Dodaj do ulubionych

warto było

02.09.05, 14:48
czy warto jest przenieść się tak daleko i zamieszkać w wielkim mieście?
Obserwuj wątek
    • kriskriskris Re: warto było 02.09.05, 17:11
      Nowe doswiadczenia, inny jezyk, inna kultura, wieksze mozliwosci, ciekawsza
      praca, wieksze pieniadze, komfort zyciowy... Ale i tak za pare lat wracam do
      Polski :D
      • wskwsk Re: warto było 02.09.05, 17:18
        juz nie tak jak kiedys, dolar 3.16 i spadnie znajac zycie, "zupa" do samochodu
        3.79 (dolar wiecej niz wczoraj) tragedia, mowie wam zaczyna sie koniec ameryki
        • mika_1 Re: warto było 02.09.05, 19:48
          Ja bym tu położyła raczej nacisk na "wielkie miasto". Bo w innym miejscu - to
          własnie - drogie paliwo, przelicznik nie ten...
          Ale Nowy Jork... Jak dla mnie - warto było. Dopiero po jakimś czasie
          zrozumiałam piasenkę Turnaua - "Byłem w Nowym Jorku". Brudne, śmierdzące,
          tłoczne miasto, mające w sobie tak wielką magię, że warto tu przyjechać z
          każdego zakątka świata - "bo nie warto nie być w Nowym Jorku:...
        • ninel_marx Re: warto było 03.09.05, 22:46
          Zgadzam sie Ameryka Pada... jestem tu od dziecka i widze jak stanadardy spadaja
          w dol. Nie tylo NY. Moji rodziece sa w kalifoni i tam tez wszystko pada....
          W calych statnach zarboki sie zatrzymaly, a wszytko drozeje - coraz bardziej
          kolorowo, malo kto mowi po angliesku poprawnie - po prostu dramat !!!!!!!!!!!!!
          A jesli chodzi o NYC to warto przyjechac,zobaczyc - porzyc ale nie na stale
          jest zbyt wiele fajnych miejsc w tym kraju aby cale zycie przesiedziec w
          brudnym jednym miescie :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka