Dodaj do ulubionych

Lasik surgery.

02.12.05, 02:06
Czy ktos mial robiona korekte wzroku tzw lasik surgery.Sama sie zastanawiam
nad takowa i zbieram informacje na jej temat.
Obserwuj wątek
    • claudia207 Re: Lasik surgery. 02.12.05, 14:02
      Mialam ponad trzy lata temu i jestem bardzo zadowolona. Przez kilka pierwszych
      miesiecy mialam problem ze wzrokiem w nocy i nie mmoglam prowadzic samochodu.
      Poza tym zakraplacz musialam miec zawsze pod reka. Teraz juz jest bardzo
      dobrze, ale zakraplacz nadal urzyteczny. Pytaj, co chcesz wiedziec.
      • kashunda Re: Lasik surgery. 04.12.05, 01:29
        Rozumiem ze problem z jazda samochodem byl tylko w nocy?Czy odczuwalas jakis
        dyskomfort po zabiegu,oprocz suchosci w oku.Ja mam wade -2.5,nieraz slysze ze
        przy tak malej wadzie nie warto poddawac sie zabiegowi,ja jedak mam juz dosyc
        kontaktow i okularow.Ile czasu trwa caly zabieg?
        • claudia207 Re: Lasik surgery. 05.12.05, 00:36
          Tak, tylko w nocy. Mimo, ze operacja jest krotka tzn razem z przygotowaniem nie
          zajela nawet 10 minut, to jest to nadal operacja a nie zabieg i moze wywolac
          duze komplikacje. Juz na drugi dzien widzialam znaczna poprawe, a 3 dni pozniej
          bylam w pracy. Sama operacja jest praktycznie bezbolesna i pewnie dlatego
          nazywa sie ja zabiegiem.
          Poszukaj lekarza, ktory ma duze doswiadczenie. Nie daj sie zlapac reklamom za
          $1000 albo mniej za oko. To jest pole trenigowe dla nowych lekarzy, a swinka
          doswiadczalna lepiej nie byc. Na internecie znajdziesz bardzo duzo informacji
          takze o skutkach ubocznych. Nawet swietny lekarz nie zagwarantuje 20/20 (jesli
          tak mowi, poszukaj innego lekarza) i zerowych problemow.
          Dwie moje bliskie kolezanki mialy lasik i sa bardzo zadowolone, ale moj kolega
          nie zdecydowal sie mimo, ze ma duza wade, bo dla niego ryzyko bylo za duze.
          Mialam mniejsza krotkowzrocznosc niz Ty, ale za to duzy astygmatyzm, ktorego
          zadne okulary nie korygowaly w 100%. Poza tym nie cierpialam okularow i jeszcze
          bardziej kontaktow. Ciesze sie, ze sie zdecyowalam na operacje, ale tez jej nie
          polecam, bo kazdy musi sam podjac ta decyzje.
    • claudia207 artykul 12.12.05, 19:38
      Kaszunda, przeczytaj sobie artykul z CNN.com. Powinien byc pomocny.
      www.cnn.com/2005/HEALTH/conditions/12/12/decade.of.lasik.ap/index.html
      • kashunda Re: artykul 13.12.05, 15:59
        Dzieki :) :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka