rembert 02.09.05, 14:48 czy warto jest przenieść się tak daleko i zamieszkać w wielkim mieście? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kriskriskris Re: warto było 02.09.05, 17:11 Nowe doswiadczenia, inny jezyk, inna kultura, wieksze mozliwosci, ciekawsza praca, wieksze pieniadze, komfort zyciowy... Ale i tak za pare lat wracam do Polski :D Odpowiedz Link Zgłoś
wskwsk Re: warto było 02.09.05, 17:18 juz nie tak jak kiedys, dolar 3.16 i spadnie znajac zycie, "zupa" do samochodu 3.79 (dolar wiecej niz wczoraj) tragedia, mowie wam zaczyna sie koniec ameryki Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: warto było 02.09.05, 19:48 Ja bym tu położyła raczej nacisk na "wielkie miasto". Bo w innym miejscu - to własnie - drogie paliwo, przelicznik nie ten... Ale Nowy Jork... Jak dla mnie - warto było. Dopiero po jakimś czasie zrozumiałam piasenkę Turnaua - "Byłem w Nowym Jorku". Brudne, śmierdzące, tłoczne miasto, mające w sobie tak wielką magię, że warto tu przyjechać z każdego zakątka świata - "bo nie warto nie być w Nowym Jorku:... Odpowiedz Link Zgłoś
ninel_marx Re: warto było 03.09.05, 22:46 Zgadzam sie Ameryka Pada... jestem tu od dziecka i widze jak stanadardy spadaja w dol. Nie tylo NY. Moji rodziece sa w kalifoni i tam tez wszystko pada.... W calych statnach zarboki sie zatrzymaly, a wszytko drozeje - coraz bardziej kolorowo, malo kto mowi po angliesku poprawnie - po prostu dramat !!!!!!!!!!!!! A jesli chodzi o NYC to warto przyjechac,zobaczyc - porzyc ale nie na stale jest zbyt wiele fajnych miejsc w tym kraju aby cale zycie przesiedziec w brudnym jednym miescie :)) Odpowiedz Link Zgłoś