Dodaj do ulubionych

Odkrycie kulinarne

25.08.06, 20:01
Nie cierpię białego sera czyli twarogu, więc moja dieta jesli o nabiał idzie
to głównie jogurt nat. i serek wiejski Piątnica lekki, czasem Turek figurek.
A dziś znalazłam twaróg wiejski Piątnica lekki 0% tłuszczu. I powiem Wam, że
jest naprawdę dobry w smaku i wilgotny. Sprzedawany jest w pojemniczkach w
kształcie trójkąta, waga 250 g. Polecam szczerze, wspaniale smakuje z jogo
nat. bez cukru ze słodzikiem i cynamonem. Mniam smile
M.
Obserwuj wątek
    • kasia2511 Re: Odkrycie kulinarne 26.08.06, 11:55
      Dzisiaj kupiłam będzie degustacjasmile)
    • moncherri Re: Odkrycie kulinarne 26.08.06, 12:47
      Znam ten serek bardzo dobrze i zajadam do już od jakiegoś czasu. Wrzucam do
      blenderka, do tego słodzik, jogurt naturalny i jakiś aromat i mam coś słodkiego
      gdy mnie dopadnie ochota na jakiś deserek.
      Serek z Piątnicy ma az 18g białka na 100 g. Moim zdaniem to sporo. Ale ostatnio
      odkryłam coś lepszego do deserków-twarożek taki już przemielony 0%z
      firmy "Maćkowy" i ten ma tylko niecałe 11g białka. Sadze, ze to lepszy wynik
      niż Piątnica. Jeszcze nei probowałam jak kopmonuje się ze słodzikiem i aromatem
      ale niebawem zamierzam przetestować. To na tyle w kwestii serków. Pozdrawiam
      Plażowiczki
      • masato Re: Odkrycie kulinarne 26.08.06, 13:14
        Nie wiem dziewczyny, gdzie mieszkacie, ale w moim niewielkim miescie niestety
        zdobycie czegoś 0% tłuszczu czasem graniczy z cudem. W jednym z dobrze
        zaopatrzonych sklepów jest dział ze zdrową żywnością - jeden regał, na którym
        stoja otręby, mąka żytnie i ciasteczka dla diabetyków. Wczoraj szukałam tam
        jogurtu naturalnego 0% bez cukru i nie znalazłam, wziełam więc 1,5% tłuszczu.
        Tego serka 0% Maćkowy nie widziałam, nie ma też Bielucha niskotłuszczowego, po
        prostu koszmar.
        Ale - w tym sklepie moja koleżanka jest kierowniczką, może ją przekonam do
        tego, by sprowadzali więcej lekkich produktów? Odkryłam też fajną wodę -
        Cisowiankę z miętą - niestety gazowana, ale ja niegazowanej nie umiem pić, a ta
        miętowa jest mniam, więc sobie łykam.
        pozdrawiam
        M.
      • laurka22 Re: Odkrycie kulinarne 26.08.06, 13:39
        > Serek z Piątnicy ma az 18g białka na 100 g. Moim zdaniem to sporo. Ale ostatnio
        >
        > odkryłam coś lepszego do deserków-twarożek taki już przemielony 0%z
        > firmy "Maćkowy" i ten ma tylko niecałe 11g białka. Sadze, ze to lepszy wynik
        > niż Piątnica. Jeszcze nei probowałam jak kopmonuje się ze słodzikiem i aromatem

ehh ale po co ograniczać białko?? Węglowodany i tłuszcze to ok ale białko?
        • madzeska1 Re: Odkrycie kulinarne 26.08.06, 14:23
          Rany...tłuszczu 0,węgli zero,białka 0 to w końcu powietrzem będziemy żyły!
          • madzeska1 Re: Odkrycie kulinarne 26.08.06, 16:28
            Nie wiem o co chodzi,ale przed chwilą studiowałam indeks glikemiczny i
            wyczytałam,że świeża marchewka ma bardzo niski poziom-30,natomiast fasolka
            szparagowa wysoki-71.Z tego co widziałam w przepisach na forum,powtarza się
            często fasolka.A może jednak marchewka nie przeszkadza?Nic już z tego nie
            rozumiem sad.Ja się katuję,jem co tu wszyscy piszą i w końcu się okaże,że
            zamiast schudnąć to przytyję!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka