Dodaj do ulubionych

studia w toronto??

24.02.05, 20:03
za rok mam mature,a potem chodzi mi po głowie wyjechac na studia do toronto.mam tam rodzine wiec mieszkanie mam zapewnione.tyleze rodzice na studia TAM kasy mi nie dadzą.a gdyby tak przez rok popracowac w kanadzie i zarobic sobie na szkołe a potem kontynuowac nauke??ale jakie są szanse ze dostane wize?to jest pewne ze chce tam na stałe wyjechac no a przynajmniej na jakis czas..nie no to juz napewno zostane ;) ale boje sie ze mi odmowia a w najgorszym wypadku całkiem zablokują mozliwosc wyjazdu! jakkąś prace to chyba znajde nie? w koncu 18lat bede juz miala skonczone...a wogóle czy to co tu pisze jest realne?? :/
Obserwuj wątek
    • kinky5 Re: studia w toronto?? 25.02.05, 07:00
      Czy wiesz jakie sa ceny studiow w Kanadzie dla studentow miedzynarodowych?
      Jest dosc drogo- moim zdaniem.
      Nie wiem czy przez rok zarobisz - nie wiem co chcialabys studiowac- sa rozne programy i rozne
      szkoly.
      Wiem ze wiza studencka nie uprawnia Cie do podjecia pracy na terenie Kanady- wyjatek praca na
      kampusie studenckim Twojej uczelni.
      I jeszcze kwestia Toefla- musisz miec zdany egzamin z jezyka angielskiego od ok. 550 do 600
      punktow.
      pozdrawiam
      • Gość: zax Re: studia w toronto?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 10:55
        Najlepszy sposób na studia to załatwić sobie tam stypendium (pisz na uczelnie,
        zorientuj się jakie sa możliwości).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka