wielu innych ale na samym widoku stoi u niej zdjecie, ktore zrobilam jej i corce razem pod oltarzem zaraz po mszy komunijnej. Dziadkowie lubia takie rzeczy ;) Co do chrzestnych to chyba zalezy w jakim sa wieku ;) O, a ramka na zdjecie moglaby miec wygrawerowany napis, np. podziekowanie dla dziadkow za blogoslawienstwa komunijne czy cos w tym stylu.
          • xeriusek Re: Komunia 13.04.14, 04:53
            Mysmy z okazji chrzcin dziecka wplacili pieniadze na cel charytatywny i karteczki z informacja komu i na co lezaly na stolikach. Zamiast party favors. Dla dzieci byly rozne drobiazgi tylko.
            • marcysiaw1 Re: Komunia 16.04.14, 13:55
              dzieki za wszelakie sugestie. Moja siostra (chrzestna Philipa) powiedziala, zebym sie nie wydurniala hahaha, po komunii ewentualnie faktycznie po zdjeciu dostana, najfajniejsza pamiatka chyba bedzie. Ja na rozne cele charytatywne wplacam sporo kasy, wlasnie przelalam $50 kolezance, ktora jedzie z 3letnim synem na konsultacje do Paryza w zwiazku z choroba, ktora zdiagnozowali u niego (zanik miesni a fachowo - genetyczna dysrofia miesniowa Duchenna) moze ktos slyszal o takiej chorobie i moze cos napisac jak sie posunela medycyna w zakresie leczenia/rehabilitacji? Moj kuzyn zmarl w wieku 18 lat ponoc i tak dlugo pozyl ale w wieku 8 lat na wozku juz jezdzil

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka