Dodaj do ulubionych

ParePytan bardzo prosze o pomoc.

IP: 194.209.131.* 25.01.06, 22:23
mam dylemat- lece na poczatku marca odwiedzic swojego narzeczonego na 10 dni i jestem wlasnie
przed zakupieniem biletu. No i tu zaczynam sie zastanawiac.

Jezeli laduje w Newark lepiej przyleciec LOTEM z wawy czy Britishem z Londynu? Czy w ogole to skad
przylecialam zmienia cokolwiek? moze przyjazniejszym okiem patrza na tych co leca z UK i nie chce
im sie az tak 'inwigilowac', a moze jak polski samolot przylatuje wypuszzczaja najwscieklejszych i
najbardziej dociekliwych celnikow? :-) Jak to jest...? Jest roznica? Wiecie?

Jestem zameldowana w Polsce, wiekszosc czasu spedzam w londynie i sztokholmie ( praca,
rodzina,wynajmuje tam dom&place rachunki, ale zameldowana jestem w polsce-JAKI ADRES
zamieszkania wypisywac na formach? Londynski czy Polski?

Czy moga sie przyczepic do tego ze mam w londynie pieczatke sprzed trzech lat - odmowa wstepu?
to byla bardzo nieprzyjemna historia i wynikala z tego ze moj pracodawca nie zadbal o wize
wysylajac mnie na kontrakt do angielskiego oddzialu, nie bezposrednio wynikajaca z mojej zlej
intencji. CO MOWIC O TAKIEJ PIECZATCE JAK SIE ZAPYTAJA?

Czy fakt ze zostawiam w Europie pod opieka babci dwuletniego synka moze byc pomocny ( swiadczy
o tym ze wroce napewno i ze nie zostane w US na czarno) wspominac to w ogole czy nie bedzie to
zbyt pomocne??

Moj narzeczony jest szwedem ale mieszka w US od 30 lat ma zielona karte- czy zaproszenie od
niego bedzie wazne ? Czy mam miec w ogole to zaproszenie??? Przyda sie na granicy?

Jak w ogole oceniacie moje szanse bo ja nasluchalam sie tyle zlego o celnikach i mimo iz mam
szczery zamiar wrocic po 10 dniach i wydac tam duzo swojej kasy to jednak wiem ze moga byc
problemy i nie chce sobie narobic wstydu przed narzeczonym i wszystkimi znajomymi ze naobiecuje
ze przyjade i mnie nie wpuszcza :-))))))))). Dodajcie otuchy

Obserwuj wątek
    • Gość: - Re: ParePytan bardzo prosze o pomoc. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 22:42
      martwisz sie czy Cie wpuszcza do USA a jeszcze wizy nie masz,a gdzie bedziesz
      starac sie o wize do USA?
      • Gość: neverbeentousa Re: ParePytan bardzo prosze o pomoc. IP: 194.209.131.* 25.01.06, 23:18
        w krakowie.

martwie sie bo chce wstepnie zarezerwowac bilet ( zanim cena skoczy, wiadomo im blizej do terminu
        tym drozej ) ktory bede mogla odwolac w ciagu 7 dni, dlatego pytam skad leciec.

• Gość: bruner Re: ParePytan bardzo prosze o pomoc. IP: *.att.com 25.01.06, 23:24
          jak wpuszczja do USA to patrza na Twoj paszport a nie na samolot ktorym
          przyleciala. Lec tak aby bylo najwygodniej i najtaniej. Informacje na karcie
          wjazdu musza byc te same co na wizie. A wize do polskiego paszportu mozesz
          dostac tylko w Polsce. Wiec podaj adres z Polski.
          powodzenia, bruner
          • Gość: neverbeentousa Re: ParePytan bardzo prosze o pomoc. IP: 194.209.131.* 25.01.06, 23:46
            a czy ta pieczatka z odmowa z UK moze wplynac negatywnie na ich decyzje?
            • Gość: bruner Re: ParePytan bardzo prosze o pomoc. IP: *.att.com 26.01.06, 00:04
              mysle ze nie, oni maja swoje metody, swoj wywiad. Nie polegaja na innych.
              • Gość: neverbeentousa Re: ParePytan bardzo prosze o pomoc. IP: 194.209.131.* 26.01.06, 01:14
                a jakie mniej wiecej pytania zadaja tam na granicy..?

dziekuje ogromnie za powyzsze i z gory za nastepne odpowiedzi,

AHA-CZY WSPOMINAC ZE MAM DZIECKO DO KTOREGO MUSZE WROCIC?
                • samo Re: ParePytan bardzo prosze o pomoc. 26.01.06, 02:14
                  Nikt cie nie bedzie pytal o dziecko :o) Zapytaja do kogo i na jak dlugo
                  przyjechalas. Nie masz powodu do stresu- nie bylas wczesniej w Stanach i nie
                  przedluzylas nielegalnie pobytu ani w zaden inny sposob nie zlamalas prawa tego
                  kraju. Na pewno dostaniesz wize!
                  W pozostalych kwestiach zgadzam sie z Brunerem- samolot nie ma znaczenia itd.
                  Jedynie odradzam przyznawanie sie,ze przyjechalas do narzeczonego- mow lepiej o
                  przyjacielu/przyjaciolach. Moga sie obawiac,ze zostaniesz i wezmiesz tutaj slub.
                  • jj19 Zaklinanie wizy :). 26.01.06, 02:52
                    W tej kolejnosci przeczytalem twoje posty. Wczesniej wtracilem
                    swoje "trzy grosze" gdzie indziej.

Uwazam, ze na podstawie tego co piszesz wize dostaniesz. Moge sie oczywiscie
                    mylic :). Nie gmatwaj tym mieszkaniem w Szwecji i Londynie. Mozesz to wpisac
                    w rubryke pytajaca o pobyt za granica. Podobnie jak piszacy wyzej, uwazam, ze
                    skad i jakimi liniami leciesz jest bez znaczenia.
                    Leciec bedziesz juz po otrzymaniu wizy. Cel wizyty podaja jako opisany
                    tutaj - nazwisko narzeczonego i adres wyjasni konsulowi wiele.
                    Corke podajesz oczywiscie. Jest ona elementem laczenia ciebie z Polska.

Sadze, ze wczejsza odmowa wizy jest rozpatrywana oddzielnie.
                    I moze nie miec wcale wplywu na twoja obecna sytuacje. W konsulacie
                    sama nie mow za duzo. Odpowiadaj raczej na zadane pytania.

Tak jak wspomnialem na wstepie - sadze, ze wize dostaniesz.
                    Powodzenia,
                    jj.
    • blotniarka.stawowa Re: ParePytan bardzo prosze o pomoc. 26.01.06, 04:02
      Gość portalu: neverbeentousa napisał(a):
      > a moze jak polski samolot przylatuje wypuszzczaja
      > najwscieklejszych i najbardziej dociekliwych celnikow? :-) Jak to jest...?

Hmm... Sa specjalne oddzialy celnikow - brutalnie tresowane, trzymane w ciemnych
      ciasnych klatkach, glodzone i bite, by reagowaly najwscieklejsza agresja gdy
      zostana spuszczone z uwiezi z okazji przylotu polskiego samolotu :))

P.S.
      Z reszty twojego postu wynika, ze nie powinnas miec trudnosci z wjazdem. Milego
      pobytu w U.S.!
    • Gość: - Re: ParePytan bardzo prosze o pomoc. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 09:53
      co do pieczatki to Konsul zwroci na nia uwage i wtedy moze pasc pytanie co do
      tego itp.co do samolotu to jesli masz rodzine w Londynie i Szwecji to nie
      bedzie problemu z miejscami poniewaz z tych miejsc duzo lata samolotow do USA i
      cos znajdziesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka