Dodaj do ulubionych

LAPTOP & REFURBISHED & USA & WEBSITE

IP: 208.7.165.* 05.07.05, 02:13
Witam chce kupic taniego laptopa w USA np; refurbished. Napewno wielu rodakow
juz tak kupilo sprzet. Czy mozecie polecic jakies strony internetowe ktore
sa godne zaufania zeby zrobic zakup przez karte kredytowa.Z gory dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: LAPTOP & REFURBISHED & USA & WEBSITE IP: *.ct.gemini.ntplx.com 05.07.05, 02:33
      Najwiekszy wybor jest na www.ebay.com Read feedbacks, feedback score(%) i ile
      juz sprzedal na ebay w przeszlosci. Najlepiej jak jest powyzej 200+. Ja kiedys
      tam kupowalem komputery, ale ja je naprawialem, wiec nie zlezalo mi czy jest na
      chodzie i kupowalem je nawet za $10. Obecnie jak mam czas sie pobawic
      elektronika, to kupuje specjalne radia. Wole nawet popsute, bo mozna zarobic w
      tedy pare setek na jedny kupnie. Ale jest tam nowy lub naprawiony sprzent w
      dobrej cenie. Trzeba szukac i wlasciwe te szukanie jest kluczem do sukcesu.
      Czesto sa pomylki w opisach i nikt lub nie wielu tylko znajdzie dany produkt.
      Wiec jak ty znajdziesz to kupisz tanio. Powodzenia.
      • Gość: Maja Re: LAPTOP & REFURBISHED & USA & WEBSITE IP: 208.7.165.* 08.07.05, 03:37
        Dzieki za info. Tak tylko sie zastanawiam czy nie trzeba sie na ebay
        rejestrowac i czekac na jakies kody (tak jak w allegro w Polsce). No nic
        poczytam jak wyglada procedura kupowania na ebay.
        • Gość: ... Re: LAPTOP & REFURBISHED & USA & WEBSITE IP: *.ct.gemini.ntplx.com 08.07.05, 23:38
          Tak, musisz sie zarejestrowac, ale juz bedziesz miala nastepne zajecie, bo
          bedziesz mogla takze sprzedawa co Tobie jest nie potrzebne lub kupowac na ebay
          i sprzedawac spowrotem jednak drozej z innym lepszym opisem. A laptop kup sobie
          taki co wystarczy Tobie na DZISIAJ. Ludzie kupuja na zapas i slono przeplacaja.
          Jak nie chodzi Tobie o gry na komputerze(gry potrzebuja szybkosci i duzo
          miejsca), a np. do prowadzenia biznesy, ebay itp. to moze byc ten laptop
          kilkuletni. Wtedy bedzie tani i za duzo nie bedziesz ryzykowala. Reszte
          pieniedzy bedziesz mogla stracic np. na srebrna bizuterie, ktora nawet za
          kilkanascie lat bedzie cos warta, a laptop juz dawno bedzie w smietniku. Albo
          kup sobie drugi komputer domowy. Te sa rowniesz tanie. Pozdrowienia.
    • Gość: ingrid Re: LAPTOP & REFURBISHED & USA & WEBSITE IP: *.dhcp.fdul.wi.charter.com 05.07.05, 15:43
      ecost.com
      Moj chlopak kupil laptopa HP, wlasnie refurbished, za $1350, ten sam model w
      Best Buy kosztował wtedy $2200. Był jak nowy, działa cały czas bez zarzutu, no i
      nic się nie stało z kontem po zapłaceniu kartą :o)
      • Gość: abs ostrzezenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 18:42
        Pozwole sobie przypomniec osobom zainteresowanym ze taki zakup zawsze niesie ze
        soba ryzyko. Jak przeczytacie dokladnie ulotke lub naklejke na kartonie to
        dowiecie sie ze zerwanie tej naklejki odbiera wam prawo do zwrotu sprzetu.
        Sprzet po ropakowaniu moze byc porysowany lub np. moze brakowac mu klawiszy.
        Producent uwaza to za rzecz normalna i nie mozna z tego tytulu go reklamowac.
        • Gość: ingrid Re: ostrzezenie IP: *.dhcp.fdul.wi.charter.com 09.07.05, 02:51
          abs piszesz bzdury.Nawet jesli kupujesz sprzet "refurbished", to i tak masz czas
          na oddanie PO ROZPAKOWANIU (tak jest w Stanach, Ty piszesz z Polski więc może
          mówisz o jakichś polskich kombinatorach)- jak inaczej masz sprawdzić czy
          wszystko jest OK i ci odpowiada? Tak jest na e-cost.com, kupujesz np. laptopa
          używanego (albo raczej zwróconego tuż po zakupie),wysłanego do fabryki na
          sprawdzenie czy wszystko jest OK, kontrola jakości, dają gwarancję i dopiero ci
          sprzedają.Nie wiem jak jest na ebay, bo tam też są prywatni sprzedawcy, ale jak
          ktoś ma pozytywny feedback od kilkuset osób tzn że raczej się nie przejedziesz.
          • Gość: abs Do Ingrid i innych niedowiarkow !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 18:53
            Gość portalu: ingrid napisał(a):

> abs piszesz bzdury.Nawet jesli kupujesz sprzet "refurbished", to i tak masz cza
            > s
            > na oddanie PO ROZPAKOWANIU (tak jest w Stanach, Ty piszesz z Polski więc może
            > mówisz o jakichś polskich kombinatorach)- jak inaczej masz sprawdzić czy
            > wszystko jest OK i ci odpowiada? Tak jest na e-cost.com, kupujesz np. laptopa
            > używanego (albo raczej zwróconego tuż po zakupie),wysłanego do fabryki na
            > sprawdzenie czy wszystko jest OK, kontrola jakości, dają gwarancję i dopiero ci
            > sprzedają.Nie wiem jak jest na ebay, bo tam też są prywatni sprzedawcy, ale jak
            > ktoś ma pozytywny feedback od kilkuset osób tzn że raczej się nie przejedziesz.

Ignorancja osob piszacych z US jest porazajaca. Sugerujesz ze to kombinatorki z
            RP moga nabierac ludzi. Ci z US to aniolki. Wiec dowiedz sie ze to ja mam racje.
            Nastepnym razem zamiast patrzec komus na IP i obrazac Polakow zasiegnij
            informacji u zrodla zanim napiszesz, twoj cytat - bzdury. TO AMERYKANIE NIE
            POLACY OKAZALI SIE KOMBINATORKAMI !!!

Oczywiscie pozwole sobie przedstawic ulotke zalaczona do takiego sprzetu gdzie
            wszystko jest napisane i potwierdza moja opinie.

img241.imageshack.us/img241/6495/ave6ao.jpg

ps.
            Glupota nie zna granic szanowna Ingrid.
            • Gość: ingrid Re: Do Ingrid i innych niedowiarkow !!!!!!!!!!!! IP: *.dhcp.fdul.wi.charter.com 09.07.05, 20:11
              Twoja ulotka to akurat potwierdza moją wypowiedz złotko- jak byk jest napisane
              że daja roczną gwarancję! A jesli sam sobie oblejesz kompa albo nie bedziesz
              uwazal i ci sie klawiatura zepsuje, to oni za to nie odpowiadają-zresztą trudno
              żeby było inaczej. Tysiące ludzi kupuje w Stanach przez net praktycznie każdy
              towar i prawa konsumenta są tutaj doskonale chronione.
              • Gość: abs Re: Do Ingrid i innych niedowiarkow !!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 21:25
                Gość portalu: ingrid napisał(a):

> Twoja ulotka to akurat potwierdza moją wypowiedz złotko- jak byk jest napisane
                > że daja roczną gwarancję! A jesli sam sobie oblejesz kompa albo nie bedziesz
                > uwazal i ci sie klawiatura zepsuje, to oni za to nie odpowiadają-zresztą trudno
                > żeby było inaczej. Tysiące ludzi kupuje w Stanach przez net praktycznie każdy
                > towar i prawa konsumenta są tutaj doskonale chronione.

Naprawde nie chce mi sie z toba prowadzic jalowej dyskusji. Ja opisuje FAKTY
                jakie mialy miejsce. Zostal zakupiony komputer Averatec 3500 w sklepie
                Tigerdirect w Miami na Flagler Street, mial cala gorna obudowe porysowana.
                Doslownie jakby gwozdziem pojezdzil po niej zdrowo. Odmowiono przyjecie zwrotu :
                zgodnie z tym co jest napisane na etykiecie ktora jest przyklejona na pudelku.
                CYTUJE ; zerwanie tej plomby uniemozliwia zwrot sprzetu. Zeby zajrzec trzeba ja
                zerwac. Gwarancje oczywiscie masz jak sie popsuje to ci naprawia, jednak
                sprzetu nie mozna ZWROCIC ani wymienic na inny.
                Bylem naocznym swiadkiem wydarzenia, wiec przestan pieprzyc banialuki, ja
                doskonale wiem ze mozna oddawac co sie chce ale nie w tym przypadku.
            • Gość: Mr."T" Re: Do Ingrid i innych niedowiarkow !!!!!!!!!!!! IP: *.ct.gemini.ntplx.com 09.07.05, 20:20
              A ty osobiscie to co kupiles w stanach i od kogo? Ta ulotka to byla na
              amerykanskim sprzecie lub dolaczona przez Amerykanina? Dlaczego pisze na niej w
              wielu jezykach? Czy w Polsce masz 30 dni(czasami 90dni)czasu na zwrot tego co
              kupiles? Czy masz 3 dni do wycofania sie z podpisanej umowy? Ja pytam bo
              niechce byc ignorantem. Wielu tutaj podaje sie za Amerykans i robia biznes
              tutaj. Dlaczego na Allegro nie ma biznesu, a na ebay jest? Czy to ma cos
              wspulnego z polska uczciwoscia? Tylko pytam, naprawde.
              • Gość: abs Re: Do Ingrid i innych niedowiarkow !!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 21:39
                Gość portalu: Mr."T" napisał(a):

> A ty osobiscie to co kupiles w stanach i od kogo? Ta ulotka to byla na
                > amerykanskim sprzecie lub dolaczona przez Amerykanina? Dlaczego pisze na niej
                w wielu jezykach ?

Osobiscie nie kupowalem ale bylem z kims kto kupowal Averateca 3500.
                Ulotka jest tylko w j. angielskim, jest zalaczana do komputera i znajduje sie w
                srodku kartonu.

Czy w Polsce masz 30 dni(czasami 90dni)czasu na zwrot tego co
                > kupiles? Czy masz 3 dni do wycofania sie z podpisanej umowy? Ja pytam bo
                > niechce byc ignorantem. Wielu tutaj podaje sie za Amerykans i robia biznes
                > tutaj. Dlaczego na Allegro nie ma biznesu, a na ebay jest? Czy to ma cos
                > wspulnego z polska uczciwoscia? Tylko pytam, naprawde.

Nie interesuje sie tym co jest na ebaju czy allegro, rowniez nie interesuja mnie
                problemy kto jest kim i jakim czlowiekiem. Ja tylko odnioslem sie do postu
                ingrid i konkrtenej sytuacji ktorej bylem swiadkiem. Zlodzieje i kombinatorzy sa
                tak samo w Polsce jak i w US wiec napisanie przez ingrid ze to bylo w Polsce bo
                mam IP Polskie jest z jej strony naduzyciem zeby nie powiedziec zwyklym chamstwem.

Jak masz watpliwosci to zapraszam do Miami, osobiscie cie tam zaprowadze.
                • Gość: Mr. "T" Re: Do Ingrid i innych niedowiarkow !!!!!!!!!!!! IP: *.ct.gemini.ntplx.com 09.07.05, 21:56
                  Nie ma sprawy mozemy sie spotkac, ale po sztormie.

A to ponizej to ty napisales?
                  ---Ignorancja osob piszacych z US jest porazajaca. Sugerujesz ze to
                  kombinatorki z
                  RP moga nabierac ludzi. Ci z US to aniolki. Wiec dowiedz sie ze to ja mam racje.
                  Nastepnym razem zamiast patrzec komus na IP i obrazac Polakow zasiegnij
                  informacji u zrodla zanim napiszesz, twoj cytat - bzdury. TO AMERYKANIE NIE
                  POLACY OKAZALI SIE KOMBINATORKAMI !!!
                  • Gość: abs Re: Do Ingrid i innych niedowiarkow !!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 22:49
                    Dokladnie tak, to ja napisalem i podtrzymuje to.
                    Przy zwyczajach panujacych w US, to co sie wydarzylo nie powinno miec miejsca.
                    Jesli wprowadzono nowa zasade do tego rodzaju sprzetu powinno to byc wyraznie
                    napisane na kartonie a nie tylko na malych dwoch naklejkach koloru
                    zolto-czarnego ktore naklejono tak aby nie mozna bylo dostac sie do srodka
                    kartonu bez ich zniszczenia. (sa pociete)
                    To sie nazywa kupowanie kota w worku, ale o tym fakcie delikwent dowiaduje sie
                    po fakcie.
                    • Gość: ingrid blah blah blah... IP: *.dhcp.fdul.wi.charter.com 10.07.05, 13:56
                      Przestan sie pienić abs, nie miałam zamiaru obrażać Polaków!Niestety to w Polsce
                      częściej można się naciąć kupując elektronikę przez net.Nie zauważyłam natomiast
                      żebyś ty miał jakiekolwiek doświadczenie w zakupach przez internet skoro tylko
                      byłeś z kimś kto kupował kompa w sklepie :o) Podałam adres www sprawdzonego
                      sklepu internetowego ze sprzetem refurbished na który dają gwarancję i ten
                      sprzęt niczym nie różni się od nowego poza ceną. Właśnie piszę ten post z
                      laptopa HP kupionego na ecost.com. Od zakupu minęło 9 miesięcy i nic mu nie
                      dolega, był zapakowany fabrycznie, po kontroli jakości, z gwarancją i
                      możliwością zwrotu RÓWNIEŻ PO OTWARCIU. Na stronie każdego porządnego sklepu w
                      necie jest link do "return policy" gdzie dowiesz się jakie mają zasady dot.
                      zwrotu towaru. Jeśli nie ma (co się rzadko zdarza), to można wysłać mejla do
                      customer service i poprosić o podanie return policy. Jak nie ma kontaktu do nich
                      albo nie odpiszą- odpuszczamy sobie ten sklep. W innych przypadkach ryzyka brak.
                      Ja w necie kupiłam iPoda, głośniki do niego, 2 GPS-y, kupuję na amazon używane
                      gry komputerowe i nigdy mi się nie zdarzyło mieć jakichkolwiek problemów.
                      Sprawdzone wielkie sklepy internetowe nie robią wałków, bo im się to nie opłaca.
    • the_american Mam na sprzedaz: 09.07.05, 01:11
      Dell Insprion 8200, 1.9 Ghz, 60 Gb hard drive, 1.02 Gb RAM, 15" screen with
      super-duper resolution (1600 x 1200), Windows XP Professional, etc....

Jakjestes zainteresowana napisz ile bys dala i gdzie bedziesz. Jak blisko to
      moge podjechac.
      • Gość: ingrid Re: Mam na sprzedaz: IP: *.dhcp.fdul.wi.charter.com 09.07.05, 02:52
        a ile chcesz za niego?
        • the_american Re: Mam na sprzedaz: 09.07.05, 03:46
          Za gotowke: $1,150. Ma tez wireless, USB2, kable do TV (DVD),i inne duperele
          wlaczajac "case" (torba??). Ma zainstalowane MS Office XP, ale to chyba bede
          musial wyrzucic bo sam potrzebuje na innym komputerze.
          jak bys byla blisko mozesz dotknac, sprawdzic, sprobowac ....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka