Dodaj do ulubionych

wniosek wizowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 16:09
jsli juz bylo takie pytanie z gory przepraszam ale nie znalazłam. W
poniedzialek ide do ambasady ubiegac sie o wize do usa. Musze miec ze soba
wniosek wizowy wypelniony elektronicznie, na stronie internetowej amb. jest
ze nie mozna zostawiac pustych miejsc ani stawiac kresek. A co jesli dana
rubryka mnie nie dotyczy? Nie mam fasu np. Co zrobic i czy wogole cos robic
aby te rubryki nie zostaly puste? I jeszcze jedno, wniosek moze byc
wypelniony calkowicie w jezyku polskim? czy to ma jakies znaczenie? Z góry
dziekuje za odpowiedz
Obserwuj wątek
    • usuwanie.azbestu Bez pustych miejsc. 07.05.05, 16:19
      Witaj Kingo, jezyk w jakim wypelniasz wniosek wizowy jest bez znaczenia.
      Po polsku wpisujesz w rubryki ciebie niedotyczace - nie dotyczy.
      Po angielsku - N/A (skrot od not applicable).
      Powodzenia,
      usuwanie a.
      • Gość: kinga Re: Bez pustych miejsc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 17:07
        dzieki za szybka odpowiedz. Jeszcze jedno pytanko bo czytam te wszystkie rzeczy
        o wizach i wyczytalam ze oplata za wize wynosi 330 zl, bo podskoczyl dolar,
        pani w rozmowie telefonicznej 2 tyg. temu kazala wplacic 300 wplacilam i teraz
        co? Mam doplacic 30? czy jak??
        • w357 Re: Bez pustych miejsc. 07.05.05, 17:43
          Jeżeli już wpłaciłaś (np.Na poczcie), to liczy się data stempla !

Równie dobrze ludzie mogliby się dopytywać o zwrot zlotówek, bo nadpłacili:-)
          • Gość: kinga Re: Bez pustych miejsc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 17:50
            no tak masz racje, ale moze powinnam byla sie upewnic jaki jest kurs tego
            dolara? Przyznam szczerze ze nie wpadlam na to i dopiero teraz wyczytalam ze
            podskoczył. Wpłacilam w czwartek to bylo 5 maja a wizyte w ambasadzie mam w
            poniedziałek. Doplacac?
            • w357 Re: Bez pustych miejsc. 07.05.05, 17:55
              Gość portalu: kinga napisał(a):

> ale moze powinnam byla sie upewnic jaki jest kurs tego
              > dolara?
              ------------------------------
              A co Ciebie kurs dolara obchodzi ?
              "Poczta" ma umowę na tranzakcję po kursie w dniu wpłaty i koniec!!!
              Kwitek masz ?
              Spoko !
              • Gość: kinga Re: Bez pustych miejsc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 18:00
                kwitek mam ale przeciez gdybym chciala wplacic na przyklad 250 zł to pani w
                okienku chyba nie ma obawiazku wnikac w to czy place za malo? Od 4 maja jest
                wyzsza oplata wizowa czyli jeden dzien sie spozniłam...
                • w357 Re: Bez pustych miejsc. 07.05.05, 19:42
                  Niestety nie wiem, czy jesteś taka namolna w życiu codziennym,
                  czy opanowała Cię psychoza...

Jak chcesz dopłacić, to dopłać od razu 100.ooPLN (na wszelki wypadek):-)
                  • Gość: kinga Re: Bez pustych miejsc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 19:50
                    nie bylo to mile, ale przeczytalam na innym forum ze wplacic trzeba tyle ile
                    jest na stronie ambasady podane, a tam od 2 maja jest ze 330. Tylko ze ja nie
                    spojrzalam. Czy to takie dziwne ze czlowiek chce sie czegos dowiedziec?
                    • w357 Re: Bez pustych miejsc. 07.05.05, 20:15
                      Gość portalu: kinga napisał(a):

> ale przeczytalam na innym forum ze wplacic trzeba tyle ile
                      > jest na stronie ambasady podane, a tam od 2 maja jest ze 330.oo
                      ------------------------
                      Nie ma żadnego sensu abym Ciebie przekonywał do czegokolkwiek:-)
                      Nawet na stronie ambasady (wersja & polska) są różnice.
                      Poczta ma umowę i jeżeli podasz, że za wniosek o wizę chcesz zapłacić
                      np.299.ooPLN, to tego nie zaakceptuje pocztowy komputer.

Jeżeli chcesz być suuuuper pewna, to zadzwoń na słynny numer informacyjny
                      ambasady (jedyne 4.88 PLN/minuta) i dadzą Ci aktualne info.....

To jest identyczna sytuacja do np."Mandatu od policji".
                      Dzisiaj dostajesz np.100.ooPLN/$ i płacisz.
                      Jutro zmienia się ich cennik i co ? Karzą Ci dopłacić?
                      • Gość: kinga Re: Bez pustych miejsc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 20:21
                        Masz racje zadzwonilabym na ten slynny numer, ale on jest tylko od poniedzialku
                        do piatku a ja juz w poniedzialek ide do ambasady dlatego tez tutaj probuje
                        uzyskac jakas pomoc. Ty oczywiscie masz swoja racje a przyklad z mandatem mnie
                        nie przekonuje bo mandat jest w formie papierkowej i masz tam czarno na bialym
                        ile trzeba zaplacic:) A tu niestety nie dostaje do reki druku z wypisana
                        kwota...
        • byt2 Back to the future 07.05.05, 21:14
          czyli po zmianie kursu chcesz zaplacic cene jaka obowiazywala przed .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka